Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demi ama kücücuk cocuklari evlatlik almak yerine kari olarak cocuklari koyunlarina sokmuslar bu gunah degilmidir bunu savunan kendi küçük kizina baksinda bir empatiyapsin aslında hala aynı adanada yaşayan bir tanidigim 14 yaşındaki suriyeli bir kızla evlendi karisini bosadi o kiz teyzesinin yaninda kaliyormus yasi geciyor die verdiler 30 kusurluk ayiya aslında hala hersey aynı bazi şeyler yanlış yanlış kucucuk cocuklar savasta yetim kalınca agzi salyali heriflerin kurbani
Allahın ayetini anlamı üzerine olmayan şekilde laf sokmak için yazan siz değilmisiniz?
Keşke bu duyar kasmayı diğer arkadaşlar Peygamberin hadisi şerifi o zamanlar için geçerliydi şimdi değil diyerek ayet ve hadis kabul etmeyenlere de kasabilseydiniz

Bu iç güdüyü biliyorum. Ben de suriyeliler kamplardaki mülteciler niye bu kadar cok doguruyorlar diye arastirirken bulmustum. Ama tavuk degiliz ki 21 gunde yavrumuz çıksın. Savaş surecinde bir de 9 ay hamile kadinlarla mi ugrassinlar😁
Ben Suriyelileri örnek verecektim de şimdi biri ırkçı der falan diye korktum 😅

Yine babamdan örnek vermiş olacağım ama yorumları okuyunca 'dünyada ne kadar insan varsa o kadar da din vardır' deyişi geldi aklıma. Kızacaklar olacaktır ama bence de öyle. Herkes her şeyi istediği gibi yorumluyor. Dini yorum yapmak istemiyorum ama zinanın anlamı benim bildiğim kadarıyla en son evli birisinin başka biriyle cinsel ilişkiye girmesiydi. Ne ara biriyle görüşüp tanımaya çalışmak olduysa artık.

Annesi babasi olmayan yetimler ne yapacak parayla adammi tutacak Peygamber sav yasadigi dönem 600 .li yillardi..şimdi kim 3. Kişiyle gidiyor buluşmaya diyelim arkadasiyla gitti fittne sokmicagi ne malum diyelim annesiyle gitti annesi istemicek ama kiz sevecek ayrilsinmi bu mu çözüm...şimdi bazı şeyler teoride mantıklı gelebilir pratikte sonu cinayetle bile biter ...karısını kiz kardeşini hamile bırakıp oldurup cesedini magaraya atan umut vardı mugede peki belki ablasıda onu almistir yanina 3. Kişi niyetine..olmuyor bazı şeyler olmuyor baba kizina sarkiyor tecavuz ediyor hersey insanin nefsine olan hukmunden gecer kilisede papaz cocuklara tecavuz etti camide hoca yani bilmek yetmiyor bir insanin içinde varsa zincire vur durmaz ben doğru değil demiyorum yalnızca 600 yilinda soylenen bir soz. 21. Yuzyilda gitmiyor yapin deneyin hüsran olacak ayrıca o yorumunuz okadar igrenctiki sizi ciddiye alamiyorum sadece konuyu sizinle olan kismi kapatmak istiyorum....herkes kendi inancinda kendi yolunda mutluysa benim için sorun yok ....ve ilk alintiladigim lütfen sizlede hiç ugrasamicam baya yol gittik malum sar bastan yorar lutfen baska alintilara yuruyuyunuz.

Hani bazı insanlar cemaatlerin fetvalarını dinlemez Ya ben bunu bizzat diyanetin vaizinin bir sohbetinde dinledim hatta Hz.Ömer efendimizin eşlerinin kavga ettiğini Hz.Ömer’in sizi Resulullah’a şikayet edeceğim diye evden çıkıp gittiğini de ancak evin önüne geldiğinde Peygamber efendimizin eşlerinin daha fazla tartıştığını duyup benim evim Resulullahın evinden daha sakinmiş dediğinde Diyanetin vaizinin sohbetinde dinledim Hz.Aişemizin ne kadar ahlaklı olduğunu elbette biliyorum bu yaptığı da haşa ahlaksızlık değil o anlamda demedim eşini kıskanabilir
Eşini kıskanabilir ve kıskanmışta.
Peki bir tabak yemeği döküp israf edip israf haramdır Rasulullah dan öğrendim dermi?
Hangi cemaat bana fetva verecek kadar ehil? Diyanetin vaizinin sohbetini yemişim beni bile çileden çıkardın, yanlış kaynaklardan yanlış öğrenip insanlara dayatmaya çalışıyorsun, acaba bile demiyorsun ya! Git o diyanetin vaizine deki kavga eden Hz.Ömer in eşleri değil. Doğrusunu öğrenip anlatsın sana

Keşke bu duyar kasmayı diğer arkadaşlar Peygamberin hadisi şerifi o zamanlar için geçerliydi şimdi değil diyerek ayet ve hadis kabul etmeyenlere de kasabilseydiniz

Siz.daha tehlikelisiniz.
Kabul etmemek başka kabul edip kendi çıkarı için yanlış yoruma açık şekilde yazmak bambaşka.

Ben Suriyelileri örnek verecektim de şimdi biri ırkçı der falan diye korktum 😅

Yine babamdan örnek vermiş olacağım ama yorumları okuyunca 'dünyada ne kadar insan varsa o kadar da din vardır' deyişi geldi aklıma. Kızacaklar olacaktır ama bence de öyle. Herkes her şeyi istediği gibi yorumluyor. Dini yorum yapmak istemiyorum ama zinanın anlamı benim bildiğim kadarıyla en son evli birisinin başka biriyle cinsel ilişkiye girmesiydi. Ne ara biriyle görüşüp tanımaya çalışmak olduysa artık.
14. Sayfada yazdigim bir sey var. O sebeple bu anlama geldi artik zina. Sorumlusu onlar.

Annesi babasi olmayan yetimler ne yapacak parayla adammi tutacak Peygamber sav yasadigi dönem 600 .li yillardi..şimdi kim 3. Kişiyle gidiyor buluşmaya diyelim arkadasiyla gitti fittne sokmicagi ne malum diyelim annesiyle gitti annesi istemicek ama kiz sevecek ayrilsinmi bu mu çözüm...şimdi bazı şeyler teoride mantıklı gelebilir pratikte sonu cinayetle bile biter ...karısını kiz kardeşini hamile bırakıp oldurup cesedini magaraya atan umut vardı mugede peki belki ablasıda onu almistir yanina 3. Kişi niyetine..olmuyor bazı şeyler olmuyor baba kizina sarkiyor tecavuz ediyor hersey insanin nefsine olan hukmunden gecer kilisede papaz cocuklara tecavuz etti camide hoca yani bilmek yetmiyor bir insanin içinde varsa zincire vur durmaz ben doğru değil demiyorum yalnızca 600 yilinda soylenen bir soz. 21. Yuzyilda gitmiyor yapin deneyin hüsran olacak ayrıca o yorumunuz okadar igrenctiki sizi ciddiye alamiyorum sadece konuyu sizinle olan kismi kapatmak istiyorum....herkes kendi inancinda kendi yolunda mutluysa benim için sorun yok ....ve ilk alintiladigim lütfen sizlede hiç ugrasamicam baya yol gittik malum sar bastan yorar lutfen baska alintilara
Kur’an evrensel ve ezeli bir kitaptır.Yani, hem tüm dünyaya hem de tüm zamanlara hitap eden bir kitaptır. Bu noktadan hükümleri tüm zamanları kapsamaktadır. Dolayısıyla getirdiği hükümler sadece belirli bir kavme veya zamana bağlı değil, tüm zamanlara ve milletlere hitap etmektedir.

Hanım efendi Kuran ve Hadis hükümleri sadece indiği dönemin şartlarına değil kıyamete kadar geçerlidir o 600 yıllarda öyleydi diye bişey yok Peygamber efendimiz sav ümmetinin evvelini de ahirini de biliyordu

Peki bir tabak yemeği döküp israf edip israf haramdır Rasulullah dan öğrendim dermi?
Hangi cemaat bana fetva verecek kadar ehil? Diyanetin vaizinin sohbetini yemişim beni bile çileden çıkardın, yanlış kaynaklardan yanlış öğrenip insanlara dayatmaya çalışıyorsun, acaba bile demiyorsun ya! Git o diyanetin vaizine deki kavga eden Hz.Ömer in eşleri değil. Doğrusunu öğrenip anlatsın sana
Bir gün Hazreti Safiye validemiz, Hz. Peygamber (asm) Efendimize, Hz. Aişe annemizin evinde iken bir tabak yemek gönderdi. Güzel yemek yapmasıyla bilinen Safiye annemizi Aişe annemiz kıskandı ve bu duygunun tesiriyle hizmetçinin eline vurarak yemeği yere döktü, tabak iki parçaya ayrıldı.
Bunun üzerine Allah Resûlü orada bulunanlara: “Anneniz kıskandı.” buyurarak iki parçaya ayrılan tepsiyi alıp eliyle birleştirdi, yiyeceği içine koydu. Sonra da evdekilere “Yiyin!” buyurdu. Evdekiler yediler. Daha sonra hizmetçiye sağlam olan başka bir tepsi verdi, kırık olan tepsiyi ise Hz. Aişe’nin odasında tuttu.
(bk. Buhari, Nikah, 106; İbn Mace, Ahkam, 14; Ebu Davud, Buyu, 91; Nesai, İşretü’n-nisa, 4)

İşte size sahih Buhari hadisi keşke beni yargılamadan önce kaynağını siz araştırsaydınız

Idolumsun öyle guzel ve doğru yerden yakaliyorsunki taktir ettim saat 2 bucuk anamm sabah a kadar sürece galiba
Bak arkadaşım ben bu hayatta inanmayı seçtim.
Araştırdım öğrendim benimsedim.
Kişilik olarak da adalete ve özgürlüğe çok önem veririm.
Bugüne kadar inançsız insanlarla hiç problem yaşamadım,sorarlarsa anlatırım,bilmiyorsam yorum katmam bilmiyorum derim.hiçbir zaman tamam ben oldum demedim.
Dini yanlış bilip doğrusu bu diyenlerle,insanları dinden soğutacak tavırda olanlarla hep mücadele ettim.
Aşağılama,hakaret,dayatma benim dinimde yok.
Nasıl sinirli bir insanım bir bilsen ama konu islam olunca akan sular durur, ben dinime uygun şekilde davranmalıyım

İnsan emin olduğu, kendince net olan bir meselede neden konu açar ki? Hele de yasak, hassas bir konuysa bu.
Amaç ortalık bulandırmak gibi geliyor.

Senden cevap bekliyorum yanlış kaynaklardan öğrenip insanlara dayatıyorsun dedin sahih Buhari de geçiyor Hz Aişenin o yemeği döktüğü ayrıca hangi cemaat bana fetva verecek kadar ehil demişsin İsmail ağa cemaati yeterince ehil

Tahminen 10 gün ban yiyeceğim.
Belki Mune abla bu konuyu gormezden gelir...:dua: (Bir Umut adlı kitabımdan):KK70:

Eklentiler

• images (18).jpeg
    images (18).jpeg
    18,1 KB · Görüntüleme: 37
Sen ne akıllısın öyle yaaa ayetleri inkar eden kişilere sıfır yorum bana gelince cart curt
Ben ayetleri inkar edenlere ne diyeyim, akıl fukaraları mi diyeyim senin gibi yoksa dinden çıktın mı diyeyim zaten müslüman değilsin mi diyeyim? Ne hakla dicem bunu, Allah bana böyle bir hak tanımadı, sana nerede tanıdı?
Ayetleri inkar ediyorum diyorsa en fazla kalbimden Allah hidayet nasip etsin derim.
Sense ayetleri inkar edenlerin inkarlarını pekiştirtiyorsun benim yanlış seninki mi doğru?
İsteyen istediğine inanır. Allah bu özgürlüğü vermiş sana bana noluyor? Kraldan çok kralcı olamazsın.
Ayetler birilerinin inkar etmesiyle yok olmuyor, senin korumana da muhtaç değiller, hepimizin sahibi olanda Kuran ın koruması.

Kur’an evrensel ve ezeli bir kitaptır.Yani, hem tüm dünyaya hem de tüm zamanlara hitap eden bir kitaptır. Bu noktadan hükümleri tüm zamanları kapsamaktadır. Dolayısıyla getirdiği hükümler sadece belirli bir kavme veya zamana bağlı değil, tüm zamanlara ve milletlere hitap etmektedir.

Hanım efendi Kuran ve Hadis hükümleri sadece indiği dönemin şartlarına değil kıyamete kadar geçerlidir o 600 yıllarda öyleydi diye bişey yok Peygamber efendimiz sav ümmetinin evvelini de ahirini de biliyordu
Arkadaş sen niye surekli ayni seyi söylüyorsun? Senin inandigina herkes inanmak zorunda mi? Ben surekli olarak en güzel renk mavidir, maviden öte renk yoktur, bunu tartismak gunahtir desem ne hissedersin? Senin dini savunman bundan oteye gitmiyor. Savunma bosuna. Ben boyle düşünüyorum size de saygi duyuyorum demek seni dinden mi çıkaracak?

Son düzenleme:
Ben ayetleri inkar edenlere ne diyeyim, akıl fukaraları mi diyeyim senin gibi yoksa dinden çıktın mı diyeyim zaten müslüman değilsin mi diyeyim? Ne hakla dicem bunu, Allah bana böyle bir hak tanımadı, sana nerede tanıdı?
Ayetleri inkar ediyorum diyorsa en fazla kalbimden Allah hidayet nasip etsin derim.
Sense ayetleri inkar edenlerin inkarlarını pekiştirtiyorsun benim yanlış seninki mi doğru?
İsteyen istediğine inanır. Allah bu özgürlüğü vermiş sana bana noluyor? Kraldan çok kralcı olamazsın.
Ayetler birilerinin inkar etmesiyle yok olmuyor, senin korumana da muhtaç değiller, hepimizin sahibi olanda Kuran ın koruması.
Ey iman edenler, eğer siz Allah'a, Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder. Kendinize itimadınızı artırır, ordunuzu güçlendirir, devletinizi ayakta tutar, itibarınızı yüceltir. Sizi kararlı, sabırlı ve azimli hale getirir. O zaman bu ayeti kerime nedir Allah koruyor diye biz emri bil maruf yapmayacak mıyız Allah bize siz iyiliği emreder kötülükten sakındırırsınız diyor bunu da bize emrediyor ayrıca konu şuan bu değil Hz.Aişe nin o yemeği döktüğünü kabul etmemiştin bende ispatladım ne düşündüğünü merak ediyorum

Arkadaşlar bazılarınız demiş ya keşke dinler olmasaydida herkes bileme inansaydı felan diye 1400 yıl öncesi hatta aslında çok daha önce insanlığa anlatılan ama bi sekilde yok edilen dini kitaplarda da yazdığı söylenen bilgiler kuranı kerimde yazıyor astroloji tıp matematik açıp bakarsanız bilimi göreceksiniz zaten kuranda kimse inanmak zorunda değil ama inanlarida kimse kucumseyemez..

-Ne güneş aya yetişip çarpar, ne de gece gündüzü geçebilir; onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler. (Yasin: 40)

"O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?”
(Enbiya Suresi: 30)

Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)

“Sonra o damlacığı, asılıp tutunana dönüştürdük. Sonra asılıp tutunanı bir çiğnemlik et haline getirdik.”(Mü’minun suresi 14. ayet)

birde hz.Muhammedin bundan ne gibi çıkarı olacak peygamberimiz bana tapın demiyor ki kimseden parada toplamadi yani zamanında yada diğer peygamberler hz.ibrahim putları yiktığında ne gibi bi çıkarı olacaktı tek amaçları vardı doğruyu anlatmak..

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X