• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hanımlar benim asıl korktuğum ne biliyor musunuz? Eğer hayır çıkarsa, bundan sonra çıkacak kaosun, akacak kanın ve yaşanacak büyük ekonomik krizin faturası hayırcılara kesilecektir. Hayır diyen herkes vatan haini ilan edilebilir. Burada ve bunun gibi platformlarda görüşlerini dile getiren biz hayırcılar, yakın bir zamanda yargılanabiliriz. Hoş, canımın derdine düşmüşken yargılanıyor olmak beni korkutmaz ya.

Başbakan yardımcısı ağzıyla itiraf etmedi mi?
Başkanlık gelince, kanlar duracak, bombalar patlamayacak demedi mi?
Demekki başkanlık gelsin diye patlatanlar kendileriymiş.
Bundan daha iyi itiraf mı olur?
Ama hiçbir şey yapılmıyor bu itirafa, çok adaletli ülkeyiz ya...

FB_IMG_1485451401907.jpg

Hayır demek en hayırlısıdır.
Kararsız kalacağınız hiç bir konu yok. :rapci:

canım,dayına çok üzüldüm.allah rahmet etsin.

dediğim gibi olaylara en yakın yaşayanlardan biri de benim.evim,büyükşehir belediyesine çok yakın.(istanbul)vatan emniyette burnumuzun dibi sayılır.inan,çoğu akp liden daha fazla içim yandı,ölenlere.hala da belediye binasının önünden geçerken gözlerim dolar.koca koca,resimlerini asmışlar,gencecik insanların.

ne gerek vardı diyorum,silahsız sivil halkı sokaklara dökmenin.bu ülkenin, polisi,askeri var.%1 i,fetöcü olsa ne olur.onlarda bir şekilde,bastırılırdı.bunu yapacak olan sivil halk mıydı?senin ocağına ateş düştü,şu anda,hükümetten kaç kişi hatırlıyor,dayını?

bunlar için,birbirimize düşmeye değmez diyorum.ben " hayır"ın ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyorum.sen "evet"in.buna çok sesillik deniliyor,demokrasi deniliyor.ama bu sistem gelirse,çok seslilik diye birşey kalmayacak.
İBB nin orada bizim de kuzenimiz vefat etti. O gece silah sesleri bagirislar hala daha travma bizim için. Yasananlardan ötürü sadece yapanlari suclu goruyorlar. Oysa bana gore sebep olanlar yol verenler daha sucludur

QUOTE="yercekimli karanfil, post: 49872355, member: 230348"]İBB nin orada bizim de kuzenimiz vefat etti. O gece silah sesleri bagirislar hala daha travma bizim için. Yasananlardan ötürü sadece yapanlari suclu goruyorlar. Oysa bana gore sebep olanlar yol verenler daha sucludur[/QUOTE]

vallahi ne yalan söyleyeyim.kalkışma olduğunu duyduğumda,yüreğim sıkıştı.içime sıkıntı çöktü.akp li olmamama rağmen üzüldüm.çünkü demokrasiye herzaman inanan bir insanım.

ama ilerleyen saatlerde,eşime dedim ki bu darbe falan değil.darbe yaşamış bir nesiliz.gerçek darbenin nasıl olduğunu biliriz.bu oynanan bir oyun,birileri bir senaryo yazdı,oynadı.

halkı sokaklara dökmek,galeyana getirmek,3. dünya ülkelerine yakışır bir davranış.devlet dediğimiz olgu niye var.halkı,rahat etsin,refah içinde,güven içinde yaşasın diye değil mi?bizimkiler ne yaptı,silahsız,sivil halkı sokaklara döktü.beklenen oydu ki,halkı sağduyuya,sukunete çağırsın.evlerinizden çıkmayın,askerimiz,polisimiz halleder desin.
yani bence böyle olmalıydı.

yine yazıyorum.halkı sokaklara çağıranlar neredeydi?siz sokağa dökülürken,onlar,güvenlikli sitelerdeki evlerine saklanmayı tercih ettiler.sadece cb.ve ailesi için yazmıyorum.hadi onlar,korunması gereken kişiler.
ya diğerleri,kavga anında,seni kışkırtıp,öne süren,kendileri kuytuda bekleyen,mahalle kabadayılarından ne farkları var?

Hanım abla
15 temmuzu ne kadar yaşadın bilmiyorum
Ben ankarada ailemin yanındaydım
Sokakta tanklarla karşılaştık
Ne olduğunu anlayamadık
Eve gittik haberleri dinleyip anlamaya çalışırken atılan bombalarla evlerimiz sallandı
Selalar kurşun sesleri bağırışlar
Sonra dışarı çıktık
Zaten askeriyeye yakınız
Sabaha karşı eve geldik
Polis kuzenim aradı listelerde dayımızın adını görmüş isim benzerliğimi dedi
Evlerini çocuklarını aradık duyan bilen yok
Kimse ulaşamıyor
Adli tıp gezdiğimiz hastaneler ..
Analatılabilecek gibi değildi
Nitekim şehit olduğunu öğrendik
Eğer hükümet suçlanacak ise
Biri değil hepsi
Zamanında hepsi kol kola idi senin deyiminle
12 yılda gelmedi bu hale 50 yılı var bu yapılanmanın belki gidemediğim daha gerileri
Çok ayrıntıya girmeyeceğim burada
Ama farkedildi yapılanmaları amaçları
Bir dur denildi
Tek çareleriydi darbeyle tüm isteklerini alacaklardı
Daha yarısında oldukları planlarının sonlanması için daha fazla beklemeyeceklerdi
Çok şükür ki olmadı başaramadılar
Bir çok olay gibi bu olaya bakışlar farklı
Bildiklerimiz inandıklarımız farklı
Belki okuduklarımız bilemiyorum
Ama bu yüzden evet yada hayır diyecek kişilere hiçbirşey diyemeyiz
Bu vahim olayı hepimiz yaşadık
Belki farklı yorumladık
Herkes kendi doğrusuna gidiyor neticede
Başın sağolsun canım.Ben de dediğine katılıyorum 12 senede gelinmedi bu hale.

Şartsız ,koşulsuz mu evet diyor,şartlarını kabul eden kim?Amerika'daki başkanlık sistemi gibi olmasını şart koşuyor.

HDP zaten seçim barajını seni başkan yaptırmayacağız sloganıyla geçti...Şimdi ise evet diyecekleri söyleniyor Ve bencede kesinlikle Evet diyecekler çünkü özerklik geliyo başkanlıktan sonra referandum bekleniyor..Hdp mecliste bile Hayır demedi düşündürücü??Şu hdp yle chp yi aynı kefeye koyanlardan gına geldi....

Şu haberi okumalısınız bence, telefon açma kısmı iddiadır ama İmralı'dakinin destekleriz lafı 2103'te İmralı görüşme kayıtlarına geçmiş, haber olmuş ve bildiğim kadarıyla tekzip edilmemiştir.
http://www.habererk.com/gundem/bebek-katili-apo-tayyip-beyin-baskanligini-destekleriz-h25645.html

Şahsen ben 10-15 yıl sonra başımda imralıdakini görmek istemiyorum, hep olmaz deniliyor ama hiçbir zaman asla olmaz demeyin, şundan en fazla 5-6 yıl evvel 2011 seçimlerinde meclise kaç bdpli bağımsız girer tartışmaları yaşanırken, 2015 seçimlerinde MHP'den fazla vekil soktular meclise.

Şu haberi okumalısınız bence, telefon açma kısmı iddiadır ama İmralı'dakinin destekleriz lafı 2103'te İmralı görüşme kayıtlarına geçmiş, haber olmuş ve bildiğim kadarıyla tekzip edilmemiştir.
http://www.habererk.com/gundem/bebek-katili-apo-tayyip-beyin-baskanligini-destekleriz-h25645.html

Şahsen ben 10-15 sonra başımda imralıdakini görmek istemiyorum, hep olmaz deniliyor ama hiçbir zaman asla olmaz demeyin, şundan en fazla 5-6 yıl evvel 2011 seçimlerinde meclise kaç bdpli bağımsız girer tartışmaları yaşanırken, 2015 seçimlerinde MHP'den fazla vekil soktular meclise.
İşte MHP nin desteği bu anlamda değer kazanıyor benim için.Bahçeli'nin bu ihtimali gündeme getirdiğini,teminat aldığını düşünüyorum.

İşte MHP nin desteği bu anlamda değer kazanıyor benim için.Bahçeli'nin bu ihtimali gündeme getirdiğini,teminat aldığını düşünüyorum.

Şimdi farazi konuşalım, diyelim ki MHP'nin desteklemesi birkaç seneyi kotardı, ya sonra deynep? 1980'li yıllarda iktidar olmuş anap artık Meclis'e giremiyor, dyp dsp, bbp desen öyle, 5 yıl sonra MHP'nin Meclis'e girebileceğinin garantisi var mı? Yok, adamlar 2015 seçimlerinde neredeyse barajı aşamayacaklardı, peki soruyorum şimdi 5 yıl sonra Meclis'e giremezse teminat kalır mı ortada?

Çok yakın tarihli değerlendirme yapılıyor, sistem için seneler sonrası da göz önünde bulundurulmalı, bir kere değişti mi maddeler üzerinde değişiklik yapabilme yetkisi de verilmiş olacak, vekilleri de 18 yaşında düşün lütfen, 18 yaşındaki bir genç neyi ne kadar anlayacakta itiraz edecek.

Şimdi farazi konuşalım, diyelim ki MHP'nin desteklemesi birkaç seneyi kotardı, ya sonra deynep? 1980'li yıllarda iktidar olmuş anap artık Meclis'e giremiyor, dyp dsp, bbp desen öyle, 5 yıl sonra MHP'nin Meclis'e girebileceğinin garantisi var mı? Yok, adamlar 2015 seçimlerinde neredeyse barajı aşamayacaklardı, peki soruyorum şimdi 5 yıl sonra Meclis'e giremezse teminat kalır mı ortada?

Çok yakın tarihli değerlendirme yapılıyor, sistem için seneler sonrası da göz önünde bulundurulmalı, bir kere değişti mi maddeler üzerinde değişiklik yapabilme yetkisi de verilmiş olacak, vekilleri de 18 yaşında düşün lütfen, 18 yaşındaki bir genç neyi ne kadar anlayacakta itiraz edecek.
Tabii ki seneler sonrası da gözönünde bulundurulmalı da,ya şimdi.
Gün geçmiyor yeni bir patlama ,ekonomi dersen malum,şu anı kurtarmak adına yapılan bir çalışma olamaz mı?Dediğiniz gibi tek korkum o.

Tabii ki seneler sonrası da gözönünde bulundurulmalı da,ya şimdi.
Gün geçmiyor yeni bir patlama ,ekonomi dersen malum,şu anı kurtarmak adına yapılan bir çalışma olamaz mı?Dediğiniz gibi tek korkum o.
Anı kurtarmak böyle mi olmalı? Meclis feshedilebilecek, Başkan kararnameler çıkaracak, yine bugün için konuşmayalım, birde Suriye'lilerin vatandaş olma meselesi var, diyelim ki Suriyeliler vatandaş olduktan sonra hdp onlara sıcak geldi ve başkanı da hdpden seçtiler, hdpli Başkan bir kararname çıkarıp Trabzon'dan aşağısı, Adana Mersin dahil g.doğu ve Doğu Anadolu bölgesi artık özerk bölgedir, hadi itiraz et bakalım vatandaş olarak.

Hayır diyenlerin endişeleri bu ve bu gibi konular, umarım anlatabilmişimdir, mesele parti meselesi değil çünkü, bugün bu partiler var ama yarın başkalarının olmayacağının garantisi yok, geçmiş geleceğin aynasıdır, geçmişte olan birçok parti bugün Meclis'te yok, bugün Erbakanın partisini dahi duymuyorsunuz artık, bir zamanlar Başbakanlık yaptı oysa, nerede Çiller? Nerede Mesut Yılmaz? Yarın Suriyelilerinde bir parti kurmayacağının garantisi var mı?
Yeni yasa vatandaşlık almaları durumunda onlara da seçme seçilme hakkı tanıyor, hani burada kavgası oluyor ya çoğunluk ne dese o olur diye, yarın azınlık olma ihtimali var mı var.

Hayır diyenlerin endişeleri bu ve bu gibi konular, umarım anlatabilmişimdir, mesele parti meselesi değil çünkü, bugün bu partiler var ama yarın başkalarının olmayacağının garantisi yok, geçmiş geleceğin aynasıdır, geçmişte olan birçok parti bugün Meclis'te yok, bugün Erbakanın partisini dahi duymuyorsunuz artık, bir zamanlar Başbakanlık yaptı oysa, nerede Çiller? Nerede Mesut Yılmaz? Yarın Suriyelilerinde bir parti kurmayacağının garantisi var mı?
Yeni yasa vatandaşlık almaları durumunda onlara da seçme seçilme hakkı tanıyor, hani burada kavgası oluyor ya çoğunluk ne dese o olur diye, yarın azınlık olma ihtimali var mı var.
Başkanı da yine biz seçeceğiz,bizim oylarımızla başa geçecek diyorum ama sizin dediğiz de ihtimal dahilinde tabii.

Başkanı da yine biz seçeceğiz,bizim oylarımızla başa geçecek diyorum ama sizin dediğiz de ihtimal dahilinde tabii.
Ablacım,
biz seçiyoruz tamam ama diyelim ki sende bende azınlığa düştük, Suriyeli Türk vatandaşları çoğunluk oldu, sandıktan ne çıkar?

Bir yandan da topiği okumaya başladım, üsluplara vs bakıyorum:)))

Hatırlatma yapalım, burada yazılanlar yasalara aykırıysa davalık olabilirsiniz bu sebeple lütfen eleştirilerinizi yapın, düşüncelerinizi yazın ama yasalara aykırı yorumlar yazmayın, sonra siz üzülürsünüz.

Benim anlamadığım, şuan bütün yetki yine ellerinde iken terörü bitirmelerine engel hangi madde var anayasa da?
hangi madde ?

Son 10 yılda hızla artan terör için ne gibi bir gelişme yaşandı?
Çözüm süreci ile bütün terör kırdan Türkiye'nin heryerinde şehir merkezlerine inmedi mi?

O kadar çok fazla yanlış politika uygulayıp ellerinde bütün güç varken terörü bitiremiyorsan, ekonomiyi düzeltemiyorsan, ülkede ulusal terör örgütlerine karşı halkının can güvenliğini saglayamiyorsan " anayasanın ne suçu var"?

İnsanların kafasını nasıl yıkamışlar aklım almıyor. Nasıl empoze etmişler. Nasıl algıları ile oynamışlar.

Terörü bitirmek istedi de muhalefet mi engel oldu? Hayır.

Ekonomiyi, eğitimi düzeltmeye iyileştirmeye gitti muhalefet mi engel oldu?

Her istediklerini zaten yapmıyor mu bu adamlar?

Gerçekten kararsız kalanlar bana komik geliyor.
Kusura bakmayın.
Araştırıyorum ama kararsızim demek iste akpli olduğum için gönlüm hayır demek istemiyor, bu adamlar ne yapsa bir yerden hak veriyorum yine de bi bakayim demekle ayni.

Allah bizi bunlarin eline düşürmesin.

Ne güçlüklerle kuruldu bu ülke, bunlar gibi düşünen osmanlı padişahları yüzünden kaybedildi bütün toprak parçaları, şimdi bütün kurum ve kuruluslar, limanlar, topraklar satılıyor yabancılara ne farkı var?

Her sey kötüye giderken, geriye dönüp ya biz su konuda hataliyiz, yanlış politikalar uyguladik, su su reformlarla iyilestirmeler yapacağız diye projeler sundular mi? Hayır.

Tek duydugumuz kandırıldık.

Devleti yönetenlerin kaldırılma hakkı olamaz kardeşim
Bu çocuk oyuncağı değil.
Sobe oynamıyoruz devlet yönetiyoruz.
Evcilik değil bu, bugün legolari su şekilde kuralım begenmezsek yıkar yenisini kurarız değil.

2 dönemdir iktidar değil bu parti.
Bu kadar kandirilmaya hakları yok.

O zaman safliklarina yanıp istifa edecekler.
Ülke yönetmek bu kadar saf olmayı kaldırmaz malum.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla anlatır misin bana terörü bitirmeye, refahı sağlamaya, ekonomiyi düzeltmeye, eğitim seviyesini artırmaya hangi maddeler engel?

seçsis nasılsa hükümetin elinde istedikleri sonucu çıkarırlar diye ümitsizliğe kapılmayıp sandığa mutlaka gitmek gerekli.bu şekilde bir umutsuzluk algısı oluşturuluyor ve muhaliflere rehavet pompalanıyor sosyal medyada sanki.hayır'lı olur sonuç umarım :)

Hdp, hiçbir zaman davasından vazgeçmedi aslında. Amaçları belli ve amaca giden her yol mubah onlar için. Dün seni başkan yaptırmayız demiş olabilirler; ama bugün pekala başkanlığa evet diyebilirler. Çünkü hedef belli. Hedeften milim sapma yok. Taviz veren; hedeften sapan bizleriz, onlar değil.

Cumhurbaşkanı isterse birkaç ilin yönetimini birleştirebilir demekten benim anladığım federal yapı kurmaktır kimse kusura bakmasın.
Aynen de öyle....

Sosyal medyada gruplar kurulmuş, sayfalar açılmış. Kapakta da Atatürk resimleri kullanılmış.
Seçsis e karşıyız geçersiz oy verelim seçsis kalksın vb. Bir hayli üye sayısı da var.
Bunlar akp ye karşı görünüp insanları seçimden soğutanlar.
Elbet kalksın ama kaç yıldır söyleniyor aynen duruyor. Nasılsa kaldırmazlar bizim dememizle.
Amaan bütün imkanlar elinde nasılsa akp kazanacak diye algı yaratıyorlar.
Her seçimde olduğu gibi insanları umutsuzlandırıp hayır oyu verecek olanları yıldırmak istiyorlar.
Bu seferki siyasi mesele değil, ülkenin kaderinin tamamen değişmesidir.
Sağduyulu davranmazsak son seçim olabilir.

FrKafka FrKafka bu topikte değil ama bu anket açılmadan evvel bölümde açılmış başka bir konuda yazdım düşüncemi, hatta birde video koymuştum, video da bir muhabir başkanlık gelince terör bitecek demiş.
İlk terör saldırısı 1984'te oldu, o günden bugüne de maalesef çoğaldı, artık otobüslere bile molotof atıp halkı canlı canlı yakabilecek kadar gözü dönmüş teröristlerin 33 yıldır yaptıkları saldırıları bitirecek bir çözüm varsa neden hayata geçirilmiyor dedim.

Hatta ülke ekonomisi de buna bağlanmıştı, onu da açıkladım, ekonomik çözüm paketi varsa halka o da açıklanmalı, hemen devreye sokulmalı, sonra değil şimdi, ki bir ülkenin kendi kendine yetebilmesi için üretim olmalı, bana üretim gösterin, üretimden kastım inşaat değil ama.
Bugün bir haber daha dinledim, benim Ayşe teyzem, Fatma ablam kenara ata ata biriktirdiği paralarla aldığı ineğinin sütünü artık satamayacak, evet süte hile karıştıran yok mu? Var ama hile yapmadan saf inek sütü satanlarda güme gidecek, bana hazırını al diyor yani, pekiiii hazırı kim satıyor?

Bu tek bir örnek, böyle böyle küçük esnaf, küçük işletmeci kalmayacak, hep paralı büyükler olacak, bu da tekelleşme demek, ben mis gibi inek sütünü 2 liraya alıyorum, marketten tam olarak süt mü süt tozumu bilmediğimiz sütlerin litresi kaça?

Ben hakiki misler gibi zeytinyağının litresini 15 liraya alıyorum, sizler marketten kaç liraya alıyorsunuz? Zeytinyağı da markalaşma olacak zeytinci öyle kafasına göre satamaz dendi, benim litresini 6-7 liraya aldığım zeytinyağı bir anda 20 liraya çıktı, ben eskiden beri müşterisi olduğum bir amcadan bana özel fiyata alıyorum yoksa o da 20 liradan satıyor.

Bunları neden örnekledim, küçük esnaf batarsa işsizlik daha da artar, alım gücü olmaz, adam çiftçi, hayvancılık yapıyor, topraktan anlar başka iş bilmez, elinden bu da giderse ne yapacak?
Çözümler varsa bile 2 parça tarlasını süren, 2 inek bir koyununu güdene bu çözümler çözümsüzlük getiriyor.

Oradan oraya atladım ama her bir mevzu birbiriyle bağlantılı bence.

Evet diyenler niye evet diyor diye soruyoruz bilmek istiyoruz bu sadece burda değil sosyal medyada da bu şekilde tek düzgün cevap alamıyoruz şöyle hayır diyen burda sayfalarca gerekçe sunarken, evet diyen gelip burda hakaret vari konuşuyor tartışma çıkıyor polemik oluşturuyor?Hayır diyene hakaret etme gel niye evet dediğini sende bilinçli bir şekilde anlat...Hakaret vari konuşmazsan kimse tartışmaya girmez.Neye göre Evet diyorsunuz ???^

Ben de bu soruyu soruyorum hep araştırıyorum ama bugüne kadar mantıklı bir cevap alamadım maalesef.
Anayasanın değişen maddelerini incelemişler mi, ne getiriyor ne götürüyor biliyorlar mı?

Tarım ülkesinin geldiği noktaya bakıyorum, kendi ülkemizde yetiştirebileceğimiz ürünleri bile ithal ediyorsak, ulusal gelirden aldığımız pay %2 nin bile altında kalıyorsa bunlar hep yanlış politikalar yüzünden.

Evet hepsi birbiri ile bağlantılı ve benim en çok tedirgin olduğum konu ise bugün biz hayır dedigimiz için eğer sonuç evet olursa " fişlemeden" ötekileştirme olmadan rahatça yasayabilecek miyiz?

Ülkenin her konuda iyilestirmeye gitmeye ihtiyacı var. Bunu yapmak için ellerinde yeterince güç var. Buyursun yapsınlar ama Cumhuriyet'e dokunmasınlar.
Bu ülkede Atatürk'ün kurduğu degerleri yok etmeye çalışmasınlar.

Bir de şunu eklemek istiyorum
Herkesin facede twitterda gördüğünü biz de burada görelim.
FB_IMG_1485452285105.jpg

Beni hiçbir şey ilgilendirmiyorsa bu ilgilendiriyor.

Ben hiçbir şekilde hiçbir konuda iyileşme görmüyorum.
Önce uzun uzun yazdım sonra sildim.
Zaten hep yazıyoruz.
Anlatamıyoruz.

:) Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. :KK19:

Back