Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mevzu birinin kalbini kırıp kırmamak değil. Sokaktaki köpeğe taş atanın kalbini kırarım, bana küfredenin kalbini kırarım, çocuğuma zararı dokunanın kalbini kırarım, hırsızın kalbini kırarım......hakkım olsa kafasını bile kırarım.
Ben Peygamber Efendimiz sav nin öyle bir hadisi olduğunu bilmiyorum,araştır,eğer yoksa söylemediği bir sözü ona adfetme.
İnsanlar özgür, dini bilgisi varmış gibi de yapabilir, dine hakaret de edebilir, ayet ve hadisi de kabul etmeyebilir. Önemli olan böyle bir durumla karşılaştığında senin ne yaptığın. Dinimiz kimseye hakaret özgürlüğü vermiyor, dinine hakaret edildiğinde ağzına geleni sayabilirsin diye bir izinmi var,yok.
herkes inançlı olmak zorunda olsaydı bunu Allah yapardı.
İslamiyet dayatma dini değildir. İslamiyet bir iyi insan olma projesidir.
Bak diğer arkadaşa iki satır yazdım bitti. Sana destan yazasım var neden? Çünkü senin yanlışın ondan daha büyük.
Benim katolik ahbaplarım var,ateist ahbaplarım var,hoca ahbaplarım var. Hepsine eşit davranıp eşit saygı gösteririm.çünkü benim dinim bunu emrediyor.
Ayeti hadisi inkar edeni Allah dünyada parçalayın demiyor, onun hesabını da senin hesabını da kesecek benim diyor.
Sünnete uygun bir dille uyarırsın kabul etmedimi,çok sinirlendim bre zındıklar diyemezsin,çeker gidersin.

Benim için yeterli degil. Arapça bilmiyorum, bir dilin yoruma bu kadar açık olacagini sanmiyorum. Ustelik bu hak din islamin kitabının çevirisi ise...

Tefsir usulu ile ilgili bilimsel çalışmalardan çeviri farklılıklarıyla ilgili bilgi edinebilirsiniz. ayrıca, filoloji çalışmalarında arapça dışındaki dillerde kelimelerin anlam değişikliği ile ilgili örnekler ve dil değişimi hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca dil, konuşulduğu toplumun külütüründen ufkundan bağımsız değil. o dönem insanının ufkuyla ve yaşamıyla bağdaşan tercümelerin de "ilmi" görülüp değiştirilemediği bir süreç geçirilmiş. bununla ilgili çok detaylı bilimsel makaleler var.
siz mesaj da "yıllardır anlam veremediğim" yazdığınız için araştırmak istediğinizi düşünerek yazıyorum.

Savastaki cariyeler dedigin ayet azhap 50 ise onun mantikli bir aciklamasi oldugunu dusunuyorum. Savaş zamaninda ayni ortamda bulunmak, ayni odada ayri ayri yatmak, kolun saçın gorunmesi falan haram sayilmamis diye düşünüyorum. Sevismeyi kastetmiyor bence. Yani umarim kastetmiyordur.
bu gogusleri yeni tomurcuklanmış genç kizlar motivasyonuna asla aklim ermiyor.

Arkadasim bu kadar emin konusmayin supheye dusup tekrar baktim cogu kaynak 18 19 diyor 6 yas olabilirmi ya abartmayın
3. Ve en genc esidir 6 yaşında nisanlandigi ve 9 yaşında evlendigi riayet ediliyor..Hz muhammet 50 yasindayken zaten her ikisinin doğum ve ölüm yaşıni hesaplamak gerekli bence ozaman anlasilir aralarindaki yas farki mutlaka fazla

Kucukken istenmis ama nikah hemen olmamis bende kurstan bildiklerimi yazdim. Oyle bir cocuk kitabida tovbe estağfurullah yani basanda bastiranda degisikmis
Kitapta yazani net bir sekilde yazayim size. O kadar etkilendim ki simdi okumusum gibi aklimda.

Hz ebubekir, kizi ayseye bir tabak üzüm veriyor. Al bunu Muhammede götür, begenip begenmedigini sor diyor.

Ayse götürüyor ve soruyor. Begendim cevabini aliyor.

Gelip babasina söylüyor. Bu hikayede begenilen uzum degil ayseymis. Uzum bir şifre olarak kullanilmiş.

Sonra iste 6 yasinda ama cok bilgili diyerek devam ediyordu.

Öncelikle hz Muhammed düzeltelim. Yas farki fazla evet ama evlilik yaşı o kadar küçük değil

Tesekkur ederim haklisiniz bazi noktalarda. Bu mealin boyle anlasilmasina sebep olanlar sapık fikirliydi belki de. Konuyu göğüse cektiklerine göre fikirleri de buydu.

Bence var pedofili cemaatler onlar böyle çevirdi yorumladı.

Dil gerçekten de yoruma çok açık 1400 yıl öncesinden bahsediyoruz ki biz dönüp 400 yıl önceki kendi dilimizdeki divan şiirlerini anlayamıyoruz. Hatta osmanlı son dönemlerindeki basit matbu evraklarda bile Kâmûs-i Türkı kullandığımi biliyorum bildiğin 20.yy ahmet emmi arsa satmış mehmet emmiye ama anlayamıyorum.

Tovbe yarabbi. Kac sene kursa gittim boyle bir sey okumadim rabbim korumuş

bunu yazan dümdüz sapıkmış din falan hikaye. yazık onu basana da....
hayatımda böyle saçmalık duymadım. umarım bir daha da duymam

Bu ayeti tertemiź şekilde çeviren 1 2 alim gördüm. Ahmet hulusi diye biri yaşıt ergenler diye çevirmişti. Boyle bir çeviriye varım. Ama cennette hep 33 yasinda olacaklari soylenen erkeklerin, yeni tomurcuklanan gogusleri olan kizlarla ödüllendirilecegini anlayamam.

Hz muhammet 570 yilinda dogduguna göre hz aile dogdugunda 44 yasindaymis 50 yaşında evlendigine göre aiseyle tamam iste 6 yaşında
15 - 19 yaş arası yazıyor kaynaklar.
Hz aişe peygamberlik öncesi doğuyor. az evvel bile doğmuş olsa hicretten 2 yıl sonra evlendiklerinden en az 15 yaş eder. ancak çoğu kaynakta daha büyük geçiyor.

Haram olan bir hükmün haramlığını kabul ettirmeye ne hakla çalışıyorsun?
Doğruyu söyler geçersin,sen bayağı hüküm veriyorsun.
Hangi kaynaklardan ehli beytin hayatını ve ahlakını öğrendiğini bilmiyorum ama Hz.Aişe gibi bir zatın ki kendisi ilmin beşiğidir iyi ahlak önderidir,Rasulullah ın dizinin dibinde ahlaklanmıştır,sırf nefsani bir kıskançlık sebebiyle o kadar açlık yokluk içinde bir tabak yemeği döküp dinimizde haram sayılan israfı yapacağına inanıyor musun hakikaten? Çok tehlikeli sularda yüzüyorsun hem kendin için hem tartıştığın insanlar için artık dur!

15 - 19 yaş arası yazıyor kaynaklar.
Hz aişe peygamberlik öncesi doğuyor. az evvel bile doğmuş olsa hicretten 2 yıl sonra evlendiklerinden en az 15 yaş eder. ancak çoğu kaynakta daha büyük geçiyor.
Ben ölüm yaslarindan aralarindaki farki anladim çok fazla çok 15 diyorlar çünkü istemiyorlar öyle bilinmesinin sizde inanin nabim kendi sahsi karariniz

bunu yazan dümdüz sapıkmış din falan hikaye. yazık onu basana da....
hayatımda böyle saçmalık duymadım. umarım bir daha da duymam
Bunu elime cocuk kitabi diye verenlere kizginim. Insan bir acar okur ne yaziyor diye. Dinden ne zarar gelir kafasıyla sifir arastirma yapilmis.

Şey yaziyordu bir de. Kizlar disarida sadece siyah giyer. Evde her renk giyilebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…