- 12 Temmuz 2006
- 56.246
- 216.171
- 1.223
- 52
Teşekkür ederiz
C
caninfistigi
, konunun referandum olduğu unutulmuştu arkadaşlar tarafından, değiştirilmesi planlanan anayasa maddeleri üzerine konuşulmalı başka şeyler değil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu sistemde baskan hata yaptiginda yargilanmiyor zaten.. Butun isleri kendi yapip kararlari kendi alacak ama hata olursa bir sorumlulugu yok. Basa kim gelirse gelsin, herseyi kendi idare edebilecek ama yolsuzluk, hirsizlik, rusvet, vb. gibi bilumum suclarin hicbirinden yargilanamayacak. Yanlis bir kararla yuzbin kisiyi ekonomik zarara ugratsa, veya yuzbin kisiyi canindan etse bile "pardon" demesi yeterli olacak, hatta demese de farkeden birsey olmaz.Referandum ile ilgili şunu tartışalım mı:
"Bu sistemde seçilecek bir şahıs, oğlunu başkan yardımcısı yapabilir. Daha sonra kendisi öldükten sonra oğlu, hiç seçilmemiş bir kişi, bütün bu yetkileri kullanabilir. Bu oğlu İstanbul üniversitesine adamda atar, postanelerin yönergesini de yapar. Yanlışlıkla bir suç işlerse, yalnızca ve yalnız 600 milletvekilinin 400 ü tarafından meclis soruşturmasıyla yüce divana sevkedilir, o yüce divanda kim var ??? 15 tane anayasa mahkemesi üyesi var. Bunun 12 sini zaten o oğlan atamış olur. Bunun önüne geçecek bir şey gösterin bana, ben sizden özür dileyeyim.. ."
Misal benim bilmediğim şeyler varmış:
Anayasa mahkemesi üyelerinden 15in 12sini mi başkan atıyor?
Başkan yardımcısı yaptığı insan direk yerine mi geçiyor? Geçici mi geçiyor?
Ve cidden yukardaki senaryoyu engelleyebilen bir şey yok mu? Yukardaki senaryodan geçtim, eğer 15te 12 gibi bir oran varsa başkan hata yaptığında ne olacak? Kim nasıl yargılayabilecek onu?
Ve bütün bunlar doğru ise neden evet?
@Kazen ankette 3. Bir şık olmalı mesela ben oy vermeyeceğim
Baskan hasta oldugunda veya yurt dışına çıktığında yetki Baskan yardımcısına geçiyor. Mesela Baskan vefat etse yerine Baskan yardımcısı vekaleten secime kadar mi Baskanlik yapar ya da Baskan yardimcisi Baskan olunca khk ile secimi mi iptl eder orası muammaReferandum ile ilgili şunu tartışalım mı:
"Bu sistemde seçilecek bir şahıs, oğlunu başkan yardımcısı yapabilir. Daha sonra kendisi öldükten sonra oğlu, hiç seçilmemiş bir kişi, bütün bu yetkileri kullanabilir. Bu oğlu İstanbul üniversitesine adamda atar, postanelerin yönergesini de yapar. Yanlışlıkla bir suç işlerse, yalnızca ve yalnız 600 milletvekilinin 400 ü tarafından meclis soruşturmasıyla yüce divana sevkedilir, o yüce divanda kim var ??? 15 tane anayasa mahkemesi üyesi var. Bunun 12 sini zaten o oğlan atamış olur. Bunun önüne geçecek bir şey gösterin bana, ben sizden özür dileyeyim.. ."
Misal benim bilmediğim şeyler varmış:
Anayasa mahkemesi üyelerinden 15in 12sini mi başkan atıyor?
Başkan yardımcısı yaptığı insan direk yerine mi geçiyor? Geçici mi geçiyor?
Ve cidden yukardaki senaryoyu engelleyebilen bir şey yok mu? Yukardaki senaryodan geçtim, eğer 15te 12 gibi bir oran varsa başkan hata yaptığında ne olacak? Kim nasıl yargılayabilecek onu?
Ve bütün bunlar doğru ise neden evet?
Neden Başkanlğa Hayır imzası toplamıyoruz.Bilen var mı nasıl yapılıyor bu.
O gecenin bendeki en kötü etkisi kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı görmek. Aslında bu da değil. çünkü malesef kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı biliyorum. Bunun alkışlanabildiği, desteklenebildiği, kahramanlaştırılabildiği bir ülkede yaşıyor oluşum. O resimler sahteydi falan tamam. Ama sahte olduğu bilinmeden sosyal medyada alkışlandı. Beni o resimlerin gerçek olma ihtimalinden daha çok korkuttu bu. İşte o gün acaba dedim acaba başka bir ülkeye gitsek mi? Kafa kesmeler başka ülkelerde olmuyor mu? Oluyor? Ama hala en azından illegal ve alkışlanmıyor.
Bir f16 koskoca bir hedefi vurmak isterse vurur. Bunu bile göremeyecek bunu sorgulayamayacak insanlarla aynı ülkede yaşamak da üzüyor beni. O geceki milyon tane tutarszılığın hiçbirini görmeyen insanlar canımı acıtıyor. Darbe gibi başlamış bile olsa sonrasında bütün adımlarda tutarsızlık, saçmalık ve birazcık da şov var. Ezan sesine hasret kalamam o yüzden ülkeden gidemem diyen bir insanı seladan soğutacak kadar hem de.
changeorg gibi mi?
Sonuçta bu tip yerlerdeki imza kampanyalarının amacı bir şeylerin iptal edilmesini falan sağlamak. Bunun için imza toplasak da sonucu ne işe yarayacak ki?
Olsun bu bir tepki..En azından nabzı görecekler şu anda tüm anketlerde Evet oyları önde gösteriliyor yandaşlar tarafından.
Algı yapıyorlar insanlara her seçim öncesinde olduğu gibi,biz de her yerden tepkimizi gösterelim.
Şu yaşıma kadar miting yüzü görmemiş olan ben ,Hayır yürüyüşü yapsak sülalemi toplar gelirim.
Çünkü geleceğimiz söz konusu.
Ben siyaset bilimi mezunuyum. Kısaca bilgi vermek istiyorum. Bizi ilgilendiren kısmı yurutme ile ilgili diğerlerinin bize pekte bir etkisi olmayacak. Normalde yürütme yetkisini bakanlar kurulu ve cumhurbaşkanı kullanıyor parlementer sistemde. Ve meclis her ikisinide denetliyor ve hatta görevden bile alabiliyordu. Degisiklikle birlikte yürütme sadece cumhurbaşkanına geçecek tek yetki onda olacak ve denetleme olamayacak. Yabi meclis birseylerin kötü gittiğini hissettiğinde cumhurbaskanina mudahale edemeyecek. Cumhurbaskaninin yuce divana sikayeti için oy coklugu artırılıyor.Cezai sorumluluğunu ortadan kaldırıyor. Hatta yurutme ile ilgili isterse cb kararname cikartabilecek ve bu kararname yargi yoluna kapalı olacak. Ben hayır diyorum. Unutmayalım ki suriye ve ırakta da başkanlık sistemi vardı.
O günden sonra 2 hafta namaz kılamadım ben,sela ezan sesi yüzünden.O kadar soğudum ki.
Bir ticaret gibi kullandılar bunu günlerce,en son İmamın sokağa çıkın Cumhurbaşkanınız için sokağa çıkın demesi son oldu.
Ve kesinlikle bunu yapan,bunu yaptıran bundan şov çıkaran sonra bundan beslenip önümüze getiren herkesi Allah affetmesin.O beş vakit alnı secdeye değen ama bu olanlara sadece koltuk için sessiz kalan,pay çıkaran herkese hakkımı haram ediyorum.
Bu yanlışları gördükleri de halde sadece tek o adam için göz yuman herkesi Allaha a havale ettim.
Ben dinimden soğudum, etimle kemiğimle soğudum.Bu yüzden vebali boyunlarına olsun.
Hani Her şeyden sonra '' Allah bizim arkamızda'' diyorlardıya sanki amcasının oğluymuş gibi emindi.
Umarım arkanızdadır,yoksa vay ki halinize..
Benim haberim yok mesela bahsettiğiniz olay ne ise.Böyle cevap verileceğini biliyordum zaten.Sen varken ben açmayayım ,rica ederim sen buyur Benim anlatmak istediğim o değil,herkes haberdar konu açılsa da açılmasa da,ama kimsenin gıkının çıkmaması sorun.
Baştan beri okadar saçma şeyler yazıldı,ilgisi olmayan konular yazıldı,siz buna mı taktınız?Size göre mantıklı olmayabilir yazdıklarım ama benim için gayet mantıklı.Her hayır diyenin de cevabı bana göre mantıklı değil.Neden hayır diyenlerin çoğunun da mantıklı bir açıklaması yok,partisi ne diyorsa o.Mesela bilgisi olmayıp Atatürkçülük,laiklik bahane ediliyor.Sanki sadece CHP seçmeni Atatürk'e değer veriyor ,öyle bil algı var.Yok hayır dersek padişahlık gelir,şeriat gelir,laikliğe aykırı.Ne alaka ya.Bizim şu an kullandığımız sistem Fransızların terkettiği sistem değil mi?Onlar bu sistemi terketip başkanlığa geçerek daha da başarılı olmamışlar mı?Çoğu CHPli de bence başkanlığı savunuyor ama dediğim gibi başkanın RTE olmaması şartıyla.Mesela Ertuğrul Özkök geçen gün Gülse Birsel'in var mısın demesi üzerine varım dedi.Geçmişte başkanlığı savunmuyor muydu?Evet dese belki tepki alacak ,evet dese de çekindiği için hayır diyor bilemiyorum.Benim haberim yok mesela bahsettiğiniz olay ne ise.
Ama şunu söyleyim bazıları gibi işinize gelmeyince sizde konuyu hemen ee sizde de şu var demeye getiriyorsunuz.İktidarda kim varsa onun konuşulmasından doğal bir şey yok.Öneriyi getirenlerde onlar .İnsanlarda çekincelerine söylemekte haklılar.
Biriside ee sizde oy verdiğiniz parti bu öneriyi getirirse sizde evet derdiniz manasında bir şey yazmıştı.Böyle saçma bir şey duymamıştım .
Yani sırf neden evet dediğini açıklayamadığı için okları karşı tarafa çekmeye çalışıyor.Mantıklı bir şey söyle canımı ye ama nerde.
Konuyu bilmiyorum.Diyelim dediğiniz haberde birisi yanlış bir şey yapmış bunu kesinlikle onaylamam ama bunun referandumla ne ilgisi var anlayamadım.
Neden Hayir dedigimizi daha nasil aciklayabiliriz bilmiyorum. Bak C caninfistigi bilale anlatir gibi tane tane anlatıyor hadi bizimkileri gormuyorsun ondan anla bari.Baştan beri okadar saçma şeyler yazıldı,ilgisi olmayan konular yazıldı,siz buna mı taktınız?Size göre mantıklı olmayabilir yazdıklarım ama benim için gayet mantıklı.Her hayır diyenin de cevabı bana göre mantıklı değil.Neden hayır diyenlerin çoğunun da mantıklı bir açıklaması yok,partisi ne diyorsa o.Mesela bilgisi olmayıp Atatürkçülük,laiklik bahane ediliyor.Sanki sadece CHP seçmeni Atatürk'e değer veriyor ,öyle bil algı var.Yok hayır dersek padişahlık gelir,şeriat gelir,laikliğe aykırı.Ne alaka ya.Bizim şu an kullandığımız sistem Fransızların terkettiği sistem değil mi?Onlar bu sistemi terketip başkanlığa geçerek daha da başarılı olmamışlar mı?Çoğu CHPli de bence başkanlığı savunuyor ama dediğim gibi başkanın RTE olmaması şartıyla.Mesela Ertuğrul Özkök geçen gün Gülse Birsel'in var mısın demesi üzerine varım dedi.Geçmişte başkanlığı savunmuyor muydu?Evet dese belki tepki alacak ,evet dese de çekindiği için hayır diyor bilemiyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/baskanlik-sisteminden-yanayim-39265139
Şimdi diyeceksiniz sanane Ertuğrul Özkök'ten ,ben örnek verdim.
Baştan beri okadar saçma şeyler yazıldı,ilgisi olmayan konular yazıldı,siz buna mı taktınız?Size göre mantıklı olmayabilir yazdıklarım ama benim için gayet mantıklı.Her hayır diyenin de cevabı bana göre mantıklı değil.Neden hayır diyenlerin çoğunun da mantıklı bir açıklaması yok,partisi ne diyorsa o.Mesela bilgisi olmayıp Atatürkçülük,laiklik bahane ediliyor.Sanki sadece CHP seçmeni Atatürk'e değer veriyor ,öyle bil algı var.Yok hayır dersek padişahlık gelir,şeriat gelir,laikliğe aykırı.Ne alaka ya.Bizim şu an kullandığımız sistem Fransızların terkettiği sistem değil mi?Onlar bu sistemi terketip başkanlığa geçerek daha da başarılı olmamışlar mı?Çoğu CHPli de bence başkanlığı savunuyor ama dediğim gibi başkanın RTE olmaması şartıyla.Mesela Ertuğrul Özkök geçen gün Gülse Birsel'in var mısın demesi üzerine varım dedi.Geçmişte başkanlığı savunmuyor muydu?Evet dese belki tepki alacak ,evet dese de çekindiği için hayır diyor bilemiyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/baskanlik-sisteminden-yanayim-39265139
Şimdi diyeceksiniz sanane Ertuğrul Özkök'ten ,ben örnek verdim.