- Konu Sahibi hayallperestt
-
Merhaba kızlar; sadece içimi dökmek istiyorum biraz ve de fikir verirseniz sevinirim bu kaynanayla ne yapacağım hakkında
4.5 senedir beraberiz nişanlımla ve kısmetse inş haziranda düğünümüz olacak.
4.5 senedir annesinin bana ve aileme yaptığı şeylerin haddi hesabı yok.
Nişanlım askerdeyken kavga etmiştik halası yüzünden nişanlımda doğal olarak
her askerdeki insan gibi biraz psikolojisi bozulmuştu öldürcem kendimi falan dedi
bunu annesi duydu ve annemi arayıp ALLAH'ım ben naptım ne günah işledim de
sizin gibi bir aileyle karşılaştırdı beni dedi annem ağzını açmadı yine düzgün konuştu
oda annemin düzgün karakteri, sonra nişanlım anneme hep annecim der annesi bunu
hep duydu oğlumla çok görüşme çok samimi olma dedi kıskandı resmen.
Kaynanam kapalı ama bence eşinin zoruyla kapalı çünkü hep açılmak için bahane arıyor.
Nişan bohçasında erkek olmasın dedi tamam dedik öbür günü aradı bikaç erkek
gelsin de sabri de (diğer oğlu) gelir bare dedi tamam dedik.Bizim kınalar bay bayan
karışık olur, kınaya erkek gelmesin ben saçımı açayım dedi bende bizim kınalar böyle olur
kapalı insan kapalı gelsin dedim alındı ama artık sabrım taşmıştı.
Babam düğün 7 haziran olsun dedi olmaz cansunun(abisinin eşi) doğumuna çok yakın oluyor dedik
babam tamam ozaman dedi, 14 haziran kararlaştırdık annesi diğer günü aradı
7 si olsun merve'nin( kaynanamın eltisinin kızı) mezunuyeti varmış gelemicekler dedi
tamam dedik. Bana kınada erkek olmasın dediğinde biz sizin çok şeyinize ayak
uydurduk dediğimde neyimize ayak uydurdun söyle içinde kalmasın dedi alındı..
Biliyorsunuz nişanı kız tarafı yapar ama biz salon bakarken kaynanamı çağırdık
beraber baktık oda görsün beğensin diye. Biz düğün salonu bakarken nişanlım
nuray'ın annesini de çağır salon bakarken dedi kaynanamda ne gerek var düğünü
ben yapıyorum dedi. diğer oğluna 6.5 milyar verdi salona bizim istediğimiz salon
5.250 yok pahalı diyo tutarsanız da üzerinizdeki nakitleri verdikten sonra daha
para verilmesi gerekirse altınlarınızı bozdurursunuz diyor..
Daha neler neler ya aklıma geldikçe yazarım, sevmiyorum sevemiyorum çünkü sevebileceğim bişey
yapmıyolar. Nişanlım benim yanımda olduğu için katlanıyorum böyle bir aileye
nişanlıma da dedim bigün sen benim yanımda olmazsan katlanmama gerek
kalmaz çünkü ben senin için katlanıyorum diye oda ben de ailemden utanıyorum
neden böyle yapıyorlar anlamıyorum diyo..
Merhaba Kızlar yukarıdaki eski konum derdimi daha iyi anlayabilmeniz için eskisini de yazdım bilmeyenler için.
Ben zaten kararlıyım çok seviyorum ve seviliyorum nolursa olsun evleneceğiz inşallah.
Sadece istediğim siz olsanız ne yapardınız nişanlınız yanında ise herşeye rağmen evlenirmiydiniz. Evlendiğimde nasıl davranmalıyım bunun hakkında yardım istiyorum herkesden özellikle tecrübeli kişilerden.
Düğünüme sadece 43 gün kaldı. Geçenlerde nişanlım damatlık alıyorduk damatlıgı aldık yalnız ayakkabı pahalı geldi anneme 250 tl 100-150 ola neyse baska yere bakalım dedi. Kaynanam kalktı o damatlığın altına dandik bi ayakkabı alınmaz dedi ki bana aldığı ayakkabı 80 tl ama parasında değilim ben ya da annem sadece dandik kelimesine kızdı annem.
Sonrasında tuttuğumuz evi temizliyorduk. Annem fırını ayrı set üstü ocağı ayrı alalım dedi çoğu yeni evlerde fırınlı aygaz yeri olmuyor dedi. Kaynanam başladı yok öle şey mi olur demeye anneme bağırmaya ve 5 senedir ilk defa annemde konuştu artık şu zamana kadar demediği kalmadı annem hep susmuştu benim mutluluğum için. Sonra bu çekti gitti evi temizlerken. Dünde sevgilimi aradı ben en baştan beri istemiyordum şimdi de istemiyorum düğüne gelmiyorum sana bir zırnık yok pis sürtükler pis açlar daha neler neler annemle bana söylüyor. Kendini ateşe atıyorsun evlenme. Nişanlım son defa konuşacak en azından düğüne gelmeleri için çünkü karşı tarafın ailesi gelmezse babam düğünü kabul etmez diye düşünüyorum ama annem herşeyinizi ben alırım mutlu olun yeter diyor. Bu akşamda nişanlım konuşacak zaten resmen oğulunu da silmiş gibi annesi ikna olmazsa ya resti çekecek ya da ayrılacak başka çare yok annesi başka seçenek bırakmadı sonuçta. Ama ayrılmam ayrılamam diyor.
Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle çok zor bir durum nişanlınız için ve sizin için.. Aileniz gerçekten bu kadar lafa iyi dayanmış benim anneme bu kadar ağır laf söyleyecek ben kv bozarım pardon diye kaşım kalktığı anda inmez anlarlar ama sizin kv değişik tabiri caizse terbiyesiz bir kadınmış. Nişanlınız eğer ailesini ömürlük silebilecekse düşünmeden evlenin seviyormuşsunuz sevgi kolay bulunmaz. Ama ya ailesini silmez de bir ömür ailesi ile görüşmek zorunda kalırsanız çok zorluk çekersiniz yani öyle bir kadınla anlaşmak çok zor size ayrılın demiyorum haddime de değil ama zor bir hayat sizi bekliyor inş mutlu olursunuz