Eh aynen. İnsanların dini istedikleri gibi saçma sapan yorumlamaları ayrıca takdire şayan. Çal çırp, vergi kaçır kamu hakkına gir, düzenbazlık yap, torpildi referanstı yüzlerce kişini hakkına gir, doğayı katlet, hayvanlara şiddet uygula, kadınlara şiddet uygula bunlar sevdiğinle el ele tutuşmaktan daha az mı günah yani ??
Kafalar İran bazılarında, saçının ucu görünsün meydanda sopa ye, sevdiğinle flört et meydanda recme uğra ama halkı kandır günahlarına gir hayatlarını cehennem et adın molla olsun paçayı sıyır.
Dürüst olalım, adaletli olalım, saygılı olalım demeye gelince ekşın yok ama konu uçkura gelince herkes İslam alimi kesiliyor. Ülke b.mbok durumda, kuraklık var, pandemi var, işsizlik tavan, enflasyon tavan amma akıl fikir yine belaltı yine belaltı. Kafalar yine uçuyor, yine uçuyor bu memleket düzelmez yeminle.
Malesef yer gök böyle insanlardan geçilmiyor. Yeni mezun olduğumda kendi memleketimde sözleşmeli bir ilana basvurmaya gitmiştim. İmam amcam (ki gerçekten çok iyi,yardimsever biridir) tamamen iyi niyetiyle beni orada çalışan bir tanıdıkla tanistirmisti. Tanıdık da 'neden daha önce söylemedin, buraya ilan acildiginda alınacak kişi zaten bellidir' demişti.
(Mülakata gittiğim gün işten vazgeçtim zaten, devlet dairesi değil parti binası gibiydi, müdürü de tamamen vasıfsız , milletvekilinin kardesiydi)
Şimdi şöyle bakınca amcam evet imam, evet çok dikkat eder, faiz haram diye kredi cekmez-arabasini altın biriktirir peşin alir- beş vakit namaz kılar vs vs . İnsanları kırmaktan da imtina eden, dünya iyisi bir adam. Ama beni o ise soksaydi o iş için gerçekten çaba sarfeden, durumu olmadığı halde kpss kurslarina giden, işten gelip evde geceler boyu sınava calisan, olmayan parasıyla bir umut şehir sehir butun ilanlara basvuran bir kişinin hakkını yemeyecek miydi? Ya da ben bu vesileyle ise girseydim onca sene , belki de emekli olana kadar boğazımdan baskasinin hakkı olan haram para geçmeyecek miydi???
Yani insanların dindeki öncelikleri gerçekten cok ilginc...
Çevremdeki arkadaşlarım da. Kıyafetleri İslami, icki icmezler, görünüşte allahtan korkarlar. Ama geçen bir zabıta alımı vardı ,herkes eş dost,referans arayışına girdi. Allah için kul hakkı mi daha büyük günah yoksa onların sakindiklari şey mi???
Tam olarak bu zihniyet yüzünden bence ülke gelisemiyor
Hassas olmaları gereken hiç bir şeye hassas degiliz,hassas olmamamız gereken her şeyde maşallah çok hassasiz.
Videolar var, adam yanındaki kadini dövüyor, bicakliyor. Etraf mal mal izleeyip kameraya kaydediyor. Ama adam yanındaki kadini öpse, kucağına alsa hemen yuz kişi ayipliyor.
Neden???
Zina haram:)
Ya da yüz yillik ağaçları kesiyorlar , suyu babasinin hayrati gibi bol bol kullanıyorlar, 'ben çok temizim' diyip ağır kimyasalları fosur fosur lavabodan akitiyorlar , fabrikarina gereken filtreyi yapmıyorlar, zinhar geri dönüşüm denen şeyi kullanmıyorlar... Ama sorsan 'dovme günah çünkü Allah bedenimize zarar vermemizi istemiyor' derler,dovmeliye kötü gözle bakarlar. İyi de sen doğaya zarar veriyorsun. Beden senin,doğa hepimizin. Bunu neden düşünen yok??
Gerçekten uyuz oluyorum.
Varsa yoksa seks, varsa yoksa kim kimi tahrik etmiş, ne giyinmiş, saçma sapan seyelr