- 12 Temmuz 2006
- 56.252
- 216.185
- 1.223
- 52
Tarım ülkesinin geldiği noktaya bakıyorum, kendi ülkemizde yetiştirebileceğimiz ürünleri bile ithal ediyorsak, ulusal gelirden aldığımız pay %2 nin bile altında kalıyorsa bunlar hep yanlış politikalar yüzünden.
Evet hepsi birbiri ile bağlantılı ve benim en çok tedirgin olduğum konu ise bugün biz hayır dedigimiz için eğer sonuç evet olursa " fişlemeden" ötekileştirme olmadan rahatça yasayabilecek miyiz?
Ülkenin her konuda iyilestirmeye gitmeye ihtiyacı var. Bunu yapmak için ellerinde yeterince güç var. Buyursun yapsınlar ama Cumhuriyet'e dokunmasınlar.
Bu ülkede Atatürk'ün kurduğu degerleri yok etmeye çalışmasınlar.
Bir de şunu eklemek istiyorum
Herkesin facede twitterda gördüğünü biz de burada görelim.
Eki Görüntüle 1944914
Beni hiçbir şey ilgilendirmiyorsa bu ilgilendiriyor.
Ben hiçbir şekilde hiçbir konuda iyileşme görmüyorum.
Önce uzun uzun yazdım sonra sildim.
Zaten hep yazıyoruz.
Anlatamıyoruz.
:) Mune
Saman ithal ettik biz, taze soğan, pirinç, mercimek, fasulye ithal ediyoruz, ürettiklerimizi de ithal sayıyorum zira domates tohumu İsrail'den, ceviz fidesi İsrail'den bu böyle gidiyor, yerli tohumu satmak yasak, takas yapabilirsiniz sadece, bu da yerli tohumun yok olmaya yüz tutmasına sebep olacak.
Şunu da yazmıştım bir topikte, çok değil 10 sene sonra belki 20 sene sonra ben göremezsem sizler görürsünüz, dünya üretimi elinde tutan ülkelerin egemenliğinde olacak, ne kadar çok tarım, hayvancılık, üretim, su, o kadar söz hakkınız olacak, pirincinizi üretip kendinize yettiremiyorsanız sizi pirinç yollamam diye susturacaklar, bu yüzden birçok ülke tarım hayvancılık ve su kaynaklarına ağırlık verirken biz hektar hektar tarım arazisi kaybettik, ben demiyorum bakan Faruk Çelik demişti.
Şu yazıyı okusunlar gelecekte tarım, hayvancılık ve su kaynaklarını elinde bulunduranlar dünyaya egemen olacak iddiasının içi boş bir iddia olmadığını görürler.
https://www.tarimdanhaber.com/haber/tzob/tarim-alanlari-zengin-ulkeler-tarafindan-istila-ediliyor
http://www.haberler.com/turkiye-nin-uc-kati-tarim-alani-gelismis-ulkelerin-8596336-haberi/