• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Buyul ihtimal chp yi savunuyorsunuz.
Ben ezani akp arapca yapti demedim ama chp nin turkce yaptigi kesin. Basortusu bundan 5 sene onceye kadar resmi kurumlarda yasak degil miydi? Ben mi yanlis hatırlıyorum? Ama o diktator denilen adam hic bi zaman mini etegi yasaklamadi degil mi? Basortusu serbestisi geldiginde chp li kadinlar cikip basortulerini yakip yirttilar eylem yaptilar.
Bunlar dogru seyler mi soruyorum size.

Basortusunu mini etegi gectim.
Objektif bi acidan baktigim zaman su an icin akp den baska hic bir siyasi partinin lideri ulke yonetecek kapasitede degil. Kemal kilicdaroglu gaf ustune gaf...
Devlet bahceli yi severim ama o da ayni sekilde.
Selodan bahsetmeme gerek yok sanirim.
Rcep tayyip erdogan durusuyla konusmasiyla tavirlariyla kendini gosteren bi insandir. Ister sev ister sevme gorusune ister katil ister katilma ama bu inkar edilmez bi gercektir.

Kopruler yollar yapıldı.
Imf borcu bitti.
Milli gelir yukseldi.
Dev projeler imzalandi.
Bunlari hic goren yok.
Vatanimiza milletimize hayirli olan neyse o olsun. Ama sonuc evet cikacak baskanlik gelecek ve biz daha iyi gunler icin bi adim daha atmis olacagiz.

Bi şeyler yazacaktım ama nickinin hakkını veriyorsun. İMF borcu bitti ve milli gelir yükseldiyi görünce bi kahkaha attım ama yalan yok:KK70:

Kasım ayı işsizlik 12.1 Tarım dışı işsizlik 14.3 Genç işsizliği 22.6

Yol yaptı bi de son model arabaları var insanların. Başka...

Anlatın anlatın heyecanlı oluyor

Screenshot_20170215-104758.png

Medeniyetten, gelişmiş bir ülke olmaktan, insan gibi yaşamaktan tek anladığınız inşaat ve başörtüsü serbestisi.
Yazdıklarınızın da hepsi klişeden öte gidemeyen ve birazdan korkarım ki ekmek kuyruklarına baglanacak klişelerden ibaret. Kısaca çöp.
Dilerim bir gün, böyle canhıraş savunduğunuz (savunabildiğinizi sandığınız) şeyler barış, huzur, eğitim, düşünce özgürlüğü falan olur. Başörtüsü yüzünden okuluna gidemeyenleri savundugunuz gibi düşüncesini acıkladığı için işinden kovulanları savunabilecek kadar olgunlasırsınız umarım. Zerre umudum olmasa da bunu içtenlikle diliyorum.
İyi akşamlar.
Basortusu baris,huzur,dusunce ve egitim ozgurlugunun icine girmiyor mu hanimefendi?sizin anlayisiniz bu mu?

Demek iyi bir semtte oturuyorsunuz çünkü şu an büyük bir kriz içindeyiz kabul etmeseniz de. Doları da mı görmüyorsunuz? Hepsini geçtim Türkiyeden çekilen yabancı yatırımcılar var ekonomiye güvenemediği için. Onu da geçtik diyelim daha geçnelerde okuduğum bir habere göre avmlerden çekilmek isteyen firmalar için kira indirimi yapılsın en azından Türk lirası olsun kiraları çünkü esnaf ödeyemiyor haberleri vardı.
İnsanlar kan ağlıyor sokaktan geçen arabalara göre ekonomik tahlil yapana kadar enflasyona, işsizliğe, kepenk kaptan işverenlere bir bakmanızı öneririm daha gerçekçi olur böyle komik oluyorsunuz.
Mahalle yanarken sokaklar da ışıl ışıl ne güzel demek oluyor yani...
Ben sadece oturdugum semte bakmiyorum.
Genel olarak bakıyorum. Ayrica komik olan sizsiniz. Acik ara iktidarda olan partinin yanlis seyler yaptigini soyluyorsunuz.
E bunca insan neden oy veriyor peki?

Genel olarak bakıyorum. Ayrica komik olan sizsiniz. Acik ara iktidarda olan partinin yanlis seyler yaptigini soyluyorsunuz.

Onu ben de anlamıyordum burada gördüğüm kadarıyla her şeye göz göre göre ona buna inat veriyolarmış meğer. Düşünmeden sorgulamadan ona buna inat yönetiliyoruz işte ne yazık ki sizin de dediğiniz gibi

Nasil bu kadar emin konusuyorsunuz?
Emin oldugunuz bisey varsa söyleyin bizde bilelim bari.

Otobüste sortlu kiza yapilan saldiriyla basortulu kiza yapilan saldiriya ayni derecede uzuldum ve yapanlari kiniyorum.

Mini etekle gezmek de insanlarin tercihi carsafla gezmek de bir tercih meselesi.
Peki ak parti iktidarinin hangi doneminde yasaklandi mini etek?

Ama basortusu yasakti degil mi hatta ezanlar bile turkce okundu.

Gezi parki eylemlerinde insanlar her yere zarar verdiler kaldirim taslari sokuldu isyerlerinin camlari indi. Cok laikler ya hani!

Acik konusmak gerekirse ben muhalefetin dogru veya yanlis herseye itiraz ettigini dusunuyorum muhalefet dedigim chp.
Ama devlet bahceli yi tebrik ediyorum adam dogruya dogru diyen bi insan.

Neden boyle olamiyor bu chp?

Sayin cumhurbaskanimiz kac yilda hic mi iyi bisey yapmadi? Hep caldi cirpti kandirdi oyle mi?

Vallahi de muslumanlik kazanacak billahi de muslumanlik kazanacak.
Iste o zaman siz neye itiraz edeceksiniz göreceğiz.
Bundan 3 yıl falan öncesi. 3 tane muhalif ve medyatik gazeteci trenle seyahate çıkmak için bilet alıyorlar. Ama seyahat günü gazetecilerden biri katılamıyor geziye. Trende 3 tane başörtülü hanım durduk yeree bu iki arkadaşla ağız dalaşına giriyorlar tartaklıyorlar ve trenden inip bu gazeteci arkadaşları şikayet ediyorlar. İşin en güzel tarafı verilen isinler arasında seyahate katılamayan gazetecinin de adı var:halay:
Şeytan hayır diyor, melekler evet diyor" diye açıklamalar yapan ünv hocaları: dinimiz gibi güzel özel bir konuyu hafife almış ve yaftalamış olmuyor mu? sağduyuyla düşünürseniz anlayacaksınız ki bu konu her seçim öncesi gündeme geliyor ve din konusunda hassas kesmi (ki ben de gayet hassasım) kışkırtarak oyu almak hedefleniyor. Sizce de kaybeden din olmuyor mu?
Oy toplayanlar onlar ateist onlar solcu deyip sizleri bize kışkırtarak oy almaya çalışırken dinimiz yerlere serilmiş olmuyor mu. ?
ülkemizde o şortlu, bu yırtık kotlu, şu dövmeli diye saçma bir ayrım var ama yıllar öncesinde yaşanmış mağduriyetleri hele devlet hükümet başörtülüden yanayken ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın lütfen! Gidin bakın tüm devlet kurumlarına başı açık mı çok, örtülü mü?
Bir mağduriyet varsa bizlere ait hanımefendi!
Devlet bahçeliye bundan 2 yıl öncesine kadar etmedik hakaret bırakmayanlar birden omzuna alıverdi! Sanimiyet bu mudur!
Gezi parkı eylemlerinde o kaldırım taşlarıını sökenler hükümetimizin bizzat sipariş ettipi provakadyoncular dı! hiç hatırlatmayın sinirlerim zıplıyor. Ankarada taş atsınlar diye yerlere taş döktüren melihi de unutmadık!

Bundan 3 yıl falan öncesi. 3 tane muhalif ve medyatik gazeteci trenle seyahate çıkmak için bilet alıyorlar. Ama seyahat günü gazetecilerden biri katılamıyor geziye. Trende 3 tane başörtülü hanım durduk yeree bu iki arkadaşla ağız dalaşına giriyorlar tartaklıyorlar ve trenden inip bu gazeteci arkadaşları şikayet ediyorlar. İşin en güzel tarafı verilen isinler arasında seyahate katılamayan gazetecinin de adı var:halay:
Şeytan hayır diyor, melekler evet diyor" diye açıklamalar yapan ünv hocaları: dinimiz gibi güzel özel bir konuyu hafife almış ve yaftalamış olmuyor mu? sağduyuyla düşünürseniz anlayacaksınız ki bu konu her seçim öncesi gündeme geliyor ve din konusunda hassas kesmi (ki ben de gayet hassasım) kışkırtarak oyu almak hedefleniyor. Sizce de kaybeden din olmuyor mu?
Oy toplayanlar onlar ateist onlar solcu deyip sizleri bize kışkırtarak oy almaya çalışırken dinimiz yerlere serilmiş olmuyor mu. ?
ülkemizde o şortlu, bu yırtık kotlu, şu dövmeli diye saçma bir ayrım var ama yıllar öncesinde yaşanmış mağduriyetleri hele devlet hükümet başörtülüden yanayken ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın lütfen! Gidin bakın tüm devlet kurumlarına başı açık mı çok, örtülü mü?
Devlet bahçeliye bundan 2 yıl öncesine kadar etmedik hakaret bırakmayanlar birden omzuna alıverdi! Sanimiyet bu mudur!
Gezi parkı eylemlerinde o kaldırım taşlarıını sökenler hükümetimizin bizzat sipariş ettipi provakadyoncular dı! hiç hatırlatmayın sinirlerim zıplıyor. Ankarada taş atsınlar diye yerlere taş döktüren melihi de unutmadık!
Yok daha neler!!

Hitler de bir zamanlar acik ara oy alarak iktidar geliyordu. Bu onun yanlis seyler yapmadigini mi gosterir?

Yapmayin bunu bu kadar ici boş savunmalar komikten de öte

Yillar once yasanmis magduriyetler diyerek kucumsediginiz basortusu yasagi ve diger dini yasaklar bu ulkede 90 yil boyunca uygulandi.2013 e kadar mecliste tek bir basortulu vekil gorev yapabildi mi? "Isitip isitip onumuze getirmeyin" de ne demek? Neden hatirlanilmasini istemiyorsunuz?"Bir magduriyet varsa bizlere ait" diyorsunuz.Basortululer hic bir universiteye giremezken,hic bir devlet kurumunda calisamazken istediginiz her yere girdiniz,her universitede okudunuz,hayalinizdeki mesleklere sahip oldunuz,istediginiz her mevkide gorev aldiniz.Tabiki bunlar hakkiniz ama sizin kadar basortululerin de hakkiydi.Savundugunuz zihniyet bu hakki ellerinden aldi.Pardon da siz neyin magduriyetini yasadiniz hanimefendi?

Yillar once yasanmis magduriyetler diyerek kucumsediginiz basortusu yasagi ve diger dini yasaklar bu ulkede 90 yil boyunca uygulandi.2013 e kadar mecliste tek bir basortulu vekil gorev yapabildi mi? "Isitip isitip onumuze getirmeyin" de ne demek? Neden hatirlanilmasini istemiyorsunuz?"Bir magduriyet varsa bizlere ait" diyorsunuz.Basortululer hic bir universiteye giremezken,hic bir devlet kurumunda calisamazken istediginiz her yere girdiniz,her universitede okudunuz,hayalinizdeki mesleklere sahip oldunuz,istediginiz her mevkide gorev aldiniz.Tabiki bunlar hakkiniz ama sizin kadar basortululerin de hakkiydi.Savundugunuz zihniyet bu hakki ellerinden aldi.Pardon da siz neyin magduriyetini yasadiniz hanimefendi?
Başörtü mağduriyeti hepimizin ortak mağduriyetiydi hanımefendi! 90 uıl boyunca yaşandı evet ve üniversitelerde en katı olunduğu dönemse ne hikmet ise erbakan dönemiydi. Aa tabi ne kadat sert olunursa o kadar güzel prim yapılacak; insanlar öfkelenmiş ve saf olmuş olacaktı! Bundan en iyi nemalananınnda kim olduğunu biliyoruz! Demek ki olan güzel işledi! Isıtıp ısıtıp önümğze getirmeyin evet çünkü şu anda bahsettiğiniz ayrım yok ki olmamalı da! Dolayısıyla bundan prim yapmaya çalışmayın artık!
Yıllarca ingilizce serbest Kürtçe konuşmak bile yasaktı bu ülkede. Şu an bmyle gir yasak yok. Eeee o zaman kürtler de biz mağduruz mağduruz diye ayaklansın mı ortada böyle bir mağduriyet yokken! Gülünç olmayın artık tatlım hadi bye

Özelikle 90 yıl boyunca uygulanan diğer dini yasakları sayar mısınız?

Photoşop da çok hoş, siz de kontrol etmeden hem inanın, hem de buraya postalayın. SSK hastaneleri ile ilgili olan a takımı programından görüntü alınmış, üstüne photsopla yazı yazılmış süper vallahi.

Öyle dememiştir ama velev ki demiş, bu kadar insanın Kemal Kılıçdaroğlu hayır dediği için mi öyle dediğini sanıyorsunuz :) Allah'a şükür herkeste asgari bir akıl var, yükleme akılla yola devam etmiyorlar.

Kılıçdaroğlu nefretiniz öyle yersiz ki, allahtan adam cidden yolsuzluk yapan biri falan değil, olsa çarşaf çarşaf çıkarmışlardı, ellerinden bir şey gelmeyince ısıtıp ısıtıp SSK'yı sofraya sünüyorlar. Cidden şimdi ki SGK genel müdürü kim, gidip tebrik edeyim adamı, malum SGK yı batıranda çıkaran da hükumetlerin politikaları değil de, SGK genel müdürleri ya:)

Basortusu baris,huzur,dusunce ve egitim ozgurlugunun icine girmiyor mu hanimefendi?sizin anlayisiniz bu mu?

Giriyor giriyor girmez mi hiç? Başörtüsü serbest olduğunda otomatik olarak muasır medeniyetler seviyesine cıkmıs oluyoruz. O varsa her sey tamam, o yoksa her sey eksik.
Bence de evet oyu vermelisin. Hadi iyi forumlar.

Kamuda yasak olması türbanın sorundu, bunun aksini soylemıyor kimse, ama ınancından dolayı baskıya uğrayan kıtle yalnız bu değil ki, ben yazmaktan bıktım inanın. Daha bu yaşıma geldim bir tane bile hırıstıyan, yahudi, devlet memuru görmedim neden acaba, çok mu niteliksizler? İnançlarından dolayı baskıya ve ayrımcılığa uğradıkları için olmasın, bu baskı değil mi? Türkiye'nin en büyük dini azınlık grubu Aleviler bile yüksek mevkilere getirilmiyor geçmişte de getirilmediler, şimdide, hatta durum daha beter bir hale geldi bu parti iktidarında. Sizin sorunlarınız çözüldü diye, Türkiye daha güzel diyebiliyorsanız; bilinki o bulut yalnızca sizin tepenizde dolaştı, fayda yağmurundan sadece sizler yararlandınız.
Arkadaşım ne biliyosunda konuşuyorsun ülkede bin tane Hristiyan Yahudi ya var ya yok üniversite sınavına girerken sana dininimi soruyolar kapasitesi varsa kazanıyor ne yapalım bu Hristiyan bu Yahudi bunu biz işe alalım mı diycez ayrıca aleviler de gayette güzel üst rütbeler geliyor cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşıyor aleviler ve azınlık gruplar benim üniversite hocam aleviydi sen nerde yaşıyorsun o çok övdüğünuz Avrupa da başı kapalı kadınlar terörist diye itham ediliyor. Ne diyim ki başka her koşulda siz haklısınız nasılsa değil mi Allah sizin gibilerden bu ülkeyi korusun.

Arkadaşım ne biliyosunda konuşuyorsun ülkede bin tane Hristiyan Yahudi ya var ya yok üniversite sınavına girerken sana dininimi soruyolar kapasitesi varsa kazanıyor ne yapalım bu Hristiyan bu Yahudi bunu biz işe alalım mı diycez ayrıca aleviler de gayette güzel üst rütbeler geliyor cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşıyor aleviler ve azınlık gruplar benim üniversite hocam aleviydi sen nerde yaşıyorsun o çok övdüğünuz Avrupa da başı kapalı kadınlar terörist diye itham ediliyor. Ne diyim ki başka her koşulda siz haklısınız nasılsa değil mi Allah sizin gibilerden bu ülkeyi korusun.

Ooo,üniversite hocanız aleviydi demek.Aleviler adına ne büyük şeref...
Avrupa'da da başı kapalı kadınlar terörist diye itham ediliyor demek.O da birşey mi,Türkiye'de de HAYIR diyenler terörist ilan ediliyor!

Özelikle 90 yıl boyunca uygulanan diğer dini yasakları sayar mısınız?
Mesela kuran kurslarinin kapatilmasi,imam hatiplerin orta kisimlarinin kapatilmasi,imam hatiplilere universiteye giriste katsayi zulmunun uygulanmasi,evlerde dini kitap ve kurani kerim bulundurmanin yasaklanmasi (babam anlatiyor cami imami olan dayisinin kurani kerimleri gomdugu gunleri),namaz kilan ordu mensuplarinin gorevden atilmasi,annesi basortulu olanlarin askeri okullara alinmamasi,sakalli,takkeli insanlarin ordu evlerine alinmamasi,ogullarinin yemin torenlerine alinmamasi...
Ben cok sey sayarim da siz once bi soruma cevap verin siz neyin magduriyetini yasadiniz?

Üniversite de hocanız Aleviymiş ya lütfetmişsiniz, ne haddine oysa o pozisyona gelmek, bir de en iyi dönemlerini yaşıyorlar diyorsunuz neye bakarak söylüyorsunuz bunu? hobi olarak arada Alevi olup, ortamı kolaçan mı ediyorsunuz? siz Alevilerden daha mı iyi biliyorsunuz ne olduğunu? pardon unutmuşum Türkiye'nin Sünnileri Alevilerin dinlerinin, inanç merkezlerinin, okulda din eğitimi alıp almamalarının, hangi kadroya gelip gelmemeleri gerektiğinin ana karar vericisi, yüce adalet dağıtıcısı, hoşgörüde son noktadalar, onlar herşeyi bilir, her şeye muktedir tek kitledir,. Siz sorun yok diyorsanız kesin yoktur ama Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin yinele! hiç bir üst kuruma yönetıcı kadrosuna alevı almıyorlar,gercı siz rahatsız olmazsınız bundan, malum mağdur ötekiler.

Daha bu iktidar döneminde Sivas davası zamanaşımına uğradı, hem de millete hayırlı olsun diye diye. 1978 Maraş katliamı ki bu katliam Türkiye'nin en utanç verici katliamlarından biri, sekiz aylık hamile kadının öldürükmesinden, 90 yaşından insanın ve bebeklerin öldürülmesine kadar 110 Alevi vatandaş oldrüldü. Bu adamların ölülerini anmasına bile izin verilmiyor, hala yasak! Sizin hiç evinizi basıp, bütün aile üyelerinizi öldürmeye çalıştılar mı ki, 30 yıllık komşularınız mıydı yapan? Katilleriniz kendi ülkenizin mahkemeleri tarafından serbest bırakıldı Mı?
Yok hırıstıyanlar sınavda başarılı olsa alınırmış, hırıstıyanlar dıye alınacaklar mıymış. Hak edıyorsa alacaksın o da vatandaşın ve eğer inancı yüzünden alınmıyorsa başkası uyguluyorsunuz demektır. Ordu'ya giremez hırıstıyanlar, ve bır çok devlet kurumuna alınmazlar, sayıları bir de olsa, ayrımcılık yapılamaz anlamadığınız şey bu.
O eleştırdıgınız batının onda bırı olsak da, eleştırılerınız gerçek olsa, türbanlı kadın terorıst ilan edılıyormus . Hem konu Avrupa mı? Allah bir şeyden koruyacaksa sizin gibilerden korusun hem ülkemizi, hem bizleri!

Son düzenleme:
Üniversite de hocanız Aleviymiş ya lütfetmişsiniz, ne haddine oysa o pozisyona gelmek, bir de en iyi dönemlerini yaşıyorlar diyorsunuz neye bakarak söylüyorsunuz bunu? hobi olarak arada Alevi olup, ortamı kolaçan mı ediyorsunuz? siz Alevilerden daha mı iyi biliyorsunuz ne olduğunu? pardon unutmuşum Türkiye'nin Sünnileri Alevilerin dinlerinin, inanç merkezlerinin, okulda din eğitimi alıp almamalarının, hangi kadroya gelip gelmemeleri gerektiğinin ana karar vericisi, yüce adalet dağıtıcısı, hoşgörüde son noktadalar, onlar herşeyi bilir, her şeye muktedir tek kitledir,. Siz sorun yok diyorsanız kesin yoktur ama Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin yinele! hiç bir üst kuruma yönetıcı kadrosuna alevı almıyorlar,gercı siz rahatsız olmazsınız bundan, malum mağdur ötekiler.

Daha bu iktidar döneminde Sivas davası zamanaşımına uğradı, hem de millete hayırlı olsun diye diye. 1978 Maraş katliamı ki bu katliam Türkiye'nin en utanç verici katliamlarından biri, sekiz aylık hamile kadının öldürükmesinden, 90 yaşından insanın ve bebeklerin öldürülmesine kadar 110 Alevi vatandaş oldrüldü. Bu adamların ölülerini anmasına bile izin verilmiyor, hala yasak! Sizin hiç evinizi basıp, bütün aile üyelerinizi öldürmeye çalıştılar mı ki, 30 yıllık komşularınız mıydı yapan? Katilleriniz kendi ülkenizin mahkemeleri tarafından serbest bırakıldı Mı?
Yok hırıstıyanlar sınavda başarılı olsa alınırmış, hırıstıyanlar dıye alınacaklar moymıs. Hak edıyorsa alanındaki o da vatandaşın ve eğer güdını yüzünden alınmıyorsa başkası uyguluyorsunuz demektır. Ordu'ya giremez hırıstıyanlar, ve bır çok devlet kurumuna alınmazlar, sayıları bir de olsa, ayrımcılık yapılamaz anlamadığınız şey bu.
O eleştırdıgınız batının onda bırı olsak da, eleştırılerınız gerçek olsa, türbanlı kadın terorıst ilan edılıyormus . Hem konu Avrupa mı? Allah bir şeyden koruyacaksa sizin gibilerden korusun hem ülkemizi, hem bizleri!

Bu katliamları niye anlatıyorsun biz mi yaptık bunları akp mi yaptı çok demokrat olan! darbeci zihniyet yaptı eğer refarandumda hayır çıkarsa ana muhalefet tekrar darbeye teşebbüs edecek ve söylediğin bu katliamları yapacak tıpkı 15 temmuz da olduğu gibi

Back