canım arkadaşlarım haklı yada haksız diye bır konu yok ınanın. amaç sohpet. sizleri çok ıyı anlıyorum, çok zor arada kalmak, bı olmamışlık, tam oturamamışlık, ne oralı ne buralı olamamak çok zor. ama benım gözumden gördugum eksıler bunlardı.tabi herkes aynı degıl, burada ki insanlar da abartılı giyinince aynı dışlanmış bakışı atıverıyoruz aslında. ama şöyle bır gerçek var siz orada çalışıyorsunuz belkı omrunuzun buyuk bır bölümünü verıyorsunuz ama karşılıgını alıyorsunuz, artık zengın oluyor emeklılıkte burada zengın olarak yaşantınıza devam edıyorsunuz. ama burada yıllarının vererek emeklı olmuş ınsanlar 3 kuruş maaşla sürünüyor. belkı çok üzülüyorsunuz, gurbetle yollarla geçiyor ömrunuz ama deger dıye duşunuyorum. sizlerı öpuyorum.
Ah be benim güllü dalli arkadasim....ates düstügü yeri yakar...

Zenginlik he? Keske!!!
Keske bari zengin olsak....o zaman hic olmazsa burda kaldigmiza deger belki....ama inan bana zenginlik kim? Biz kim? Bir kör bogaz iste....ve uzun yillarin verdigi bir aliskanlik bizi burda tutan....

Yasliliktaki emekliligi kast ediyorsan oda burda bitti sayilir....zaten is güc yok ki calisip emekli olasin....aldigin 300-500 € ilede ne dogru düzgün karnin doyuyor nede zengin oluyorsun...kit kanat iste...

Annelermiz Babalarimiz yine bizden sansliydi bir bakima....hic olmazsa türkiyede yatirim yaptilar, ev aldilar, dükkan aldilar...simdi ordan gelen kiralar ve emeklilerinle geciniyorlar bir sekilde.....gerci hos....benim burda Fabrika köselerinde 3 vardiye cigerim bittikten sonra, ahim gitmis vahim kalmistan sonra, ömrüm aileme yurduma hasret gittikten sonra oda neye yarar ya....? Inan bana cogu o emekliligin 5 sene bile sefasini süremeden göcüp gidiyor aramizdan....hastaliklar basliyor cünkü....:çok üzgünüm:
Bizim kusagin o lüksü bile yok...markin mark oldugu zamanlar doldurdu herkes kesesini....Gecinmek bile öyle zorken artirmak ne ala....euro geldiginden beri millet kan agliyor....
Degermi acaba sence??? Bence degmez...bazen diyorum...keske benimde secme hakkim olsaydi....yurdumda vatanimda yasamak nasip olsaydi...belki hergün bal börek yiyemicektim...ama vatanimdaki yedigim o domates ekmegin tadi cok daha farkli olacakti...
Kader kismet isleri bunlar gulkurusu....buda bizlerin imtihaniymis demekki