- 5 Aralık 2015
- 5.790
- 11.603
- 248
- 37
Bahsettiğin resimlere olan bakışa bende tepki vermiştimO gecenin bendeki en kötü etkisi kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı görmek. Aslında bu da değil. çünkü malesef kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı biliyorum. Bunun alkışlanabildiği, desteklenebildiği, kahramanlaştırılabildiği bir ülkede yaşıyor oluşum. O resimler sahteydi falan tamam. Ama sahte olduğu bilinmeden sosyal medyada alkışlandı. Beni o resimlerin gerçek olma ihtimalinden daha çok korkuttu bu. İşte o gün acaba dedim acaba başka bir ülkeye gitsek mi? Kafa kesmeler başka ülkelerde olmuyor mu? Oluyor? Ama hala en azından illegal ve alkışlanmıyor.
Bir f16 koskoca bir hedefi vurmak isterse vurur. Bunu bile göremeyecek bunu sorgulayamayacak insanlarla aynı ülkede yaşamak da üzüyor beni. O geceki milyon tane tutarszılığın hiçbirini görmeyen insanlar canımı acıtıyor. Darbe gibi başlamış bile olsa sonrasında bütün adımlarda tutarsızlık, saçmalık ve birazcık da şov var. Ezan sesine hasret kalamam o yüzden ülkeden gidemem diyen bir insanı seladan soğutacak kadar hem de.
Sinirlenmiş üzülmüş ağlamıştım
15 temmuz hakkında farklı düşünüyor olabiliriz
Ancak isteğimiz aynı aslında
Gerçek anlamda insanca yaşamak