Ah Deynepnaz kalbimi kırarsın. Haklı olduğun yerler var mı var. Ama bazı konularda da o kadar haksızsın ki. Öncelikle şu chpli milletvekili olayına açıklık getireyim. Haklısın. Sırf chpli yaptı diye hiç yorum yapmayacak olanlar var mı? Var. Orda sadece parti ismini değiştirseydik yorum yaparlar mıydı? Yaparlardı. Ha şunu kabul edelim ama aynı şeyi yapacak AKPli insanlar var mı? Var deynepnaz. Kabul edemediğin sanırım bu. Hiç mi AKPli milletvekillerinden yanlış yapan olmuyor? Ve ben sana sessiz kalan bir sürü AKPli sayabilirim. Yahu benim elimi sabunlarken musluğu kapattıran, gereksiz yanan bir ışık görürse kızan annem saraya tek laf etmiyor. Ve annem, canımdır ciğerimdir ama biliyorum ki o sarayı CHP yaptırmış olsaydı demediğini bırakmazdı. Bakara kukaralara hiç girmek istemiyorum. Burda biri dine küfretse banlanmak pahasına neler yazılır. Seni bilmiyorum ama o Bakara Kukara da sessiz kalan sana onlarca AKPli sayabilirim. Bunlar benim tanıdığım ve sayabildiklerim sadece. Allah'tan bizimkiler ona sessiz kalmadı yoksa ailem falan demeyecektim artık. Yahu normal insanı bırakalım sırf chp evet dedi diye kendi önergesine hayır diyen milletvekilleri var. Yani ülkece takım tutar fanatiklikte parti tuttuğumuz için evet deynepnaz sırf chpli olduğundan o kadına yorum yapmayacak insanlar olacak ama sırf akpli olduğundan yorum yapmayan insanlar olduğu gibi. Ve ben kul hakkı konusunda üzgünüm ama dini bütün olduğunu iddia eden insanlardan daha çok ses beklerim ama emin ol sesleri hiç de öyle çok çıkmıyor. Bütün bunlar gene bir denge. Karşılıklı yapılan şeyler. Ama hiç biri bir adamın, bir beşerin asla hata yapmaz diye görülmesinden daha çok korkutmuyor beni. Peygamberleştirilmesinden hatta abuk subuk yerlerde kendisinden peygamber diye bahsedilmesinden daha çok korkutmuyor beni. Yaptığı hiç bir şeyin ama hiç bir şeyin sorgulanmamasından, en fazla bizim bilmediğimiz şeyler vardır eminim o yüzden yapıyordur bunları denilmesinden tiksindim. Birbiri ile çelişen ifadeleri yanayana videolarda gösterilirken bile eleştirilmemesinden artık bıktım. Hadi bazı videolar 5-10 yıllık aralıklı, yahu biriniz de çıkın diyin ki rusya düşman mı dost mu şimdi. 1 hafta önce küfrediyorum sonra 1 hafta sonra barışınca kardeş rusya. Beynimiz yandı diyin ya. Biz bilmeyiz beyimiz bilir demeyin. Özetle ben kılıçdaroğlunu eleştiren chpli, bahçeliyi eleştiren akpli gördüm ama erdoğanı eleştiren akpli görmedim. Eleştirenler de benim gibi bir süre sonra akpli olmuyor zaten. Bir zamanlar fethullah güleni etrafındaki insanlar nasıl dinliyorsa, nasıl ağzından çıkan her şeyi alkışlıyorsa, nasıl o adamın yanlış bir şey yapmayacağını düşünüp onun da bir kul olduğunu unuttularsa aynısını ben erdoğanın etrafındaki kişilerde görüyorum. Azıcık dikkat edersen sen de çok rahat görebilirsin.
Referanduma gelince. Evet bu konuda cidden başka başka şeylerden bahsedildi. Ama her seferinde de biri gelip konunun bu olmadığını söyledi. En basitinden Mune. 15 temmuzdan bahsederken bile mesajlarda konumuz bu değil ama şeklinde ibareler vardı. bazı konular evet diyenler tarafından açıldı bazı konular hayır diyenler. Bak ben burda ilk defa evet diyenler arasında ama yol ama hizmet demeden araştırıp da evet diyen insanlar gördüm. 1-2 tane gördüm ama olsun. O yüzden tutup da hepiniz yol için veriyorsunuz diyemem. Haksızlık olur. Sen nasıl diyebiliyorsun bunu? Madde madde açıklamadık mı? Bir sürü tutarsızlık söylemedik mi? Çok seslilik ölecek demedik mi?
Tek tek madde madde yazdık. Evet diyenlerden kim bize cevap verebildi? Kim cevap verdi benim çekincelerimi ifade ettiğim mesajlara. En fazla öne sürdüğünüz argüman hızlı karar alınamaması ve elini ayağını bağlayan şeyler oluşu. Ben de size demedim mi "hızlı karar=doğru karar" değildir. Eli ayağı bağlayan demokrasi ise bağlaması gerekir diye. Denetleme mekanizmaları eli ayağı bağlıyorsa bunu kaldırırsan kim denetleyecek demedim mi? Cevap geldi mi hayır? O zaman ben de güçler ayrılığı ilkesini mahveden maddeleri söyledim, güçler ayrılığına bir şey olmayacak şu şu madde bunu koruyacak demeden, çok seslilik ölecek başka partilere oy veren insanların sesi nerde sorusuna cevap almadan, siz hata yapmayacağına inanabilirsiniz ama ben beşer şaşar diyorum hata yaptığında başkanı kim nasıl denetleyecek bana anlatmadan sadece hayır diyenlerin hepsini yaftalıyorum. Okumuyorsunuz, sorgulamıyorsunuz, cevap veremiyorsunuz. Hadi buyrun.