Büyük bir ilgi ile okudum. Akla takılan hemen her konuya yanıt buldum. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Özellikle:
- 'Amerika'da doğan bebeğin pasaport ve nüfus cüzdanı işlemleri' konulu yazınız çok faydalı. Ben mesela, Tr pasaportu da orda çıkarmak gerekir diye düşünmüştüm. Oysa Türkiye'de daha rahat halloluyormuş. Belgeleri tek tek fotoğraflarla belirtmeniz çok açıklayıcı olmuş.
- Biz de bebeğe ilerde uygun eğitim sağlama amacı ile ABD'de doğumu seçiyoruz fakat doğduğu eyalette eğitim görme şansı olduğunu bilmiyordum. O açıdan evet New York tercih edilmeye daha uygun.
- Alışveriş konusunda da yönlendirmeniz ve fotoğraflar çok iyi olmuş.
Ellerinize sağlık!
Bunlar dışında aklıma takılan bazı sorular:
-> Oraya varışta (ben de herhalde 32. hafta giderim) pasaport memurunun doğum için geleni geri gönermesinin şehir efsanesi olmasına şaşırdım ve rahatladım
. Sırf bu sebepten daha erken 5 aylıkken giderim diyordum. Benim göbek şimdiden çıktı çünkü, o haftada mutlaka belli olur. Sizin giriş sonrası ertesi gün Central PArk'ta çekilen resminizi gördüm, göbek kocamanmış
demek ki hamileliğe takmıyorlar, geri göndermiyorlar. İçim rahat etti.
Aklıma takılan:26:: girişte doğum için geldiğimizi beyan etmeyip 1 haftalığına alışverişe geldik diyeceğiz ya, pasaporta çıkış damgasını kaç günlük vuruyorlar? 1 hafta diye girip 3 aylık kaldığımız taktirde, damgaya uymadığımızdan bir dahaki girişe problem yaşar mıyız? (p.s: benim vizem 10 senelik)
-> Maliyetlerle ilgili bilgi bulamadim. Belki de yazdınız ama ben rastlamadım. Biz 20.000-25.000 usd gibi bir bütçe ayırdık, elbette biraz daha yükseltebiliriz ama erken bilsek şimdiden birikim yapabiliriz. Onun için doğum ne kadara mal oldu? Ev kirası ne kadar? Ev eşyalı mıydı? Toplam ne kadara mal oldu? Bu konular hknda bilgi verirseniz çok sevinirim.
-> Şirketle gitmesek, şahıs olarak ayarlasak hastane ve evi bu işin altından kalkabilir miyiz? Doktor ve hastane önerisi yapabilir misiniz? Bir diğer korkum, annemle gitmeyi planlıyorum eşim son ay gelecek. Diyelim ki, gece ağrım sancım tuttu veya aksilik oldu acil konularda hastahaneye ulaşım rahat mı? Doktorlara ulaşılabiliyor mu?
Bu konular hakkında bilgi verirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Çok teşekkür ederim. SEvgiler!