Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

  • Evet

    OY: 590 27,1%
  • Hayır

    OY: 1.587 72,9%

  • Ankete Katılan
    2.177

Saman ithal ettik biz, taze soğan, pirinç, mercimek, fasulye ithal ediyoruz, ürettiklerimizi de ithal sayıyorum zira domates tohumu İsrail'den, ceviz fidesi İsrail'den bu böyle gidiyor, yerli tohumu satmak yasak, takas yapabilirsiniz sadece, bu da yerli tohumun yok olmaya yüz tutmasına sebep olacak.

Şunu da yazmıştım bir topikte, çok değil 10 sene sonra belki 20 sene sonra ben göremezsem sizler görürsünüz, dünya üretimi elinde tutan ülkelerin egemenliğinde olacak, ne kadar çok tarım, hayvancılık, üretim, su, o kadar söz hakkınız olacak, pirincinizi üretip kendinize yettiremiyorsanız sizi pirinç yollamam diye susturacaklar, bu yüzden birçok ülke tarım hayvancılık ve su kaynaklarına ağırlık verirken biz hektar hektar tarım arazisi kaybettik, ben demiyorum bakan Faruk Çelik demişti.


Şu yazıyı okusunlar gelecekte tarım, hayvancılık ve su kaynaklarını elinde bulunduranlar dünyaya egemen olacak iddiasının içi boş bir iddia olmadığını görürler.
https://www.tarimdanhaber.com/haber/tzob/tarim-alanlari-zengin-ulkeler-tarafindan-istila-ediliyor


http://www.haberler.com/turkiye-nin-uc-kati-tarim-alani-gelismis-ulkelerin-8596336-haberi/
 
Devlet artık yerli tohumuyla üretim yapan çiftçiye destek vermeyecek bu seneden itibaren. Sertifikalı tohum kullanımı şart Sertifikalı tohumlar ise uluslararası tekellerin elinde. Eskisi gibi üç beş kuruş fazla vereyim de yerli tohumla üretilmiş organik gıdalar yiyeyim deseniz de artık mümkün olmayacak ne yazık ki.

Birçok vatandaşın evine ayda yarım kilo et ya giriyor ya girmiyor. Yalansa yalan deyin lütfen. Hayır efendim, biz refah içinde yaşıyoruz, yok öyle birşey deyin. İşten güçten kafamızı kaldırıp bakamıyoruz belki ama çevremizde ne hayatlar yaşanıyor. Açlıktan, hastalıktan kırılan bir sürü insan var.

Tarımı, hayvancılığı, küçük esnafı bitirdiler. Devletin tesislerini satarak gelen milyarlarca dolar parayla şişirme refah bu kadar oluyor ama buraya kadar. Şu an yüzlerce firma iflas etti ancak ohalden dolayı açıklanmıyor.

Bizleri derya içinde susuz bırakanlara hayır diyorum bu yüzden.
 
Cumhuriyetin ilk yıllarında, yani taaa 80 yıl önce kurulan üretim tesislerine bakın arkadaşlar. Benim memleketimde bir tane var. Kocaman bir tesis; içerisinde sinema salonları, lojmanlar, kafeler, okul, yani bir işçiyi insanca yaşatacak ne varsa tesis edilmiş. Yıl 2017.. Böyle üretim tesisleri kurabildik mi?

Varsa yoksa inşaat, yol, köprü.. Bir ekonomist olarak naçizane şunu söylemek isterim ki bir ülke inşaatlarla asla gelişemez. Aslolan üretimdir; sanayidir. Şehirlerinizdeki binalar, gökdelenler, avm'ler gelişmişliğin bir göstergesi değildir. Eline üç kuruş para geçen; bir üretim tesisi açayım demez; bi bina yapayım, müteahhit olayım der.

Duble yollar yaptılar, köprüler, alt ve üst geçitler yaptılar doğru. Ancak bunları kendi ceplerinden yapmış gibi göstermek haksızlıktır. Biz bu yapılan yolların köprülerin parasını gani gani ödedik arkadaşlar. Rahat olun.
 
adamlar bu algıyı oluşturmaya çalışıyor abla.
Sakın umutsuzluğa düşmek yok.

Evet çıkacak diye. Bunu her seçimde yapıyorlar ve %30 luk bir kesim var etkilenen. Onlar her şeyi değiştiriyor.

Artık bitsin bu sıkıntılar,bunaldım ben nerede yaşıyorum diyorum bazen..
Huzur istiyorum,sokağa çıkınca acabalarla gitmek istemiyorum..
 
Bugün kamunun parası su gibi harcanmaktadır. Örneğin bir devlet dairesinde, sürekli olarak amirler değişmekte, her gelen amir odasını sıfırdan döşemek istemektedir. Tamam.bu biraz az rastlanan bir örnek oldu. Ben daha sık rastlanan örnekler vereyim sizlere.

Örneğin kamu kuruluşlarında koltuğunuz eskimeden değişir; bilgisayarınız bozulmadan değişir; tuvaletler yenidir, daha yıllarca kullanılır ama kırılıp baştan yapılır. Neden? Çünkü bu işi yapan firmalar nasıl para kazanacaktır? Devlet dairelerinin aylık milyonlarca lira vererek kiraladıkları plazalardan hiç bahsetmiyorum. "Sen bir plaza dik; ben onu bakanlığın birine kiralatırım" mantığı ile milyonlarca liramız çar çur edilmiyor mu?

Devletin kaynakları öyle yerlere aktarılıyor ki...Tansiyonum yükseliyor yazamıyorum.

3 liraya yapılabilecek bir iş devlete 13 liraya fatura ediliyor. Sıfır üretimle milyonları kazanan asalaklar yarattı bu sistem inanın.

Lütfen yalansa beni yalanlamaktan zerre kadar çekinmeyin.
 
Başın sağolsun canım.Ben de dediğine katılıyorum 12 senede gelinmedi bu hale.

deynepnaz,12 sene de gelinmedi ama 12 senede bitirilebilirdi.ne yapıldı bu ülkede 12 senedir?yol,köprüden başka.onlar da senin benim gibi insanlardan alınan vergilerle yapıldı.hala da ödüyoruz, ödeyeceğiz.

ellerinde terörü bitirmek için fırsat geçti,yapmadılar.hala da halka açıkça şantaj yapılıyor."evet"derseniz terör biter,siz bu cümleden ne anlıyorsunuz?
ekonomi konusuna,tarım,dış ticaret,uluslar arası ilişkilere girmek dahi istemiyor.bunlar heryerde açık açık yazıyor.ilgilenen açıp okuyabilir,12 yılda ülke ekonomisi nereye gelmiş.

diyelim ki 12 yıl öncesi,daha kötüydü,12 yılda düzelmesini beklemek,çok mu iyimserlik olur.ben halk olarak beklerdim vallahi.12 yılda bu duruma gelmedik,onun için,50 yıl mı bekleyelim?vallahi benim ömrüm yetmez.çocuğum da zor görür.
12 yılda,bir gelişme bir ilerleme görsem,umutlanacağım.ama o da yok.herşey daha kötüye gidiyor.

üstelik verilerle,belgelerle ispatlanıyor,niye kabul edilmiyor anlayamıyorum.aynı şeyleri okumuyor muyuz?
 
evet çıkarsa referandumdan terör kesin bitermiş ee bu zmana kadar şehit düşen askerimiz pol,simiz ağlayan eşler anneler babalar evlatlar hepsi sizin başkanlık keyfiniz için miydi yazık bu ülkeye faydanız olmadı halada yok kendi çıkarınızdan bşka hala çıkar peşindeler
 
İBB nin orada bizim de kuzenimiz vefat etti. O gece silah sesleri bagirislar hala daha travma bizim için. Yasananlardan ötürü sadece yapanlari suclu goruyorlar. Oysa bana gore sebep olanlar yol verenler daha sucludur


Nedense o kısım görülmüyor söylenmiyor birde yüceltiyorlar.Gerçekten tuhaflar .

Bu filmi kaç kere gördük yanlış olduğunu bile bile yap sonra masum ayaklarına yat millette yesin
 
Yapılan anketlerde sanırım hayırcılar ciddi anlamda öndeki rıdvan dilmen başlayan arda,murat boz,nihat doğan ibrahim tatlıses,hakan akkaya vs ile devam eden propagandaya hız verilmiş durumda.
Şu propagandaya katılanlardan bir tanesini bile sevmiyordum zaten.para için ne kadar alçalınabileceğini görmüş oldum.
 
Başın sağolsun canım.Ben de dediğine katılıyorum 12 senede gelinmedi bu hale.



Tabi tabi .Gözlerini pörtlede pörtlede demedi başkanınız bu davanın savcısı benim diye önünde engel gördüğü kişileri içeri tıkdırmadı

Biz salağız ya

Hepimizin gözü ününde oldu herşey

Ne dedilerse verdik diye kendi ağızlarıyla söylediler
 
Bahçeli kendini kurtarmanın derdinde.En son seçimden dolayı koltuk sayısı 80 den 40 a düştü.

Baktı koltuk gidiyor Tayyiple anlaştılar .


Al gülüm ver gülüm.Gelecekte Numan Kurtulmuşun koltuğunda görürsem şaşırmayacağım.Tuğrul Türkeş ve Numan Kurtulmuşun yolunda ilerliyor.

Yoksa başkanlığa evet demek kendi ayağına sıkmak demek.Sonuçta sen muhaleffettesin parlamenter sistemde iktidar olma imkanın varken bu sistemde bunu sıfırlamış oluyorsun.Daha önceki söylemleri de ortada ne olduda 180 derece değiştin.
 
Son düzenleme:



Bunları nasıl görmez ya da görüpte hala nasıl onaylarlar aklım almıyor.

Bu forumda okumuşsun okumamışsın olayına hiç girmedim .Okudum hatta 2-3 okul bitirdim diyenler beni daha çok şaşırtıyor.Sende bunu yaparsan.

Yönetenler saf sende bunlara inanıyorsan onaylıyorsan bizim suçumuz ne kardeşim diyesim geliyor.

Kaldı ki burada normal bir seçimden bahsetmiyoruz .Ülkenin geleceğini komple etkileyen bir refarandumdan bahsediyoruz.

Meclis feshedilecek tek kişinin iki dudağı arasında olacak herşey.Çocuklarınıza geleceğinize bunu reva görüyorsanız başka da bir şey demiyorum.
 
Son düzenleme:
Aynı şeyleri okumadığımız,izlemediğiz kesin.
Tabii ki yol ,köprü bizim vergilerimizle yapıldı,bizim cebimizden çıktı.Ya şimdiye kadar cebimizden ödediğimiz vergiler nereye gitti?Bu beni daha çok ilgilendiriyor.
N e yazsam da muhalif olacaksınız zaten.Yukarıdaki arkadaş açıklamış,kampanyayı destekleyenleri sevmezdim zaten diye,herkes kendini haklı görüyor,karşı tarafı haksız görüyor.Ben de izlediklerime ,okuduklarıma göre haklıyım kendimce.
 
Köprü, metro ya da marmarayla verdiğimiz referendum oyunun ne alakası var Allah aşkına?
Gene destekleyin akpnizi ya da hangi partiyi ya da hangi adamı seviyorsanız, fakat 'evet' ne için?
 
Polemik olacağını bile bile böyle bir konunun açılma amacı ne?
 
Polemik olacağını bile bile böyle bir konunun açılma amacı ne?
**
KK da kaç kere kurallara uymadım diye ceza yedim.
Şimdi açılan konuya bakın.
Bunu yazdım diyede siteye girme yasağı verirler şimdi.
KK yöneticileri istedikleri zaman polimik yaratma amacıyla konular açabiliyormuş demek ki.
 
Bazen sadece oturup aval aval bakasım geliyor mantık Yok çünkü... birde Esra Erol vakamız vardı malum. Kaç kişi sapır sapır döküldü ban yiyip. Bile bile lades olmanın mantığı ne acaba????
 
Bazen sadece oturup aval aval bakasım geliyor mantık Yok çünkü... birde Esra Erol vakamız vardı malum. Kaç kişi sapır sapır döküldü ban yiyip. Bile bile lades olmanın mantığı ne acaba????
**
Esra Erol? Bak onu bilmiyorum ona denk gelmedim demek.
Ama gerçekten sürekli bu kurallara uymadıgım için aldıgım cezalar yüzünden KK sitesinden sogudum yaklaşık 2 bucuk hafta filan siteye girmedim aktif olmadım şimdi oyle bos vaktim olunca arada konuları okuyorum.
Ban yememin nedenleride hani böyle polimik yaratma amacıyla yazdıgım şeyler değildi. Bir iki yazdıgım argo kelime hatalı konu açmak falan yani.. Şimdi bunu görünce bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedim yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…