Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üç şey kaderindir: doğum ölüm nikah

nasibin oysa herşekilde kavuşursun.nasibin o değilse dünya bir araya gelse kavuşamazsın.
Bu kadar basit.....

ayrıca kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, bende inançlı bir insanım, en büyük cihad nefsinle yaptığındır. Sadece bu konuda değil her konuda nefsinle mücadele edip kazanmanı dilerim

Peki siz nasıl tanıştınız? Bu kadar zaman neden devam ettiniz ? Hangi noktada günah olduğuna karar verdiniz? 3 yıl sonra yada daha fazla başka birisi ile yine aynı yola mı gireceksiniz yada ailenin budur dediği kişi ile evleneceksiniz? Bilemedim..

Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Allah akıl fikir versin hepimize.
Din dindir.
Din bizim isteğimize göre değişmez.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.
Kendinde bu hakkı gören de bence dönüp nasıl bir inancı olduğunu sorgulamalı.
Ban yersem şimdiden herkese iyi akşamlar.
Herkesin musluman oldugu kanisina niye vardiniz ki?

Yalnız bir konuda takdir ettim konu sahibesini böyle günah oluyor imam nikahı kıyalım dememişler.
Doğru, birde günah olmasın diye kendi aralarinda dini nikah kiyanlar var 😃Allah'ım cehalet ne güzel şey, okuyup öğrenmiyorsun işine geldiği gibi uyguluyorsun. Sorsan nikah kıydık, nikahın ne olduğunu bile bilmeyen kafalar 😂

Konu açma amacım çok soruluyor.. Aslında yazmıştım ama.. Benim gibi birileri varmı diye merak ettim dertleşelim istedim.teselli bulalım istedim. Burası bir derdim var değilmi. Belki yanlış ettim.. Ama çok sertsiniz.. Hayret ettim gerçekten.. İnsan buraya derdini yazıyor ama linç ediliyor..

Çok fazla canınız sıktıysa bile konu. Bu kadar sert çıkışmanızı anlayamadım.

Amacım dertleşmek teselli bulmaktı.
İnanınki amacım buydu..
Nasıl teselli bulmayı düşündünüz ki ? Mesela ne diyelim ? Sabret 3 yıl çok çabuk geçer mi ? Tövbe et , oruç tut , sadaka ver vs mi ??
2 yıl konuşmuşsunuz kim ara vermek istedi ? Siz mi sevgiliniz mi ?

Sırf şöyle yorumlar okumak istemediğim için artık dini konulara giresim gelmiyor ya.
Herkes ahkam kesiyor
Dinle dalga geçme kendi dinine yobaz demek Allah aşkına biz ne hale geldik böyle?
Din dindir.
Ne kadar zor sizin deyiminizle gerici de olsa Allah'ın kanunlarını eleştirme hakkına sahip değiliz.

@Bidar Sultan bir karar vermişsin, inandığın kurallar için daha doğru olduğun düşünmüşsün dert nerede?
sadece bu yorumda eleştirilen yorumlara ve gereksiz polemiklere yol açan bir konu bu.

Merhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...

Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir.. 💞 Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..

Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..

Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...

(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Ayrılmak istemissiniz dini alet etmeyin dinde kurallara göre insanları tanıma imkanı var evlenebilir siniz ama bir yaraf istemiyor bu bahaneyle bitireyim demis

Burda flört edip evlenen herkes cehennemlik o zaman, yetmez dünyanın %99ı cehennemlik yani. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına akıl var mantık var, gördün sevdin tanıdın evlendin bundan günah mı olur? Saçmalık toptan. Konu sahibesi araştırın yazmış bir de neyi araştıralım, insan beyni olan bir canlı oturun çalıştırın beyni doğruyu yanlışı bulursunuz.
Dini kurallar hakkında yorumum yapmam
Çünkü dogmatik ve yorum kaldırmaz
Zaten bilgim de yok
Mantığa göre işlemiyor,kurallara göre işliyor

tek eleştirdiğim konu teselli bulacak bir şey yok zaten asıl istemen çizgiyi korumak e herkes aynı fikirde
Fakat daha çok küçükler

hepinizin yorumuna saygı duyuyorum... İnanın hiçbirşeyi ben kafamdan uydurmuyorum.. Biraz araştırsanız yeter.

Yani sizi niye bu kadar çok rahatsız etti anlamıyorum..
Ama sadece saygı duyuyorum.
Bence siz araştırın çünkü zinanın ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz. Benim dini inancım yok yani üstüme alınacağım bir durum da yok ama saygı duyduğunuzu iddia ettiğiniz halde evlenmeden sevgililik hayatı yaşayanları zina yapmakla suçlamış oldunuz. Böyle hassas konularda fikir belirtirken iki düşünüp bir konuşmak lazım.

En sevdiğim film olan Big Fish'ten bir replik bırakayım:

"Din hakkında konuşmak kabalıktır. Kimi inciteceğin belli olmaz."

Seven hiçbir insanın sevdiğini bırakacağına inanmıyorum. Madem durum bu herhangi bir fiziksel temas olmadan, normal arkadaş gibi, kapalı ortama girmeden görüşmeye devam edin. 3 yıl çok uzun bir süre. Ayrıca yakında severek uzak kaldık diyip acı çekip tekrar barışacaksınız muhtemelen. Biraz arabesk bir duruma sokmussunuz kendinizi.

okulu bitirmeden evlenin. aileler destek olsun. hem madem böyle temiz bir yol seçtiniz niyetiniz halis allah da yardımcı olur. rızıktan mı korkuyorsunuz endişeniz nedir?
Yaşımız küçük. Ve ailem mesleğimizi elimize almadan evlenmemi istemez.. Çok fazla tepki verirler. işimizi elimize alana kadarda 3 yıl geçicek. Bu süreden bahsediyorum..

Yorum için teşekkür ederim.

Herkes ahkam kesiyor
Din dindir.
Din herkesin dini olmayabiliyor herkesin kutsalı kendine sonuçta. Bence herkes herşeyi eleştirme hakkına sahiptir. İnançsız insanlar da vardır. İnsanlar inançlı olsalar bile herkes dini farklı yorumlayıp farklı inanabilir. Tüm büyük dinlerde bir sürü mezhep bir sürü farklı inanç stili var sonuçta. Birine doğru derseniz diğer hepsine yanlış demeniz gerekir. Yorumlamak veya eleştirmek özgür düşüncedir ve modern dünyanın temelidir. Umarım banlanmam. Sevgiler.

O zaman kendime bir şarkı armağan etmek istiyorum.

Kimse yanmasın be kardeşim.
Sen yanma ben yanmayayım kimse yanmasın
Ne cennetin anahtarı bizde ne cehennemin kilidi
Hüküm veren de biz değiliz
En doğrusunu yapıp layık olmaya çalışalım üç günlük dünyada da birbirimizi tüketmeyelim

Eh aynen. İnsanların dini istedikleri gibi saçma sapan yorumlamaları ayrıca takdire şayan. Çal çırp, vergi kaçır kamu hakkına gir, düzenbazlık yap, torpildi referanstı yüzlerce kişini hakkına gir, doğayı katlet, hayvanlara şiddet uygula, kadınlara şiddet uygula bunlar sevdiğinle el ele tutuşmaktan daha az mı günah yani ??

Kafalar İran bazılarında, saçının ucu görünsün meydanda sopa ye, sevdiğinle flört et meydanda recme uğra ama halkı kandır günahlarına gir hayatlarını cehennem et adın molla olsun paçayı sıyır.

Dürüst olalım, adaletli olalım, saygılı olalım demeye gelince ekşın yok ama konu uçkura gelince herkes İslam alimi kesiliyor. Ülke b.mbok durumda, kuraklık var, pandemi var, işsizlik tavan, enflasyon tavan amma akıl fikir yine belaltı yine belaltı. Kafalar yine uçuyor, yine uçuyor bu memleket düzelmez yeminle.
Malesef yer gök böyle insanlardan geçilmiyor. Yeni mezun olduğumda kendi memleketimde sözleşmeli bir ilana basvurmaya gitmiştim. İmam amcam (ki gerçekten çok iyi,yardimsever biridir) tamamen iyi niyetiyle beni orada çalışan bir tanıdıkla tanistirmisti. Tanıdık da 'neden daha önce söylemedin, buraya ilan acildiginda alınacak kişi zaten bellidir' demişti.
(Mülakata gittiğim gün işten vazgeçtim zaten, devlet dairesi değil parti binası gibiydi, müdürü de tamamen vasıfsız , milletvekilinin kardesiydi)
Şimdi şöyle bakınca amcam evet imam, evet çok dikkat eder, faiz haram diye kredi cekmez-arabasini altın biriktirir peşin alir- beş vakit namaz kılar vs vs . İnsanları kırmaktan da imtina eden, dünya iyisi bir adam. Ama beni o ise soksaydi o iş için gerçekten çaba sarfeden, durumu olmadığı halde kpss kurslarina giden, işten gelip evde geceler boyu sınava calisan, olmayan parasıyla bir umut şehir sehir butun ilanlara basvuran bir kişinin hakkını yemeyecek miydi? Ya da ben bu vesileyle ise girseydim onca sene , belki de emekli olana kadar boğazımdan baskasinin hakkı olan haram para geçmeyecek miydi???
Yani insanların dindeki öncelikleri gerçekten cok ilginc...
Çevremdeki arkadaşlarım da. Kıyafetleri İslami, icki icmezler, görünüşte allahtan korkarlar. Ama geçen bir zabıta alımı vardı ,herkes eş dost,referans arayışına girdi. Allah için kul hakkı mi daha büyük günah yoksa onların sakindiklari şey mi???
Tam olarak bu zihniyet yüzünden bence ülke gelisemiyor
Hassas olmaları gereken hiç bir şeye hassas degiliz,hassas olmamamız gereken her şeyde maşallah çok hassasiz.
Videolar var, adam yanındaki kadini dövüyor, bicakliyor. Etraf mal mal izleeyip kameraya kaydediyor. Ama adam yanındaki kadini öpse, kucağına alsa hemen yuz kişi ayipliyor.
Neden???
Zina haram:)
Ya da yüz yillik ağaçları kesiyorlar , suyu babasinin hayrati gibi bol bol kullanıyorlar, 'ben çok temizim' diyip ağır kimyasalları fosur fosur lavabodan akitiyorlar , fabrikarina gereken filtreyi yapmıyorlar, zinhar geri dönüşüm denen şeyi kullanmıyorlar... Ama sorsan 'dovme günah çünkü Allah bedenimize zarar vermemizi istemiyor' derler,dovmeliye kötü gözle bakarlar. İyi de sen doğaya zarar veriyorsun. Beden senin,doğa hepimizin. Bunu neden düşünen yok??
Gerçekten uyuz oluyorum.
Varsa yoksa seks, varsa yoksa kim kimi tahrik etmiş, ne giyinmiş, saçma sapan seyelr

Kimse yanmasın be kardeşim.
Sen yanma ben yanmayayım kimse yanmasın
Ne cennetin anahtarı bizde ne cehennemin kilidi
Hüküm veren de biz değiliz
En doğrusunu yapıp layık olmaya çalışalım üç günlük dünyada da birbirimizi tüketmeyelim
Yok ya benden geçti kocişimle on yıllık manitacılık var bende evlenmeden önce. 🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X