Almanya Gelinleri Meslek Edinenler ve Edinmek İsteyenlerin Köşesi

2 sene oldu geleli almanya gülsemin.m.gladbach cok yakin bize 10 dk.falanevet 600 saatlik derse tabi tutuldum.

yapma ya Rheydtada yakinmisin peki

hani buyuk Türk restauranti var bazen canli muzik yapiyorlar

biz arada hafta sonlari geliriz esimle arkadaslariyla hihoyyyt

ayy ne guzel ya belki bizde bulusma duzenleriz varsa baska arkadaslar hihoyyyt

daha yenisin sanirim canim k.kda kk bulusmalari meshurdur :smiley-cool:

haftada kac kez gidiceksin kursa peki birde ucreti ne kadar ben saatine 1 euro oduyordum

yok bilmiyorum o resttoranti.bulusuruz valla.benim hic arkadas yok burda iyi olur kendime arkaads bulurum

sadem22 sen kölndeki türk unisinden bahsetmisin bilgi verebilirmisin bende kölne yakin oturuyorum ve universiteye gitmeyi düsünüyoorumda tesekkürler simdiden

sadem22 sen kölndeki türk unisinden bahsetmisin bilgi verebilirmisin bende kölne yakin oturuyorum ve universiteye gitmeyi düsünüyoorumda tesekkürler simdiden

verim arkadasim.türk ünisinin adi.bati avrupa anadolu üniversitesi.yani eskisehirdeki annadolu üniversitesinin almanyadaki kolu.bi cok ülkede var.bu üniye giris sinavi var kazanirsan girebiliyorsun.iktisat,isletme,halkla iliskiler ön lisans,turizm ve otelcilik ön lisans.bölümleri var.daha sonra dsh dil sinavini yaptiktan sonra 2 sene sonra bu üniden alman üniversitesine direk gecis yapabiliyosun.daha cok bilgi almak istersen canim www.anadolu-üni.de adresinden girip ögrenebilirsin canim

saat 8.30 dan 12:00ye kadar kurs 600 saatlik ders veriliyor.benim kurs isi biraz karisti ama.5 ay baska bi sehirde gittim.tasininca biraktim.sonra kaldigim yerden 3 ay gittim.derslerimiz a1,a2 dersleri gördük ama bizi b1 sinavina koydular.bende 1.5 puanla kaybettim b1 sinavini simdi yeniden gidecegim 3 ay sonra yeniden sinava girecegim b1 icin.

saat 8.30 dan 12:00ye kadar kurs 600 saatlik ders veriliyor.benim kurs isi biraz karisti ama.5 ay baska bi sehirde gittim.tasininca biraktim.sonra kaldigim yerden 3 ay gittim.derslerimiz a1,a2 dersleri gördük ama bizi b1 sinavina koydular.bende 1.5 puanla kaybettim b1 sinavini simdi yeniden gidecegim 3 ay sonra yeniden sinava girecegim b1 icin. a.s

peki o kurs mecburi mi ?
gitmese nolur ?
yani sonucta sende bi ara biraktim sonra tekrar basladim diyorsun
yani mecburi mi yinede ?

peki o kurs mecburi mi ?
gitmese nolur ?
yani sonucta sende bi ara biraktim sonra tekrar basladim diyorsun
yani mecburi mi yinede ?

600 satlik kurs yapman mecburi evet ama b1 sinavi mecbur degil.genelde yeni gelenler 600 saatlik kursu yapip a1 sinavina giriyolar.

arkadaslar bende calismak istiyorum ama sizin kadar sansli degilim ben geleli 14 yil oldu cocuklar büyüdü sayilir sizce gecmi kaldim calismak icin?benim geldigim yillarda bir gelinin calismasi imkazsizdi nerdeyse siz daha sanslisiniz.

Son düzenleme:
arkadaslar bende calismak istiyorum ama sizin kadar sansli degilim ben geleli 14 yil oldu cocuklar büyüdü sayilir sizce gecmi kaldim calismak icin?benim geldigim yillarda bir gelinin calismasi imkazsizdi nerdeyse siz daha sanslisiniz.

canim niye gec olsun,
peki ne gibi bir is yapmayi düsünüyorsun?

arkadaslar bende su anda kursa gidiyorum daha oncede gitmistim ama simdi 600 saati doldurduktan sonra b1 sinavina giricem eger kazanirsam ausbildung yapmayi dusunuyorum eger oda olmassa iyi bir is bulup calismayi dusunuyorum

bu b1 snavlarina nerde giriyorsunuz bende kendimi denemek isterim kursa yazilmadan b1 sinavina girememmi?

benim esim calismami istemiyor:KK43:((
hep evdeyim hepppppp
okadar bunaldimki anlatamam bi kac arkadasim var sadece
dogru duzgun gezilcek yerde yok hamburg cok kalabalik bunaltiyo insani
kuflencem evde:KK70::KK70::KK70::KK70:

hayirlisiyla donus yapsak turkiyeye keskeeeeeee

X