Almanya Gelinleri Meslek Edinenler ve Edinmek İsteyenlerin Köşesi

Ben burda dogup büyüdüm. Bir araba galerisinde ticaret ve muhasebe ile ilgili meslek yaptim ayrica karate ögretmeniydim, ama anne olduktan sonra cocuklarimin ilk 3 yillarini onlarin yaninda gecirmek istedim... Ama bu zamanda sadece esin kazanci ile gecinmek te mümkün degil. Cocuklarim 5 ve 2 yasindalar. Evden calisiyorum. Cok seviyorum isimi. Toplantilar düzenleyip kozmetik, temizlik ve beslenme destek ürünleri satiyorum. Cok yüksek kalitede ürünler ve her bir ürün icin 90 günlük memnuniyet garantisi var. Kaliteli olmasalar firma bu garantiyi vermez. Yani alan kullanip yarilasa bile her ne aldiysa, ve % 100 memnun kalmadiysa, hic bir neden belirtmeden geri verip parasinin tümünü geri alabiliyor...

Ben sükrediyorum bu isi bulduguma... Bilgi almak isteyen olursa, seve seve sorulari cevaplarim...

Ayrica buraya gelipte dil ögrenip, meslek ögrenenlere, okuyanlara hayranim... Azminize bayildim... Ayakta alkisliyorum sizi...

Ve arayis icinde olanlara da , lütfen hayallerinize simsIkI sarilin demek istiyorum... Cani gönülden isteyin, korkmayin. Caresizsen CARE si SENSIN! istedikten sonra hersey olur, yeterki cesaretli olun.
Isini severek yapmak ya da sevdigin bir iste calismak cok güzel.
Ama merak ediyorum gene de bu is cok zor gelir bana da herhalde cünkü insanlari menmun etmek o kadar zor ki!
Arayis icindeyim ve saatlerce internet basinda is bakiyorum, tel. ediyorum bazi is verenlere de güvenemiyorum.
Daha önceden bir firmanin satis elemani olarak calismistim, arkadas gene calis diyor ama bilemiyorum...ürünlar cok pahali, ekonomik krizden herkes sikayetci, hayirlisi...

Evdeyim, esim sürekli calisiyo cok sükür maasi güzel... calismassam kafayi yemek üzereyim bunu da biliyorum. ;(:-)çok üzgünüm:

kizlar dedigim gibi almancam cok az ama meslek yapicam kafaya koydum rezilde olsam kepazede basaricam ins.....lütfen sizde azilmi olun.....

bende 20 ysinda ögrenci olarak ama evli geldim.kayinvalide engeline takilinca esde destek olmayinca 15 yildir tikanip kaldim.bazen cok istemekte yeterli olmuyor arkadaslar aile destegi cok önemli buralarda.simdi mcdonaldsta mutfakat calisiyorum yarim yamalak bir almanca .nehayallerim vardi ya.simdi hepsi keskelerde kaldi keskelerdeeee...

Aile destegi cok önemli haklisin canim, Allah herkese güc kuvvet versin canim....:enbuyukkk:

tatlim b1 sinavini duzenleyen bölgenizde kurslar var bunlari rathaustan ogrenebilirsin
ve bu 600 saati gormek mecburi diye biliyorum hele hele 2005ten sonra gelenler icin sart
bu kursu bitirenler giriyor sanirim ama emin degilim

600 saat mecbur benim bildigim kadariyla, ki ben 900 saatten fazla ders gördüm, gencler icin böyleymis!!! arastirmalisiniz...

slm ya ben bisey sormak istiyorum bende kursa gidiyorum 5. ayin sonunda sinavim var bana dua edin ne olur benden 1 ay önce bir arkadasim sinava girdi ve bu arkdasim ilk bastan 3 ay gitti sinavi veremedi sonra 2. seferde 3 ay gitti onda da sinavi veremedi sonra 3. de 3 ay daha gitti ve a2 aldi hocaya söyledigimde öyle dedi herkes kazandi dedi ama ben bir daha evde calisip girmesini öneririrm dedi peki bu a2 aldi b1 alamadi bunun durumu nedir bilen var mi? yani bende türkiyede sinava girdim belgemi aldim geldim burda da sinava girecegim bende a2 alsam yeterli olur mu benim amacim b1 ama olmazsa yani beni bilgilnedirirseniz memnun olurum:)

bende berlinde yasiyorum almanya ya geleli henüz 8 ay oldu ve evde oturmaktan cok bunaldim :KK43: kursa basladim almancam hemen hemen hic yok aslinda calismak istiyorum ne bir arkadasim var burda ne de bir akrabam konusacak hic kimsem yok fakat ise baslarsam maasimi esim alacakmis kendi kontosuna yatacakmis bana vermeyecekmis
:KK43: calismak istesem nerde calisicam hadi oldu ki calismaya basladim esim maasima el koyacak ne yapacagimi sasirdim kaldim

burda beni duyan kimse yok yada burda bu konu hakkinda bilgisi olan yok ne kötü:KK43:(

slm ya ben bisey sormak istiyorum bende kursa gidiyorum 5. ayin sonunda sinavim var bana dua edin ne olur benden 1 ay önce bir arkadasim sinava girdi ve bu arkdasim ilk bastan 3 ay gitti sinavi veremedi sonra 2. seferde 3 ay gitti onda da sinavi veremedi sonra 3. de 3 ay daha gitti ve a2 aldi hocaya söyledigimde öyle dedi herkes kazandi dedi ama ben bir daha evde calisip girmesini öneririrm dedi peki bu a2 aldi b1 alamadi bunun durumu nedir bilen var mi? yani bende türkiyede sinava girdim belgemi aldim geldim burda da sinava girecegim bende a2 alsam yeterli olur mu benim amacim b1 ama olmazsa yani beni bilgilnedirirseniz memnun olurum:)

nehir canim a2 nin hic bir önemi yok.. o sadece üzülme diye verilmis bir belge gibi geliyor bana.. cunku resmi kuruluslarda oturma izinlkerinde hic bir degeri yok.. sadece yeniden kursa gitmek istediginde seviyeni bilirliyebilir
bütün islerinde kabul gorucek tek belge B1yerimseniben

merhaba. ben birbuçuk aydır almanyadayım. eşim alman. almanca bilgim çok yok. ailebirleşim a1 sınavını kazandım ama bu yeterli değil. şimdi uyum kursu için başvuruda bulunduk ve bekliyorum. arkadaşlar bu zaman zarfında hem kursa gitmek hemde parttime bir işte çalışmak istiyorum. benimde dilim yetersiz. yaşadığım yer saabrückene yakın bir yer. burada hiç türk yok ve zorluk yaşıyorum. eşim de şuan işsiz. ailesinin üzerindeki evde yaşıyoruz ama bu benim için zor. çünki ailesi türklere pek sıcak bakmıyorlar açıkcası. yani soğuguz. eşimle bazı zorluklar olsada anlaşıyoruz. o benim için türkçe öğrendi ben malesef almacayı öğrenemedim ama azimliyim enfazla bir yıla kadar öğreneceğim inşallah. ama bu zaman zarfında bir fabrikada veya başka bir iş bulabilirmiyim. dil kesin aranıyormu..ne olur yardımcı olurmusunuz...nerelere başvurabilirim. şimdiden teşekkürler

Canim bir ara bende pek heveslendim ama dilim yeterli degildi tek bir tavuk fabrikasi vardi gocmenleri calistiran ordada cok hak yiyorlardi esim asla yollamam dedi.Insan calismak istiyo ama ortam yok iste ne gicik ya.Seni cok iyi anliyorum bacim yani :KK43:(

arkadaaşım bu tavuk fabrikası hangi şehirde...bana yazarmısın

6 sene önce almanyaya evlenerek geldim tr ünırversiteye2 yıllık direk geçiş hakkım vardı kullanmadım evlendim hemen mafoldumben şimdi almanyanın hannover sehrindeyim ve almanca kursuna gidiyorum yakında b1 sınavım var inş kazanırım ben burda ünir okuyabılırmyıım 2 senelık hakkım burdada geçerli oluyormu o hakkımı şımdı kullanabılırmıyım bırde ausbıldung yapmak istiyorum anaokulu ögretmenlıgı ıcın neler yapmam lazım arkadaslar bılen varsa lütfen yazsın sabırsızlıkla beklıyorum sevgıler opuyorumnanaktan[/QUOTE

canim eger almancan süper ise anaokulu ögretmenligi yapa bilirsin ausbildung yapa bilmen icin beverbuk yazman lazim allah kolaylik versin

2 sene konusunda emin misin? istersen bir kez daha sor, ben geldigimde 3yillik oturum ve suresiz calisma izni aldim sanirim geldikten 2-3hafta sonraydi.[/I]
bende avusturyadayim bende böyle birsey duymadim arastir hayirlisi olsun bende almanca ögreniyorum kursa gittim bir daha istiyorum yola devam:Saruboceq:

Ben 2 seneye yakin burdayim, kursa gittim ilk geldigimde 1 sene boyunca ve B1 sinavini kazandim. dilim iyidir, islerimizi ben hallediyorum simdi ise is ariyorum kendi kafama göre olsun istiyorum biraz seciciyim. ben fransa dan geldim buraya, fransizcam ana dilim gibi, ve fransizcayla ilgili birseyler yapmak istiyorum. Ders veriyorum 1-2 kisiye ama ben sigortali bir is olsun diyorum ama henüz bulamadim. Allah yardimcimiz olsun... eger dil bilmiyorsaniz kursa gidin ve ögrenin arkadaslar, dil bilmeden burda yasanmaz!!!

ben 3 aydır almanyadayım. şu an almanca kurslarına gidiyorum. tabiki dilim yeterli değil ama bende çalışmak istiyorum. türkiyede yıllarca muhasebecilik yaptım yani hep çalıştım. şimdi dil öğreniyorum. dil yetersiz olunca almanyada iş çok zor. ilk etapta ben de hastanelerde çalışabilirim mesela arkadaşın dediği gibi çamaşırhane olabilir. ayyyyy ne zorrrrrr... yaaaa türkiyede iyi bir firmada çalışır iken şimdi çamaşırhanede veya temizlik gibi işlerdemi çalışmak zorunda kalacağım.... hani almanyanın taşı toprağı altındı?

arkadaşım B1 sınavına girmişsin... nasıl zormu... çünki bende bu sınava hazırlanıyorum..A1 in birazdaha zoru dediler... format olarak aynımı? bilgi verirsen çok memnun olurum... hepimize bol şanslar

bende almanyaya 2001 agustosta geldim.. realschulabschluss yaptim fach abi yapmak istedim son sinifta kaldim devam edemedim.. bibucuk sene fln gecti simdi iste bürokauffrau olarak umschulung yapiyorum...oda bir bucuk sene sonra bitiyor.. ama ben türkiyede yasicagim icin türkiyede ise yararmi bilmiyorum bu meslek...biliyosunuz türkiye ile buradaki is yasami cok farkli.. burada ögrendigim orada ise yararmi dersiniz ?

CADIARZU
merhaba bende vize için başvurdum bekliyorum 1 ay içinde cevap gelir diye umuyorum ben köln bergheimde yaşayacagım eşim otobüs şoförü ben 4 yıllık ünv mezunuyum 1 senede ögretmenlik yaptım eşim çalışmamı istiyor bnde istiyorum evde duramam çünkü ben hırslı biriyim ve mutlaka bir işe girerim benim istegim part time bir yerde çalışmak sekreter falan olarak sizce bulabilirmiyim iş tabi önce b1 sınavını vermem gerek biliyorum ve kendime inanıyorum yaparım b1 sınavını ben ögretmenlik yapmak istiyorum aslında o nasıl olur bilgisi olan varmı aranızda CADIARZU

merhaba bayanlar almanyaya üniversite okumak için gelmeyi düşünüyorum ayrıca belçikayada gelin geleceğim nasipse ins.Tr de bilgisayar bölümü okuorum almanyada bilgisayar müh.okuma hakkım war.en azından mesleğim olsun calısayım istiorum.yurtdışından memnunmusunuz hem eğitim hem evlilik hem iş açısından yorumlarrınızı bekliorum bayanlar???

X