Tarım ülkesinin geldiği noktaya bakıyorum, kendi ülkemizde yetiştirebileceğimiz ürünleri bile ithal ediyorsak, ulusal gelirden aldığımız pay %2 nin bile altında kalıyorsa bunlar hep yanlış politikalar yüzünden.
Evet hepsi birbiri ile bağlantılı ve benim en çok tedirgin olduğum konu ise bugün biz hayır dedigimiz için eğer sonuç evet olursa " fişlemeden" ötekileştirme olmadan rahatça yasayabilecek miyiz?
Ülkenin her konuda iyilestirmeye gitmeye ihtiyacı var. Bunu yapmak için ellerinde yeterince güç var. Buyursun yapsınlar ama Cumhuriyet'e dokunmasınlar.
Bu ülkede Atatürk'ün kurduğu degerleri yok etmeye çalışmasınlar.
Bir de şunu eklemek istiyorum
Herkesin facede twitterda gördüğünü biz de burada görelim.
Eki Görüntüle 1944914
Beni hiçbir şey ilgilendirmiyorsa bu ilgilendiriyor.
Ben hiçbir şekilde hiçbir konuda iyileşme görmüyorum.
Önce uzun uzun yazdım sonra sildim.
Zaten hep yazıyoruz.
Anlatamıyoruz.
:)Mune
Devlet artık yerli tohumuyla üretim yapan çiftçiye destek vermeyecek bu seneden itibaren. Sertifikalı tohum kullanımı şart Sertifikalı tohumlar ise uluslararası tekellerin elinde. Eskisi gibi üç beş kuruş fazla vereyim de yerli tohumla üretilmiş organik gıdalar yiyeyim deseniz de artık mümkün olmayacak ne yazık ki.Saman ithal ettik biz, taze soğan, pirinç, mercimek, fasulye ithal ediyoruz, ürettiklerimizi de ithal sayıyorum zira domates tohumu İsrail'den, ceviz fidesi İsrail'den bu böyle gidiyor, yerli tohumu satmak yasak, takas yapabilirsiniz sadece, bu da yerli tohumun yok olmaya yüz tutmasına sebep olacak.
Şunu da yazmıştım bir topikte, çok değil 10 sene sonra belki 20 sene sonra ben göremezsem sizler görürsünüz, dünya üretimi elinde tutan ülkelerin egemenliğinde olacak, ne kadar çok tarım, hayvancılık, üretim, su, o kadar söz hakkınız olacak, pirincinizi üretip kendinize yettiremiyorsanız sizi pirinç yollamam diye susturacaklar, bu yüzden birçok ülke tarım hayvancılık ve su kaynaklarına ağırlık verirken biz hektar hektar tarım arazisi kaybettik, ben demiyorum bakan Faruk Çelik demişti.
Şu yazıyı okusunlar gelecekte tarım, hayvancılık ve su kaynaklarını elinde bulunduranlar dünyaya egemen olacak iddiasının içi boş bir iddia olmadığını görürler.
https://www.tarimdanhaber.com/haber/tzob/tarim-alanlari-zengin-ulkeler-tarafindan-istila-ediliyor
http://www.haberler.com/turkiye-nin-uc-kati-tarim-alani-gelismis-ulkelerin-8596336-haberi/
adamlar bu algıyı oluşturmaya çalışıyor abla.
Sakın umutsuzluğa düşmek yok.
Evet çıkacak diye. Bunu her seçimde yapıyorlar ve %30 luk bir kesim var etkilenen. Onlar her şeyi değiştiriyor.
Başın sağolsun canım.Ben de dediğine katılıyorum 12 senede gelinmedi bu hale.
İBB nin orada bizim de kuzenimiz vefat etti. O gece silah sesleri bagirislar hala daha travma bizim için. Yasananlardan ötürü sadece yapanlari suclu goruyorlar. Oysa bana gore sebep olanlar yol verenler daha sucludur
Başın sağolsun canım.Ben de dediğine katılıyorum 12 senede gelinmedi bu hale.
Benim anlamadığım, şuan bütün yetki yine ellerinde iken terörü bitirmelerine engel hangi madde var anayasa da?
hangi madde ?
Son 10 yılda hızla artan terör için ne gibi bir gelişme yaşandı?
Çözüm süreci ile bütün terör kırdan Türkiye'nin heryerinde şehir merkezlerine inmedi mi?
O kadar çok fazla yanlış politika uygulayıp ellerinde bütün güç varken terörü bitiremiyorsan, ekonomiyi düzeltemiyorsan, ülkede ulusal terör örgütlerine karşı halkının can güvenliğini saglayamiyorsan " anayasanın ne suçu var"?
İnsanların kafasını nasıl yıkamışlar aklım almıyor. Nasıl empoze etmişler. Nasıl algıları ile oynamışlar.
Terörü bitirmek istedi de muhalefet mi engel oldu? Hayır.
Ekonomiyi, eğitimi düzeltmeye iyileştirmeye gitti muhalefet mi engel oldu?
Her istediklerini zaten yapmıyor mu bu adamlar?
Gerçekten kararsız kalanlar bana komik geliyor.
Kusura bakmayın.
Araştırıyorum ama kararsızim demek iste akpli olduğum için gönlüm hayır demek istemiyor, bu adamlar ne yapsa bir yerden hak veriyorum yine de bi bakayim demekle ayni.
Allah bizi bunlarin eline düşürmesin.
Ne güçlüklerle kuruldu bu ülke, bunlar gibi düşünen osmanlı padişahları yüzünden kaybedildi bütün toprak parçaları, şimdi bütün kurum ve kuruluslar, limanlar, topraklar satılıyor yabancılara ne farkı var?
Her sey kötüye giderken, geriye dönüp ya biz su konuda hataliyiz, yanlış politikalar uyguladik, su su reformlarla iyilestirmeler yapacağız diye projeler sundular mi? Hayır.
Tek duydugumuz kandırıldık.
Devleti yönetenlerin kaldırılma hakkı olamaz kardeşim
Bu çocuk oyuncağı değil.
Sobe oynamıyoruz devlet yönetiyoruz.
Evcilik değil bu, bugün legolari su şekilde kuralım begenmezsek yıkar yenisini kurarız değil.
2 dönemdir iktidar değil bu parti.
Bu kadar kandirilmaya hakları yok.
O zaman safliklarina yanıp istifa edecekler.
Ülke yönetmek bu kadar saf olmayı kaldırmaz malum.
Mune abla anlatır misin bana terörü bitirmeye, refahı sağlamaya, ekonomiyi düzeltmeye, eğitim seviyesini artırmaya hangi maddeler engel?
Aynı şeyleri okumadığımız,izlemediğiz kesin.deynepnaz,12 sene de gelinmedi ama 12 senede bitirilebilirdi.ne yapıldı bu ülkede 12 senedir?yol,köprüden başka.onlar da senin benim gibi insanlardan alınan vergilerle yapıldı.hala da ödüyoruz, ödeyeceğiz.
ellerinde terörü bitirmek için fırsat geçti,yapmadılar.hala da halka açıkça şantaj yapılıyor."evet"derseniz terör biter,siz bu cümleden ne anlıyorsunuz?
ekonomi konusuna,tarım,dış ticaret,uluslar arası ilişkilere girmek dahi istemiyor.bunlar heryerde açık açık yazıyor.ilgilenen açıp okuyabilir,12 yılda ülke ekonomisi nereye gelmiş.
diyelim ki 12 yıl öncesi,daha kötüydü,12 yılda düzelmesini beklemek,çok mu iyimserlik olur.ben halk olarak beklerdim vallahi.12 yılda bu duruma gelmedik,onun için,50 yıl mı bekleyelim?vallahi benim ömrüm yetmez.çocuğum da zor görür.
12 yılda,bir gelişme bir ilerleme görsem,umutlanacağım.ama o da yok.herşey daha kötüye gidiyor.
üstelik verilerle,belgelerle ispatlanıyor,niye kabul edilmiyor anlayamıyorum.aynı şeyleri okumuyor muyuz?
**Polemik olacağını bile bile böyle bir konunun açılma amacı ne?
Bazen sadece oturup aval aval bakasım geliyor mantık Yok çünkü... birde Esra Erol vakamız vardı malum. Kaç kişi sapır sapır döküldü ban yiyip. Bile bile lades olmanın mantığı ne acaba????**
KK da kaç kere kurallara uymadım diye ceza yedim.
Şimdi açılan konuya bakın.
Bunu yazdım diyede siteye girme yasağı verirler şimdi.
KK yöneticileri istedikleri zaman polimik yaratma amacıyla konular açabiliyormuş demek ki.
**Bazen sadece oturup aval aval bakasım geliyor mantık Yok çünkü... birde Esra Erol vakamız vardı malum. Kaç kişi sapır sapır döküldü ban yiyip. Bile bile lades olmanın mantığı ne acaba????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?