Almanya Gelinleri Meslek Edinenler ve Edinmek İsteyenlerin Köşesi

bu b1 snavlarina nerde giriyorsunuz bende kendimi denemek isterim kursa yazilmadan b1 sinavina girememmi?

tatlim b1 sinavini duzenleyen bölgenizde kurslar var bunlari rathaustan ogrenebilirsin
ve bu 600 saati gormek mecburi diye biliyorum hele hele 2005ten sonra gelenler icin sart
bu kursu bitirenler giriyor sanirim ama emin degilim

kizlarr bende geleli 7 sene oldu ama 5 seneden beri calisiyorumm hemsire yardimcisi oldumm bir huzur evinde kisaca ev degill hastahane diyee geciyoo cokk memnunum cokk mutluyumm insan istedikten sionra herseyi yapar tabiki kocalarda destek cikarsaa .:1hug:

tesekkür ederim rathausa gidip sorayim ozaman ordan detayli bilgi alabilirim sanirim. ben 2003 yilinda geldim ve 3 seneye yakin volkshochschuleye gittim sanirim 600 saati doldurmusumdur hic hesaplamadim ama olmadi oraya bir danisayim yada ordan bir kagit falan almayi deneyeyim tesekkürler

kizlarr bende geleli 7 sene oldu ama 5 seneden beri calisiyorumm hemsire yardimcisi oldumm bir huzur evinde kisaca ev degill hastahane diyee geciyoo cokk memnunum cokk mutluyumm insan istedikten sionra herseyi yapar tabiki kocalarda destek cikarsaa .:1hug:

nasil basvurdun bilgilendirebilirmisin ravzanur?

arbeitest du als pflege helferin ??? das echt schwer ,bundan iki yil önce bende yapcaktim o meslegi ama cesaret edemedim devamli huzur evinde ... yaslilari kaldirip onlari yikamak altlarini almak olmasaydi tamam ama ..... zor bi is cidden kolay gelsin sana
beni okulum bitince burda abitur olarak geciyor doktor asistanligini düsünüyorum
esim cok destek cikiyor :asigim:
gercekten insan istedikten sonra herseyi basarir

kızlar çok sağolun sorumu yanıtladığınız için..
ama ne çok sey varmış ben şimdi almancayı öğrendim diyelim. kursa gitmicem ama orda çalışmak ve okumak için nee kadar çok sınava girmem gerekiyo. ben şimdi açıköğretim okul öncesi öğretmenliği yapıyrum ve de çalışıyrum 3 yıllık tecrübem olucak üniversite bittiğinde. neler yapmam gerek orda çalışıp okumak zor mu. eşim çok zor boşuna uğraşma okulu da bitirsen burda bi işe yaramicak gel evlenelim diyo.. okul bitmeden asla diyorum kavga çıkıyo bu sefer.. off napıcağımı şaşırdımm akıl verin lütfeennn....

kızlar çok sağolun sorumu yanıtladığınız için..
ama ne çok sey varmış ben şimdi almancayı öğrendim diyelim. kursa gitmicem ama orda çalışmak ve okumak için nee kadar çok sınava girmem gerekiyo. ben şimdi açıköğretim okul öncesi öğretmenliği yapıyrum ve de çalışıyrum 3 yıllık tecrübem olucak üniversite bittiğinde. neler yapmam gerek orda çalışıp okumak zor mu. eşim çok zor boşuna uğraşma okulu da bitirsen burda bi işe yaramicak gel evlenelim diyo.. okul bitmeden asla diyorum kavga çıkıyo bu sefer.. off napıcağımı şaşırdımm akıl verin lütfeennn....

canim burda üniversite okumak istiyorsan eger.a1,a2,b1,b2,c1,c2 dil kursalarini yapmalisin ve daha somra DSH dil sinavina giriyosun eger bu sinavi kazanirsan okudugun bölüme denklik alman üniverrsitesine kayit yapabiliyorsun.

Ne is yapicagimi bilmiyorum ama herhalde hastanede mutfak bölümü olabilir:

bende 20 ysinda ögrenci olarak ama evli geldim.kayinvalide engeline takilinca esde destek olmayinca 15 yildir tikanip kaldim.bazen cok istemekte yeterli olmuyor arkadaslar aile destegi cok önemli buralarda.simdi mcdonaldsta mutfakat calisiyorum yarim yamalak bir almanca .nehayallerim vardi ya.simdi hepsi keskelerde kaldi keskelerdeeee...

bende 20 ysinda ögrenci olarak ama evli geldim.kayinvalide engeline takilinca esde destek olmayinca 15 yildir tikanip kaldim.bazen cok istemekte yeterli olmuyor arkadaslar aile destegi cok önemli buralarda.simdi mcdonaldsta mutfakat calisiyorum yarim yamalak bir almanca .nehayallerim vardi ya.simdi hepsi keskelerde kaldi keskelerdeeee...

mrb cnm karismak gibi olmasin ama hic bir sey icin gec degil :1hug:
acik ögretimden devam edebilirsin okuluna biraz zor olucak ama ayni andada hem is hem okul hemde yabanci dil kursunu yapabilirsin a.s
tabiiki sonucta senin kararin cnm
ins. bundan sonra istedigin hersey yolunda gitmesi dilegiyle hoscakal a.s.

Bende 6sene oldum is istiyorum fakat istediyim gibi bir is yok zaten olsa sasarim

Ben burda dogup büyüdüm. Bir araba galerisinde ticaret ve muhasebe ile ilgili meslek yaptim ayrica karate ögretmeniydim, ama anne olduktan sonra cocuklarimin ilk 3 yillarini onlarin yaninda gecirmek istedim... Ama bu zamanda sadece esin kazanci ile gecinmek te mümkün degil. Cocuklarim 5 ve 2 yasindalar. Evden calisiyorum. Cok seviyorum isimi. Toplantilar düzenleyip kozmetik, temizlik ve beslenme destek ürünleri satiyorum. Cok yüksek kalitede ürünler ve her bir ürün icin 90 günlük memnuniyet garantisi var. Kaliteli olmasalar firma bu garantiyi vermez. Yani alan kullanip yarilasa bile her ne aldiysa, ve % 100 memnun kalmadiysa, hic bir neden belirtmeden geri verip parasinin tümünü geri alabiliyor...

Ben sükrediyorum bu isi bulduguma... Bilgi almak isteyen olursa, seve seve sorulari cevaplarim...

Ayrica buraya gelipte dil ögrenip, meslek ögrenenlere, okuyanlara hayranim... Azminize bayildim... Ayakta alkisliyorum sizi...

Ve arayis icinde olanlara da , lütfen hayallerinize simsIkI sarilin demek istiyorum... Cani gönülden isteyin, korkmayin. Caresizsen CARE si SENSIN! istedikten sonra hersey olur, yeterki cesaretli olun.

Son düzenleme:
masallah kizin cok güzel görür görmez icimden Allah im ne güzel yaratmis dedim bahti güzel olur insallah

arkadaslar meslek basvurulari hangi ayda basliyor?biliyormusunuz?

Meslek yaptim diyen arkadaslara bir soru ????

ben meslek yapmak istiyorum diyorum esimde dahil buradakiler.cokiyi almanca bilmeden yapamazsin okula gidiyorsun derslerinasilanlayacaksin diyorlar.ders gördügün icin imkansiz olur diyorlar..Sizler neler yaptiniz anlatabilir misiniz ?

Meslek yaptim diyen arkadaslara bir soru ????

ben meslek yapmak istiyorum diyorum esimde dahil buradakiler.cokiyi almanca bilmeden yapamazsin okula gidiyorsun derslerinasilanlayacaksin diyorlar.ders gördügün icin imkansiz olur diyorlar..Sizler neler yaptiniz anlatabilir misiniz ?

tatlim ben bir senedir calisiyorum...ve isyerimdeki arkadaslarim hep bana sen cok gencsin neden meslek yapmiyorsun diyorlar...ben de her seferinde almancamin yeterli olmadigini ,iyi derecede konusamadigimi beni almayacaklarini,basaramayacagimi soyleyip duruyorum....ve arkadaslarim her seferinde tam tersine yapabilecegimi ve almncaminda iyi oldugunu soyluyorlar ve meslek hayatinda daha da dilimi ilerletebilecegimi soyluyorlar....aslinda cok iyi konusmamakla beeraber her isimide kendim halledip ,yazip cizecek durumdayim...durup dusunup kendime haksizlik ettigimin farkina vardim...yani demem o ki ...kendi islerini halledebelecek kadar almancan var ise,ve cabuk ogrenir basaririm diyorsan,hirsliysan yapamayacagin sey yok...sonucta cabaliyorsan almanlar cok saygi gosteriyorlar boyle insanlara,ve bu kadar almamcam regmen beni tesvik edenler ise almanlar zaten.......insallah ben de biseyler yapabilirim....cunku bir meslegim iyi bir isim olsun cok ama cok istiyorum...

arkadaslar ben basvurumu yaptim kosmetikerin olarak ..termin verdiler görüscez iins alirlarrrr

X