niye öyle diyorsun? ben türkiyede yasayanlarinda fikrini almak istedim..öyle olmus olmasaydi zaten yazardim basliga öyle birsey ve ayrica topigi baslattigimda türkiyede yasayanlara yönelik soru sordum.. keske böyle düsünmeseydin...neyse herkesin düsüncesi kendine bana saygi duymak düser..ben yinede kendi adima yorumun icin tsk ederim
tamam canım bende fikrimi soyledim ...
hani ölümden baska herseyin bir caresi vardır mantıgıyla düşüncelerimi söyledim ...
bana dert olmadıgını vede asla olma ihtimali olmadıgını belirttim ... az onceki mesajımda ...
bende hersekilde size saygı duyuyorum ... rica ediyor hoş muabbetler diliyorum ... opuyorumnanaktan
Yok öyle demeni kimse beklemedi...allah sükürler olsun acinacak durumda degiliz vesselam..a.s..lakin sürekli topigin amacini sorgulaman bana tuhaf geldi kusura bakma...
Arkadasimiz gurbetci türklerin SIKINTISINI dile getirmek istemis sadece.....dertlestik paylastik...hem fikir olmayabilirsin...ama sürekli ne diye sizlaniyorsunuz, dönün o zaman, sizin tercihiniz, ayila bayila gittiniz gibi sözlerinle konun disina cikan sendin...
arkadasım birincisi ben asla topikin amacını sorgulamam sorgulamadım ...
sizin sanamı dert oldu sozunuzden sonra o şekil yazdım ve amacı sorgulama diye birsey yok ortada ...
ikincisi evet bu sizin tercihiniz kalmak yada donmek ...
üçüncüsü ben burda kimsenin şahsına karşı ayıla bayıla gittiniz ! ( siz gittiniz ) gibi bişey kullanmadım ...
bizde kör sagır dilsiz degiliz elbet ayıla bayıla oraya gitmeye çalışanlar var ... ve hep oldu ha gidende var gidemeyende ... ve hala bir yurt dışı sevdası var millette ... buna dayanarak soyledim ...
ve unutmayınki benim sizinle bir sorunum yok ...
karşıt düşüncelerde bu kadar celallenmenize gerek yok ...
Yaw ne celallenmesi be güzelim...dur barisalim...gel hele bi öpiyim...Şeniz
Fikirler ayri olabilir...gönüller bir olsun....burda tartisip arkadasimizin güzel konusunu mahf etmeyelim dimi
Ah ah o kadar gelmek isterim ki, ama gulsum ablanin dedigi gibi o kadar kolay degil, saglik acisindan para acisindan, burda alistik, orda cocugun et isterse burdaki gibi koyun kesemezsin, alabilirsin, ama kac kez?
para kazaniyoruz, ama nereye gidio, mesela benim esim dedigim gibi saat 6 da uyanip ise gidip(insaat)
aksam saat 6 veya 7 de geliyor, maasi 1500 euro, 490 ev yardimiyla kira gidio, elektrik 70 euro, gaz 90 euro, yiyecek giyecek toplam cocuklarla felan toplasan, en ucuzunu almaya kalkissan 300 belki de daha fazla, ev vergisi televizyon vergisi 350-370 euro, araba sigortasi ev sigortasi bize kalio 200 bilemedin 300 hele bu aralar battik, serefsiz patronu esimin(turk) dogru durust vermedi maaslarini malesef, yedi bitirdi bizi adi pislik, iki kunyem vardi cocuklarim ackalmasin diye onlari saatim topu topuna 50 euro yapti,iki sey aldik bitti, rezillik yani, ordan oyle gorunuyor burasi, oyle herkesin sandigi gibi luks kolay degil .
Bi gelen pisman bi de gelmeyen:gitme:senağlama
ah canim ya burdaki türkler böyle iste insanin iligini kurtuyolar,öbür tarafi düsünen yok burda altin bozdurmakda mesele yok pahasina gidiyor bizim suan cok sükür iyi durumdayiz sizin isiniz cok zor benimde esimin 1400 euro maas aldigi zamanlar vardi bilirim cok zor o parayla geciinmek zaten her ay borc kaliyodu bankada simdi is degistirdide rahatladik cok sükür rabbim sizede güzel kapilar acar ins
Merhaba KK üyeleri.. yazima baslamadan önce sunu belirtmek istiyorum burada paylasacak olduklarim asla ve asla kavga cikarmak /tartisma yaratmak icin degil..
Hayatin icinden oldugu icin sizlerle paylasmak istiyorum..
Ben Almanyada dogup büyüdüm.. burda okudum.. burda calistim.. burda düzenimi kurdum..
Dogdugumda belkide duydugum ilk kelime almanca oldu.. bilemiyorum.. krese gittim almanca konusulurdu,evimizde annem ve babam düzgün türkce ögrenmem icin cabalardi..Evimizi hatirliyorumda, her odada mutlaka bir Atatürk resmi vardi!Türk bayragi asiliydi evimizin girisinde.. :asigim: turkbayragi
Demek istedigim dört bir yanim almanyayla cevriliyken yinede hep kalbimizde Türkiye oldu ! turkbayragi Babam bana köyümüzden bahsederdi,akrabalardan..
Ki zaman geldi izine gidildi.. kücükken pek hatirlamiyorum,ama aklimda kalan sunlar.. bir yere gittigimizde bana sorarlardi "sen almanci .... nin kizimisin?" diye.. otomatikmen evet diyordun..
Her cümlenin basi : "almanyada bu nasil, su nasil, bu farkli mi , su varmi, bu varmi" oluyordu..kücükken hic sinirime dokunmazdi.. niye dokunsunki zaten, soranlar hep sevdigim insanlardi,senede bir görsemde seviyordum onlari..
Zaman geldi gecti,yasim ilerledi ve izinler cogaldi, türkiyeye giderdik.. herkesin gözü üzerimizde olurdu.. niye hic anlamazdim,bizde normal bir aileydik. ne dört dörtlüktük nede cekilmezdik CADIARZU
Cok iyi hatirliyorum Selcukla yeni tanismistim,memlekete gittik yine arabayla..
Kuzenlerimin hepsi siraya dizilmis,hediye bekliyorlar.. bizi degil
O an o kadar dellendimki,istedigim tek sey selcugun yanina gitmek oldu.. senağlama
cünkü bizim burda cektigimizi o biliyordu, her hafta yabancilarla sorunlari olanlarla kavga ederdim Türklere laf ettikleri icin..yiprandigimi o görürdü :çok üzgünüm:
Neyse uzun lafin kisasi, kuzenlerimin muhabbetlerini dinledikce kendi aralarinda almanci kuzenimiz dediklerini duyar oldum, almancilarin evi var,almancilarin arabasi var almancilarin cep telefonlari var diye.. cok zoruma gitti,cünkü almanyada babamin ve annemin sabah saat 5 de is basi yaptigini ben görürdüm ve ben annemlerin su an ne kadar agri cektigini görüyorum, neyden peki ? agir is yapmaktan, 30 yil boyunca ayni hareketi yapmaktan !
O andan itibaren cok degistim,artik ben türkiyeye gittigim zaman ,mal mülk soranlara ya hic cevap vermiyorum yada oldugu gibi söylüyorum..artik utanmiyorum "evet var" demeye,cünkü bende calistim, bende okumak icin cok sey sarf ettim.. ve ben kücükken annemler tarafindan bakiciya birakildim gidip calisabilsinler diye..
Neden bilmiyorum ama bir cok kisi Almancilar icin havali diyor.. aciklayabilecek olan varmi ?
Istisnalar var, evet cokkk havali olanlarida var ,yalan demiyorum..ama yerli milletimizde bu yokmu?Bizler her yil vatan hasretiyle 4 bin kilometre yol gidiyor arkadaslar, o bulgarlarin zulmünü vs. yazmiyorum bile sayfa doluyor diye !lmaz:
Ve bizim her tavrimiz kötü olarak adlandiriliyor.. Bunu en basta kendi canim kanim akrabalarim yapiyor,degilki yabancilar yapmasin :1closedeyes:
Aman neden bu kadar uzun yazdigimida pek bilmiyorumda artik toplanmis hepsi..
Benim diyecegim su, eger bir "almanci" elinde pahali telefonla, üzerinde güzel kiyafetle altinda güzel bir arabayla vatanina geliyorsa bilin ki onlar icin sabahin köründe kalkip ise gidip belkide alman emrinde calisip kazanarak aldi onlari.. en azindan benim cevremdekiler öyle..
Lütfen yanlis anlamayin,benim sözüm kendi cevremdeki akrabalarima!
görgüsüz diye adlandiran kisilere.
elbette biliyorum havali turistler cok, biliyorum türkiyedeki arkadaslarimizda cok agir calisiyor hayat sartlari zor onuda biliyorum.. sadece paylasip biraz olsun icimi dökmek istedim.
Herkese hayirli cuma'lar.. saygilar !
bencede türklerle calisilmaz canim..
insaat yapanlarin (sahiplerin)altinda son model arabalar,milletin parasini vermeye gelince tik yok..kac dava aldim böyle. .kac kere tartistim.. en iyisi esine Arbeitsamt yardimiyla düzgün bir is bulmak !
canim benim esim türklerle calismiyor( cok sükür ),corumlucadi arkadasimizin esi.
vay be bu kadar olur.. arkadaslar az önce maillerime baktim.. askerde olan kuzenim mail yazmis
"sizi sildim artik" diye.. hayirdir diyerek okudum..megersem beyefendi askere giderken biz ona harclik neyim göndermemisiz.. onu arayip sormamisz.. bende yumdum gözümü actim agzimi.. sen bizi aradinmi.simay dogdu hayirli olsun dedinmi vs vs. diye.. ay dellenmemek elde degil yaaa
Sanirim bütün "Almancilar" ayni seyden sikayetci...
Almanyada Yabanci, memleketimizde Almanci...
Bu sene bayagi bi sinir oldum ztn...
ilk defa arabayla izine gittik, keskede gitmez olsaydik...
Kendi ailenin bile diline düsüyorsun...
Mesela TRde kirmizi isikda duruyoruz adamin biri geldi
arkadan vurdu göz göre göre...
Milletin dedigiyse "Amaan ne var canim siz Almancisiniz size dokunmaz"Biz parayi sokakda topluyoruzya hani...
Öyle diyincede arabamizi onlardan kiskanmis oluyoruz...
Sonra birde su var "Koskoca Almancilarsiniz, insan birer paket sigara
dagitir bari herkese yada suraya buraya götürür...."Heee oldu canim...bizde ztn onun icin calisiyoruz sabahin köründen
aksama kadar...
Bu sene öyle diyenlere artik biktigim icin dedim "Ben Almanci degilim, direk
Almanim..." zorla böyle dedirtiyorlar insana....
Oyle vallaha silerler, para vermezsen kazik gibi cakilirlar hic merak etme delikafadulden benim kocamin kardesi askerde bi harclik yolla deyip duruo, bakalim o evlenince nasil degisecek, insallah bi gun esim gozunu acar da gec olmaz :sinifsinif:lmaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?