- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.038
- 408
Yok canım apo destekliyom dedi yaa,sizin kanallar vermedi herhalBen de HDP de hayır diyecekmiş,ne iş anlamadım
Bilmemki bunlar çok yürüdüler beraber bu yollarda, belki başkadır işin aslı...Af için olabilir. Fetocuların ağırlığı ne kadar ki; daha kendi bağımsız adaylarını seçtiremediler 7 haziranda.
Malum cemaatin palazlanıp tepemize bomba yağdırmasına izin verdikleri için ben hayır diyorum.Kimi de o sokakta yaşananlar yüzünden ,tepelerine inen kurşunlar yüzünden evet demiyor mu?
Lyyyss söylesene kardeş, "şeriat gelecek diye korkuyorsunuz dedim" desene.Sana aciklama yapmak zorunda miyim. Pardon da...
Şartsız ,koşulsuz mu evet diyor,şartlarını kabul eden kim?Amerika'daki başkanlık sistemi gibi olmasını şart koşuyor.Yok canım apo destekliyom dedi yaa,sizin kanallar vermedi herhal
Ben de Allah'ın kanunlarından korkmuyorum. Misal, dinde zorlama yoktur; dinimiz hoşgörü dinidir. Ben inançsız arkadaşıma tebliğimi yaparım; gerisi onun bileceği iş. Ne zorla cüppe giyidirir ne zorla başörtüsü taktırırım.Cumhuriyetle zorum yok,lakin bir Müslüman olarak Allahın kanunlarından da korkmuyorum, neden korkayım.
İnşallah hayırlısı neyse o olur diyelim biz .Hayırlısı derken farklı anlam yüklemeaaaa ne yani akepenin başkanlık sistemini begenmemişmi! Vay cakal vaaay. Neyse onlar ortak bir yolda anlaşırlar sen merak etme, daha öncede yaptıkları gibi...
Sen gel HAYIR de bak böylesi daha HAYIRLI olacak...
Yok yok hayır dedin bikere, hatta iki kereİnşallah hayırlısı neyse o olur diyelim biz .Hayırlısı derken farklı anlam yükleme
Elbette. hepimiz aynı gemideyiz. evet de çıksa hayır da çıksa, bundan hepimiz etkileneceğiz. Farklı farklı alanlarda yaşamıyoruz ki biz. Belki komşumsunuz benim, belki iş arkadaşımsınız. Belki aynı otobüse bindik bu sabah. Belki yarın, durduramadıkları kan gölü içinde yan yana boğulacağız.İnşallah hayırlısı neyse o olur diyelim biz .Hayırlısı derken farklı anlam yükleme
Size göre evet demesi gereken durumlara girmiyorum zaten ,olabilir.Yok yok hayır dedin bikere, hatta iki kereben anlamam valla, hayır diycen demi
Kimi de o sokakta yaşananlar yüzünden ,tepelerine inen kurşunlar yüzünden evet demiyor mu?
Deynep ya ne güldümSize göre evet demesi gereken durumlara girmiyorum zaten ,olabilir.
RTE yi sevdiklerinden diyorlar,ben CB seçiminde bile oy vermedim ,tatil daha cazip geldi
Ak partiyi sevdiklerinden diyorlar,bulunduğum ilçeye kaç seçimdir Ak partiye vermedim.
Kömürcü,makarnacı diyorlar ,ev doğalgazlı ,makarnayı da fazla sevmiyoruz
Cahil diyorlar,ama çok okurum,her sayfayı okudum,başka sitelerde de,tamam üni mezunu değilim ama ,kaç tane takdir sahibi ortaokul mezunuyum
Başka ne vardı
Ya ben senin evetci olmadığını anlamıştı zatenSize göre evet demesi gereken durumlara girmiyorum zaten ,olabilir.
RTE yi sevdiklerinden diyorlar,ben CB seçiminde bile oy vermedim ,tatil daha cazip geldi
Ak partiyi sevdiklerinden diyorlar,bulunduğum ilçeye kaç seçimdir Ak partiye vermedim.
Kömürcü,makarnacı diyorlar ,ev doğalgazlı ,makarnayı da fazla sevmiyoruz
Cahil diyorlar,ama çok okurum,her sayfayı okudum,başka sitelerde de,tamam üni mezunu değilim ama ,kaç tane takdir sahibi ortaokul mezunuyum
Başka ne vardı
Hanım ablaCemaatla kol kola gezen kimdi peki?
Ne istedilerde vermedik diyen kimdi peki?
Bana kalkıpta tepelerine inen kurşun yüzünden evet diyecekler deme sakın..
Haaa pardon sonra aldatıldık kandırıldık demesinler..
Hanım abla
15 temmuzu ne kadar yaşadın bilmiyorum
Ben ankarada ailemin yanındaydım
Sokakta tanklarla karşılaştık
Ne olduğunu anlayamadık
Eve gittik haberleri dinleyip anlamaya çalışırken atılan bombalarla evlerimiz sallandı
Selalar kurşun sesleri bağırışlar
Sonra dışarı çıktık
Zaten askeriyeye yakınız
Sabaha karşı eve geldik
Polis kuzenim aradı listelerde dayımızın adını görmüş isim benzerliğimi dedi
Evlerini çocuklarını aradık duyan bilen yok
Kimse ulaşamıyor
Adli tıp gezdiğimiz hastaneler ..
Analatılabilecek gibi değildi
Nitekim şehit olduğunu öğrendik
Eğer hükümet suçlanacak ise
Biri değil hepsi
Zamanında hepsi kol kola idi senin deyiminle
12 yılda gelmedi bu hale 50 yılı var bu yapılanmanın belki gidemediğim daha gerileri
Çok ayrıntıya girmeyeceğim burada
Ama farkedildi yapılanmaları amaçları
Bir dur denildi
Tek çareleriydi darbeyle tüm isteklerini alacaklardı
Daha yarısında oldukları planlarının sonlanması için daha fazla beklemeyeceklerdi
Çok şükür ki olmadı başaramadılar
Bir çok olay gibi bu olaya bakışlar farklı
Bildiklerimiz inandıklarımız farklı
Belki okuduklarımız bilemiyorum
Ama bu yüzden evet yada hayır diyecek kişilere hiçbirşey diyemeyiz
Bu vahim olayı hepimiz yaşadık
Belki farklı yorumladık
Herkes kendi doğrusuna gidiyor neticede
Allah dayının şehadetini kabul etsin, sizlere de sabır versin canım.Hanım abla
15 temmuzu ne kadar yaşadın bilmiyorum
Ben ankarada ailemin yanındaydım
Sokakta tanklarla karşılaştık
Ne olduğunu anlayamadık
Eve gittik haberleri dinleyip anlamaya çalışırken atılan bombalarla evlerimiz sallandı
Selalar kurşun sesleri bağırışlar
Sonra dışarı çıktık
Zaten askeriyeye yakınız
Sabaha karşı eve geldik
Polis kuzenim aradı listelerde dayımızın adını görmüş isim benzerliğimi dedi
Evlerini çocuklarını aradık duyan bilen yok
Kimse ulaşamıyor
Adli tıp gezdiğimiz hastaneler ..
Analatılabilecek gibi değildi
Nitekim şehit olduğunu öğrendik
Eğer hükümet suçlanacak ise
Biri değil hepsi
Zamanında hepsi kol kola idi senin deyiminle
12 yılda gelmedi bu hale 50 yılı var bu yapılanmanın belki gidemediğim daha gerileri
Çok ayrıntıya girmeyeceğim burada
Ama farkedildi yapılanmaları amaçları
Bir dur denildi
Tek çareleriydi darbeyle tüm isteklerini alacaklardı
Daha yarısında oldukları planlarının sonlanması için daha fazla beklemeyeceklerdi
Çok şükür ki olmadı başaramadılar
Bir çok olay gibi bu olaya bakışlar farklı
Bildiklerimiz inandıklarımız farklı
Belki okuduklarımız bilemiyorum
Ama bu yüzden evet yada hayır diyecek kişilere hiçbirşey diyemeyiz
Bu vahim olayı hepimiz yaşadık
Belki farklı yorumladık
Herkes kendi doğrusuna gidiyor neticede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?