Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

tamam canım bende fikrimi soyledim ...
hani ölümden baska herseyin bir caresi vardır mantıgıyla düşüncelerimi söyledim ...
bana dert olmadıgını vede asla olma ihtimali olmadıgını belirttim ... az onceki mesajımda ...

bende hersekilde size saygı duyuyorum ... rica ediyor hoş muabbetler diliyorum ... opuyorumnanaktan

alin bi yasanmis hikaye daha anlagayim size,
eltimin arakdasinin arkadasi,kadin kanser oldu burda,ölümü bekleniyordu cocuklarinin psikolojisi icin iyi olmaz diye devlet ya cocuklari alicakdi yada kadini bir bakim evine alicaklardi sonucta,kadin bakim evine kaldirildi,öleceginden habersiz cocuklarina hasret,türkiyeye gitmek icin hazirlanirken bir bakim evi kösesinde yalniz basina can verdi ( sanirim kayni yanindaydi) nasilmis burda yasamak cok güzel dimi,son günlerinde cocukalrina doyamadan gitti kadin

a.s.
sanada canim

arkadasım birincisi ben asla topikin amacını sorgulamam sorgulamadım ...
sizin sanamı dert oldu sozunuzden sonra o şekil yazdım ve amacı sorgulama diye birsey yok ortada ...
ikincisi evet bu sizin tercihiniz kalmak yada donmek ...
üçüncüsü ben burda kimsenin şahsına karşı ayıla bayıla gittiniz ! ( siz gittiniz ) gibi bişey kullanmadım ...
bizde kör sagır dilsiz degiliz elbet ayıla bayıla oraya gitmeye çalışanlar var ... ve hep oldu ha gidende var gidemeyende ... ve hala bir yurt dışı sevdası var millette ... buna dayanarak soyledim ...
ve unutmayınki benim sizinle bir sorunum yok ...
karşıt düşüncelerde bu kadar celallenmenize gerek yok ...

Yaw ne celallenmesi be güzelim...dur barisalim...gel hele bi öpiyim...Şeniz

Fikirler ayri olabilir...gönüller bir olsun....burda tartisip arkadasimizin güzel konusunu mahf etmeyelim dimi

Yaw ne celallenmesi be güzelim...dur barisalim...gel hele bi öpiyim...Şeniz

Fikirler ayri olabilir...gönüller bir olsun....burda tartisip arkadasimizin güzel konusunu mahf etmeyelim dimi

tabiki arkadastanda ozur dilerim eger rahatsızlık verdiysem
burada yazıyla birseyler paylaşmaya ve tarışmaya çalısıyoruz ... eee dogal olarakta mimik ve jestleri goremedimizden dolayı yanlış anlaşılmalar kacınılmaz oluyor ...
tabiki gonuller bir olsun ... Şeniz opuyorumnanaktan
tabi kimseyi kızdırmak kırmak değil amacımız ...
a.s.

Ah ah o kadar gelmek isterim ki, ama gulsum ablanin dedigi gibi o kadar kolay degil, saglik acisindan para acisindan, burda alistik, orda cocugun et isterse burdaki gibi koyun kesemezsin, alabilirsin, ama kac kez?
para kazaniyoruz, ama nereye gidio, mesela benim esim dedigim gibi saat 6 da uyanip ise gidip(insaat)
aksam saat 6 veya 7 de geliyor, maasi 1500 euro, 490 ev yardimiyla kira gidio, elektrik 70 euro, gaz 90 euro, yiyecek giyecek toplam cocuklarla felan toplasan, en ucuzunu almaya kalkissan 300 belki de daha fazla, ev vergisi televizyon vergisi 350-370 euro, araba sigortasi ev sigortasi bize kalio 200 bilemedin 300 hele bu aralar battik, serefsiz patronu esimin(turk) dogru durust vermedi maaslarini malesef, yedi bitirdi bizi adi pislik, iki kunyem vardi cocuklarim ackalmasin diye onlari saatim topu topuna 50 euro yapti,iki sey aldik bitti, rezillik yani, ordan oyle gorunuyor burasi, oyle herkesin sandigi gibi luks kolay degil .
Bi gelen pisman bi de gelmeyen:gitme:senağlama

Karanlık bir gece yol görünmüyor
Yürüyorum dikenlerin üstünde
Kara çalı bana aman vermiyor

Güneş erken doğup şafak sökmüyor
Gökteki bulutu söküp atmıyor
Ay karanlık güneş ışık tutmuyor

Sonlanmadı menzil ile durağım
Belki çok yakınım belki ırağım
Yaralandı parça parça ayağım

Yavaş yavaş ilerlerken Kaplani
Benim ile yola çıkanlar hani
Geri dönsem taşa tutar el beni

Kahrolası neydem gurbet
Beni nerden buldu oğul
Evim barkım tarlam
Tümü orda kaldı oğul

Eğersiz koydum atımı
Pula saydım kıymetimi
Otuz yıllık sanatımı
Pop müziği çaldı oğul

Bitermi gurbetin gamı
Avrupaya uymuş şanı
Yoldan çıkardı ananı
Yırtmaç etek aldı oğul

Sığır gibi ot topladık
Tarih gördük çağ atladık
Babamızı tokatladık
ısmimiz oldu moruk oğul

Şimşekoğlu gama daldın
Gah ağladın gah güldün
Tarih toprağa gömüldü
Gelenekler öldü oğul

ah canim ya burdaki türkler böyle iste insanin iligini kurtuyolar,öbür tarafi düsünen yok burda altin bozdurmakda mesele yok pahasina gidiyor bizim suan cok sükür iyi durumdayiz sizin isiniz cok zor benimde esimin 1400 euro maas aldigi zamanlar vardi bilirim cok zor o parayla geciinmek zaten her ay borc kaliyodu bankada simdi is degistirdide rahatladik cok sükür rabbim sizede güzel kapilar acar ins

bencede türklerle calisilmaz canim..
insaat yapanlarin (sahiplerin)altinda son model arabalar,milletin parasini vermeye gelince tik yok..kac dava aldim böyle. .kac kere tartistim.. en iyisi esine Arbeitsamt yardimiyla düzgün bir is bulmak !

canim ne kadar güzel anlatmissin gercekten bende cok gördüm ve yasadim bu durumu...almancisin diye burda parayi sokakta topladigimizi sananlar cok,
burda yabanciyiz oraya gidince almanci

tabiki burdan oraya gidipte hava atan dengesiz cok ama bende aynen senin gibi sirf özeledigimiz icin akrabalarimiz ici ngidiyoruz, gerci artik cogu anladi burdaki sartlari zorluklari, hatta niye daha orda kaliyorsunuz gelin artik buraya diyende cok ama tabiki bazileride var arada sirf cikar icin görüsüyor kendinle, istekler bitmiyor burda daha ucuz daha iyi saniyorla halbuki orda alasi var...
ne bileyim 2 senelik cep telefonu kontratini uzatinca indirimli telefon aliniyor diye, cok ucuza telefon aldim dyie hava atan zibidiler doluki, benden cok defa telefon istendi orda ucuzmus, bunu aciklayana kadar akla karayi seciyorsun malesef

sonucta benim ailemde nerdeyse 40 senedir burda calismis etmis emir altinda ezilerek bir cok seyi elde etmis, 10 yil izine gitmemisiz biz daha cocukken is yüzünden, simdi ben kendimde 5:30 da kalkip 6:30 da is aliyorum burda hayat sartlari daha agir üsteli kbirde soguk almanlarin agiz kokusunu cekiyoruz...

canim benim esim türklerle calismiyor( cok sükür ),corumlucadi arkadasimizin esi.

canim benim esim türklerle calismiyor( cok sükür ),corumlucadi arkadasimizin esi.

tamam bende hepsini toplu halde kast ediyorum gülüm Şeniz
burdan bir uyari gibi birsey olmus oldu hehe.. calistiginiz kisilere ve firmalara dikkat edin.. bu cok önemli..bosuna yorulup parasiz kaliyor milletimiz :1ninca:

vay be bu kadar olur.. arkadaslar az önce maillerime baktim.. askerde olan kuzenim mail yazmis
"sizi sildim artik" diye.. hayirdir diyerek okudum..megersem beyefendi askere giderken biz ona harclik neyim göndermemisiz.. onu arayip sormamisz.. bende yumdum gözümü actim agzimi.. sen bizi aradinmi.simay dogdu hayirli olsun dedinmi vs vs. diye.. ay dellenmemek elde degil yaaa

Sanirim bütün "Almancilar" ayni seyden sikayetci...
Almanyada Yabanci, memleketimizde Almanci...

Bu sene bayagi bi sinir oldum ztn...
ilk defa arabayla izine gittik, keskede gitmez olsaydik...
Kendi ailenin bile diline düsüyorsun...

Mesela TRde kirmizi isikda duruyoruz adamin biri geldi
arkadan vurdu göz göre göre...
Milletin dedigiyse "Amaan ne var canim siz Almancisiniz size dokunmaz"
Biz parayi sokakda topluyoruzya hani...
Öyle diyincede arabamizi onlardan kiskanmis oluyoruz...

Sonra birde su var "Koskoca Almancilarsiniz, insan birer paket sigara
dagitir bari herkese yada suraya buraya götürür...."

Heee oldu canim...bizde ztn onun icin calisiyoruz sabahin köründen
aksama kadar...

Bu sene öyle diyenlere artik biktigim icin dedim "Ben Almanci degilim, direk
Almanim..." zorla böyle dedirtiyorlar insana....

Oyle vallaha silerler, para vermezsen kazik gibi cakilirlar hic merak etme delikafadulden benim kocamin kardesi askerde bi harclik yolla deyip duruo, bakalim o evlenince nasil degisecek, insallah bi gun esim gozunu acar da gec olmaz :sinifsinif:lmaz:

su siyah olani cizdim ya cok duydum gordum bunu, lanet olsun ya sigara versek insaniz oyle mi mafoldumben

Ha bi de carpmis bi de size dokanmaz dendi ya YAZIKLAR OLSUN MILLETIME BE pehhhhhhhhhhhhh yasakkelime

bende yanlış anlaşılmak istemem ama turkiyede merdiven yıkamyı çok duşuk bişe olurken gören isanlar belki hiç yapmıycak insanlar almanyada merdiven yıkayıp köpek gezdiriolarmışş
ben bunları kuçukmsediğim için sölemıorumm ama burda yapmadıkları şeleri elin vatanında yapıolar ondan sonra burda hava atanlarda var yani..
belki orda daha fazla para verıolardır böle işlere ama işlev aynı işlev sonuçta..
ayrıca buyuzden bazı dengesizlerin kendini bilmezlerin cezasını sizin gibiler çekıor..
siz yerinizi bilen insansınız belli çook çalışmanın sonucu bazı şeleri yaptık dıosunuz..
ama sana bişi sölimmi bende bursada oturuorum ailem akrabalrım izmirde ...
bende eli boş gittimi ailem deil ama akrabalr olur olma laf edıolar.. siz beni beklıosunuz yoksa hedıemi ..
busoruyu bende çok sorarım içimden..bigun yuzlerinede sölicem ama..
herşey gönlunuzce olsun..

artik kapali bir sekildede yapmiyorlar kardesim ya :1shok:
resmen söylüyor acik acik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…