• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bence gayet iyi biliyorlar, ve o yuzden evet diyorlar.
Tarim bitti, ellerimiz bagli, tarim yaptirmiyorlar (kim yaptirmiyor, hayalet casper mi)?: Baskanlik sistemi ile baskanimiz, sarayinda geceleri tohum uremitimine gececek, ilac yapacagiz, silah sanayisine hizli gecis yapacagz, bir gecede ozgur ve gelismis ve tarimi ve hayvanciligi muassir medeniyetler seviyesine ulasmis olan bir ulke olacagiz, hayaller hayaller, "Ziya'nin aslan avi" hikayesini dinleyen cocuklar gibiyiz vallahi:)

Andersenden masallarda diyebiliriz.Bazılarının pembiş tablo çizmeleride bundan olabilir.Acaba aynı ülkede mi yaşıyoruz diyorum.

Son düzenleme:
Evet diyenler niye evet diyor diye soruyoruz bilmek istiyoruz bu sadece burda değil sosyal medyada da bu şekilde tek düzgün cevap alamıyoruz şöyle hayır diyen burda sayfalarca gerekçe sunarken, evet diyen gelip burda hakaret vari konuşuyor tartışma çıkıyor polemik oluşturuyor?Hayır diyene hakaret etme gel niye evet dediğini sende bilinçli bir şekilde anlat...Hakaret vari konuşmazsan kimse tartışmaya girmez.Neye göre Evet diyorsunuz ???^
Hepinize tek tek yazalım mı ?
Neden evet diyoruz...
Cevap veriyoruz her 20 sayfada bir farklı kişi aynı mesaj
Evet diyenler cevap vermiyor..
Hakaret ederek konuşuyor...
Tartışmadan başka birşey yapmıyor...
İşi gücü polemik vs vs
Bir tek hayır diyenler bilinçli evet!!

Referanduma EVET diyecek olan arkadaşlara sormak istiyorum..

Milli bayramlarımız kalktı.
TC kalktı.
ATATÜRK'ü siliyorlar.
İNÖNÜ'yü sildiler.
Kadın sokakta kahkaha atınca iffetsiz dediler.
Yatak odalarımıza girdiler.
Tecavüze uğrayan kadın ölsün bebesine bakarız dediler.
Soytarı din adamları akıl mantık almayan kendilerince beyanat verdiler göz yumdular.
Örtüsüz kadını perdesiz eve benzettiler..
6 yaşındaki kızlarımızı türbana soktular..

Şimdi soruyorum sizlere çocuklarınıza milli bayramların iptali üzerine ne dediniz.
O çocuklar statlarda güzel bir şenlik içinde gösterilerini yapıyorlerken neden şimdi yok..

Haaaa bende diyorum ki madem bunlar tepe taklak edildi..
O zaman dini bayramlarında kalkmasını ben istiyorum..

Müslümanlığıda milliyetçiliğide kendisine.İşine geldiği gibi.

Bu olaylarda da bön bön bakıp seyrettiler.O zamanlar tu kakaydı şimdi de tek millet tek devlet nidaları atıyorlar.Hadi buna neden olan kişiyi tanıyoruz yıllardır fırıldak gibi dönüyor diğerlerine ne oluyor bir kerede kardeşim orada dur sen yanlış yapıyorsun demiyor.

Bütün dişi socratesler burdaymış yahu

Koca düşünürün bile" bildiğim birşey varsa oda birşey bilmediğimdir "lafı varken burda ne çok bilen varmış

Evet dediğine şaşırdıklarım var
Ama hayır dediğine hiç şaşırmadıklarım var

Burda goruyorum kı partiye körü körüne bağlanmışsın diyen kişilerin tam da aynı şeyi yaptığını

:olamaz:

Sadece okumak yetmez muhakeme yeteneğidir en önemlisi

Ve saygı...
En cok oku dıyen kısıler saygılı olmalı kı ciddiye alınsın

"Turkiye boyle daha guclu olacak"argumanin alti bos , kapitalist dunyaya entegre olmus bir sistemi nasil ondan kopacaraksin, ulke ekonomisi sicak para ile donuyordu, o piyasadan cekildi, tepetaplak olduk.Bu Korfez ulkelerinin durumu fena ve Turkiye'ye eskisi gibi sicak parada sokamayacaklar. Suriye istedikleri gibi olmadi, ustelik Suudlar bir taraftanda da Yemen'i bombaliyorlar, maaslarindan kesinti yaptilar bu yuzden, ekonomileri tam takir. Eee o zaman oradan da para gelmeyecek, ekonomi ne olacak, ne uretiyoruz, bu egitimle nasil duzluguge cikacagiz, milyonlarca gocmen var Turkiye'de bir de ustune, Esad cihatcilerin merkezlerine ilerleyince kacacaklar var, bu guvenlik tehditi ile nasil bas edecegiz, baskanlik bunlara cozum degil, 80 milyonun kaderi bir kisinin imtiyazina terkedilemez.

Turkiye nufusunun %29 u 0-17 yas arasinda (TUIK,2015). Ve bu yuzden egitim onemli, hem de cok onemli. Turkiye' de devlet egitimden elini ayagini cekiyor, sagliktan cekiyor. OECD ulkeleri arasinda zenginlerin ve fakirlerin cocuklarinin basarisi arasinda en buyuk fark olan ulkelerden biri Turkiye, ve yonetimdeki parti politikalari yuzunden fark daha da aciliyor. Yani zenginin cocugu basarili, fakirin basarisiz (genel tablo). Iyi bir egitim almazsaniz, iyi bir ise, yuksek gelirinizin oldugu ve iyi bir yasam standardinizin oldugu hayata kavusma sansiniz yok. Gidin cevrenize bakin, yoksul mahallelerde okullar kotu, siniflar kalabalik, ogretmen kalitesi dusuk, ve cocuklarin baska okulllara gitme sanslari ellerinden "ikametgah neredeyse, orada bulunan okula gideceksin" diye alinmis durumda. Son donemde o cevrede varolan okullari da ailelerin istekleri disinda imam hatibe cevirmisler,ee bu cocuk nereye gidecek, internet kullaniyorsnuz acin bakin haftada kac saat din dersleri, haftada kac saat kimya fizik biyoloji, felsefe, cografya vs, var dersleri var cocuklarin? Soyleyeyim 11. , 12. sinifta bu cocuklarin temel ders sayisi, din derslerinden az (12-12, 9-12). Diger okullarinda durumu ic acici degil, en son yapilan uluslararasi sinavda dokuldu ulke, okudugunu anlayamiyor cocuklar.

https://dogm.meb.gov.tr/meb_iys_dos...seleri_haftalik_ders_cizelgeleri_20142015.pdf

Peki bu egitimle cocuklar nasil modern dunyaya entegre olacak, nasil dunya ile yarisip ulkeyi bir adim oteye goturecek?
Liseye gectikce yoksul ailelerin cocuklarinin okula devamliligi dusuyor, cocuklar calismak zorunda kaliyor, peki sirf parasi yok diye okuyamayan ama zehir gibi kafasi olan bir cocuk, sadece kendi ailesi ve kendisi icin bir kayip midir, yoksa koca bir ulkenin kayibi midir? Belki okuyabilse kanser ilaci uzerinde calisacak, belki kisirliga cozum bulacak, belki roket yapiminda calsisacak, bunlar onemli degil mi?

Anaokulu ve krese bile erisimi yok yoksullarin. Sizler kendinizi nasil degerlendiriyorsunuz bilmiyorum, ama Turkiye halkinin cogu yoksul, ve cogu zaman aile de egitimsiz. Ee yapilan arastirmalar cocuklarin kelime hazinesi gelisimi, bilissel gelisimi ve sonraki okul basarisi icin anaokulu egitiminin onemli oldugunu vurguluyor, ee mahallenizde yoksa bunlara ulasabileceginiz yerler, ve egtimsizseniz ve paraniz yoksa ve cocuklarinizla kaliteli vakit harcayip, kitap okumuyor vs yapamiyorsaniz, cocuklariniz diger cocuklari nasil yakalayacak, onlarla nasil yarisacak.

Bir kac istatistik vereyim size : yoksul mahallelerinin sadece 18% inde kres var Turkiye'de, bu oran zengin semtlerde 54%.
Ilkokul icinde ayni sey gecerli :yoksul semtlerin sadece 62% sinde okul var, bu oran zengin semtlerinde 76.6% (Hentschel et al..,2010). Ee peki cocugunuzu birakabilcegeniz bir yer yoksa, kadinlarin calisma imkani olur mu, calisamazsan tek maasla gecinme sansin nedir, ve cocugunun zihinsel gelisimi icin haryacagin zaman ve para sinirli hale gelmez mi?

Peki egitime ulasimda bile sikintalar varken, ulassa bile okullardaki kalite bu kadar kotuyken, bu cocuklarin ailelerinden farkli bir gelir grubuna dahil olma imkani var mi, cevabi vereyim yok. Zenginlik hep ayni ellerde kusaklar boyunca aktariliyor, ve yapilan politikalarla bu sirkulasyon destekleniyor. Peki ailenin yoksul oldugu bir evde, kiz cocuklarinin okullasma orani nedir, ne olabilir? Fakirlik arttikca okullasma orani duserken, bu oran kiz cocuklarinda cok daha yuksek.
Ben evetcilerin hepsi egitimsiz demiyorum, yok boyle bir istatistik ama bu partinin oy aldigi taban genelde daha fakir, daha egitimsiz, ama neoliberal bu parti, en buyuk kotulugu bu oy aldigi gruba yapiyor, yapilan her politika onlarin ve cocuklarinin aleyhine. Kendi cocuklari iyi okullarda, yurtdisinda egitim alirken, tabanin cocuklarina kusaklar boyu surecek bir yoksullugu veba goruyorlar. Uc kusak once yani anneannesi ve dedesi en az ilkokul mezunu olan bir cocuk ile olmayan bir cocugun yasadigi yoksulluk orani inanilmaz farkli Turkiye'de. Ilk gruptaki cocugun yoksullukla yasama orani %5 den dusukken, ikinci gruptaki cocugun yoksulluk orani %74. Dehset rakamlar bunlar, bu politikalar boyle surerse, sagligin da ne duruma gelecegini daha iyi gorecegiz. Ufacik hastaliklar icin odeyeceginiz miktarlarin artisina inanamayaksiniz. Simdi calismadiginiz halde, tek calisanin yani esinizin verdigi sigorta priminden butun aile yararlanirken, sistem azicik daha donussun gorun bakalim basimiza neler geliyor, isteyen donusmus haline amerikan saglik sistemini inceleyerek bakabilir.

Benim cok soyleyecegim bir sey yok artik, isteyen istedigine verir sonucta ama seriat isteyenlere soyleyecek cok lafim var, sadece yeri burasi degil.

.

Siz evet diyenlere cahil diyebiliosaniz. Bende muhalefet icin hayir diosunuz derim.. Ben keyfim ve kahyasi evet demek istiyo.. Kime ne diorum onu bile sorguluosunuz.. Evet diyenlerin hepsi de ne icin evet dedigini gayet iyi biliyo.. Siz kendi aranizda konuşup birbirinizi pohpohlamaya devam edin...körler sagirlar hesabi..
adini bile soylemeye korktugumuz ne lyyyss? Neyi getirmek icin evet diyorsun? Merak ediyorum

200 küsür sayfa olmuş hâlâ aynı..
Evet diyenler cahil
Hayır diyenler okumuş
:KK70:
:))

Okumuş, hem de baya okumuş bir insan olarak bilemedim şimdi ille de 'hayır' mı demeliyim, hangi kategoriye giriyorum acaba :KK28:
Neden evet diyoruz...
İşi gücü polemik vs vs

Ben evet diyenlerden güçlü türkiye dışında bır cevap duymadım. Bu yüzden sorguluyor demek ki insanlar . bence de gayet bılınclı insanlar uzun uzun acıklayıp yazıyor sız dönüp dolaşıp cahılık şu bu diyorsunuz da bizde diyoruz soruyoruz cevap yok nasıl olacak bır açıklayın hele bu güçlü refah Türkiye bizde bılgı sahıbı olalım. Çok satasarak yazıyorsunuz kendınız yapıyorsunuz bunu millete laf atmayın bu yüzden

Neden evet diyoruz...
İşi gücü polemik vs vs
Sizin yazdıklarınızı okudum bu kadar özenli neden evet dediğinizi siz yazdınız bu kadar kişi arasında yorumlarınızı hep okudum.Bakın evet diyip burda gelip tehtid eder gibi konuşanlara hakaret edildi hakaret edene hakaret edildi yoksa sen niye evet diyosun diye kimseye bişey denmedi siz kaç kişiyle tartıştınız...Hayır diyenler evet gerçekten çok bilinçli açıklamalara bakıyorum da...Evet diyene soruyoruz niye evet hemen sana ne aynı meclis gibi.Sanki bu iş ülke vatan memleket meselesi değilmiş gibi sana ne diyebiliyorlar ?

Ben evet diyenlerden güçlü türkiye dışında bır cevap duymadım. Bu yüzden sorguluyor demek ki insanlar . bence de gayet bılınclı insanlar uzun uzun acıklayıp yazıyor sız dönüp dolaşıp cahılık şu bu diyorsunuz da bizde diyoruz soruyoruz cevap yok nasıl olacak bır açıklayın hele bu güçlü refah Türkiye bizde bılgı sahıbı olalım. Çok satasarak yazıyorsunuz kendınız yapıyorsunuz bunu millete laf atmayın bu yüzden
Benim mesajlarımı geriye dönük okursanız kendi cevabınızı almış olursunuz diye düşünüyorum
Güçlü türkiye diyemi açıklamışım sataşmışmıyım bir bakın

Sizin yazdıklarınızı okudum bu kadar özenli neden evet dediğinizi siz yazdınız bu kadar kişi arasında yorumlarınızı hep okudum.Bakın evet diyip burda gelip tehtid eder gibi konuşanlara hakaret edildi hakaret edene hakaret edildi yoksa sen niye evet diyosun diye kimseye bişey denmedi siz kaç kişiyle tartıştınız...Hayır diyenler evet gerçekten çok bilinçli açıklamalara bakıyorum da...Evet diyene soruyoruz niye evet hemen sana ne aynı meclis gibi.Sanki bu iş ülke vatan memleket meselesi değilmiş gibi sana ne diyebiliyorlar ?
Ama işte sayfalar ilerledikçe hepimiz aynı kefeye konuyoruz
Diğer arkadaşta alıntılayıp cevap yazmış ona bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız
İki taraftads bilinçsiz insanlar var
Ben tutuo hayırcılar şöyle böyle demiyorum aksine çok güzel kendini ifade eden arkadaşlar var diyorum
Hayır deyip açıklama yapanları yok saymıyorum
Ama biz hep yok sayılıyoruz ister istemez bir süre sonra sinir bozucu oluyor
Size patlamış gibi oldu kusura bakmayın

Son düzenleme:
Sana aciklama yapmak zorunda miyim. Pardon da...
Elbette kimse şahıs için açıklama yapmak zorunda değil
Ama kendimize açıklamak zorundayız
Fikir alışverişi yapabilmek için açıklamak zorundayız
Kafası karışık okuyucular için açıklamak zorundayız lys
Yada hiç yazmamalıyız
Diğer türlü bu hale geliyor işte
Hem kışkırtıcı oluyor hem zan altında kalıyorsun

Ama işte sayfalar ilerledikçe hepimiz aynı kefeye konuyoruz
Diğer arkadaşta alıntılayıp cevap yazmış ona bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız
İki taraftads bilinçsiz insanlar var
Ben tutuo hayırcılar şöyle böyle demiyorum aksine çok güzel kendini ifade eden arkadaşlar var diyorum
Hayır deyip açıklama yapanları yok saymıyorum
Ama biz hep yok sayılıyoruz ister istemez bir süre sonra sinir bozucu oluyor
Size patlamış gibi oldu kusura bakmayın
Kesinlikle haklısınız çoğunu görüyorum tabii ki bu şekilde tartışılmaz....

Elbette kimse şahıs için açıklama yapmak zorunda değil
Ama kendimize açıklamak zorundayız
Fikir alışverişi yapabilmek için açıklamak zorundayız
Kafası karışık okuyucular için açıklamak zorundayız lys
Yada hiç yazmamalıyız
Diğer türlü bu hale geliyor işte
Hem kışkırtıcı oluyor hem zan altında kalıyorsun
Ben neye evet diyecegimi biliyorum.. Hayircilara aciklama yapmak zorunda degilim.. Sayfaları okudukca senin de dedigin gibi sinir geliyo insana.. Bana gore dogru olani kimse yargilayamaz. Burada tartışmak ne mümkün.. Kendileri asagiliyolar ama evet diyenler asagiliyomus gibi gosteriolar.. Oku oku oku diolar.okumayani cahil ilan ediolar. Neye göre kime göre.. Onlar hayir diyince özgür biz evet deyince cahil yoksul fakiriz.heee evet evet oyleyiz.

Ben neye evet diyecegimi biliyorum.. Hayircilara aciklama yapmak zorunda degilim.. Sayfaları okudukca senin de dedigin gibi sinir geliyo insana.. Bana gore dogru olani kimse yargilayamaz. Burada tartışmak ne mümkün.. Kendileri asagiliyolar ama evet diyenler asagiliyomus gibi gosteriolar.. Oku oku oku diolar.okumayani cahil ilan ediolar. Neye göre kime göre.. Onlar hayir diyince özgür biz evet deyince cahil yoksul fakiriz.heee evet evet oyleyiz.

Hep ayni terane "uhuhuhu bize cahil dediler, uhuhu bize yoksul dediler, uhuhuhu bize bilmem ne dediler" vallahi gina geldi bu hallerden!

Back