Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

Yapiolar bilirim bilirim, gorgusuzler mi desem, yuzsuzler mi desem, Allah'dan korkmazlar iste .

Yapiolar bilirim bilirim, gorgusuzler mi desem, yuzsuzler mi desem, Allah'dan korkmazlar iste .

bende bilmiyorum canim.. bakalim seneye biz tekrar arabayla gidicez.ama gör bak,sadece kiyafetlerimizi koyacagiz..kimseye 1 tane hediye bile koymicaz.. :dilcikar:
gelirkende kendimize esyalar getirecegiz.. :1rolleyes:

sonuna kadar sana katiliyorum arkadasim..
söyle bir mantik var,bu yil özellikle buna dikkat ettim
sanki bizler parayi sokaktan süpürüyoruz,hadi almancilar bi dondurma ismarlasin,hadi almancilar yemege götürecek bizi,himm almancinin parfümü güzelmis carparim ondan....
sayamadigim bi sürü sey...
demeseler zaten seve seve yapiyorsun ama böyle diyenlerede ne yalan söyleyim 1 kurusunu vermeyi istemiyorsun,cok zoruna gidiyor insanin..
o kadar güzel hayallerle gidiyorsun ki memlekete ama yikiyorlar maalesef..
bu yil bende cok stresli bir izin gecirdim bu en yakinlarimin sayesinde :gitme:

her zaman öyle olmuyormu zaten güzelim ? simdiye kadar bi nevi icine atiyordun..
annen baban susturuyordu,onlar aile diyordu.. ve yapacagini yine yapiyordu..ama simdi artik kendi aklin eriyor,ve haksizligi hazmedemiyorsun.. bende en azindan öyle..ve isteyen cimri desin isteyen bencil..ben yemege falan gidecegimde annemi babami,esimi kizimi alip giderim o kadar.. sonucda onlara birsey yedirmicem diye kendimide izinden mahrum edemem..

sorununu cok iyi anliyorum canim :sinifsinif:

ben bu sene inan bana kendim icin bisey yapmadim..
öyle ki belki bikac gün tatilede kacariz demistik ama izinin 2.haftasinda para suyunu cekti,mecbur karttan cektik,simdide cefasini cekiyoruz mafoldumben
neden?ben kuaföre giderken yengem yanima 5 torununu taktigi icin,onlarinda saclarini ödemem icin,esimle yemege giderken bak bak almancilar gidiyorda kuzenlerini almiyorlar dedikleri icin,kendime bir corap alsam neden bize alinmadi diye somurttuklari icin...bunlar en basit bikaci sadece...
ve inanmicaksiniz 2 valiz hediye ve cikolata götürmeme ragmen-ki mecburlugum yoktu herkes icin-en iyi cikolatadan almama ragmen onu begenmeyip,niye bundan getirdin biz(isim vermek istemiyorum) hani su burdada digerlerine göre daha pahali olan isvicre cikolatalari varya ondan getirmedim diye surat sallayanlari görmeliydiniz kötükedihüso
bu sene esimde bende cok cok akillandik..
bir iki cok sevdigim insan disinda kimseye igne kadar hediye götürmücem...
hani bilinse,bi gülümsemeyle tesekkür edilse..tek beklentisi bu insanin zaten..
of offffff mafoldumben

bizim yazlığımız site içinde orda da Almanya da yaşayıp gelenler çoktur ve ne yalan söyleyeyim genelde onların izin dönemlerinde biz kaçmaya çalışırız çocukları da gençleri de inanılmaz gürültü yapar saygısız davranır özellikle de havuzda biz de acaba oralarda böyle davranabiliyorlar mıydı diye merak ederiz biraz da kızarız haliyle ama bu da sanırım kurunun yanında yaşın yanması gibi bişiymiş

hiç sizin gibi bakmak aklıma gelmemişti ne yalan söyleyeyim bana ayrı bir bakış açısı kazandırdı bu topik ama insanları eğer parası varsa sömürmek artık milletimizin ortak hasletlerinden biri oldu sanki yani Türkiye de yaşayıp çalışsan bile zaten biraz paran olduğunu düşündü mü insanlar bişiler beklemeye başlıyor belki size gurbette olduğunuz için daha ağır geliyor bu tavır ve size daha göstererek yapılıyor ama malesef ben etrafımda öyle çok örnek görüyorum ki engellemenin tek yolu malesef mesafe koymak

insan akrabasına nasıl mesafe koyar deniyor ama beni sağılacak inek gibi gören kimseyle görüşmüyorum ben eşim de öyle en mantıklısı karşındaki akraba mı diye değil de insan mı diye bakmak

Berbere gitmek isterdim pesime kuzenlerim takilirdi....hadi bizde gelelim seninle...halbuki bana merakli olduklari icin degil....firsatdan istifade onlarda kasini aldiracak, bakimini yaptiracak...nasil olsa paralar benden....:lepi:

Bir yerlere giderdik...birseyler yenir icilirdi...kimsenin eli cebine gitmez....ayip...masada almanci varken kimseye hesab ödemek düsmez dimi?

Tüm izinmiz boyunca tüm alisveris harcamalari annemin babamin cebinden cikardi....7 kafali bir aile olarak 20 kisinin masraflarini onlar öderdi....merak ederdim hep cocuk aklimla...acaba biz burda yok iken nasil geciniyor ne yiyor ne iciyor bu millet diye?

Kendi kizlarinin dügününde aman tatsizlik cikmasin diye sesini cikarmayan ve kimseye cikartirmayan teyzem benim dügünümde bir basma yüzünden kaynamami köpek gibi azarlamisti....annemide sürekli doldurusa getirmeye calisiyordu....

Daha o kadar cok seyler varki...yazmakla bitmez....

Allah var yukarda....Türkiyedeki herkesde öyle degil....10 yillik geliniyim, bir kere olsun kaynanamin evinde alisveris yaptigmizi hatirlamam.....yaptirmaz....bir defa icecek falan aldik esimle Kayinpederim bizi rezil etti...bir daha görmeyim...ben henüz ölmedim kizim ben oldugum yerde cocuklarimin parasi gecmez dedi...:kedi:

Bana ve cocuklarima aldiklarinin kesinlikle nankörlügnü yapamam....

Bir defa bizden borc para istemistir....onuda seve seve verdim..cünkü neticede alacagi yazlikta hepimiz izinimizi geciregiz....yine kendi icin degil cocuklarini gelinlerini ve torunlarini düsünerek aldi....

Yeterki insanda birazcik olsun anlayis olsun....

sizi anliyorum..dogru bende k.validemlerin kiraladigi yazliga gittigim zaman,bende sasiriyorum..almanyada bir is beceremeyen insanlar türkiyede "ben yarattim" havasi estiriyor..
akraba konusuna gelince..maalesef herkese koyamiyorsunuz ( mesafe ).. o gicik kaptiginiz kisinin cocuklari oluyor,onlari seviyorsunuz..ve eger gercekten herkese mesafe koyacak olcak,kizimin benden babasindan ve anneannesigil+babaanesigilden baska akrabasi olmayacak :1no2:

böyle seye bende cok sahit oldum..kuaföre gidileceginde nedense herkesin carsida isi vardir senin yaninda gelirler..
benim dügünüm olacagindada,annem dedi kuzenlerinde gelsin ayip olur..gerek yok dedim,tek sevdigim insanlari götürdüm yanimda..yetti bile..ne gerek var kalabaliga ya :umursamaz:

en iyisi sen sen ol, herkese hak ettigi gibi davran.. bu benim icin gecerli yani :1rolleyes:

delikafaduldenalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

arkadaşlar yaşadıgınız zorlukları anlıyorum ve sıze hak verıyorum ama burada yaşayan insanların gözunden bakmaya çalışın birde. sözum meclısten dışarı kımseyı kırmak ıncıtmek ıstemıyorum ama aynı zamanda dost acı söyler felsefesıne de degınmek istiyorum.

şuan tatlıdeyım çok uzun bir yol yaptım, her sene yollarda almanyadan gelen kardeşlerımıze denk gelıyoruz. ustumuzden uçarcasına geçiyorlar, sıkıştırıyorlar, çok hızlı kullanıyorlar, en lüks araçlara binip ayaklarını camdan çıkaranlar mı ararsın, bira içenler mi, bangır bangır müzik dinleyenler mı? neden çünkü orada yapamıyorlar, yasak.

sonra gelelim dil konusuna, hepsi almanca konuşuyor, bunu çözebılmış degılım. neden Turkçe konuşun özlemedınız mı bagıra bagıra Türkçe konuşmayı.

başka, kıyafetler son derece aykırı, saçlar kadın erkek gözetmeksızın uzun ve röfleli, kaşlar dövmeli, lenslar cart mavi, parfüm çok ağır, genelede lame tonlamalar, erkeklerde şeffaf gömlekler, kafada taç. böyle olunca yadırganıyorlar, mesela ben bu kıyafetımle köye gıdemem, ama onlar gıdıyor. eee o kıyafetlerı gıyerek, o araçları altına çekerek, üstüne sureklı almanca konuşursan hakir görulursun, bız çok iyi ingilizce konuşuruz aslen de yunanıstanlıyız, 3 dılım var ama toplum içinde turkçe konuşuyoruz.çunku ben Türküm. şimdı bana çok kızacaksınız ama doğru söylemıyor muyum bir düşünün ne olur. ben hepınızı çok sevıyorum lafım bunları yapan üstüne de görgüsüz dendiği için kızan almancı arkadaşlarıma bir eleştiridir.

Gulkurusu arkadasim...sözlerinde dogruluk payi var...yok degil..

Nasilki her Türkiyede yasayan Almanciyi yiyelim zihniyetini tasimiyorsa her Almancida avrupada yasadigi halde görgüden terbiyeden nasibini alamamis malesef...

Ama inan bana Almanyada böyle davranamiyorlar türkiyede yapiyorlar düsüncen yanlis....görgüsüz terbiyesiz insan her yerde öyledir....bu tür gencler yüzünden türkler burdada hor görülüyor....

Hepsinin Almanca konusma sevdasi, cogunlukla istediklerinden degil, Türkceleri malesef o kadar kötü veya az oluyorki mecburen almanca konusuyorlar....

Kiyafet giyim ve kusam olayina hic katilmiyorum....cünkü ben Türkiyedede yeterince sacma sapan giyinmis, tuhaf sac ve aykiri görünüste olan gencler gördüm.....inan burdaki gencler kadar ordada var..
Ama iste Almanci oldugu zaman dikkat cekiyor....iste alman gibi olmus, kendini bir halt saniyor, avrupada yasiyor diye üstünlük tasliyor gibi...

Almanci plaka oldugu zaman aninda damga vuruluyor iste...

Restoranta gidersin....hesap daha kabarik gelir
Almanci oldugnu anlayan satici.....kaziklamaya calisir
Akrabalarin Ailen dedigin insanlar bile iyi niyetini suistimal eder....hakkiymis gibi malina mülküne ortak olmak ister.....ve isin en kötüsüde nedir biliyormusun...

Sen saydigin o eksiler yüzünden bunlari hak ediyormus gibi bir hava veriliyor sana...

Yani ehh sizede iyi oluyor....sizde böyle arabalarla gelmeyin, böyle giyinmeyin, almanca konusmayin, dikkat cekmeyin gibi.....

Sizde haklısınız iki araDA sıkışmış kalmışsınız nereye ait olduğunu bilememek gerçektende kötü ama bunu yaratan hep bizleriz Bende hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden yurtdışında yaşayan akrabalarımız var zihniyet sizinde dediğiniz gibi hemen ee amcan geldi size ne getirmiş hadi yine iyisiniz bu lafı yıllarca duydum ama amcamlardan ciddi anlamda ne çikolata gördüm nede bir şey bizimkiler sizlere benzemezlerdi yerler içerler giderlerdi sadece bize deil diğer geri kalan 3 amcamada aynı davranırlardı en son amcamın dediği lafı asla unutmam kardeşim küçük onların makyaj çantası vardı kardeşim ona elledi bakmak için hemen hoppp elleme onu baban kendini satsa ödeyemez dedi o saatten sonra bitti benım için onlar yani gülkurusu arkadaşıma katılıyorum bir nebze gerçektende bazı gurbetçilerimiz özellikle bak ben yabancıyım dercesine kendini belli ediyor sanki bilerek ve isteyerek eşimin sülalesi almanyada yani onlarda aynı kendilerini belli etmek için ellerinden geleni yaparlar bir insan birisinin evine gelirken tranparan dekolte gece kıyafeti giyip gelirmi işte bunlar yadsanıyor bu sefer karşı taraf eee biz gurbetçiyiz ya almancıyız ya diye kafasından geçiriyor halbuki hepimiz biriz hepimiz türküz müslanız ama oluyor işte bizim türkçe konuştuklarımızı sizler kendi aranızda almanca yada fransızca konuşuyorsunuz.velhasıl kelam sizlerde haklısınız bizlerde

Canim söylediklerine biraz katiliyorum..ama cok degil :1rolleyes:
kendine göre hakli olabilirsin..ama en basta su almanca konusmasina deginmek istiyorum..

bende yapiyorum,bazen bilerek bazen bilmeyerek.. niye yapiyorum? cünkü bazen öyle kendini begenmis,kendini bisey sanan kizlar ( maalesef benim sansima hep kizlar denk geliyor) gikir gikir bakip gülüyor ki.. onlari sinir etmek icin..cogu zaman ama türkce konusurum.. bu ayri konu.. kiyafetlere gelince, ben türkiyede ne tipler gördüm, burdakiler halt etmis yaninda :1rolleyes:

araba konusuna gelince.. burda düsük model araba yok.. en düsügü benim gözümde golf..o bile türkiyede cok lüks bir araba olarak sayiliyor..en azindan bizim orada..
yani nasil bakarsak bakalim bi sekilde herkes kendine göre hakli a.s

canım arkadaşlarım haklı yada haksız diye bır konu yok ınanın. amaç sohpet. sizleri çok ıyı anlıyorum, çok zor arada kalmak, bı olmamışlık, tam oturamamışlık, ne oralı ne buralı olamamak çok zor. ama benım gözumden gördugum eksıler bunlardı.tabi herkes aynı degıl, burada ki insanlar da abartılı giyinince aynı dışlanmış bakışı atıverıyoruz aslında. ama şöyle bır gerçek var siz orada çalışıyorsunuz belkı omrunuzun buyuk bır bölümünü verıyorsunuz ama karşılıgını alıyorsunuz, artık zengın oluyor emeklılıkte burada zengın olarak yaşantınıza devam edıyorsunuz. ama burada yıllarının vererek emeklı olmuş ınsanlar 3 kuruş maaşla sürünüyor. belkı çok üzülüyorsunuz, gurbetle yollarla geçiyor ömrunuz ama deger dıye duşunuyorum. sizlerı öpuyorum.

güzel arkadasim benim, zenginlikten nasil söz edebilirizki ?
30 yil calisan bir emekli,maas olarak 800 euro aliyorsa..bunun 500'ü kiraya gidiyorsa, ilac di yemekdi icmekti nasil 300 euroyla gecinsin?
türkiyede hic olmadi bir bahceye gider hepsini bi 20 tl ye alabilirsin belki dahada az yada dahada cok burda ama o sansin yok.. :1no2:

Hic zenginlik yok burda vallaha, ya diyorum ya benim burda giyemedigimi, yapamadigimi Tr dekiler her ay her hafta yapabilior ben ona sasiyorum, kufaore gidemiorum, manikup mudur nedir yapamiorum, niye ya?
herkes niye kendi acisindan bakmak istior ki ?
Herkes bi degaligi kesin gelip bizim ne cektigimizi gormeli !!! Ordan kolay zenginlik gozukebilinir, Ama hic de kolay degil,
Esim kaza gecirdi iki gun once, araba devirdi esimi, cok sukur kolu kirilmis sadece, (evet cok sukur daha kotusu olabilirdi).
Bakalim adam bizi kandirmadan oducek mi esimin issiz gunlerini cocuklarimin hakini, dua edin de alalim, yoksa herifi mahkemeye vercem, ugrasmak bile istemiyorum yaresmen rezillik , adam bi de demez mi siz oyun yapiyorsnuz diye,biseyiniz yok yatin evinize gecer diye, salak ya yok oyle yama; alacaksiniz cezani adi herif, Fransiz bi adam, Allah'dan gorenler var kazayi numarayi aldik, Alan oglanlarin biri arap bi iki daha var sanirim, biri de Fransiz .

bedava ekmek kimseye yok bu her ülkede ayni.fakat almanyadakileri yada yurt disindakileri zengin olarak görmek bana göre yanlis..bunuda belirtmistim zaten..
özellikle o kisi yillardir calisarak bir seye sahip olduysa o zenginligin birakinda tadini cikarsin.. adam calisip para biriktirdiyse herkes para sIkIntisindan bahsetmesin arkadas..
kuaför olayina bende katiliyorum..esim bana diyor git sacinin uclarini aldir, dökülüyor diye.yok diyorum gitmem,bir sac kesme yikama fönleme en az 50 euroya mal olacak.. türkiyeye gittigimde yaptiririm diyorum.. 50 euro azmi? cocugumun riskinin niye vereyim bir kuaföre?

canim ya cok üzüldüm gecmis olsun ne denirki Allah yardimciniz olsun ins alirsiniz hakkniizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…