Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
nolmuş nolmuş, buraya yazcağına konuyu sen açsana canım, bütün üyeler konu açabilir
Böyle cevap verileceğini biliyordum zaten.Sen varken ben açmayayım ,rica ederim sen buyur Benim anlatmak istediğim o değil,herkes haberdar konu açılsa da açılmasa da,ama kimsenin gıkının çıkmaması sorun.

ben olayı bilmiyorum bile rastlamadım haberlerde de görmedim, neye kızdığını bile anlamadım haberi bilmediğimden, açta hepimiz öğrenelim işte
böyle cevap verilceğini biliyordum derken... yani herkese böyle cevap veriyorum, Bibibella da bana özelden şu konuyu açarmasın dedi demin, ya link ver ya sen aç dedim
bazen bana üyeler yazıyor özelden siz açın herkes konu açabilir diyorum, ne var bunda anlamadım

editörüm diye her haberi ben açıcam diye bişey yok, ben sadece bölümü düzenliyorum, şahsen daha çok konu açan üye olmasını isterim kurallar dahilinde tabii

Hımm özelden iyi fikirmiş istek haber göndermek,aklımda bulunsunBen yanlış birşey yaparım diye güvenemedim kendime.Açtığım konular genelde yemek temalı olduğundan.Üzerine alınma lütfen.

Herkeş kendi işini yapsın bende +18 konular açayım

Hımm özelden iyi fikirmiş istek haber göndermek,aklımda bulunsunBen yanlış birşey yaparım diye güvenemedim kendime.Açtığım konular genelde yemek temalı olduğundan.Üzerine alınma lütfen.

valla beni alıntılayıp sen varken demişsin, ben üzerime almayımda kim alsın, yanlış yapcak bişey yok, kopyala yapıştır link ver..

Dediklerine katiliyorum, ancak FETOnun teror orgutu oldugu disinda. Simdiye kadar ne intihar bombacisini duydum, ne askeri pusuya dusurup kallesce sehit eden FETO'cu. Dunyanin her yerinde Turkce egitim veren okullari var, dune kadar Turkiye'de de vardi. Ataturk'ten hoslanmadiklarini ve seriat yanlisi olduklarini saniyorum. Sonucta bir tarikat, cemiyet. Devletin her kademesinde kadrolasmalarina izin verildi diye terorist sayilmazlar. Kopya cektikleri icin de, yoksa en buyuk terorist Hababam Sinifi olurdu . Adam Amerika'da, yeri yurdu belli, terorist olsa hele ki Trump varken simdi bir dakika oturamazdi Pensilvania'daki evinde. Trump butun islami teroristlere savas acti, 7 Islam ulkesine teroristi bol oldugu icin vize zorlugu getirdi, hem de dunya capinda protestolara ragmen biliyorsun. Onun icin FETO'nun teror orgutu oldugu yakistirma bana gore.

Yoklugumda, yani ben banli iken yazdiklarim bayagi bir tartisilmis, bana cevap hakki dogdu. Ben burada dusuncelerimi kimin hos buldugu veya hos bulmadigini baz alarak yazmiyorum. Aklimdaki neyse onu yaziyorum, once bunu belirteyim.

Son zamanlardaki olaylar ve olumler.. Konu 15 Temmuz ise siyasete bulastirmamak maalesef soz konusu olmuyor. Bu insanlar trafik kazasinda olmedi, dogal afette olmedi, kalp krizinden veya kanserden de gitmedi. Bir gecede bunca insanin olmesinin tek sebebi siyasal.. Oyle ise kimse siyasete olumleri karistirmayalim diyemez. Ben karistirmadim, onlar hizla giden tanklarin onune kendilerini atarak, atilan bombalara meydan okuyarak, kimi aslinda bu yolla intihar ederek, kimi de Turk askerlerini sehit ederek kendileri karisti bile..

O gece demokrasi bayrami ilan edildi. Sanki ulkede hele ki son iki senedir, fiili baskanlik basladigindan bu yana demokrasi varmis gibi.. Bu ulkenin demokrasisine guvenip ulke gerceklerini yazanlarla dolup tasiyor cezaevleri.. Dusunce ozgurlugu bile olmayan bir demokrasi olur mu? Yillardir tiyatrosunda hukumetleri ve icraatlerini hicveden rahmetli Levent Kirca sira bu hukumeti elestirmeye gelince elinden Devlet Sanatcisi unvani alindi, tiyatrolari kapatildi, televizyon program yapmasi yasaklandi. Suc isnat edilemeden, hapse atilamadan, kendilerine bahşettiginiz koltuklarin gucu sayesinde ellerinden geleni ardina koymadilar. Kayyum atanan belediyeler, sirketlerle dolu bu ulke.. Koc'un sirketleri bile Gezi'den beri Taksim'deki Otellerini yarali gezicilere actigi icin maliyecilerin fiilen isgali altinda, yillardir fahis vergi cezalari icat edilip odetilerek oc aliniyor bir nevi. Protesto etme ozgurlugu bile olmayan, dogru durust isleyen, isci hakki arayan sendikasi bile kalmamis, cagin yuz yil gerisine kaydirilmis bir ulke olduk biz artik.. Yandas olmayan medya kalmamis, Cumhuriyet gazetesi bile kapatilmis, muhalif olanin ekmegini kazanma hakki bile elinden alinmis.. Hangi olmayan demokrasiyi kurtarmanin bayrami idi bu?

Aslinda gercekten de birileri demokrasiyi kutladi. Kimler mi? 1980 darbesinde toplanip iceri atilan kacakcilar, mafya babalari, tarikat liderleri, ulkeyi kesmekese, kan golune ceviren siyasiler.. Iste onlar hakli olarak yeniden ozgur kalabilmeyi kutladilar. Gercek bir darbede baslarina gelecekleri bildikleri icin.. Siz neden kutladiniz?
Darbenin ne olduguna gelince, goruyorum ki yas ortalamasi sebebi ile cogu kimsenin ne oldugu hakkinda bir fikri yok. Bu ulke darbeyi gordu. Bir gecede toplanan siyasileri, kacakcilari, yer altina kacan tarikatlari, toplananlarin senelerce icerde iskence yediklerini de gorduk. Ama bu ulkenin demokrasisine hic bir zaman halel gelmedi. Bu ulke 9 yil ordu idaresinde kaldi, ilk uc yil sikiyonetimle gecti, siyasi parti faaliyetleri yasaklandi, heryerde kimlik aramalari yapilirdi sik sik.. Halka en cok yansiyan de bu kimlik aramalari idi zaten.. uc yil icinde yeni 3-5 parti kurulup secimler yapildi ve Ozal basbakan oldu. Gecenin 3 unde kiz basima Taksim'de, Istiklal caddesinde yurudugumu bilirim sene 1984, Kenan Evren basta, Ozal basbakan.. Internetimiz yok ama TRT 1 imiz var.. Pesinden acilan TRT 2, butun gazeteler calisiyor, insanlar isinde gucunde eglencesinde.. Sinemalar, tiyatrolar, barlar, gece kulupleri hepsi full calisiyor. Siz hangi demokrasiyi kimden kurtardiginizi saniyorsunuz? Sikiyonetimden kurtardik saniyorsaniz iste simdi de var: OHAL. Darbeden kurtardik saniyorsaniz o da var: 15 temmuz ile birlikte yuzbinlerce insan FETOcu yaftasi vurularak yargisiz infaz edilmis, ilk bir hafta icinde 16 tv kanali 45 gazete kapatilmis, askeri okullar kapatilmis, TSKnin itibari bitirilmis, Akademisyenleriniz toplanmis, egitiminiz tek tip, medyaniz zincirli, agizlariniz kilitli sakat demokrasinizin bayrami kutlu olsun..

O gece birileri bir emirle sokaklara indi, sakalli cubbeli adamlar Turk askerini linc etti, kamciladi, kesti, sonra da dusman askeri yenmis gibi kutlamalar yapildi bu ulkede.. Onlar neden orada olduklarini bilerek gittiler, tvlerden davet edildiler, kiskirtildilar, silahli askere, tanklara saldirdilar, "Allahu Ekber!" nidalari arasinda.. Ya askerler? Onlar da neden orada olduklarini biliyorlar miydi acaba, hic dusundunuz mu? Onlarin da kislalarinda tv izlemeye vakitleri olmus muydu kopruye cikmadan once? Yoksa hersey onlar kopruye ciktiktan sonra mi ilan edilmisti? Karsilarinda ofkeli bir kalabalik, isyanci mi, terorist mi, ISID mi? Kimdi bunlar? Neden askere saldiriyorlardi? Kimlerin oyununa getirildi vatani icin sehit dusmekten kacmamis, sahte saglik raporlari ile kacirilmamis bu ana kuzulari? Bu gune kadar bu ulkenin askerine kiyan dusmandi, teroristti, vatan haini idi, bir gecede Turk askeri olduren kahraman oldu, pesine bile dusulmedi, ceza bile yemedi, alkislandi. Bana Turk askerini kesenlere, sehit edenlere saygi duy mu diyorsunuz simdi? Turk askeri yakan ISID'a da saygi duyacak miyiz? PKKya da saygi duyacak miyiz? Sahi, onlara da saygi duymamiz gerekmisti 17 Haziran secim hezimetine dek degil mi? Eski "bebek katili" yeni "Sayin Apo" ve surekasina..Gene tepede ve burada ayni kisilerin destekleri ile.. Hic sasirmadim bak simdi.. Yaziklar olsun diyorum, baska da birsey dememe gerek yok sanirim.

Yazdiklarim gene hosunuza gitmediyse banlayabilirsiniz, hic gocunmam.

İşte izin verilmesi onun teror orgutu olduğu gerçeğini degistirmiyor. Canli bomba patlatip silahli saldiri yerine amaci olan cumhuriyet rejimini yikmak icin kadrolasmayi onemli yerleri ele gecirmeyi hedef edinmis bir örgüt.

Katılmadığım bir iki nokta disinda altina imzami atarım.

Konuyla ilgisi yok ama kimse konu açmamış bunun hakkında
1.2 milyonluk fatura Akp milletvekiline olsa yer yerinden oynardı,ses seda yok hiçbir yerde,neyse ben de susmuş olayım

konu açmaya gerek yok,siz yazın .biz de paylaşalım,destekleyelim.birkaç fanatik,parti taraftarı dışında,inanın,herkes,o milletvekilini suçladı.chp yönetimine şu anda acayip bir baskı var,milletvekilini, ihraç etmeler ,hakkında.ya belli bir miktarını kendi cebinden ödesin ya da partiden ihraç edilsin deniliyor.umarım,yöneticiler,halkın bu kararını uygular.

ben şahsen kendi adıma,zerre hakkım varsa,haram ediyorum.kul hakkı yiyen herkese,hangi parti ,hangi kişi olduğu farketmez.
sizler de ,tuttuğunuz partinin,gereksiz harcamalarını,haram ediyor musunuz?açık yüreklilikle bunu yazın.yoksa,onlar yapınca,haram olsun ama bizimkilere helal olsun diyenlerden misiniz?

Tabii ki ben de her partinin gereksiz harcamalarını,buna tuttuğum parti de dahil haram ediyorum.

Referandum ile ilgili şunu tartışalım mı:

"Bu sistemde seçilecek bir şahıs, oğlunu başkan yardımcısı yapabilir. Daha sonra kendisi öldükten sonra oğlu, hiç seçilmemiş bir kişi, bütün bu yetkileri kullanabilir. Bu oğlu İstanbul üniversitesine adamda atar, postanelerin yönergesini de yapar. Yanlışlıkla bir suç işlerse, yalnızca ve yalnız 600 milletvekilinin 400 ü tarafından meclis soruşturmasıyla yüce divana sevkedilir, o yüce divanda kim var ??? 15 tane anayasa mahkemesi üyesi var. Bunun 12 sini zaten o oğlan atamış olur. Bunun önüne geçecek bir şey gösterin bana, ben sizden özür dileyeyim.. ."

Misal benim bilmediğim şeyler varmış:
Anayasa mahkemesi üyelerinden 15in 12sini mi başkan atıyor?
Başkan yardımcısı yaptığı insan direk yerine mi geçiyor? Geçici mi geçiyor?
Ve cidden yukardaki senaryoyu engelleyebilen bir şey yok mu? Yukardaki senaryodan geçtim, eğer 15te 12 gibi bir oran varsa başkan hata yaptığında ne olacak? Kim nasıl yargılayabilecek onu?
Ve bütün bunlar doğru ise neden evet?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…