Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Kaç yaşındasınız merak ettim cidden.Hep fi tarihinden bahsediyorsunuzda

Ssk yi bile batiran adam turkiye yi yonetemez.

CHP'yi veya Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunmak adına YAZMIYORUM.

Sadece bilmediğiniz için, araştırmadığınız için, sadece inandığınız savunduğunuz parti liderlerinin lafına güvenip burada sallamasyon yaptığınız için yazıyorum.

Bilmiyorsan, okumuyorsan, araştırmıyorsan yazmayacaksın!
Sonra cahil deyince kızıyorsunuz.

SSK sistemini biliyor musunuz? Nasıl çalıştığını?
Bilmiyorsunuz. Bilseniz o dönem SSK'nın ettiği zararı da bilmiş olmanız gerekirdi.

Sigortalı çalışan, çalıştığı sürece kesilen primleri ile bir emekliyi doyurur.
Sonra bu çalışan emekli olduğunda, bir başka çalışan sigortalıdan kesilen primlerle emeklilik maaşını alır.

Yani iş istihdamı olması gerek ki sigortalı çalışan işçi sayısı artsın ekonomi gelişsin gelir artışı olsun.

Gelir azalırsa ne olur? Emekli maaşı mecbur ödenmek zorunda olduğundan SSK zarar eder.
Düşünsene 5 bin çalışan var ama 15 bin emekli. 5 bin kişi, 5 bin kişinin emekli maaşını karşılar, çalışan sayısı artmadan emekli sayısı artarsa ne olur kalan 10 bin için ( bunların parasını ödeyen) kurum zarar eder.

TurgutÖzal'ın ısrarla veto ettiği yasayı Demirel 5 bin iş günü diye milletin önüne sürerek zararın tek sebebidir.

Zaten iftira atarken tutarlı olacaksın!
Mesela belgeler sunacaksın.
Lafla sözle peynir gemisi yürümez.

O döneme dair Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Çalışma Bakanlığı Teftiş Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu incelemeler yapmıştır ve hiçbiri yolsuzluk adına rapor sunmamıştır.

Oysa o zaman hükümetin yanlış politikası yüzünden 2 milyar açık veren SSK şimdi 80 milyar açıkla çalışıyor? Buna göre kim batırmış SSK'yı?

2 milyar nere 80 milyar nere?
Hadi bir anlat da öğrenelim.

Ben ozaman Kur'an kursunda başka bişey mi öğrendim 1990 lı yıllarda, mahalle camilerinde kurslar kapanmadı ki hiç bir zaman yaz tatillerinde giderdik.. Tabi camiyi ahıra da çevirmişlerdi ama değil mi, inanıyorsunuz ya herşeye..

Kuran Kursuna bende gitmiştim.

O zamanlar daha huzurluyduk, bu kadar taciz tecavüz, istismar olayı yoktu, nedense dindarlaştığımızı sandıkça daha çok rezillik çıktı ortaya..

En güzel yıllar 80 li 90 yıllardı.2000 den sonra bozuldu hatta iğrençleşti.

Biz oğlumdan daha şanslı bir nesiliz şimdi her yer terörist sapık dolu

Son düzenleme:
Hoşgörü azaldı gün geçtikçe, çok ayrışmaya gittik, bizi yönetenlerde körükledi bunu, hala körüklüyorlar, öyle bir kitle yaratıldı ki çok üzücü, eğitim yok, araştırma yok, ve her geçen gün daha kötü, işte bu yüzde Allah sonumuzu HAYIR etsin..

Evlerde Kurani Kerim bulundurmak yasaklandi demissin ona hitaben o mesaji yazmisim. Simdi de Kuran kurslarini yasaklanmasindan bahsediyorsun. Carpitma olaylari

deynepnazdeynepnaz hesabı doğrulanmış üye. alevilere bir soru sormuşsunuz. Olayları kendi bakış açıma göre değerlendirerek cevaplayacağım. Tüm aleviler benim gibi düşünmeyebilir hatta beni eleştire de bilirler.
Ben bir grup sirf Alevi diye her zaman haklidir hicbir zaman hatalari ihanetleri olmaz gözüyle bakmam bunu bastan belirteyim.
Iki olayda beni en çok Y.S. Selim'in yaptıkları rahatsız ediyor.
Neden mi?
Atatürk inanislar uzerinden değil mevcut duzeni benimsemek istemeyenler ile mucadele etmistir. Ibadetini yapmak isteyen bal gibi de yaptı. Yapmayanlar yapmak istemediginden hikayeler uydurdu vs vs. Hatalari eksiklikleri olmuştur. Ama sonucta bir insandı kusursuz bir sistemi enkaz halindeki bir ulkede olusturamazdi. Onu elestirme gucunu bulabiliyorsak bugün daha iyisini ortaya koymamiz gerekir. Bugun dış devletlerce kiskirtilan kesimi nasil bir duzen içinde koruyabildik düşünün. Bir de o savas gunlerini düşünün. Bir kesimin hocalari astılar söylemi gibi yanli bir Alevileri oldurduler soylemi yapmam. Ataturk'un derdi mezhepcilik degildi. Hicbir zamanda tum Alevileri dislayan sözler davranislarda bulunmamistir.
Yavuz ise hirslı ve topraklarini genisletmesiyle ünlü bir padisah. Sunni cepheden cok şaşalı gozukuyor gerçekten. Evet o da kusursuz olmadigi icin hatalar yapti. Ama onun hatalari ben de daha derin yaralar açıyor.
Yayılmacı politikası mezhepçilik üzerineydi. Birtakim vatanina ihanette bulunan Alevi varsa cezalandirsin. Buna bir sey demem. Ama dini kendine göre kullanarak tüm Alevileri dislayici bir politika gudecek. Toplumdan dışlattıracak. Kendisi olsun kendinden sonraki gelenler olsun kendilerini Allah yerine koydular. Fetvalar havada uçuşuyor. Sah Ismail Sünnilere ne yaptıysa Yavuz da Alevilere onu yaptı yani. Bizi birbirimize düşman ettiler. Sırf bir parca daha toprak alabilmek için.
Bugün Turkce ezan okutulduğu için zulme ugradığini düşünenler iyi okusun. Muslumanim ben dedigin halde kafirsin sen, öldürün bunlari malları karilari helal fetvası mi cikarildi hakkinizda?
Ibadetinizi yaparken igrenç iftiralar mi atıldı üzerinize?
Onun kestigi yenmez onlar soyle boyle bircok dedikodulara mi maruz kaldiniz?
Sadece Allah'a kulluk etmek istemek mi suç oldu?
Ataturk'un kurduğu duzen bir parça Alevilerin sesi solugu olmuştur. Yeterli mi değil ondan sonraki gelen adamlarin politikalari yüzünden hala yanlis inanışlar devam ediyor. Ama demokrasi var sesimizi çıkaracağız. Her ne kadar bir kesim dış destekli ayaklansa da vatanını milletini seven Aleviler Ataturk'un izinden gidiyorlar. Ve korkmayin ki hükümeti dusurmek gibi bir hayalimiz yok. Öyle olsa 15 temmuz da yeni Türkiye değil yeni Suriye oluşurdu.
Bir kez daha soyluyorum ki yanlis yapan varsa cezalandirilir. Ama kimin haddinedir ki tanrıcılık oynamak. Ben Musluman'im diyeni kafir ilan edip Dunya hirsları icin harcamak. Zulüm etmek. Yavuz'a isinamamin nedeni bu. Politikalari Alevilere yasattiklari ondan dogru gelmiyor. Sah Ismail'i de zerre sevmem onu da belirteyim.

https://twitter.com/kacsaatolldu/status/831899227764748289

AKP'li Başkan: "Eğer Referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın"diyeli birkaç saat oldu.YUH!
Koltuk icin referandum yapiliyor bu ulkede, adina da anayasa referandumu denmis. Iktidarin referandumda basarisiz olmasi ve istedigi tum yetkileri bu kez yasa gucu ile tek elde toplayamamasi, dokunulmazligini ve denetimsizligini ilan edememesi sonucunda yaklasan ekonomik krizin de etkisi ile AKP'nin iktidardan indirebilecegi konusuluyor. Ic savas beklentisi gercekten de var, koltuk icin hersey mubah.. Referandumdan sonra iktidarin ikinci secenegi. Bunlar 17 Aralik tapelerin pesine gundem degistirmek adina Suriye ile savas yapacaklardi Suleyman Sah turbesindeki 25 Turk askerini katledip Suriye yapti susu vererek, hatirlarsaniz. Onun da tapesi ciktiginda cok ofkelenmislerdi:"danistayi bile dinlemisler!" diyerekten.. Kendi bekalari icin hersey mubah. Savaslarda olecek olan nasilsa pis fakirler..

Evlerde Kurani Kerim bulundurmak yasaklandi demissin ona hitaben o mesaji yazmisim. Simdi de Kuran kurslarini yasaklanmasindan bahsediyorsun. Carpitma olaylari
Kuran kursları da yasaklanmamış, olay şu Cumhuriyet ilanı ve laiklik yürürlüğe girince ve dahi latin harfleri kabul edilince, müftülük ve dolayısıyla diyanet işleri başkanlığı izni olmadan Kuran kursu açılması, evlerde gizlice Arapça harflerle çocuklara eğitim vermek yasaklanmış, dini eğitimden bahsetmiyoruz, bugün okullarda verilen eğitimlerden bahsediyoruz bu arada.

Kuran kursları da müftülüklerce onaylanacak şekilde açılmış, çocuklarda latin harfleriyle mektep eğitimi görmeli denmiş, evlerinde izinsiz mektep eğitimi vermeye kalkanların kullandıkları Kuran, elifba vb kitaplar delil olarak gösterilmiş, benim dedelerimden biri 1925, diğeri 1926 doğumluydu, biri Erzincan'ın en ücra ve küçük köylerinden birinde, diğeri Bursa'nın köylerinden birinde doğmuş, ikisi de köy çocuğu yani, tarihi anlatırken Kuran toplatıldı demediler, olsaydı söylerlerdi, ikisi de Kuran okurdu, 72'liyim, 1979 ve sonrasında mahalle camisinde Kuran kursuna gittim her çocuk gibi, oruç tuttuk, namaz kıldık, kurbanımızı kestik, mevlidlerimiz oldu, elimizde elif ba'larla gezdik.

Lütfen artık tarih değil bugün referandumda oylanacak maddeler üzerine konuşulsun, tarihe girerseniz yol yapılsın diye 1950'lerde yıkılan camilere kadar varır olay, tarih buna Osmanlı tarihi de dahildir, kendi iç dinamikleri, o günün koşullarıyla değerlendirilmeli, bugün rahat koltuklarımızda tarihi yargılamak adil olmuyor zira.

Kaldı ki birgün bizim torunlarımızda bugünün tarihini tartışacak, o zaman onlara da o günün şartlarını bilmiyordun çocuğum diyeceğiz belki de kim bilir...

şimdi ki gençler yakın tarihi a haberden öğrendiği için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…