• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Başörtü mağduriyeti hepimizin ortak mağduriyetiydi hanımefendi! 90 uıl boyunca yaşandı evet ve üniversitelerde en katı olunduğu dönemse ne hikmet ise erbakan dönemiydi. Aa tabi ne kadat sert olunursa o kadar güzel prim yapılacak; insanlar öfkelenmiş ve saf olmuş olacaktı! Bundan en iyi nemalananınnda kim olduğunu biliyoruz! Demek ki olan güzel işledi! Isıtıp ısıtıp önümğze getirmeyin evet çünkü şu anda bahsettiğiniz ayrım yok ki olmamalı da! Dolayısıyla bundan prim yapmaya çalışmayın artık!
Yıllarca ingilizce serbest Kürtçe konuşmak bile yasaktı bu ülkede. Şu an bmyle gir yasak yok. Eeee o zaman kürtler de biz mağduruz mağduruz diye ayaklansın mı ortada böyle bir mağduriyet yokken! Gülünç olmayın artık tatlım hadi bye
Biz kimse ayaklansin demiyoruz hanimefendi.Biz burada gecmiste yasanilan magduriyetleri ve bunlari yasatan zihniyetleri,bu magduriyetleri ortadan kaldiranin bugunku iktidar oldugunu ve bir daha bunlari yasamamak icin evet dedigimizi anlatmaya calisiyoruz sizlere.Cunku evet dersek baskanlik sistemiyle birlikte bundan sonra artik sadece halkin istedigi halka hizmet eden kisiler iktidara gelecek.Koalisyon hukumetleri zamanlarinda yasanan ekonomik krizler,istikrarsizliklar yasanmayacak.ulkemizin basina gelen 7 haziran belirsizligi bir daha yasanmayacak,buyuk bir ekonomik guvenle Turkiye yoluna daha hizli devam edicek.Ayaklanmak bizim isimis degil.Darbeci terorist zihniyetlerin isi.Bizim bu ulkede her seyin demokratik yollarla cozulebilecegine inancimiz tam Allaha sukur.Zaten o yuzden evet oyu kullanicaz.

Mesela kuran kurslarinin kapatilmasi,imam hatiplerin orta kisimlarinin kapatilmasi,imam hatiplilere universiteye giriste katsayi zulmunun uygulanmasi,evlerde dini kitap ve kurani kerim bulundurmanin yasaklanmasi (babam anlatiyor cami imami olan dayisinin kurani kerimleri gomdugu gunleri),namaz kilan ordu mensuplarinin gorevden atilmasi,annesi basortulu olanlarin askeri okullara alinmamasi,sakalli,takkeli insanlarin ordu evlerine alinmamasi,ogullarinin yemin torenlerine alinmamasi...
Ben cok sey sayarim da siz once bi soruma cevap verin siz neyin magduriyetini yasadiniz?

Hep aynı dönemi, yazıp durmuşsunuz. Şunda bir anlaşalım kimse devlet bütçesinden bir dini grubun okulunu finanse etmek zorunda değil, o çok şikayet etiğiniz laiklik uygulansa
, bu okulları cemaatler kendi bütçeleri ile açmak zorunda kalacak aynı Amerika da ki gibi, katolik mısın , çocuğun dını egıtım mı alsın ıstıyorsun, hop katolik okuluna. Müslüman mısın, çocuğunun dini eğitim almasının ıstıyorsun hop islamı bır okula. İmam hatip okullarının devlet okulu olması baştan hata bence. Ama diğer söylediğini şeylerin olmadığını kimse söylemiyor ki, yanlış uygulamalar, daha önceki bir çok yerde yazdım, başörtüsü ile ilgimiz yok magdurıyetmız yok ama o başörtüsü eylemlerinde ön sıradaydı ailem diye, çünkü mağdurdu insanlar ama aynı desteği bir zaman Yanyana durduğumuz ınsanlardan görmüyoruz, dünün mağdurları bugünün ezenleri oldular. Siz sadece sizin gruba baskı uygulanıyor sanıyorsunuz, ama öyle değil diyorum, bir çok grup baskı altındaydı ve hala altında bu ilke de. Sadece mağdur bır grup değil, anlayın artık bunu.

Şu kısmı anlamadım ama devlet memuru olarak imamlık yapan büyük dayınız, dini kitapları şaklamak zorunda mı kalmış?

Hep aynı dönemi, yazıp durmuşsunuz. Şunda bir anlaşalım kimse devlet bütçesinden bir dini grubun okulunu finanse etmek zorunda değil, o çok şikayet etiğiniz laiklik uygulansa
, bu okulları cemaatler kendi bütçeleri ile açmak zorunda kalacak aynı Amerika da ki gibi, katolik mısın , çocuğun dını egıtım mı alsın ıstıyorsun, hop katolik okuluna. Müslüman mısın, çocuğunun dini eğitim almasının ıstıyorsun hop islamı bır okula. İmam hatip okullarının devlet okulu olması baştan hata bence. Ama diğer söylediğini şeylerin olmadığını kimse söylemiyor ki, yanlış uygulamalar, daha önceki bir çok yerde yazdım, başörtüsü ile ilgimiz yok magdurıyetmız yok ama o başörtüsü eylemlerinde ön sıradaydı ailem diye, çünkü mağdurdu insanlar ama aynı desteği bir zaman Yanyana durduğumuz ınsanlardan görmüyoruz, dünün mağdurları bugünün ezenleri oldular. Siz sadece sizin gruba baskı uygulanıyor sanıyorsunuz, ama öyle değil diyorum, bir çok grup baskı altındaydı ve hala altında bu ilke de. Sadece mağdur bır grup değil, anlayın artık bunu.

Şu kısmı anlamadım ama devlet memuru olarak imamlık yapan büyük dayınız, dini kitapları şaklamak zorunda mı kalmış?
Evet kalmis 1930 lu 1940 li 45liyillarda.28 subat doneminde de dini kitap saklayan insanlar vardi.

Ha bu arada felicita hanim darbeciler derken sadece fetö darbesini kastetmiyorum.Diger darbeleri de kastediyorum.Onlari yapanlarin kim oldugunu siz biliyorsunuz zaten.

Bu katliamları niye anlatıyorsun biz mi yaptık bunları akp mi yaptı çok demokrat olan! darbeci zihniyet yaptı eğer refarandumda hayır çıkarsa ana muhalefet tekrar darbeye teşebbüs edecek ve söylediğin bu katliamları yapacak tıpkı 15 temmuz da olduğu gibi

Mağdurıyet yarıştıyor gibi, her anayasa oylamasının altına türban magdurıyetı yazılıyor ve sanki hayır çıkarsa tekrar mağdur olacaklar gıbı yansıtılıyor. Niye mi yazıyorum bu katliamları, çünkü daha ağır bedeller ödeyen, daha zor koşullar altında yaşayan insanlar var ülkede, ve onlar sesini çıkarmıyorlar diye yoklar zannetmeyin diye.
Siz tabi ki yapmadınız bu katliamları ama birileri yaptı bu ülkede bunları ama siz başka insanlar hiç sorun yaşamıyor, en iyi dönemleri bu dönem deme lüksü buluyorsunuz kendınız de, ben de böyle bir lüksünüz yok diyorum.
Darbe teşebbüsü de ana muhalefet partisi değil, ağlak hocalarının altın kuşağı yaptı.

Mesela kuran kurslarinin kapatilmasi,imam hatiplerin orta kisimlarinin kapatilmasi,imam hatiplilere universiteye giriste katsayi zulmunun uygulanmasi,evlerde dini kitap ve kurani kerim bulundurmanin yasaklanmasi (babam anlatiyor cami imami olan dayisinin kurani kerimleri gomdugu gunleri),namaz kilan ordu mensuplarinin gorevden atilmasi,annesi basortulu olanlarin askeri okullara alinmamasi,sakalli,takkeli insanlarin ordu evlerine alinmamasi,ogullarinin yemin torenlerine alinmamasi...
Ben cok sey sayarim da siz once bi soruma cevap verin siz neyin magduriyetini yasadiniz?
Kuranı Kerimin bir tek sizin babanızın dayısının evinde bulunması yasaktı demek. Bizim babalarımızın ninlerimizin evinin baş köşesinde duruyordu hep.

Evet yasaklanan kitaplar vardı ihtilal dönemi babanem de babamın kitaplarını yakmış ama hangi dönem Kurani Kerim bulundurma yasaklanmış? Bariz yalan söylüyorsunuz.

Bir başörütülü olarak baş örtü olayının bu kadar uzatılmasından yıldım bıktım usandım.

Son düzenleme:
Üniversite de hocanız Aleviymiş ya lütfetmişsiniz, ne haddine oysa o pozisyona gelmek, bir de en iyi dönemlerini yaşıyorlar diyorsunuz neye bakarak söylüyorsunuz bunu? hobi olarak arada Alevi olup, ortamı kolaçan mı ediyorsunuz? siz Alevilerden daha mı iyi biliyorsunuz ne olduğunu? pardon unutmuşum Türkiye'nin Sünnileri Alevilerin dinlerinin, inanç merkezlerinin, okulda din eğitimi alıp almamalarının, hangi kadroya gelip gelmemeleri gerektiğinin ana karar vericisi, yüce adalet dağıtıcısı, hoşgörüde son noktadalar, onlar herşeyi bilir, her şeye muktedir tek kitledir,. Siz sorun yok diyorsanız kesin yoktur ama Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin yinele! hiç bir üst kuruma yönetıcı kadrosuna alevı almıyorlar,gercı siz rahatsız olmazsınız bundan, malum mağdur ötekiler.

Daha bu iktidar döneminde Sivas davası zamanaşımına uğradı, hem de millete hayırlı olsun diye diye. 1978 Maraş katliamı ki bu katliam Türkiye'nin en utanç verici katliamlarından biri, sekiz aylık hamile kadının öldürükmesinden, 90 yaşından insanın ve bebeklerin öldürülmesine kadar 110 Alevi vatandaş oldrüldü. Bu adamların ölülerini anmasına bile izin verilmiyor, hala yasak! Sizin hiç evinizi basıp, bütün aile üyelerinizi öldürmeye çalıştılar mı ki, 30 yıllık komşularınız mıydı yapan? Katilleriniz kendi ülkenizin mahkemeleri tarafından serbest bırakıldı Mı?
Yok hırıstıyanlar sınavda başarılı olsa alınırmış, hırıstıyanlar dıye alınacaklar mıymış. Hak edıyorsa alacaksın o da vatandaşın ve eğer inancı yüzünden alınmıyorsa başkası uyguluyorsunuz demektır. Ordu'ya giremez hırıstıyanlar, ve bır çok devlet kurumuna alınmazlar, sayıları bir de olsa, ayrımcılık yapılamaz anlamadığınız şey bu.
O eleştırdıgınız batının onda bırı olsak da, eleştırılerınız gerçek olsa, türbanlı kadın terorıst ilan edılıyormus . Hem konu Avrupa mı? Allah bir şeyden koruyacaksa sizin gibilerden korusun hem ülkemizi, hem bizleri!

Eleştiri olarak algılamayın merak ettiğimden soruyorum.Yavuz Sultan Selim ismi köprü ismi yapılmak istenince karşı çıkıldı .Fakat Sabiha Gökçen Havalimanı da var Dersimi bombalayan ve kendisi Atatürk'ün manevi kızı.Okuduğum kadarıyla 13000 kişi ölmüş o zamanlar.Neden hiçbir alevi kardeşimiz rahatsız değil.Bilmediğimden merak ettiğimden soruyorum.

Hep aynı bayat hikayelerden sıkılmadınız mı.

Sanki geçmişte 50 sene öncesinde yaşıyorsunuz

Adnan Menderes İsmet İnönü dönemindeki gibi halk kutuplaştırılmaya çalışılıyor.

Adamın biri aynı bayat hikayeyi anlatıp anlatıp milleti kinlendiriyor bir Allahın kuluda sen ne boş şeyler anlatıyorsun demiyor

Biz sıkıldık siz sıkılmadınız

Yok camiyi ahır yaptılar

Yok ezanı Türkçe yaptılar

Yok sgk yı batırdılar

Yok ekmek kuyruğu tüp v.s uzarda gider

Obsesif insanlar gibi takık bir halde saplanıp kalmışsınız

Aynı kalemden çıkmış gibi ezber cümleler

yeni birşeyler varsa alalım

Bu katliamları niye anlatıyorsun biz mi yaptık bunları akp mi yaptı çok demokrat olan! darbeci zihniyet yaptı eğer refarandumda hayır çıkarsa ana muhalefet tekrar darbeye teşebbüs edecek ve söylediğin bu katliamları yapacak tıpkı 15 temmuz da olduğu gibi

Madımak kararı için 'hayırlı olsun' dedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Madımak katliamı davasının zaman aşımından düşmesi ile ilgili soruya, "Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Zaten onlar da söylüyorlar.
Anasayfa GÜNDEM Madımak kararı için 'hayırlı olsun' dedi!

Tarih: 2012-03-14 Saat: 01:KK76:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki AKP Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Sivas Davasının zaman aşımından düşmesi ile ilgili soruya Erdoğan, "Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Zaten onlar da söylüyorlar... Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı. Bilemiyorum tabii onlar da var..." yanıtını verdi.
http://www.cayyolu.com.tr/haber/madimak-karari-icin-hayirli-olsun-dedi-60033.html

Madımak katillerinin avukatlarının hangi partide milletvekili olduklarını araştır bakalım Akp ile alakası ne?

Ahahahaha ana muhalefet darbeye kalkışacakmış HAYIR çıkarsa ahahaha. :KK70::KK70::KK70::KK70:

Eleştiri olarak algılamayın merak ettiğimden soruyorum.Yavuz Sultan Selim ismi köprü ismi yapılmak istenince karşı çıkıldı .Fakat Sabiha Gökçen Havalimanı da var Dersimi bombalayan ve kendisi Atatürk'ün manevi kızı.Okuduğum kadarıyla 13000 kişi ölmüş o zamanlar.Neden hiçbir alevi kardeşimiz rahatsız değil.Bilmediğimden merak ettiğimden soruyorum.

Rahatsız olmadığını nereden çıkarıyorsun deynep, boşuna dememişler çocuğum unutur, torunum hatırlar diye, karşı çıksalar ne olacak, yarıyor mu bir işe, var mı seslerini duyan?

Rahatsız olmadığını nereden çıkarıyorsun deynep, boşuna dememişler çocuğum unuttur, torunum hatırlar diye, karşı çıksalar ne olacak, yarıyor mu bir işe, var mı seslerini duyan?
Bugüne kadar siyasette hiç rastlamadım bu konuya dair.Çoğu rahatsız olduğunuz konularda sesiniz çıkmıyor mu ,yazmıyor musunuz?İnsanın aklına ister istemez ucunda Atatürk olduğu için sessiz kaldığınız geliyor.

Mağdurıyet yarıştıyor gibi, her anayasa oylamasının altına türban magdurıyetı yazılıyor ve sanki hayır çıkarsa tekrar mağdur olacaklar gıbı yansıtılıyor. Niye mi yazıyorum bu katliamları, çünkü daha ağır bedeller ödeyen, daha zor koşullar altında yaşayan insanlar var ülkede, ve onlar sesini çıkarmıyorlar diye yoklar zannetmeyin diye.
Siz tabi ki yapmadınız bu katliamları ama birileri yaptı bu ülkede bunları ama siz başka insanlar hiç sorun yaşamıyor, en iyi dönemleri bu dönem deme lüksü buluyorsunuz kendınız de, ben de böyle bir lüksünüz yok diyorum.
Darbe teşebbüsü de ana muhalefet partisi değil, ağlak hocalarının altın kuşağı yaptı.
Ben bunlara birşey demiyorum yokta saymıyorum ama objektif olun sadece alevilere kürtlere mi yapıldı bu zülm yakın dönemde iki ablam kapalı diye eğitim hakkı elinden alındı şuan da ıkiside okuyor hemde ikinci üniversitelerini okuyorlar neden bunları yok sayıyorsun tek derdimiz baş örtüsü değil türkiye öyle günler gördüki evimizde kuranı kerim bulunduramiyorduk annem kapalı diye oğlunun yemin törenine gidemiyordu..sende çok iyi bilirsin Atatürk ün insanlara zorla şapka taktirdigini başında fes olanları öldürttügünü 600 yıllık alfabemizi dilimizi değiştirdiğini şimdi diyceksinki Atatürk olmasaydı türkiye mısır Suriye ırak olur du doğrudur belki öyle olacak ben Atatürk ün yaptığı iyi seyleride biliyorum kadına seçme seçilme hakkı resmi evlilik vs ama kimse günümüz hükümetine iftara atamaz küçümseyemez yaptığı güzel şeyleri yok sayamaz gözünüze gözlük takmışsıniz chp de Chp başka birşey düşünemiyorsunuz

FB_IMG_1487159219063.jpg

Büyük bir hayalgücünüz var:deli:

Hayır diyeceklere terörist denmesinden sonraki duyduğum ikinci büyük saçmalık

Bugüne kadar siyasette hiç rastlamadım bu konuya dair.Çoğu rahatsız olduğunuz konularda sesiniz çıkmıyor mu ,yazmıyor musunuz?İnsanın aklına ister istemez ucunda Atatürk olduğu için sessiz kaldığınız geliyor.

Alevilerin hakkını savununca alevı, Kürtleri savununca kurt, suniileri savununca sunnı, muslümanları savununca Müslüman, escınsellerı savununca eşsınsel olmuyorum. Siyasette zaten böyle konular konuşulmuyor ama ne yapsınlar rövanş mı alsınlar?

Ben bunlara birşey demiyorum yokta saymıyorum ama objektif olun sadece alevilere kürtlere mi yapıldı bu zülm yakın dönemde iki ablam kapalı diye eğitim hakkı elinden alındı şuan da ıkiside okuyor hemde ikinci üniversitelerini okuyorlar neden bunları yok sayıyorsun tek derdimiz baş örtüsü değil türkiye öyle günler gördüki evimizde kuranı kerim bulunduramiyorduk annem kapalı diye oğlunun yemin törenine gidemiyordu..sende çok iyi bilirsin Atatürk ün insanlara zorla şapka taktirdigini başında fes olanları öldürttügünü 600 yıllık alfabemizi dilimizi değiştirdiğini şimdi diyceksinki Atatürk olmasaydı türkiye mısır Suriye ırak olur du doğrudur belki öyle olacak ben Atatürk ün yaptığı iyi seyleride biliyorum kadına seçme seçilme hakkı resmi evlilik vs ama kimse günümüz hükümetine iftara atamaz küçümseyemez yaptığı güzel şeyleri yok sayamaz gözünüze gözlük takmışsıniz chp de Chp başka birşey düşünemiyorsunuz

Ne yok sayması, bir taneniz bile gelip başka insanların magdurıyetlerınden bahsetmiyorsunuz, sanki sadece bir kesim ezildi diyorum bende. Mecburen yazdırtıyordunuz çünkü aynı şeyleri duymaktan yorulduk artık. Ablalarınız hiç türban eylemine gitti mi! Polis copu, gözaltı tehlikesine karşın protesto eylemlerine katıldı mı?bizimkiler katıldı, hem de dünya görüşü olarak 180 derece farklı konumda olmamamıza rağmen yaptılar. CHP ki olduğumu nereden çıkarıyorsunuz ki, yaptığınız toptancılık, iktidar karşıtı herkes CHP li falan değil. CHP yi övende yok, bir kişi bile yazmamış çok iyiydi CHP diye.

Bunu göstermekteki niyetiniz hala mağduruz edebiyatı yapmak mı?

Haber yapılmadı sanıyorsanız bugün çeşitli gazetelerde okudum.Kızın konuşması var hatta.Birşeyin gizlendiği örtbas edildiği yok.Bir kadın o kızla tartışmış ve örtüsünü çekmiş.Polise gitmişler kız teşekkür ediyordu.

Mağdurumda mağdurum edebiyatı sıktı yani.

İstismar için insanların gözlerinin içine baka baka Kabataş yalanı uyduruldu.Ne bir kamera görüntüsü ne başka bir şey yok. Ortaya çıkartılamadı.

İnsanlar duygu sömürülerinden bıktı .Kısacası bunu koymanız yersiz olmuş.

Kuranı Kerimin bir tek sizin babanızın dayısının evinde bulunması yasaktı demek. Bizim babalarımızın ninlerimizin evinin baş köşesinde duruyordu hep.

Evet yasaklanan kitaplar vardı ihtilal dönemi babanem de babamın kitaplarını yakmış ama hangi dönem Kurani Kerim bulundurma yasaklanmış? Bariz yalan söylüyorsunuz.

Bir başörütülü olarak baş örtü olayının bu kadar uzatılmasından yıldım bıktım usandım.
Türkiye'de Kur'an öğrenimi, resmi olarak 24 yıl boyunca yasaklandı. Yasak, 3 Mart 1924 tarihinde 430 numaralı yasayla başladı. Kanuna göre Arap harfleriyle yazılan kitaplar yasaklı hale geldi. Kur'an öğrenimi de 'Tevhid-i Tedrisat' uygulamasıyla kaldırıldı. İsmet İnönü, İcra Vekilleri Heyeti'nce 25/11/1944 tarihinde kabul edilen o kararla "Elif Ba" ve "54 Farzı" yasakladı..
Resmi belgeler bunlari soyluyor.Bence artik siz bu hezeyanlari birakin.

Son düzenleme:
Bunu göstermekteki niyetiniz hala mağduruz edebiyatı yapmak mı?

Haber yapılmadı sanıyorsanız bugün çeşitli gazetelerde okudum.Kızın konuşması var hatta.Birşeyin gizlendiği örtbas edildiği yok.Bir kadın o kızla tartışmış ve örtüsünü çekmiş.Polise gitmişler kız teşekkür ediyordu.

Mağdurumda mağdurum edebiyatı sıktı yani.
Ayy sizinde zavallılığınız sıktı hiç Bir zaman kazanamayacaksiniz

Evet geçmişte mağduriyetler katliamlar haksızlıklar yaşandı yaşanmadı kim derse inkar etmiş olur bunun savunulacak tarafında yoktur
Geçmiş dönemlerin haksızlıklarını zulümleri görmüş ve buna karşı iktidara gelmiş bir yapı var mı var
Peki değişen ne oldu
O zamanda insanlar zulüm görüyordu şimdide görüyor
O zamanda insanlar düşünce suçundan hapistiler şimdide hapisler
O zamanda gücü elinde tutanlar eğitim ile oynuyordu şimdide oynuyor binlerce akademisyenin işsiz haberiniz var mı yüzlerce gazeteci hapis biliyormusunuz ve gene hdpliler içerde o zamanda içerdeydi:))))

Değişim sadece isimlerde olaylar aynı
Hani diyorsunuz ya kuranı kerimi gömdük şimdi gülen cemaatine ait argümanlar gömülüp saklanıyor
Kitaptan neden korkulur anlatın bakayım

Back