• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Capture.JPG

Referandum bebeği: Yeni doğan çocuğa ‘Evet’ ismi verildi

15/02/2017 17:43

Diyarbakır’da 20 gün önce doğan kız çocuğuna anayasa değişiklik referandumuna atıfla ‘Evet’ adı verildi.

Fotoğraflar: DHA

Ergani’deki İncehıdır Mahallesi’nde yaşayan Mustafa-Songül Çelik çiftinin çocuğu 20 gün önce dünyaya geldi.

Baba Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlık duyduğunu belirterek, 16 Nisan’daki referanduma atıfla kızlarının ismini ‘Evet’ koyduklarını söyledi.

‘Hatıra olarak kalacak’

‘Üç eşi ve sekiz çocuğu’ bulunan Çelik şunları kaydetti: “Bebeğin ismini koyarken 16 Nisan’da yapılacak seçimi düşündük. Nüfus müdürlüğüne gittik ve çocuğun ismini ‘Evet’ koyduk. Memurlar ilk önce şaşırdılar. Referandumda ‘Evet’ oyu vereceğimiz için kızımıza ‘Evet’ ismini verdik. Akrabalarımızın tepkisi olumlu yönde oldu. Hepimiz zaten ‘Evet’ oyu vereceğiz. İleride çocuğumun bu isimden olumsuz etkileneceğini düşünmüyorum. Bu bize güzel bir hatıra olarak kalacak.”

‘Fikir benden çıktı’
Fikrin kendisinden çıktığını söyleyen anne Çelik, “Eşime ‘Evet ismini verelim’ dediğimde olumlu karşıladı. Tayyip Erdoğan için bu ismi bıraktık. Eskiden köyümüzde su, yol yoktu. Şimdi evimizde çeşme var. O yüzden ‘Evet’ diyoruz” dedi.

AKP Ergani İlçe Başkan Şükrü Sayan da aileyi ziyaret ederek bebeğe çeyrek altın taktı.
http://www.diken.com.tr/referandum-bebegi-yeni-dogan-cocuga-evet-ismi-verildi/

Kimin inadına evet diyoruz;mesela bu ulkenin musluman vatandaslarina en buyuk kotulukleri yapan,ezani turkce okutturan,yillarca universitelerde ve kamuda basortusunu yasaklayan,hatta daha dun benim ikamet ettigim muhitte minibuste bir basortulu bayanin basortusunu cekip cikaran, hakaret eden,vaktiyle camiyi ahıra çeviren,bu ülke ekonomisine,teknolojik ve bilimsel gelişmelere,köprü,hava alani yapimlarina hic bir katkisi olmayan,katkısı olmadiği gibi yapilan hizmetleri surekli engellemeye çalışan zihniyetin inadina evet diyoruz,
Mesela bu ülkeyi parçalamaya çalışan,yıllarca bu vatanın evlatlarinin kanini döken,terörle mücadeleye harcanan paralarla devletin milli varligini tuketen pkk nin inadina evet diyoruz,
Ve mesela bütün bu güçlerle işbirliği yaparak bu ülkeye en büyük ihaneti yapan,21. Yüzyılda 2016 yılında darbeye kalkisacak cüreti kendinde bulan,cumhurbaşkanımızi öldürmeye çalışan,ulkemizi suriyeye cevirmeyi,vatanimizi elimizden alip israil ve pkkya vermeyi amaclayan hain fetö ve mensuplarinin İNADINA VE ONLARLA AYNI SAFTA OLMAMAK İÇİN EVET DİYORUZ

tek bir şey soracağım peki evet dediniz başkalık geldi ve bir kaç yıl sonra size göre başörtünüzü açacak eziyet edecek biri geldi ve bu sizin evet oylarınızla gelmiş olacak ne yapacaksınız?

Hayır...Peki neden Hayır diyoruz ??
Evet diyen insanlar karşınıza amerika örneğiyle gelecektir. hayır oyu verecek insanlar olarak amerika'da uygulanan başkanlık sistemi nedir ne değildir öğrenmemiz ve bizde uygulanmak istenen sözde başkanlık sistemiyle arasında ne gibi farklar olduğunu bilmemiz şart. öncelikle başkanlık sert bir kuvvetler ayrılığına dayanır. amerika haricinde başkanlıkla yönetilip de huzura eren bir ülke yok gibidir. amerika'da uygulanan başkanlık sisteminde başkanın yasamayı fesih etme yetkisi yok iken, biz de uygulanmak istenen sistemde başkan meclisi fesih etme yetkisine sahiptir. ayrıca amerika'da seçilen başkan partili değildir fakat bizde uygulanmak istenen sistemde partili cumhurbaşkanı seçilmek istenmektedir ki bu tarafsızlığa büyük bir darbedir! bu yüzden hayır diyoruz! Partili cumhurbaşkanı demiş iken, evet diyecek vatandaşlarımız ''mustafa kemal de partili cumhurbaşkanıydı'' diyeceklerdir. arkadaşlar, herkes bilmelidir ki, bugün tek bir kişinin eline verilmek istenen yetkiler, mustafa kemal atatürk'e asla verilmemiştir! 1924 anayasasında cumhurbaşkanına meclisi fesih yetkisi verilmesiyle ilgili madde, dönemin milletvekillerince sert bir biçimde eleştirilmiştir. tek parti döneminde ki o meclis, yasamayı fesih yetkisini tek partinin başkanı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı olan mustafa kemal atatürk'e vermemiştir! ve en sert eleştirileri yapan mahmut esat bozkurt ile şükrü saracoğlu sonrasında bakan olmuştur! mustafa kemal atatürk'e bile verilmeyen ve verilmemesi gereken bu yetkilerin, bugünün türkiyesinde tek bir kişinin elinin verilmesine karşıyız, bu yüzden de hayır diyoruz! Üretmeyen bir ülkeyiz. yıllarca paraları betona yatıran bir devlet politikası izlendi. siyasi belirsizliklerden dolayı ekonomik olarak kötüye giden ülkemiz, malum sistemin gelişi ile birlikte doğan diktatörya tehlikesinden dolayı ekonomik anlamda tam anlamıyla çöküşe geçecektir! bu yüzden hayır diyoruz! Tüm yetkilerin bir kişinin elinde olması, özgürlüklere gem vurulması demektir. baştaki kişinin kendi doğrularını dayatmasına olanak sağlamaktadır yeni anayasa ile verilen yetkiler. birey hürdür, özgürdür! özgürlük kutsaldır, bu yüzden hayır diyoruz! Konunun önemine bianen umarım bir çok kişiye açıklayıcı bir Hayır yorumu yapabilmişimdir.

Geçen misafirlikte dünyanın en gereksiz referandum tartışmasına girdim. Denetleme olmazsa diyorum adam diyor ki güveneceğiz. Kendi görüşünde hakimleri atarsa onlar taraf tutacak demek değil ki bu. Güvenmeliyiz onlara dedi. Ülke mi yönetiyoruz, kebapçının kasasına eleman mı alıyoruz belli değil. Ona bile güvenmiyorsun da kameralar var. Ben daha bu adamlarla ne konuşayım.
Bana diyor ki milletvekillerinden değil de başka insanlardan bakan yapabilecek. Bu çok iyi olacak. Milletvelilleri ile sınırlı kalmak zorunda değiliz. Yahu dedim milletvekillerini en azından halk seçiyor. Bu bakanları bu adam bir tane adam seçecek. Ve halkın seçtiğinden daha mantıklı olacak yani?
Ve bu tartıştığım kişi MHPye oy veren ve AKPyi de çok sevmeyen biri. Ben artık ne desem boş. Beynimizi toptan bir yerlerde bıraktık milletçe. Kullanmıyoruz. Böyle pırıl pırıl duruyor bir köşede.

tek bir şey soracağım peki evet dediniz başkalık geldi ve bir kaç yıl sonra size göre başörtünüzü açacak eziyet edecek biri geldi ve bu sizin evet oylarınızla gelmiş olacak ne yapacaksınız?
15 temmuzda kahramanca vatanini,manevi degerlerini savunmak icin ezan cagrilariyla sokağa çıkan aziz Türk milleti hic bir zaman bu zihniyette bir insani baskan yapmaz siz merak etmeyin.Vaktiyle dini yasaklar uygulayanlarin 60 yildir bu ulkede aldigi oylar belli zaten.Turk milleti zekidir,feraset sahibidir asla yapilan kotulukleri unutmaz,gecmisinden ders cikaran bir millettir.Cikarmasaydi 15 temmuzda sokaga cikmaya korkardi.
Hem öyle bi tehlike olsa bile ki ben olduguna asla inanmiyorum,inananlar icin soyluyorum parlamenter sistemde bu tehlikenin 100 kat daha fazlasi var.7 haziran secimleri bunu acikca gosterdi ve halkimiz bu secimlerden sonra parlamenter sistemin ne kadar tehlikeli oldugunu,teroristleri bile hukumete katabilecegini,basimiza getirebilecegini,halktan en yuksek oyu alan partinin tamamen devre disi kalabilecegini,baskanlik sisteminin ulkemiz icin ne kadar gerekli oldugunu gormus oldu.

Son düzenleme:
Yahu dedim milletvekillerini en azından halk seçiyor. Bu bakanları bu adam bir tane adam seçecek. Ve halkın seçtiğinden daha mantıklı olacak yani?
E Cumhurbaşkanını da ,başkanı da halk seçiyor ,milletvekili seçerken halk seçsin diyorsun da ,halkın seçtiği adamı niye istemiyorsun bacım:KK53:
Hatırlarsın Ahmet Necdet Sezer'i halk değil rahmetli Ecevit seçti.Daha sonrasında kitap fırlatınca bizlere şikayet etmedi mi?:olamaz:
Tamam tamam sustum gidiyorum,:KK55:kimbilir ne kadar alıntı olacak :KK70:

C caninfistigi kimse beynini bırakmadı bir yerde, gayet herkes herşeyin farkında. Ben sana açıklayacağım mı neden evet diyorlar. Çünkü çoğunluk olduklarını, düşünüyorlar ve asla bu yetkilerin kendileri dışında insanların eline geçmeyeceğinden eminler. Zaten sayımız fazla, okullar vs ile de gelecek kuşak da hazır, sırtımız yere gelmez diye düşünüyorlar. Ondan rahatlar. Güçlü Türkiye istemeler falan hikaye, güçlü Türkiye değil, kendilerinin güçlü olduğu, adil ve demokratlık olmasa da, kendilerinin güçlü olduğu bir ülke istiyorlar. Bir rövanş almaya çalışıyorlar, o yüzden kah enkaz kaldırıyor, kah dönüm noktasındayız diye beyanat veriyorlar. Ama akıllarına gelmeyen bir şey var, çocuklarının kendilerine benzeme ıhtımali sandıkları kadar yüksek değil, farkında olmadan kendilerine benzemeyn çocuklarının bile yaşayamayacağı bir ülke hayali kueuyorlat.

Son düzenleme:
E Cumhurbaşkanını da ,başkanı da halk seçiyor ,milletvekili seçerken halk seçsin diyorsun da ,halkın seçtiği adamı niye istemiyorsun bacım:KK53:
Hatırlarsın Ahmet Necdet Sezer'i halk değil rahmetli Ecevit seçti.Daha sonrasında kitap fırlatınca bizlere şikayet etmedi mi?:olamaz:
Tamam tamam sustum gidiyorum,:KK55:kimbilir ne kadar alıntı olacak :KK70:

Alıntılık bir durum yok. Cumhurbaşkanını halk seçmiş, görevini kendi sınırları içerisinde yapsın. Ben gitsin mi diyorum. Çalışmasın mı diyorum. Ama halkın seçtiği tek bir kişi bakanları seçemez. Tek bir kişi seçemez. Bu mantıklı değil diyorum. Bir kere halkın %51inin seçtiği adamı kalan %49 istemeyebilir. Ama demokrasiye saygı duyar. Ben isterim istemem bu benim bileceğim iş ama demokratik olarak saygı duyarım. Ama bir adama bütün yetkilerin verilmesinin, o adamın hakimlerden bakanlara herkesi kendi kafasına göre seçmesinin demokraside yeri yok. Referandumla getirilmeye çalışılan şeyin demokrasi ile ilgisi yok. Yani halka padişahlık gelsin mi diye sorsak %51i de gelsin dese kabul mü edeceğiz? Mantığınız bu kadar mı çalışıyor?

Son düzenleme:
15 temmuzda kahramanca vatanini,manevi degerlerini savunmak icin ezan cagrilariyla sokağa çıkan aziz Türk milleti hic bir zaman bu zihniyette bir insani baskan yapmaz siz merak etmeyin.Vaktiyle dini yasaklar uygulayanlarin 60 yildir bu ulkede aldigi oylar belli zaten.Turk milleti zekidir,feraset sahibidir asla yapilan kotulukleri unutmaz,gecmisinden ders cikaran bir millettir.Cikarmasaydi 15 temmuzda sokaga cikmaya korkardi.
Hem öyle bi tehlike olsa bile ki ben olduguna asla inanmiyorum,inananlar icin soyluyorum parlamenter sistemde bu tehlikenin 100 kat daha fazlasi var.7 haziran secimleri bunu acikca gosterdi ve halkimiz bu secimlerden sonra parlamenter sistemin ne kadar tehlikeli oldugunu,teroristleri bile hukumete katabilecegini,basimiza getirebilecegini,halktan en yuksek oyu alan partinin tamamen devre disi kalabilecegini,baskanlik sisteminin ulkemiz icin ne kadar gerekli oldugunu gormus oldu.

teröristleri meclise katan parlementer sistem değil bizzat akp dir sevgili simay.sen her ne kadar bu tip soruları bizzat türban mağduriyetine bağlamaya çalışsan da gerçekler bu.

artık uzun uzun yazmayacağım çünkü mağdur edebiyatınızdan sıkıldım.ben a diyorum siz türban diye feryat figan ediyorsunuz.

En Büyük TÜRKİYE:super:

teröristleri meclise katan parlementer sistem değil bizzat akp dir sevgili simay.sen her ne kadar bu tip soruları bizzat türban mağduriyetine bağlamaya çalışsan da gerçekler bu.

artık uzun uzun yazmayacağım çünkü mağdur edebiyatınızdan sıkıldım.ben a diyorum siz türban diye feryat figan ediyorsunuz.
Sizin o magdur edebiyati dediginiz şey bizim icin kutsal hanimefendi..o yuzden senelerde gecse basortusu ozgurlugunu konusmus olacagiz..rahatsiz olmaya devam edeceksiniz yanii malesef

Sizin o magdur edebiyati dediginiz şey bizim icin kutsal hanimefendi..o yuzden senelerde gecse basortusu ozgurlugunu konusmus olacagiz..rahatsiz olmaya devam edeceksiniz yanii malesef

etti 2 :)

sormak istiyorum başımda örtü olmadığını nereden biliyorsunuz.ayrıca sizin başınızı ben niye açmak isteyeyim niye örtünmeniz beni rahatsız etsin ya da umrumda olsun.isteyen istediği gibi dolaşmalı zaten.

ve tekrar ediyorum bıktım,her olayda ısıtıp ısıtıp bunu sunmanızdan bıktım.daha detaylı nasıl yazılabilir inanın bilmiyorum.var mı başka argümanınız?

şu anki konumuz bu değil ben diyorum ki bir gün gelir başörtünüzü çıkaracak biri başkan olursa evet dediğiniz için pişman olmayacak mısınız sizler diyorsunuz niye baş örtüsünden rahatsızsınız? komik değil mi

sorum açık mı? cevabınız varsa alayım yoksa artık örtü muhabbetinizle ilgili beni alıntı yapmayın.

şu anki konumuz bu değil ben diyorum ki bir gün gelir başörtünüzü çıkaracak biri başkan olursa evet dediğiniz için pişman olmayacak mısınız sizler diyorsunuz niye baş örtüsünden rahatsızsınız? komik değil mi

Ama bu soruyu sorman bile kafa karıştırabilir:KK53:
Mesela hangi partili başkan adayı yapar bunu:dondurma:

bilmem sizlerin tek dalı tek argümanı başörtüsü ya siz daha iyi bilirsiniz

illa chp mhp hdp de değil bambaşka uç bir parti de gelebilir hayat bu belli mi olur deynepnaz

sorumun cevabı bu değil ayrıca :)

etti 2 :)

sormak istiyorum başımda örtü olmadığını nereden biliyorsunuz.ayrıca sizin başınızı ben niye açmak isteyeyim niye örtünmeniz beni rahatsız etsin ya da umrumda olsun.isteyen istediği gibi dolaşmalı zaten.

ve tekrar ediyorum bıktım,her olayda ısıtıp ısıtıp bunu sunmanızdan bıktım.daha detaylı nasıl yazılabilir inanın bilmiyorum.var mı başka argümanınız?

sorum açık mı? cevabınız varsa alayım yoksa artık örtü muhabbetinizle ilgili beni alıntı yapmayın.
Belki daha da iyisi gelecek nerden biliosunuz. Kimse kimseye garanti veremez.. Pisman olur muyum.. Tabi ki de olmam...

bilmem sizlerin tek dalı tek argümanı başörtüsü ya siz daha iyi bilirsiniz

illa chp mhp hdp de değil bambaşka uç bir parti de gelebilir hayat bu belli mi olur deynepnaz

sorumun cevabı bu değil ayrıca :)
Yüzde 50 alan bir parti olursa buyursun gelsin.Başkanlık olmasa da başörtüsü sorunu olur o zaman iktidarında.

Belki daha da iyisi gelecek nerden biliosunuz. Kimse kimseye garanti veremez.. Pisman olur muyum.. Tabi ki de olmam...

peki nasıl pişman olmazsınız sizin o kutsalınıza dokunacaklar diyecekler ki aç başını çıkar onu.siyaset bir kumar sizin iyi gördüğünüz gün gelir facia olabilir.

soruyorum parlamenter sistemden neden memnun değilsiniz de evet diyorsunuz?bunu konuşalım o zaman

İşte benim hayır deme sebeplerimden biri de bu.
İşte denetleme mekanizmaları bu yüzden var.
İşte o yüzden herkes elini kolunu sallayarak istediği kişiyi bakan, hakim yapamasın.
Sizin Alimallah o insanlardan birini seçtirmeyiz güvencenize inanmıyorum

Ayrıca başörtüsü için yapılanların da karşısındaydım. Arkadaşlarımla omuz omuza mücadele ettim ama bugün yapılan haksızlıkların da karşısındayım. Mini etekliye haksızlık mı yapılıyor demeyin. Tek haksızlık kadının kıyafetinden yapılmaz. (ki kadının kahkahasından hamileyken sokağa çıkmasına kadar bir sürü olayı da sayabilirim) Varlıklar fonu gibi ne olduğu kabak gibi ortada olan şeylerle önüme gelen insanların denetlenmesini istiyorum ben. Denetlenirken bunları yapıyorlarsa denetlenmezken toptan satarlar artık ülkeyi.

Yüzde 50 alan bir parti olursa buyursun gelsin.Başkanlık olmasa da başörtüsü sorunu olur o zaman iktidarında.

adnan menderes da büyük bir oy farkıyla gelmişti sonu facia oldu.o yüzden ülke yönetimi tehlikeye atılamaz.geçmişten ders çıkarmak gerekir.

bakın şunu anlayamıyoruz şimdi %50 değil mi sınır peki bu sınırın % 20 ye çekilme olasılığı yok mu? bundan 10 yıl önce hiç aklımıza gelir miydi hdp nin mhp den daha çok milletvekili çıkaracağı?

bu ülkede bir gecede neler oluyor.

Back