ALTIN MI FAİZ Mİ?

esra777057

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2024
271
709
26
Kızlar yatırım birikim işlerinden pek anlamam. O yüzden biriktirdiğimi altın yapıp kenara koydum. Şuan 500.000 TL kadar altınım var. Sizce bu parayı faize mi yatırsam baktım da aylık 20.000 TL getirisi var.
Beni korkutan şey hiç anladığım işler değil. Hiç girmesem mi diye düşünüyorum

enflasyon var ulkede o yuzden Altin :)
faiz yapacaksan da kkda okuduğuma gore genelde ilk ayda yuzde 50yse sonra soylemeden 30a dusuyorlarmis. inatla ve israrla her ay yeniden yuzde elli yaptirmak gerekirse telefon acmak lazimmis

Altın ya da borsa.
bilmeyene borsa sadcee kaybettirir. sakın "yok ben altin gibi bilindik yukselecek firmalardan alip unutacagim o degerlenir" demeyin o da asla ise yaramayan bir yöntem. parasini seven ya isin raconunu ogrensin, sirketleri arastirsin, dunya gundemini takip etsin, twitterda telegramda mesai harcasin ya da asla bulasmasin

faiz yapacaksan da kkda okuduğuma gore genelde ilk ayda yuzde 50yse sonra soylemeden 30a dusuyorlarmis. inatla ve israrla her ay yeniden yuzde elli yaptirmak gerekirse telefon acmak lazimmis
İşte bunlar düşündürüyor beni. Hiç mi hiç anlamadığım işler. O yüzden anam babam usulü altın yaptım sadece.
Borsaya girmeyi hiç düşünmüyorum zaten ama faize koyarsam benim için bir ek gelir olur

Borsa çok tehlikeli ya
Kinubsahibi altında kalın.daha da artacak diyorlar.2.5 yıl önce 30 bine yaptığım altım 100 bin civarı olmuş
Korkmayıp elinde uzun tutana mantıklı bence. Eşimin tam net tutarı bilmiyorum ama yılbaşında sohbet arasında söylediği, 1.3 milyon paranın 3.7 milyona kadar geldiği. Ama eşim al sat falan yapmıyor. Uzun süre elinde tutmak için alıyor

Korkmayıp elinde uzun tutana mantıklı bence. Eşimin tam net tutarı bilmiyorum ama yılbaşında sohbet arasında söylediği, 1.3 milyon paranın 3.7 milyona kadar geldiği. Ama eşim al sat falan yapmıyor. Uzun süre elinde tutmak için alıyor
MasaAllh.esiniz demek ki anlıyor.ben çok küçük oynamıştım unuttum aldığım lot mu bilmem ne baktım fazla kâr ı yok sattim altına çevirdim

MasaAllh.esiniz demek ki anlıyor.ben çok küçük oynamıştım unuttum aldığım lot mu bilmem ne baktım fazla kâr ı yok sattim altına çevirdim
Biz 7 yıldır evliyiz. Bunun öncesi de var. O kadar zamandır borsada işlem yapıyor. Oynamak demeyelim kendisi de bu lafa çok kızar o yüzden bende de alışkanlık oldu :) yatırım yapıyor.

İşte bunlar düşündürüyor beni. Hiç mi hiç anlamadığım işler. O yüzden anam babam usulü altın yaptım sadece.
Borsaya girmeyi hiç düşünmüyorum zaten ama faize koyarsam benim için bir ek gelir olur
ek gelir mi?? yani faizdeki parayi yemeyi mi düşünüyorsun?
o zaman ne olur biliyor musun? her ay +20 bin lirayla iki sene keyifle yasarsin. ama iki senenin sonunda bankadaki 500 binle bugun ortalama bir arabanin yarisini alabiliyorken kki sene sonra dortte birini anca alirsin.
bak ornek vereyim.
images (20).jpeg

bu 2021 - 2022 senedeki şok market enflasyonu.
aradan iki sene gecmis bugun bahsettigi 2 kg şok un 40 tl , 2,5 kg şok yogurt 80 tl
artisi görüyor musun?
soyle dusun zamaninda 4 sene asgari ucretin 100 kati parayi 285.000 faize yatirip kalanini keyifle yesen dort sene az cok keyifle yasar birkac tatile fazla giderdin ama bugun o 285.000 lira 16 asgari ucret olacakti.
4 sene once zorlasan o parayla en azindan kiraya verilecek ev alabilsen de bugun 285le hic bir sey yapamazsin
bilmem anlatabildim mi?
eger faizde isleteceksen de gelen paraya dokunma - üstüne ekle ki bir dahaki ay daha yüksek bir rakam versin, onu da ekle artsin elindeki vs ki bu bir birikim olsun. diger türlü birkac sene keyifle yasamak icin birikiminden olmak olur bu is.

o 4 yil onceki hayali 100 asgari ucret ederindeki 285.000 liranla haziram 2021de altin alsan 490 liradan 581 altinin olurdu. o da bugun 1751.000 eder -103 asgari ucret. yani kâr da etmemis oluyorsun ama parani da enflasyondan korumus oluyorsun.

Son düzenleme:
Faizle gunu kurtarirsiniz ama altinla paranizin degeri katlanir. Bugun 500binlariniz seneye 1milyon olur.

Evet subeye gitmek veya hesabinizla ilgilen kisiyi arayip cok dustu baska bankayla calismayi dusunuyorum vs diyince kaybetmemek adina artiriyolar. Mesela bana 6 ay gunluk 48.5 teklif etti. Cok daha cazip geldi. Aylik olaraksa 6 ay boyunca 52 yapabiliriz dedi. Bence surekli teklof istemek ve goz dagi vermek gerekiyor 🥲

ne kadar zamanda gelmiş

dövizle paranızın değerini korursunuz, altınla her zaman kazanırsınız hanımefendi.

dövizle paranızın değerini korursunuz, altınla her zaman kazanırsınız hanımefendi.
aslinda bu onerme de dogru degil. hatta usenmeden soyle bir hesap yaptim. her donem icin benzer hesap yapabilirsiniz. altin da doviz de paranizin degerini korumaya yariyor sadece.
4 yil onceki 100 asgari ucret ederindeki 285.000 liranla haziram 2021de altin alsan 490 liradan 581 altinin olurdu. o da bugun 1751.000 eder -103 asgari ucret. yani kâr da etmemis oluyorsun ama parani da enflasyondan korumus oluyorsun.
en mantiklisi paranın degerini koruyup birikim yapmak ve elinde pesinat olunca herhangi bir yatirima gecmek

X