- 16 Şubat 2012
- 6.436
- 10.709
- 448
cevap veremeyince böylemi oluyorAyy sizinde zavallılığınız sıktı hiç Bir zaman kazanamayacaksiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cevap veremeyince böylemi oluyorAyy sizinde zavallılığınız sıktı hiç Bir zaman kazanamayacaksiniz
Türkiye'de Kur'an öğrenimi, resmi olarak 24 yıl boyunca yasaklandı. Yasak, 3 Mart 1924 tarihinde 430 numaralı yasayla başladı. Kanuna göre Arap harfleriyle yazılan kitaplar yasaklı hale geldi. Kur'an öğrenimi de 'Tevhid-i Tedrisat' uygulamasıyla kaldırıldı. İsmet İnönü, İcra Vekilleri Heyeti'nce 25/11/1944 tarihinde kabul edilen o kararla "Elif Ba" ve "54 Farzı" yasakladı..
Ssk yi bile batiran adam turkiye yi yonetemez.
Canım topiğim bekle beni geleceğim, pazara gidip domates biber alayım, sonra dönüp Kartal gözlerimle okuyup mengene parmaklarımla uyarı vereceğim, çok mesudum
Yok gülüm, hiçbirşey için geç değildir :))) gelince öpeceğim, öpeceklerim sıraya girsinGeç kaldın mune :))))
Türkiye'de Kur'an öğrenimi, resmi olarak 24 yıl boyunca yasaklandı. Yasak, 3 Mart 1924 tarihinde 430 numaralı yasayla başladı. Kanuna göre Arap harfleriyle yazılan kitaplar yasaklı hale geldi. Kur'an öğrenimi de 'Tevhid-i Tedrisat' uygulamasıyla kaldırıldı. İsmet İnönü, İcra Vekilleri Heyeti'nce 25/11/1944 tarihinde kabul edilen o kararla "Elif Ba" ve "54 Farzı" yasakladı..
Resmi belgeler bunlari soyluyor.Bence artik siz bu hezeyanlari birakin.
Ben ozaman Kur'an kursunda başka bişey mi öğrendim 1990 lı yıllarda, mahalle camilerinde kurslar kapanmadı ki hiç bir zaman yaz tatillerinde giderdik.. Tabi camiyi ahıra da çevirmişlerdi ama değil mi, inanıyorsunuz ya herşeye..
O zamanlar daha huzurluyduk, bu kadar taciz tecavüz, istismar olayı yoktu, nedense dindarlaştığımızı sandıkça daha çok rezillik çıktı ortaya..
Evlerde Kurani Kerim bulundurmak yasaklandi demissin ona hitaben o mesaji yazmisim. Simdi de Kuran kurslarini yasaklanmasindan bahsediyorsun. Carpitma olaylariTürkiye'de Kur'an öğrenimi, resmi olarak 24 yıl boyunca yasaklandı. Yasak, 3 Mart 1924 tarihinde 430 numaralı yasayla başladı. Kanuna göre Arap harfleriyle yazılan kitaplar yasaklı hale geldi. Kur'an öğrenimi de 'Tevhid-i Tedrisat' uygulamasıyla kaldırıldı. İsmet İnönü, İcra Vekilleri Heyeti'nce 25/11/1944 tarihinde kabul edilen o kararla "Elif Ba" ve "54 Farzı" yasakladı..
Resmi belgeler bunlari soyluyor.Bence artik siz bu hezeyanlari birakin.
Bu cümle yabancı gelmedi. 400 vekil verin'' sözüne benziyor gibi gibi geldi bana. Tehdit ile nereye gidecek bu ülke?https://twitter.com/kacsaatolldu/status/831899227764748289
AKP'li Başkan: "Eğer Referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın"diyeli birkaç saat oldu.YUH!
Koltuk icin referandum yapiliyor bu ulkede, adina da anayasa referandumu denmis. Iktidarin referandumda basarisiz olmasi ve istedigi tum yetkileri bu kez yasa gucu ile tek elde toplayamamasi, dokunulmazligini ve denetimsizligini ilan edememesi sonucunda yaklasan ekonomik krizin de etkisi ile AKP'nin iktidardan indirebilecegi konusuluyor. Ic savas beklentisi gercekten de var, koltuk icin hersey mubah.. Referandumdan sonra iktidarin ikinci secenegi. Bunlar 17 Aralik tapelerin pesine gundem degistirmek adina Suriye ile savas yapacaklardi Suleyman Sah turbesindeki 25 Turk askerini katledip Suriye yapti susu vererek, hatirlarsaniz. Onun da tapesi ciktiginda cok ofkelenmislerdi:"danistayi bile dinlemisler!" diyerekten.. Kendi bekalari icin hersey mubah. Savaslarda olecek olan nasilsa pis fakirler..https://twitter.com/kacsaatolldu/status/831899227764748289
AKP'li Başkan: "Eğer Referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın"diyeli birkaç saat oldu.YUH!
https://twitter.com/kacsaatolldu/status/831899227764748289
Kuran kursları da yasaklanmamış, olay şu Cumhuriyet ilanı ve laiklik yürürlüğe girince ve dahi latin harfleri kabul edilince, müftülük ve dolayısıyla diyanet işleri başkanlığı izni olmadan Kuran kursu açılması, evlerde gizlice Arapça harflerle çocuklara eğitim vermek yasaklanmış, dini eğitimden bahsetmiyoruz, bugün okullarda verilen eğitimlerden bahsediyoruz bu arada.Evlerde Kurani Kerim bulundurmak yasaklandi demissin ona hitaben o mesaji yazmisim. Simdi de Kuran kurslarini yasaklanmasindan bahsediyorsun. Carpitma olaylari
Kuran kursları da yasaklanmamış, olay şu Cumhuriyet ilanı ve laiklik yürürlüğe girince ve dahi latin harfleri kabul edilince, müftülük ve dolayısıyla diyanet işleri başkanlığı izni olmadan Kuran kursu açılması, evlerde gizlice Arapça harflerle çocuklara eğitim vermek yasaklanmış, dini eğitimden bahsetmiyoruz, bugün okullarda verilen eğitimlerden bahsediyoruz bu arada.
Kuran kursları da müftülüklerce onaylanacak şekilde açılmış, çocuklarda latin harfleriyle mektep eğitimi görmeli denmiş, evlerinde izinsiz mektep eğitimi vermeye kalkanların kullandıkları Kuran, elifba vb kitaplar delil olarak gösterilmiş, benim dedelerimden biri 1925, diğeri 1926 doğumluydu, biri Erzincan'ın en ücra ve küçük köylerinden birinde, diğeri Bursa'nın köylerinden birinde doğmuş, ikisi de köy çocuğu yani, tarihi anlatırken Kuran toplatıldı demediler, olsaydı söylerlerdi, ikisi de Kuran okurdu, 72'liyim, 1979 ve sonrasında mahalle camisinde Kuran kursuna gittim her çocuk gibi, oruç tuttuk, namaz kıldık, kurbanımızı kestik, mevlidlerimiz oldu, elimizde elif ba'larla gezdik.
Lütfen artık tarih değil bugün referandumda oylanacak maddeler üzerine konuşulsun, tarihe girerseniz yol yapılsın diye 1950'lerde yıkılan camilere kadar varır olay, tarih buna Osmanlı tarihi de dahildir, kendi iç dinamikleri, o günün koşullarıyla değerlendirilmeli, bugün rahat koltuklarımızda tarihi yargılamak adil olmuyor zira.
Kaldı ki birgün bizim torunlarımızda bugünün tarihini tartışacak, o zaman onlara da o günün şartlarını bilmiyordun çocuğum diyeceğiz belki de kim bilir...