Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Sana aciklama yapmak zorunda miyim. Pardon da...
Lyyyss söylesene kardeş, "şeriat gelecek diye korkuyorsunuz dedim" desene.
Ben de öyle anladım.
Savunuyorsan arkasında dur
Linç edecekler diye çekiniyorsan boşver, ne çıkar

Cumhuriyetle zorum yok,lakin bir Müslüman olarak Allahın kanunlarından da korkmuyorum, neden korkayım.
Kaldı ki şeriat getirmeye çalışıldığını da sanmıyorum. Gelmez yani, bunu bi geçelim bence.

Cumhuriyetle zorum yok,lakin bir Müslüman olarak Allahın kanunlarından da korkmuyorum, neden korkayım.
Ben de Allah'ın kanunlarından korkmuyorum. Misal, dinde zorlama yoktur; dinimiz hoşgörü dinidir. Ben inançsız arkadaşıma tebliğimi yaparım; gerisi onun bileceği iş. Ne zorla cüppe giyidirir ne zorla başörtüsü taktırırım.
Hırsız değilim ki elimin kesilmesinden korkayım; katil değilim ki asılmaktan korkayım; vurguncu değilim ki kırbaçtan korkayım.
Korktuğum tek şey, bu sistemin asla ve asla adam gibi uygulanamayacak olması. Güçlülerin elinde şer'i sistem, yalnızca güçsüz insanları ezen bir silah olacaktır. O yüzden en iyisi en temizi laikliktir. Elbette doğru uygulanan laiklik.

aaaa ne yani akepenin başkanlık sistemini begenmemişmi! Vay cakal vaaay. Neyse onlar ortak bir yolda anlaşırlar sen merak etme, daha öncede yaptıkları gibi...
Sen gel HAYIR de bak böylesi daha HAYIRLI olacak...
İnşallah hayırlısı neyse o olur diyelim biz .Hayırlısı derken farklı anlam yükleme

İnşallah hayırlısı neyse o olur diyelim biz .Hayırlısı derken farklı anlam yükleme
Elbette. hepimiz aynı gemideyiz. evet de çıksa hayır da çıksa, bundan hepimiz etkileneceğiz. Farklı farklı alanlarda yaşamıyoruz ki biz. Belki komşumsunuz benim, belki iş arkadaşımsınız. Belki aynı otobüse bindik bu sabah. Belki yarın, durduramadıkları kan gölü içinde yan yana boğulacağız.

Ya da herşey güzel olacak, aynı huzuru duyacağız. Yani siz biz yok esasında. Yönetenler ve yönetilenler var. Filler tepişirken çimenler ezilir.

Yok yok hayır dedin bikere, hatta iki kere ben anlamam valla, hayır diycen demi
Size göre evet demesi gereken durumlara girmiyorum zaten ,olabilir.
RTE yi sevdiklerinden diyorlar,ben CB seçiminde bile oy vermedim ,tatil daha cazip geldi
Ak partiyi sevdiklerinden diyorlar,bulunduğum ilçeye kaç seçimdir Ak partiye vermedim.
Kömürcü,makarnacı diyorlar ,ev doğalgazlı ,makarnayı da fazla sevmiyoruz
Cahil diyorlar,ama çok okurum,her sayfayı okudum,başka sitelerde de,tamam üni mezunu değilim ama ,kaç tane takdir sahibi ortaokul mezunuyum
Başka ne vardı

Kimi de o sokakta yaşananlar yüzünden ,tepelerine inen kurşunlar yüzünden evet demiyor mu?

Cemaatla kol kola gezen kimdi peki?
Ne istedilerde vermedik diyen kimdi peki?
Bana kalkıpta tepelerine inen kurşun yüzünden evet diyecekler deme sakın..
Haaa pardon sonra aldatıldık kandırıldık demesinler..

Deynep ya ne güldüm
Bende iki yakında üç üni diploması olacak ne fayda oda yok sayılıyor zaten sana vereyim onuda ekle sen
Birde verecek cevapları yok var haklılar aslında vere vere kalmadı oda

Ya ben senin evetci olmadığını anlamıştı zatenAyrıca cahil falan yok böyle bişey yaa. Ben uzun zamandır burayı takip ediyorum, akepeye oy verenlere cahil diyen hiçbir yazı okumadım.
Şuan başkanlık tartışılıyor, insanlar merak ediyorlar kim neden evet diyor kim neden hayır diyor....
Hayırcılar uzun uzun yazarken, evetçiler sana ne sizemi sorcam vs... gibi şeyler yazınca ortaya ister istemez bu cahillik kavramı çıkıyor. Eee çünkü yok mantıklı bir açıklama. Yoksa kimsenin kimseye cahil dediği yok arkadaşım.
Gerçi bu msj banamıydı onuda bilmiyom. Neyse özel olmazsa bişey sorsam, neden ortaokuldan sonra devam etmedin!

Cemaatla kol kola gezen kimdi peki?
Ne istedilerde vermedik diyen kimdi peki?
Bana kalkıpta tepelerine inen kurşun yüzünden evet diyecekler deme sakın..
Haaa pardon sonra aldatıldık kandırıldık demesinler..
Hanım abla
15 temmuzu ne kadar yaşadın bilmiyorum
Ben ankarada ailemin yanındaydım
Sokakta tanklarla karşılaştık
Ne olduğunu anlayamadık
Eve gittik haberleri dinleyip anlamaya çalışırken atılan bombalarla evlerimiz sallandı
Selalar kurşun sesleri bağırışlar
Sonra dışarı çıktık
Zaten askeriyeye yakınız
Sabaha karşı eve geldik
Polis kuzenim aradı listelerde dayımızın adını görmüş isim benzerliğimi dedi
Evlerini çocuklarını aradık duyan bilen yok
Kimse ulaşamıyor
Adli tıp gezdiğimiz hastaneler ..
Analatılabilecek gibi değildi
Nitekim şehit olduğunu öğrendik
Eğer hükümet suçlanacak ise
Biri değil hepsi
Zamanında hepsi kol kola idi senin deyiminle
12 yılda gelmedi bu hale 50 yılı var bu yapılanmanın belki gidemediğim daha gerileri
Çok ayrıntıya girmeyeceğim burada
Ama farkedildi yapılanmaları amaçları
Bir dur denildi
Tek çareleriydi darbeyle tüm isteklerini alacaklardı
Daha yarısında oldukları planlarının sonlanması için daha fazla beklemeyeceklerdi
Çok şükür ki olmadı başaramadılar
Bir çok olay gibi bu olaya bakışlar farklı
Bildiklerimiz inandıklarımız farklı
Belki okuduklarımız bilemiyorum
Ama bu yüzden evet yada hayır diyecek kişilere hiçbirşey diyemeyiz
Bu vahim olayı hepimiz yaşadık
Belki farklı yorumladık
Herkes kendi doğrusuna gidiyor neticede

Bu örgüt hem halkı hem de başımızdakileri senelerce etkisi altına alıp uyuttu. Zulümler yaptı. Kimseden ses çıkmadı. Hem devletimize hem bize zararlar verdi. Bu kadar yakın tarihli bir kandırılma olayı yaşarken hangi halkın kararına güvenim sonsuz olsun? Hangi adama güvenip de bu yetkileri kullansın oyu atayım? Kendi elimizle bir canavara destek olduk. O canavar bize kurşun sıktı. Yarın kim bilir hangi şeytanı melek göreceğiz. Destekleyeceğiz.
Bir daha böyle bir olay yaşanmayacak garantisini nasıl verebiliyorlar hayret ediyorum.

15 temmuzda yoktuk biz,ertesi günü kızımın düğünü olacaktı ne hayecanla o günü beklemişlerdi..
Malum olaylar olunca düğünde sönük geçti haliyle,müziğin sesini bile kıstırdık düşün.
Eşim Türk bayrağı astırdı mekan yerine,hiç değilse dışardan görülsün bir saldırıya maruz kalmayalım diye.
Yoksa bunları hiç tınlamayıp o kadar insanın hayatını tehlikeye atabilirdik..

İlk gün sadece köprüde olanları izleyebildik tv de,evet ortam çok kötüydü keşke yaşanmasaydı bunlar diyoruz sürekli.
Yıllarda askeri şura toplantılarında irtica ile mücadelede bunlar tehlikeli denildi,hükümet ciddiye aldımı peki almadı demi.Bunlarıda okuduk duyduk..
Bu kadar taviz verilirse masum halk sokağa çağrılır tepesine inen o kurşunlara rağmen o tanklara çıktılar..

El ele kol kola gezdiler sonra neler yaşandı milletçe gördük..
Yazık değilmi ölenlere yaralananlara..
Bu ülke bizim değilmi,sağı solu ülkücüsü dindarı..

Başınız sağolsun bu arada..

Son düzenleme:
Allah dayının şehadetini kabul etsin, sizlere de sabır versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…