- 24 Ocak 2021
- 11.065
- 24.812
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
Ayrılmayın islami şekilde görüşün, hergun gezip tozmak zorunda değilsin arada konuşursun o kadar , evlenene kadar dikkat edin dini hususlara, neden islami çıkmaz bir yol gibi yansıtıyorsunuz , islam bu değil gerçekten , bende eşimle dini hususlara dikkat ettim ama düzeyli şekilde görüştüm ve görüşmelerde de nasıl bir eş olur diye hep gözlemledim gayet vakarlı ve düzeyli bir şekilde 2 yıl sonunda evliliğe adım attık ve mutluyuz , islamı yanlış anlıyorsunuz yapmayın...Arkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.
Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..
Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Bizde biliyoruz zina olduğunu ama sen ciddi ciddi abartmissin 3 yıl napicaksiniz telefonlada konusma o zaman oda günah 3 yıl snra hadi evlenelim diye msj mi aticaksinArkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.
Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..
Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Buna cevap yazardim ama yerim bani bence, o yuzden susmaya karar verdimŞimdi gidip biraz daha araştırdım gerçekten 3. Kişi olacak sekilde 1 kere görüsme olmaliymIş ama insan böyle nasıl tanır ki 1 defa ile ya imam nikahı kıyıp gorusecekler bu da çok tehlikeli
DogruCiddi yorum yazmayın bence banlanırsınız toptan
Bir şirk, iki zina ise cinayet, yalan, iftira, bilerek zarar verme, hakkı gasp etme, hırsızlık, torpil, doğaya zarar verme falan kaçıncı sırada???Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah..
Tepki alacağını tahmin etmeliydi kendisiCiddi yorum yazmayın bence banlanırsınız toptan
BanamıBuna cevap yazardim ama yerim bani bence, o yuzden susmaya karar verdim
3 yılları varmış daha 3 yıl snra evlenceklermisBir şirk, iki zina ise cinayet, yalan, iftira, bilerek zarar verme, hakkı gasp etme, hırsızlık, torpil, doğaya zarar verme falan kaçıncı sırada???
Kusura bakmayın ama en sinir oldugum zihniyet bu. Konuyu açma amacınızı da anlayamadım. Zinadan kaciyorsaniz evlenin madem, neden ayriliyorsunuz??
Ben buradaki anlatımdan yasak aşk kokusu aldım hocam ama inşallah öyle değildir. Allah böyle şeylerle sonamasın ve inşallah yanlış anlamışımdır.Bir din kulturu ogretmeni olarak soyluyorum ki allah rizasi icin ayrilmaniza gerek yoktu.allah kimseye ayril dememis gidip ailenizden isterdi nisanlanirdiniz dini cercevede yine gorusurdunuz.bosuna ayrilmissiniz
Evet, neyse cok islamik bi insan degilim, gidiyorum cacav herkeseBanamı
Bebeğim bu fetvalar teknolojiye göre bile şekilleniyor. Ama ne hikmetse biz bazı şeyleri hala asırlar önceki haliyle kabul etmeye calışıyoruz. Benim dini bilgim sen kadar değildir. Ama o kaynaklar okumayı bilmem ne de haram kılıyor. Biliyorum o görüşleri. Bu abla da dram yaşamak istemiş baska bir şey değil. Ama tüüüm bu zihniyet hasta olunca da kadın doktor arayan zihniyet işte.Şimdi gidip biraz daha araştırdım gerçekten 3. Kişi olacak sekilde 1 kere görüsme olmaliymIş ama insan böyle nasıl tanır ki 1 defa ile ya imam nikahı kıyıp gorusecekler bu da çok tehlikeli
Bu kadar severken birbirinizi niye evlenmeyi değil de ayrılığı seçtiniz? Bu ihtimal aklınıza gelmedi mi?Merhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...
Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir..Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..
Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..
Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...
(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Evet eğer böyle olacaksa 2 hafta içinde nikah olmalı diyor mesela başka sitede de nikah kadar görusulebilir diyor ilk yazdığım yorumda ki gibi biliyorum bende neyseBebeğim bu fetvalar teknolojiye göre bile şekilleniyor. Ama ne hikmetse biz bazı şeyleri hala asırlar önceki haliyle kabul etmeye calışıyoruz. Benim dini bilgim sen kadar değildir. Ama o kaynaklar okumayı bilmem ne de haram kılıyor. Biliyorum o görüşleri. Bu abla da dram yaşamak istemiş baska bir şey değil. Ama tüüüm bu zihniyet hasta olunca da kadın doktor arayan zihniyet işte.
Aynen hiç gerek yok. Doğru bilgiye ulaşmak için hiçbir çabası olmamış birinin yanlışlarını biz düzeltemeyiz zaten. Umarım yazılanlardan sonra okuyup araştırır.Ciddi yorum yazmayın bence banlanırsınız toptan