Bütün almancılar aynı dertten mi müzdarip olur ya :uhm: uzak bi akrabamız da aynen yazılanlardan bahsetti benneyaptımki turistik yerlerde çok bulunmadığımdan sanırım farkedemedim :sm_confused:
vatanını özle geldiğine pişman ol kafamçokkarıştı zor olmalı senin için :1hug:
bence havalı degiller ama gurbetci oldukları anlasılıyor genelde geldiklerinde ama ben burnu havad havalı tiplerini hiç tanımadım
orda doğup büyümene rağmen türkçe yazımın,imla kurallarına uyman,noktalama işaretleri gayet güzel..
hiç almanyada akrabamız olmadı bu yüzden bu konuda pek fikrim yok..
havalı olmasından ziyade en çokta herkesin her gelişte birşey beklemesi çok sinir bozucu..
sanki almanyada yaşayan türkler parayı yoldan topluyor..
evet orda şartlar biraz daha rahat ama bu paranın kolay kazanıldığı anlamına gelmiyor...
olaki borcun derdin var açılmak istemiyorsun fazla ama gelirken halının dayısının kızının torunun gelininin gelinini bile düşünüp hediye almak zorundasın...sankim tr'de bişey yok....
yazdıklarının hepside doğru.benimde almanyadan gelen akrabalarımız var.ilk sene kimseye bşey getirmediler diye annesi babası dahil herkes bişeyler söyledi arkasından.sanki herkese çukulata şampuan hediye getirmeyeleri mecburmuş gibi bakıldı.zavallılar şimdi her gelenin eline bir ppaket çukulata tutuşturuyorlar.
evde en güzel Türkçeyi Simay kullanacak :lepi:
bende kimiza öyle örnek olmak istiyorum.. :asigim:
evet canim aynen öyle.. ne yaparsan suc oluyor...
sen iyilik olsun diye cocuklara kiyafet alip götürüyorsun " biz sizin eskilerinimizi giyecez " diyerek atiyorlar.. yani yeni almissin daha etiketi duruyor düsün artik.. nankörlügün bu kadari..
selcuk ne zaman almanyaya geldi calisir oldu, her msn actiginda kiz kardesine diyor "canim biz turistler havali mavali diyorduk ama adamlar calisarak elde ediyor " diye..
ceken anlar iste :gitme:
ne güzel dile getirmişsin duygularını
senin gibi olan birçok kişi tanırım artık memlekete gelmek istemeyen
içlerindeki memleket hasretine tuz basıp gelmemeye çalışan birçok kiş var malesef
herşey geçmişten geliyor gelirken getirilen hediyeler geçmişte burda yoktu paylaşmak için getiriliyordu
fakat şimdi herşey var fakat beleşçi olanlar gelecekleri dört gözle bekliyorlar yinede
sadece bu da değil gelecekleri araba ne marka
neler giyiyorlar
ayyy biz bunlara her yemeğide beğendiremeyiz
anlamıyorum bu insanları
gelen senin canın kanın dün neyse bugünde o
sen değişmediğin sürece o zaten değişmez
yeterki sen kendin ol haa o değiştiyse bu onun sorunu olur
içindekileri anlayabiliyorum canım
iki ülke vatandaşısın ama ikisinede sığamıyorsun
sana birşey diyeyimmi
kimseyi görme doğrunu yaşa
herşeyi güzel özetlemişsin zaten
mutlu anlayışlı insanlarla karşılaşman dileğiyle
evde en güzel Türkçeyi Simay kullanacak :lepi:
benneyaptımki
çekmeyen ne anlar artık o zaman :gitme:
dogru simay cok sansli, 3 kisi dört dörtlük türkce konusuyor , bende almancayi öyle konusuyorum.. bir kacda yabanci dilim var tamaaam yasadi guzum benim :asigim:
azerice konusan bide dayisi var :roflol:
Bu sadece Almanya'da yaşayan arkadaşlar için değil de bütün gurbetçiler için geçerli bir durum ..
Ekmek elden;su gölden '... oh mis gibi yaşıyorlar gözüyle bakılıyor gurbetçilere..
Dert yok tasa yok;gelir çok eee gider yok mu ?
Empati yapılsın istiyorum zaman zaman;
her ne kadar mutlu mesut rahat yaşasak da mutlaka birşeylerden fedakarlık etmiyor muyuz..
Ailemizden;vatanımızdan;toprağımızın kokusundan?..
Bizler de istemez miyiz kahvaltılarımızı beraberce edelim;sıcacık mis gibi türk çayının kokusunu içimize çekelim;peynirimizi zeytinimizi simidimizi paylaşalım..
Güler yüze tatlı söze doyalım..
Her gözümüzü açtığımızda annemizi babamızı kardeşlerimizi arkadaşlarımızı yanı başımızda bulalım..
İstemez miyiz onlara sarılalım sıkı sıkı?..
Tesellimiz:Rabbimizin sevgisi..
Zahmette rahmet;külfette nimet vardır daima..
Bir ablamız derdi ki Rabbim gurbetçinin gönlündedir;derininde;rahmetindedir..Neler hissettiğini sadece Allah bilir..
Hüzünlü hasretli gönüllere ince bir ah dokunur;
Ruhu özlemle dolanın kalbine hz Allah dokunur..
Allah'a şükür menfaat ve çıkar barındıran ilişkilerimiz dostluklarımız yok;olmadı .. (ya da olanları görmek istemiyorum)
İnsan sevdiklerine ; öz vatanına kavuşmanın heyecanı ve hevesi ile koşa koşa giderken ;kollarını açmışken
Muhataplarının;yüreklerine değil ellerine bakması çok kırıcı olsa gerek..
Arif olan;anlar halden..
Sıkmayın tatlı canlarınızı..
Allah sahidim neden bilmiyorum ama gözümden yaslar akti..
cok sagol yorumun icin.. evet orasida var, biz yemek begenmiyormusuz, yatak begenmezmisiz..halbuki onlardan önce divanlara,yer yatagina atlayan biziz..
güzel dikleklerin icinde tesekkür ederim saygilar :asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?