- 3 Nisan 2014
- 36.066
- 146.967
-
- Konu Sahibi Melek Pembeli
17 yaşlarında olduğu rivayet ediliyor15 - 19 yaş arası yazıyor kaynaklar.
Hz aişe peygamberlik öncesi doğuyor. az evvel bile doğmuş olsa hicretten 2 yıl sonra evlendiklerinden en az 15 yaş eder. ancak çoğu kaynakta daha büyük geçiyor.
Gerçek buysa bile kurslarsa boyle anlatmazlar. Sizin bildiginiz gibi reşit üstü olarak anlatirlar. Ama arkadas az önce hesap yapti. Net 6 yasinda.Tovbe yarabbi. Kac sene kursa gittim boyle bir sey okumadim rabbim korumuş
Neyini begenmedin yorumumun kapak kisminimiTürkçe yazmak bu kadar zor olmamalı
Ben de anlayamam. Kimse de anlayamasın zaten. Böyle bir şeyi de asla kabul de etmesin kimse. Ben ilk defa duyduğym bir dinde aklıma yatmayan bir inanış öğrendiğimde de bu da sömürülmüş bir din diyorum. Bütüyle saçma bir din bunlar da mal demiyorum. Inanmak sevmek de de büyük bir ihtiyaç. Keşke herkes bilimle ahlakla tamamen örtüşen şeylere inansa.Bu ayeti tertemiź şekilde çeviren 1 2 alim gördüm. Ahmet hulusi diye biri yaşıt ergenler diye çevirmişti. Boyle bir çeviriye varım. Ama cennette hep 33 yasinda olacaklari soylenen erkeklerin, yeni tomurcuklanan gogusleri olan kizlarla ödüllendirilecegini anlayamam.
Ben ölüm yaslarindan aralarindaki farki anladim çok fazla çok 15 diyorlar çünkü istemiyorlar öyle bilinmesinin sizde inanin nabim kendi sahsi karariniz
Yaw sen ayet le birine hakaret etmeye kadar vardırdın işi.Onlara: ‘(Mümin) İnsanların İnandığı Gibi Siz de İnanın!’ Denilince de, ‘Beyinsizlerin İnandığı Gibi mi İnanalım?’ Derler. İyi Bilin ki Asıl Beyinsizler Kendileridir, Fakat Bunu Bilmezler.”
(Bakara: 13) nedense bu ayet bana sizi hatırlattı
Hani bazı insanlar cemaatlerin fetvalarını dinlemez Ya ben bunu bizzat diyanetin vaizinin bir sohbetinde dinledim hatta Hz.Ömer efendimizin eşlerinin kavga ettiğini Hz.Ömer’in sizi Resulullah’a şikayet edeceğim diye evden çıkıp gittiğini de ancak evin önüne geldiğinde Peygamber efendimizin eşlerinin daha fazla tartıştığını duyup benim evim Resulullahın evinden daha sakinmiş dediğinde Diyanetin vaizinin sohbetinde dinledim Hz.Aişemizin ne kadar ahlaklı olduğunu elbette biliyorum bu yaptığı da haşa ahlaksızlık değil o anlamda demedim eşini kıskanabilirHaram olan bir hükmün haramlığını kabul ettirmeye ne hakla çalışıyorsun?
Doğruyu söyler geçersin,sen bayağı hüküm veriyorsun.
Hangi kaynaklardan ehli beytin hayatını ve ahlakını öğrendiğini bilmiyorum ama Hz.Aişe gibi bir zatın ki kendisi ilmin beşiğidir iyi ahlak önderidir,Rasulullah ın dizinin dibinde ahlaklanmıştır,sırf nefsani bir kıskançlık sebebiyle o kadar açlık yokluk içinde bir tabak yemeği döküp dinimizde haram sayılan israfı yapacağına inanıyor musun hakikaten? Çok tehlikeli sularda yüzüyorsun hem kendin için hem tartıştığın insanlar için artık dur!
Yahu dini bile cahilce yorumluyorsunuz ya pess. Sizin gibiler yüzünden din bile yanlış algılanıyor.Arkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.
Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..
Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Idolumsun öyle guzel ve doğru yerden yakaliyorsunki taktir ettim saat 2 bucuk anamm sabah a kadar sürece galibaYaw sen ayet le birine hakaret etmeye kadar vardırdın işi.
Belki akılsız olan sensin. Belki sende bir yerde dinden çıktın. Peygamberler bile imansız ölmekten korkarken sendeki bu hadsizlik nereden geliyor
Sen ne akıllısın öyle yaaa ayetleri inkar eden kişilere sıfır yorum bana gelince cart curtYaw sen ayet le birine hakaret etmeye kadar vardırdın işi.
Belki akılsız olan sensin. Belki sende bir yerde dinden çıktın. Peygamberler bile imansız ölmekten korkarken sendeki bu hadsizlik nereden geliyor
Gayet bilinmesini isteyen, peygamber yaptıysa gunah degildir diye düşünen bir tayfa da var.Ben ölüm yaslarindan aralarindaki farki anladim çok fazla çok 15 diyorlar çünkü istemiyorlar öyle bilinmesinin sizde inanin nabim kendi sahsi karariniz
Şimdi benim diyeceğim dinden tamamen bağımsız ama görünce aklıma geldi yazayım dedimSavaşta sevişmeyi düşünmek de ne bileyim jdjdkls
O dönem araplarda yaş farklı hesaplanıyordu.merak ediyorsanız bir bakın.o zamanki hesaplamayla evet 19 yada 21 yaşa tekabül ediyor.Hayır yaşı çok kucukmus
Bu iç güdüyü biliyorum. Ben de suriyeliler kamplardaki mülteciler niye bu kadar cok doguruyorlar diye arastirirken bulmustum. Ama tavuk degiliz ki 21 gunde yavrumuz çıksın. Savaş surecinde bir de 9 ay hamile kadinlarla mi ugrassinlarŞimdi benim diyeceğim dinden tamamen bağımsız ama görünce aklıma geldi yazayım dedim
Bir araştırmaya göre (nerede okuduğumu hatırlamıyorum kaynak totom olabilir bu yüzden) insanın seks yapmaya en meyilli olduğu zamanlar savaş zamanlarıymış. Sanırım twd izlediğim dönemler bunların ortalık zombi kaynarken hala bebek yapma sebeplerini merak ettiğim için araştırmıştım. Yani insan hayatını tehlikede hissederse soyunu devam ettirme içgüdüsüyle sevişmeyi daha çok düşünürmüş.
iddialarını yine rivayetlereGerçek buysa bile kurslarsa boyle anlatmazlar. Sizin bildiginiz gibi reşit üstü olarak anlatirlar. Ama arkadas az önce hesap yapti. Net 6 yasinda.
Idolumsun öyle guzel ve doğru yerden yakaliyorsunki taktir ettim saat 2 bucuk anamm sabah a kadar süreceYaw sen ayet le birine hakaret etmeye kadar vardırdın işi.
Dünya kuruldu kurulali pedofoliler malesef var ve hepside kilifini bulmus yok din yok savas erkek cocuklari içinde bademcilik var yani nerden tutarsan tut iğrenç ben o bahanelerle tecavüze tacize ugramis ismini hikayesini bile hiç bilmicemiz cocuklara genc kizlara uzuluyorum..Gayet bilinmesini isteyen, peygamber yaptıysa gunah degildir diye düşünen bir tayfa da var.
Ben uni okurken okula sozde bir hoca getirdi ilahiyat fak. gruplari. Adamin gecmis konusmalarinda kizlar okumamali, 6 7 yasinda evlenebilirler gibi cumleler var. Pedofili olduklarini açıkça söyleyen de var yani.
Kimse demiyor 6 7 yaşındaki erkek cocuk da evlenebilir diye. Akillari sadece kiz cocuklarinda. Azgın pislikler.
Yaw sen ayet le birine hakaret etmeye kadar vardırdın işi.