• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Neden Hayir dedigimizi daha nasil aciklayabiliriz bilmiyorum. Bak C caninfistigi bilale anlatir gibi tane tane anlatıyor hadi bizimkileri gormuyorsun ondan anla bari.

Fransa baskanlik degil yari başkanlık sistemiyle yonetiliyor bu arada. Bize getirilecek Türk tipi baskanlik ile ne alakasi var ? Daha neyi savundugunun farkinda değilsin

Turk tipi Baskanligi Chpliler istiyor oyle mi? Hayallerini buraya yaziyorsun sanirim. Adamlar babama bile vermem bu kadar yetkiyi diyor. Gercekten bazi seyler ayan beyan ortada iste yazamiyoruz forum kuralları

Kelimesi kelimesine katılıyorum.

Ah Deynepnaz kalbimi kırarsın. Haklı olduğun yerler var mı var. Ama bazı konularda da o kadar haksızsın ki. Öncelikle şu chpli milletvekili olayına açıklık getireyim. Haklısın. Sırf chpli yaptı diye hiç yorum yapmayacak olanlar var mı? Var. Orda sadece parti ismini değiştirseydik yorum yaparlar mıydı? Yaparlardı. Ha şunu kabul edelim ama aynı şeyi yapacak AKPli insanlar var mı? Var deynepnaz. Kabul edemediğin sanırım bu. Hiç mi AKPli milletvekillerinden yanlış yapan olmuyor? Ve ben sana sessiz kalan bir sürü AKPli sayabilirim. Yahu benim elimi sabunlarken musluğu kapattıran, gereksiz yanan bir ışık görürse kızan annem saraya tek laf etmiyor. Ve annem, canımdır ciğerimdir ama biliyorum ki o sarayı CHP yaptırmış olsaydı demediğini bırakmazdı. Bakara kukaralara hiç girmek istemiyorum. Burda biri dine küfretse banlanmak pahasına neler yazılır. Seni bilmiyorum ama o Bakara Kukara da sessiz kalan sana onlarca AKPli sayabilirim. Bunlar benim tanıdığım ve sayabildiklerim sadece. Allah'tan bizimkiler ona sessiz kalmadı yoksa ailem falan demeyecektim artık. Yahu normal insanı bırakalım sırf chp evet dedi diye kendi önergesine hayır diyen milletvekilleri var. Yani ülkece takım tutar fanatiklikte parti tuttuğumuz için evet deynepnaz sırf chpli olduğundan o kadına yorum yapmayacak insanlar olacak ama sırf akpli olduğundan yorum yapmayan insanlar olduğu gibi. Ve ben kul hakkı konusunda üzgünüm ama dini bütün olduğunu iddia eden insanlardan daha çok ses beklerim ama emin ol sesleri hiç de öyle çok çıkmıyor. Bütün bunlar gene bir denge. Karşılıklı yapılan şeyler. Ama hiç biri bir adamın, bir beşerin asla hata yapmaz diye görülmesinden daha çok korkutmuyor beni. Peygamberleştirilmesinden hatta abuk subuk yerlerde kendisinden peygamber diye bahsedilmesinden daha çok korkutmuyor beni. Yaptığı hiç bir şeyin ama hiç bir şeyin sorgulanmamasından, en fazla bizim bilmediğimiz şeyler vardır eminim o yüzden yapıyordur bunları denilmesinden tiksindim. Birbiri ile çelişen ifadeleri yanayana videolarda gösterilirken bile eleştirilmemesinden artık bıktım. Hadi bazı videolar 5-10 yıllık aralıklı, yahu biriniz de çıkın diyin ki rusya düşman mı dost mu şimdi. 1 hafta önce küfrediyorum sonra 1 hafta sonra barışınca kardeş rusya. Beynimiz yandı diyin ya. Biz bilmeyiz beyimiz bilir demeyin. Özetle ben kılıçdaroğlunu eleştiren chpli, bahçeliyi eleştiren akpli gördüm ama erdoğanı eleştiren akpli görmedim. Eleştirenler de benim gibi bir süre sonra akpli olmuyor zaten. Bir zamanlar fethullah güleni etrafındaki insanlar nasıl dinliyorsa, nasıl ağzından çıkan her şeyi alkışlıyorsa, nasıl o adamın yanlış bir şey yapmayacağını düşünüp onun da bir kul olduğunu unuttularsa aynısını ben erdoğanın etrafındaki kişilerde görüyorum. Azıcık dikkat edersen sen de çok rahat görebilirsin.

Referanduma gelince. Evet bu konuda cidden başka başka şeylerden bahsedildi. Ama her seferinde de biri gelip konunun bu olmadığını söyledi. En basitinden Mune. 15 temmuzdan bahsederken bile mesajlarda konumuz bu değil ama şeklinde ibareler vardı. bazı konular evet diyenler tarafından açıldı bazı konular hayır diyenler. Bak ben burda ilk defa evet diyenler arasında ama yol ama hizmet demeden araştırıp da evet diyen insanlar gördüm. 1-2 tane gördüm ama olsun. O yüzden tutup da hepiniz yol için veriyorsunuz diyemem. Haksızlık olur. Sen nasıl diyebiliyorsun bunu? Madde madde açıklamadık mı? Bir sürü tutarsızlık söylemedik mi? Çok seslilik ölecek demedik mi?

Tek tek madde madde yazdık. Evet diyenlerden kim bize cevap verebildi? Kim cevap verdi benim çekincelerimi ifade ettiğim mesajlara. En fazla öne sürdüğünüz argüman hızlı karar alınamaması ve elini ayağını bağlayan şeyler oluşu. Ben de size demedim mi "hızlı karar=doğru karar" değildir. Eli ayağı bağlayan demokrasi ise bağlaması gerekir diye. Denetleme mekanizmaları eli ayağı bağlıyorsa bunu kaldırırsan kim denetleyecek demedim mi? Cevap geldi mi hayır? O zaman ben de güçler ayrılığı ilkesini mahveden maddeleri söyledim, güçler ayrılığına bir şey olmayacak şu şu madde bunu koruyacak demeden, çok seslilik ölecek başka partilere oy veren insanların sesi nerde sorusuna cevap almadan, siz hata yapmayacağına inanabilirsiniz ama ben beşer şaşar diyorum hata yaptığında başkanı kim nasıl denetleyecek bana anlatmadan sadece hayır diyenlerin hepsini yaftalıyorum. Okumuyorsunuz, sorgulamıyorsunuz, cevap veremiyorsunuz. Hadi buyrun.

Herşey ayan beyan ortadayken yanlışa yanlış denmemesi üstüne o peygamberlik olayları konusunda milletin şuursuzluğu beni korkutuyor.

İnsan sorgulayabilmeli.Bir olayın yanlış olup olmadığı kişiye mevkiye v.s göre değişmemeli.

Bahsettikleri başkanlığa evet demek benim vicdanıma da ters mantığımada ters geliyor.Kim önerirse önersin yanlış.
Diyorlar ya kendi partiniz getirse evet dersiniz. Ben Mhpye oy verdim. Benim karsima Baskanligi kendi oy verdiğim parti getirmesine ragmen Hayır diyorum. Okudum biliyorum benim hayrima olan tek bir sey yokken sirf kendi oy verdigim parti getiriyor diye evet verecek değilim.

Mhp secim bildirisinde baskanliga karsi duracagim diye oy toplayip sonra da baskanligi getirmeye on ayak oluyor. Haram olsun oylarimiz.

Daha bir Akpliyi Akpyi elestirirken gormedim. Elestiren olursa politik dogruculuk yapmayin diye sindirirler zaten

Tatli su Akplileri var onlar da elestirir gibi yapıyorlar. Tatli su kurnazlari iste ancak o kadar oluyor.

deynepnaz deynepnazdeynepnaz hesabı doğrulanmış üye. konu açıldığından beri hayir diyenlere o kadar ön yargilisin ki ta en basta kılıçdaroğlu olsa evet dersiniz bla bla konuştun, en basit hayır deme sebebi tek adama hayır işte, bunu anlamak bu kadar zor mu? Neden chp li solcu diye yaftalıyorsun? Hayır diyenler gelecek olan sisteme hayır diyor, evet diyenler ise Rte nin başkan olmasına, yalan mı?

Fransa Abd falan deme. Ayni değil bize gelecek olan. Örneği Kazakistan da var onlarda parlamenter sisteme geçecekler zaten.

Kim onlar yahu. Öyle birilerini görsem mutlu olacağım sana da ayıp ediyorsun böyle deme diyeceğim ama yok göremiyorum yani.
Bu forumda bir Ausencia elestirir gibi yapıp aslinda eleştirmiyor. Çözüm süreci fetonun yapilanmasi ailesini siyasete sokmasina karsi olduğunu soylemisti. Ama degisen bir sey yok. :/ ben bunlari elestiri saymiyorum. "..miş" gibi işte

Bu forumda bir Ausencia elestirir gibi yapıp aslinda eleştirmiyor. Çözüm süreci fetonun yapilanmasi ailesini siyasete sokmasina karsi olduğunu soylemisti. Ama degisen bir sey yok. :/ ben bunlari elestiri saymiyorum. "..miş" gibi işte

Ay ben isim ister gibi olmuşum da aslında kkdan değil de çevrenden falan sanmıştım.
Hiç bilemedim o zamanlar neler konuşuldu.
Yani ben de zamanında hem eleştirip hem oy veriyordum. Benim için oy vermek eleştirilmeyeceği anlamına gelmiyordu. Eleştirmem de oy vermeyeceğim anlamına gelmiyordu. Ne zaman benim kafama asla yatmayacak şeyler oldu o zaman vermemeye başladım. İnsanlara da neden veriyorsunuz demem ama kafalarına yatmayan şeyler olduğunu dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım. Çünkü hala mantıklı şeyler konuşulunca düzelir gibi geliyor bazı şeyler. Ama emin ol körü körüne bağlanan chpli teyzesi de var ülkücü amcası da. Hala bahçelinin tutarsızlık yapmadığını iddia eden bir kitle var mhpliler arasında. O yüzden oluyor böyle şeyler ya.

Ay ben isim ister gibi olmuşum da aslında kkdan değil de çevrenden falan sanmıştım.
Hiç bilemedim o zamanlar neler konuşuldu.
Yani ben de zamanında hem eleştirip hem oy veriyordum. Benim için oy vermek eleştirilmeyeceği anlamına gelmiyordu. Eleştirmem de oy vermeyeceğim anlamına gelmiyordu. Ne zaman benim kafama asla yatmayacak şeyler oldu o zaman vermemeye başladım. İnsanlara da neden veriyorsunuz demem ama kafalarına yatmayan şeyler olduğunu dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım. Çünkü hala mantıklı şeyler konuşulunca düzelir gibi geliyor bazı şeyler. Ama emin ol körü körüne bağlanan chpli teyzesi de var ülkücü amcası da. Hala bahçelinin tutarsızlık yapmadığını iddia eden bir kitle var mhpliler arasında. O yüzden oluyor böyle şeyler ya.
Fıstık karşı olunan şeyler ülkenin dibine dinamit koyulmasına sebep olan şeylerse bu adama hala ne diye oy verildiğini sorguluyorum ben. Adamın belli başlı büyük icraatleri var yollar köprüler dışında(Cemaat, çözüm süreci,suriye politikası) yanlış yaptığı kabul edilip destek verilmediği belirtiliyorsa merak ediyorum neden oy veriliyor?

Bunu tahrik olarak falan da algılamasın kimse. Vallahi merak ediyorum.

Fıstık karşı olunan şeyler ülkenin dibine dinamit koyulmasına sebep olan şeylerse bu adama hala ne diye oy verildiğini sorguluyorum ben. Adamın belli başlı büyük icraatleri var yollar köprüler dışında(Cemaat, çözüm süreci,suriye politikası) yanlış yaptığı kabul edilip destek verilmediği belirtiliyorsa merak ediyorum neden oy veriliyor?

Bunu tahrik olarak falan da algılamasın kimse. Vallahi merak ediyorum.

Yerçekimi bazen ben de mhpye neden oy veriliyor onu merak ediyorum :) Bir yerde kendini temsil ettiğini düşündüğün insanlar oluyor bu insanlar. Seni toplumda bir noktaya getirecek bir parti oluyor. Hiç sesini duymadığımız insanların sesini duymaya başladık inan bu iktidardan sonra. İktidara rağmen hala çomar, makarnacı diye dalga geçilen insanların da bir duruşu oldu. Bunu sağlayan partiye minnet duymalarını anlıyorum. Ha evet bir sürü yanlış var ve o yanlışları görüp de hala oy vermeleri beni de üzüyor ama neden verdiklerini de anlayabiliyorum.

Yerçekimi bazen ben de mhpye neden oy veriliyor onu merak ediyorum :) Bir yerde kendini temsil ettiğini düşündüğün insanlar oluyor bu insanlar. Seni toplumda bir noktaya getirecek bir parti oluyor. Hiç sesini duymadığımız insanların sesini duymaya başladık inan bu iktidardan sonra. İktidara rağmen hala çomar, makarnacı diye dalga geçilen insanların da bir duruşu oldu. Bunu sağlayan partiye minnet duymalarını anlıyorum. Ha evet bir sürü yanlış var ve o yanlışları görüp de hala oy vermeleri beni de üzüyor ama neden verdiklerini de anlayabiliyorum.
Ben en son oyumu Mhpye verdim 1 Kasım seçimlerinde de oy kullanamadım. Sebebi Başkanlık sistemine karşı olması ve Akpye en büyük muhalefetlerim olan çözüm süreci ve cemaatle ilgili duruşlarıydı. Sonra bize kazık attılar biz de sildik...
Ulkede tek başına iktidar olup kaç kez yanlış yapıp uçuruma sürükleyenler varken bi çare kalıp oy veren çok.

Benim söylediğim memleketi beka sorununa kadar getiren yanlışları görüp oy vermeye devam edenler. Ben anlayamıyorum bunları

Son düzenleme:
Sizce değişikliğin Cumhurbaşkanı onayına sunulmamasının sebebi ne? İddialar doğru mu acaba?

Başkanlık seçiminde HAYIR cephesi sanki fetöcü, sanki terör yanlısı, sanki hdp li, sanki hainmiş gibi gösteriliyor havuz medyasında. Sosyal medyada okuyorum, evet diyenlerin tek dediği hdp hayır diyorsa biz evet deriz. Şu,bu başkanlık istemiyor demekki başkanlık iyi bir şey. Hele bir tanesi hilal/haçlı meselesi demiş :olamaz:
Bu zamana kadar fetö denen hainlerle, pkk denen terör örgütüyle, hdp denen nefret edilesi partiyle zerre alakam olmadı olmayacak da. Ben şehit torunuyum, ben hayır dediğim için hain miyim şimdi? Hadi ben hainim Saadet Partisi, BüyükBirilik Partisi de mi hain? Osman Pamukoğlu cephesi de mi hain?Hayır diyen Mhp'li seçmen de mi hain? Bu nasıl algı operasyonudur? Kimse daha başkanlığın maddelerini düzgünce sayamıyor ki zaten medyada da ayrıntılı bahsedilmiyor. Sadece fetö karşı haydi evet diyelim. Allah fetöyü de kahretsin.
Abd başkanlık sisteminde olabilir ama sanki Abd'yi Obama yönetti, Trump da yönetmeyecek. Abd'yi arka güçler yönetiyor bunu hepimiz biliyoruz.Kimse peygamber değil, kimse kusursuz değil. Ben babam da olsa bir kişiye bu kadar yetki vermek istemiyorum...Bu da hür düşüncemdir, saygılar.

Kaçırdım bunu ben ne oldu ki?
Akp gecirilen taslak uzerinde virgul oyunlariyla degisikliker yapmış Mhp kabul etmemiş. Sorun cikmis aralarinda diyorlar. Imla hatalari dolayısıyla bekletiliyor demisler ama epey oldu acele acele gecirip bu kadar bekletmeleri manidar geldi

Akp gecirilen taslak uzerinde virgul oyunlariyla degisikliker yapmış Mhp kabul etmemiş. Sorun cikmis aralarinda diyorlar. Imla hatalari dolayısıyla bekletiliyor demisler ama epey oldu acele acele gecirip bu kadar bekletmeleri manidar geldi
Aaa var mı bunla ilgili bir haber falan, kaynak linkli haber bulursan atar mısın buraya?
Hukukçu değilim ama maddelerde virgüllerin, noktaların, ve, veya, ya da gibi ifadeler çok şeyi değiştirir diye biliyorum. Yanılıyorsam bir hukukçu arkadaş yazarsa sevinirim.

Aaa var mı bunla ilgili bir haber falan, kaynak linkli haber bulursan atar mısın buraya?
Hukukçu değilim ama maddelerde virgüllerin, noktaların, ve, veya, ya da gibi ifadelerin çok şeyi değiştirir diye biliyorum. Yanılıyorsam bir hukukçu arkadaş yazarsa sevinirim.
Haber kaynagindan okumadim abla ama bakayim bir. Feyzi Isbasaran yaznis twitterda o yuzden iddia gozuyle bakıyorum şimdilik

İşte tam da bahsettiğim şeylerin örneği bu beyin yakan abla oldu. Dediklerimin canlı örneği oldu. Emperyalizm hainler istemiyor. Hayır diyenler hain işte bunlara göre. Neden evet, çünkü Türkiye uçacakmış bak bak.Başka da açıklamaları yok, sorsan herhangi bir başkanlık maddesini söyleyemezler. Nerden izledim sinirlerim bozuldu. İnşallah ikna etmeye benim kapıma da gelirler, o zaman millet iradesi nasıl olurmuş gösteririm.

İşte tam da bahsettiğim şeylerin örneği bu beyin yakan abla oldu. Dediklerimin canlı örneği oldu. Emperyalizm hainler istemiyor. Hayır diyenler hain işte bunlara göre. Neden evet, çünkü Türkiye uçacakmış bak bak.Başka da açıklamaları yok, sorsan herhangi bir başkanlık maddesini söyleyemezler. Nerden izledim sinirlerim bozuldu. İnşallah ikna etmeye benim kapıma da gelirler, o zaman millet iradesi nasıl olurmuş gösteririm.
Bi de chpkk diyor. Erdoğanı başkan yapacaklarmış sonuç belliymiş. Laflara bak bunlardaki kibir kimsede yok.Burada sorsan Erdoğan için değil Başkanlık derler ama tabanın tamamına yakınındaki düşünce bu. . Sonra bize hakaret ediyolar diye ağlarlar e bize terörist vatan haini diyorlar ötesi var mı?

Back