Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanım efendi sosyal zaruret ne demek zaruret ne demek önce onu bi kavrayın savaş yoksulluk barış anlaşması için yapıldı o zamanlar birçok evlilik zaruretten kasıtta budur
Aaaa kabulde ettin alacam kocama 3 kadin dedin daha benden ne istiyorsun be hafiz 😅orda hosunuza giden kadinlarda yaziyor yalniz pls

Arkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.

Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..

Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Bu tertemiz kafa ülkenin gerçek halini ve dindar geçinen dincilerin rezilliklerini görünce çok büyük hayal kırıklığıyla kirlenecek nedense bunu düşününce üzüldüm

sosyal zaruretlerin gereği her biriniz, himayeniz altında olmayan, aranızda evlilik yasağı bulunmayan, evlilik çağına gelmiş, hoşunuza giden özelliklere sahip yetim kızlardan, hür, dul kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın, nikâhlandığınızı tescil ve ilan edin.
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.(Nisa-3)

Keşke tamamını alsaydınız.

sosyal zaruretlerin gereği her biriniz, himayeniz altında olmayan, aranızda evlilik yasağı bulunmayan, evlilik çağına gelmiş, hoşunuza giden özelliklere sahip yetim kızlardan, hür, dul kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın, nikâhlandığınızı tescil ve ilan edin.
Peki şimdi size gerçekten cevabını çok merak ettiğim bişeyi sorucam lütfen ikimizde birbirimizi kurmadan irite etmeden laf sokmadan düzgün cevaplar verelim siz Müslümanım diyorsunuz Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız kalmasın." [Buhârî, Nikâh 111, Cezâu's-Sayd 26, Cihâd 140, 181; Müslim Hacc 424, (1341).] bende size Efendimizin sahih olan bu hadisini atıyorum siz bana dar görüşlü diyorsunuz yok bide babasıyla abisiyle gitsin diyorsunuz ben bir ilim talebesiyim kafamdan fetva vermiyorum Buda kanıtım mahremi olmadıkça diyor Ya mahrem baba dayı abi amca vs sana nikah düşmeyen kişiler efendimiz emrediyor bunu mahremsiz yabancı erkekle yalnız oturmayın diyor siz de bunu kabul etmiyorsunuz şimdi ben aradan çekiliyorum siz Peygamber’imize diyebilir misiniz haşa oldu bide babasıyla gitsin sonra Show haberden cinayet haberleri izleyelim diye çünkü söylediğim sözün sahibi ben değilim Efendimiz

Sevgiyle bahsettiğiniz, sevgiyi yarattığına inandığınız yaratıcının sevdiğinizle konuşmanıza karşı olacağını düşünmeniz çok ilginç gerçekten.
Doğru düzgün konuşup tanımadığınız insanın nesini sevdiniz o daha da ilginç.
Konu komple ilginç yani.

Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı
sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(Bakara Suresi, 250) size verebileceğim tek cevap budur
allah aşkına durun yav paylaşmayın daha ayet. napıyorsunuz günlük hayatta da bu şekilde misiniz? (nolur ayetli cevap vermeyin bana )

Ban yemek istemiyorum ban yemek istemiyorum ban yemek istemiyorum

AMA

yahu kafirlerin herseyinden faydalan sonra tu kaka
iki ayet paylaş sevap puan kas pff çok banal ya

hayretle okudum bende... bir de büyük harfle yazılmış kocaman kocaman. üye olurken şartlar tam okunmamış galiba
Hayir birde herkesin inancı kendine yani neyi kanıtlamaya çalışıyorlar? Cevap arayan varsa gider kuranı kerimi okur bu kadar canhıraş kavgaya gerek varmi?

" Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır "

Çok büyük samimiyetle soruyorum. Bunu bana açıklayacak biri var mi?

Dünyada yasayan bir insanın, cennet motivasyonu, dünyada da sevdiği, istedigi seylerdir.
Ziynet eşyaları, çesitli yemekler, tatli sular, bahçeler, evler vaad edilmesi çok cezbedici.

Peki göğüsleri yeni çıkmış genç kızların (11-12) vaad edilmesi?

Erkekler Dünya hayatinda boyle bir arzu taşıyorlar o zamanlar.

Yani pedofililer diye mi yorumlamaliyiz?

Mantikli aciklamasi olanlar lutfen yazsin.
Yıllardır asla cevap bulamadığım bir ayettir.

Hayir birde herkesin inancı kendine yani neyi kanıtlamaya çalışıyorlar? Cevap arayan varsa gider kuranı kerimi okur bu kadar canhıraş kavgaya gerek varmi?
şaşkınlıkla izliyorum tarafları.iyi ki yasaklanmış sitede.yoksa hergün ne kavgalar çıkardı

Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.(Nisa-3)

Keşke tamamını alsaydınız.

Peki şimdi size gerçekten cevabını çok merak ettiğim bişeyi sorucam lütfen ikimizde birbirimizi kurmadan irite etmeden laf sokmadan düzgün cevaplar verelim siz Müslümanım diyorsunuz Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız kalmasın." [Buhârî, Nikâh 111, Cezâu's-Sayd 26, Cihâd 140, 181; Müslim Hacc 424, (1341).] bende size Efendimizin sahih olan bu hadisini atıyorum siz bana dar görüşlü diyorsunuz yok bide babasıyla abisiyle gitsin diyorsunuz ben bir ilim talebesiyim kafamdan fetva vermiyorum Buda kanıtım mahremi olmadıkça diyor Ya mahrem baba dayı abi amca vs sana nikah düşmeyen kişiler efendimiz emrediyor bunu mahremsiz yabancı erkekle yalnız oturmayın diyor siz de bunu kabul etmiyorsunuz şimdi ben aradan çekiliyorum siz Peygamber’imize diyebilir misiniz haşa oldu bide babasıyla gitsin sonra Show haberden cinayet haberleri izleyelim diye çünkü söylediğim sözün sahibi ben değilim Efendimiz
Annesi babasi olmayan yetimler ne yapacak parayla adammi tutacak Peygamber sav yasadigi dönem 600 .li yillardi..şimdi kim 3. Kişiyle gidiyor buluşmaya diyelim arkadasiyla gitti fittne sokmicagi ne malum diyelim annesiyle gitti annesi istemicek ama kiz sevecek ayrilsinmi bu mu çözüm...şimdi bazı şeyler teoride mantıklı gelebilir pratikte sonu cinayetle bile biter ...karısını kiz kardeşini hamile bırakıp oldurup cesedini magaraya atan umut vardı mugede peki belki ablasıda onu almistir yanina 3. Kişi niyetine..olmuyor bazı şeyler olmuyor baba kizina sarkiyor tecavuz ediyor hersey insanin nefsine olan hukmunden gecer kilisede papaz cocuklara tecavuz etti camide hoca yani bilmek yetmiyor bir insanin içinde varsa zincire vur durmaz ben doğru değil demiyorum yalnızca 600 yilinda soylenen bir soz. 21. Yuzyilda gitmiyor yapin deneyin hüsran olacak ayrıca o yorumunuz okadar igrenctiki sizi ciddiye alamiyorum sadece konuyu sizinle olan kismi kapatmak istiyorum....herkes kendi inancinda kendi yolunda mutluysa benim için sorun yok ....ve ilk alintiladigim lütfen sizlede hiç ugrasamicam baya yol gittik malum sar bastan yorar lutfen baska alintilara yuruyuyunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X