Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gidicem dedim ama gelip caktirmadan bakiyorum arada, Iran' da yasadik 2 yil, orda camlari erkek siler, kadinlar cikip cam silemez, cunkum kadin cinsel objeligin ötesine gecememistir, insan olarak da pek degeri yoktur maalesef.

Biraz realist olun, koskocaman üç yıldan bahsediyoruz. Birbirinizin adını bile unutursunuz.

Böyle yazarsan biz zaten İslami cok bilen bir millet değiliz yazıp duracağız buraya kufrede gireceğiz gunahada yazmışsın evlenemeyecektik ayrıldık zina olmasin diye madem biliyorsun zina 2 yıldır zina degilmiydi kiyarsin nikahı ayrı yaşayan çok seviyorsanız hafta sonları tatiller derken bir bakmışsın geçer zaman

Ara vermek ne demek bu arada?
ya mantığım hala almıyor düşünüyorum e karşımdaki ben gibi düşünüyor
E çizgimizi korumak her şeyden de önemli
O zaman bunu sorun etmem katıysam kesinsem
Karşı taraf da anlıyorsa beni
Yalnız 3 yıl 21 le 24 yaşında düşündükleriniz aynı olmaz

hayatlarınız,istekleriniz değişir sonunda da üzülürsünüz

Oturup evlenmeyi bekleyeceginize evlenme planları yapsanız hic görüşmeden etmeden nasıl evlenmeyi dusunuyosunuz anlamadım
Sonra bir melekle evlendim ama kendisi Lucifer in babası çıktı diye konu açıyor gençler. Bir ömür boyu tanımadığı adamın hayal kırıklığı ile çürüyor

Zina böyle bi şey değil ya. Cariyeyle sevişince zina yok. Normal görüşüp konuşunca mı zina?
Offf o işe hiç girmeyelim. Dindar biriyim Ama sürekli sorgularım bunu. Hele de bir kadını esir alıp anasından evladından kocasından ayırıp cariye yapmak falan. Aklım almıyor Ama ban yemek istemiyorum. Ben bu konudan kaçar

Sözlüyken, nişanlıyken zina sayılmıyor yani sizin dininizde? Yıllarca günaha girmek olmasın dediğinize göre daha az sürede günaha girmekte sorun yok mu? Yıllarca konuşmak uygun değil demişsiniz tam olarak süre ne kadar oluyor konuşmak için uygun olan? Kendi kendinize ne güzel şeyler bulmuşsunuz. 3 yıl sonra adamı bulursanız evlenirsiniz tabi, mutluluklar şimdiden

hepinizin yorumuna saygı duyuyorum... İnanın hiçbirşeyi ben kafamdan uydurmuyorum.. Biraz araştırsanız yeter.

Yani sizi niye bu kadar çok rahatsız etti anlamıyorum..
Ama sadece saygı duyuyorum.
Biraz radikal bir görüşünüz var sanırım o yüzden insanları rahatsız etti. Bir de derdinizin ne olduğu tam anlaşılmıyor, doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapmışsınız ama bir yandan da çok mutsuzsunuz sanırım bu durumdan dolayı. Bir derdim var başlığında genelde bir çözüm aranır sizin durumunuzda iki çözüm var, biri dini görüşlerinizi yumuşatmaya çalışıp sevdiğiniz insanla zaten 2 yıl görüşmüşsünüz 3 yıl daha görüşmek ( sonuçta inançlar yoruma açık mevzular ) diğeri de tabularınızın dışına çıkmayıp sevdiğinizi bu uğurda feda etmek. 3 yıl uzun bir süre, malesef sonunuzun beraber olup olmayacağının sözünü kimse size veremez.
3 yıl boyunca beraberken bile ayrılma ihtimaliniz varken hiç görüşmeyip evlenme ihtimaliniz cidden düşük. Umarım gönlünüze göre olur tabi ama biraz hayatın gerçeklerinin farkına varsanız sonra pişman olmamanız için en iyisi olur.

Konu açma amacım çok soruluyor.. Aslında yazmıştım ama.. Benim gibi birileri varmı diye merak ettim dertleşelim istedim.teselli bulalım istedim. Burası bir derdim var değilmi. Belki yanlış ettim.. Ama çok sertsiniz.. Hayret ettim gerçekten.. İnsan buraya derdini yazıyor ama linç ediliyor..

Çok fazla canınız sıktıysa bile konu. Bu kadar sert çıkışmanızı anlayamadım.

Amacım dertleşmek teselli bulmaktı.
İnanınki amacım buydu..

Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Allah akıl fikir versin hepimize.
Din dindir.
Din bizim isteğimize göre değişmez.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.
Kendinde bu hakkı gören de bence dönüp nasıl bir inancı olduğunu sorgulamalı.
Ban yersem şimdiden herkese iyi akşamlar.

Konuya teki burdan geliyor: Burda flört edip evlenen herkes cehennemlik o zaman, yetmez dünyanın %99ı cehennemlik yani. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına akıl var mantık var, gördün sevdin tanıdın evlendin bundan günah mı olur? Saçmalık toptan. Konu sahibesi araştırın yazmış bir de neyi araştıralım, insan beyni olan bir canlı oturun çalıştırın beyni doğruyu yanlışı bulursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…