Altın biriktirmeye başlıyoruzz

Sahihuban tabi bu süreçte oğlum artık özel kreş ve anasınıfında değildi artık. Devlet okulunda benim yanımda olması avantaj oldu. Biraz da özel ders verdim. Yazın köye gittim. Güzel bir kışlık hazırladım... Bağ bahçe tarla her türlü iş e giriştim komşu akrabalara da yardim ettim... Onlar da tereyağ kışlık bakliyat ceviz falan verdiler Bildiğin tasi sıktım taş toz oldu bu yıl

Stoga Ne kadar aliyosunuz bakliyat deterjan falan.bende aldim ama yeterli mi bilemedim fikir olsun
Bakliyat bozulur diye 1 yıllık alıyorum. Ama şeker yağ stoğunu fazla alıyorum. Mesela 2 tane 5 kg toz sekerim vardı. 4 tane 5 litrelik yağ stogum vardı. Bitmek üzere olduğu için şimdi tekrar aynı şekilde alırım. Normalde daha erkenden alırdım ama borcum ödemelerin harcamam fazla oldu limit olmayınca alamadim

Evet farklı alanlarda birikimler yapmanız sanırım artışı sağlamış.
Biz iki maaşlı memuruz. 1+1 evimizi satmıştık 2020 de o zaman 125 bin idi. Kirası ise 1000 tl idi.
Eşimin tayini ist a çıktı, sattı gidicez uğraşamam kiracıyla dedi. Bizim ev de kira bu arada. Sonra piyasa fırladı, o evler 1milyon tl civarı ve kiraları 5-6 bin tl. Ama biz sattık yanlış kararlar aldık.( eşim hem aldı hem saatı kararı ondaydı)
Şimdi kiramız 2750 tl ama binada kiralar 6-8 bin tl arası. Ağustosta ev sahibi güncelleme yapacak bakalım.
Malvarlığımız yok, sadece bi arabamız var. Bir de bi miktar altınımız. O da peşinat olacak miktar bile değil. Ha bir de kredi çekmiyoruz diye ev sahibi olamadık aslında. Sonrasında da akılcı hareket edemedik maalesef, eldeki bi gayrmenkul de gitti.

Sabır çok önemli. Bir de vaktini beklemek. Aceleci olanlar kaybediyor. Bir de eşim biriktiremez ben biriktirmeye çalışırım.
Olduğu kadarıyla.

Ama 6 aydır düzenli biriktiriyorum. Hep mantığımız şuydu biriktirerek ev gayrimenkul alınmaz” ancak gördüm ki insanın karşısına fırsatlar çıkıyor, değerlendirirse mal sahibi de oluyor. Eşimde hep biriktirerek olmaz mantığı olduğu için haliyle hayal kurup heves edip sağlam birikim yapamıyor. İpleri artık ben aldım .

Borsa için neler önerirsiniz. Artık ciddi şekilde düşünmeye başladım.

Bu mantığı ve dirayeti seviyorum.
Birkaç sene sabretsek nolur de mi?
Modayı takip etmeye gerek yok.çevre çok etkileyici maalesef.
Dişimizi sıkalım. Önerilerine bayıldım.
Ve lütfen hep yaz. Örnek alıyorum.
Bir de Branşınız nedir?

(Oğlum özel okulda-araba iki aydır 5-6 bn tl masraf çıkardı

Vallahi pandemi öncesi hatta birikime başlayana kadar alışveriş yapardım. Ve sonu yok. Artık ihtiyacsa alıyorum. Yeni eve geçtim diye bir şey almadım alacak durumum da olmadı. Ama ilerde koltuk takımım ya da bozulan bir sayılırsa tabiki alırım. önce saglik olsun

Ben de orta okul için özel okul düşünüyorum. Ama içime gerçekten sinen bir orta okul olursa oğlum u da bazı konularda yeterli görürsem devlet okulu da olabilir.

Ben sınıf ogretmeniyim Kendi okulumda olması her şekilde takibimi kolaylaştırdı. Bir de önceden hep kreş vs derken ayrı kalmıştık. Oğluma da iyi geldi bu durum

Sahihuban araba harika bir sey taa ki masraf çıkarana ya da benzini bitene kadar

Mesela oğlumla aynı okula.baslayana kadar arabamız yoktu. Sonrasında taksi vs baktım pahali oluyor. Araba aldık hayatımız kolaylaştı
Ama şu var yine ara sıra otobüse biniyorum. Arabayla gitmiyorum. Park sorunu ve çok yoğun yerlerde kendime güvenim yok

Sen çalışiyor musun hadi bir g8c kuvvet seni de hedeflerine ulaştıralım...
Ben burda kızlarla birlikte onların sayesinde çok şeyi basardim

Pardon canım memur olduğunu yazmışsın. Gözümden kaçmış.

Evet evi satıp degerlendirmeyerek en büyük hatayı yapmışsınız. Ama edite dönüp bakmak bir işe yaramaz sizi gerer ve uzer.

Bak 2 memur yine de iyi... Borsaya gir şunu al diyemem. Ama sepet gerçekten 8s görüyor. Ama stresi kendini iyi yönetmek sakin olmak düşünce panik satınca heyecan olmamak lazım...

Şöyle bir hesapla korkma bulunduğun yer olmaz ama başka yerden bir ev alır mısın kredisini öder misin
Bence 2 yıl zorlansan 3. yıl ödemekte zorlanmazsın...
Bir miktar la borsayı sağlam şirketlerle deneyebilirsin. Ben biraz atraksiyon sever risk alırım. Enerji hissesindeyim.. Be bu para inşaat diye bahsettiğim eve verecegim paranın bir kismi
Ama uzmanlar 2023 için ısrarla altin yılı diyorlar. Bilemiyorum

Bir de kesinlikle evde tek kisi maddi konuları yönetmeli.
Borsada bir sey yapacaksan fenomenleri değil uzmanları dinle an kararı kendin var.
Altın da ise 1 gr 0.20 gr küçük büyük deme doldur keseni...Damlalar gün gelir şelale olur
Bunlar şahsi fikrimdir. Asla yatırım tavsiyesi de değildir diye de suraya belirteyim....Insallah ummadık anda.en güzel şeyler olsun Sahihuban

Değerli tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim .
-Eşimin kripto deneyimi olmuştu, altın dışında yaptığımız tek girişim ama sonu hüsran oldu.
-borsayı yavaştan öğreneyim, araştırayım duruma göre ilerlerim.
-altın sıcak liman” gibi. Güvenilir koruyucu olarak görünüyor toplumda.
Ben de gerek fiziki gerek dediğin gibi 100 tl lik dahi altın hesabımdan alış yaparak ilerliyorum. Ama yüksekten bozdurup düşükten alımım pek olmadı diyebilirim.
Ocak sonu itibari ile evvela kredi kartı harcaması yapmayarak ( diğer tüm giderleri eşim ödüyor- ben şahsi harcamamı ödüyorum - ya da giyim alışverişlerini) benim maaşımdan mümkün olduğu sürece 1000tl harclık ayırıp kalanını direk birikime yollamaya niyet ettim. Şu anki rahat harcama konforumdan feragat edip, eşimin dahi şaşıracağı birikimi tercih ediyorum.
Bir de nasip olur 2.çocuğumuz olursa ücretsiz izin / yarım çalışma gibi süreçler olabilir, ilk çocuğumda öyle yapmıştım , haliyle maddi bir daralma yaşanabiliyor o vakitler.
bakalım nasipse buradan da paylaşıyor olacağım inşaallah.
Tavsiyelerinize her daim açığım.

Sen eşinden de çocuğumun hatri için diyerekten biraz para kap 100 200 ne olursa..
Borsa da temettu hisseleri var ama ben henüz onlara değil de ben biraz daha hızlı artma ihtimali olanlara yöneldim. Kısa süreli al sat. Ama ihtiyacım ve acil ödemem olmasa temettu hissesi alır yıllarca biriktirmek isterdim.

Merhba kızlar... Sabah erken uyandım temizliğe giriştim. Mis gibi oldu ev çamaşırlar da asıldı. Sebzelerimi de suladım. Kahvaltı yapacağım hızlıca...
Ev de eksiklerim var ama zamanı var mecbur bekleyeceğim.
Balkona minik bir masa ve sandalye. Mutfağa bir yemek masası sandalye gerekli...Robot süpürge alacaktım artık o hayal oldu. Çünkü ill fırsatta telefonu yenilerim. Yıllardır kullanıyorum beni her an yari yolda bırakabilir.
Laptop u mesleğe başlarken almıştım elim ayağım resmen ama o da artık beni bırakacak gibi. Gerçekten bazen nasıl yetişeceğim diye düşünüyorum. Sonra sen devam et yaşamına birikimine her şey zamanla olur diyorum..

Kahvaltı yaparken stok listemi yapacağım birkaç gün icinde alip 2022 alışverişi kapatacagim artık...
2023 özellikle ilk 6 bol borç ödemeli ve sıkışık olacak belli...
Kurs açmak isteniyor. Ben çok yorulup çocuğun derslerine yetişemem diye sene basında açmamıştım... Belki kursu açarım. Oğlumu da kursa dahil ederim... Ama açıkçası ekstra yorulasim da hiç yok. Karişik bir haldeyim

karamelli_turta 2023 hedeflerini ne zaman yazmaya başlayacağız. Öncesinden planlama yapıp hazırlıklı olayım canim
Tatlu artik plânlarımızı yapmaya başlayabiliriz:)
Ilk sayfayı güncelleriz.

Ben 2022 hedefimi kısmen tutturmusum dün kontrol ettim yalnız dolar alımım az
oldu.

Son düzenleme:
Oh işler bitmiş ne güzel.
Eksikler ahic bitmeyecek zannediyorum tatlu
Balkona minik masa ve birkaç tabure aldım ben.
Yemek masası taşınmadan önce almıştım şu an fiyati ×2.
Robot süpürge ihtiyacimi birkaç ay daha erteledim limit doldu çünkü
Telefon en zorunlu ihtiyaçlar içinde bozulmasın benimki de 4 yılını doldurdu.

Duş aldim diş randevuma gittim. Dönüşte banyo sabunu bulaşık sabunu kağıt havlu wc kağıt aldim...
Az önce de marketten online dan uygun olan ürünlerden gıda alışverişi yaptım.
Pirinç yağ kek malzemeleri vs aldim.

Geriye sadece un ve şeker kaldı. Yarın onları da alır ve artık stok defterini kapatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…