- 17 Aralık 2015
- 26.709
- 48.681
- 598
darp raporu ile gidip zorla evlendirilmek istedigini soylerse sığınma evine yerlestirirler kızı.Herkes polise gidin demiş, polis ne yapacak nişanlı kıza anlamadım. Evlilik yokki yaşı tutmuyor diye ceza alsin. Belki müge anliya falan çıksaniz ortalık karışır biraz o kadar. İşiniz çok zor.
Ok oluş demez miTamam polise biz bildirelim hatta cimere bakalım o muhtar babana devlet ne edecek
Bazı kişiler kız nişanlı polis napabilir demiş evli değil ki bişey yapsın demiş böyle bişey olmaz değil mi yani engel olurlar karşı taraf yalancı şahit tutsa bile kızın ifadesine bakarlar diye düşünüyorum bilmiyorum offf Allah'ım kafayı yemek üzereyimTamam polise biz bildirelim hatta cimere bakalım o muhtar babana devlet ne edecek
beyan esastır hanımefendiPolis bişey yapmaz mı eşim de diyor dicek hani evlilik var mı inkar ederler iki yalancı şahit de tutar diyor sonra sen olduğunla kalırsın diyir gercekten bişey yapmazlar mı
şikayetinizi yapın, darp raporlarinıda alsinlar beyan esastır.Ok oluş demez mi
Bazı kişiler kız nişanlı polis napabilir demiş evli değil ki bişey yapsın demiş böyle bişey olmaz değil mi yani engel olurlar karşı taraf yalancı şahit tutsa bile kızın ifadesine bakarlar diye düşünüyorum bilmiyorum offf Allah'ım kafayı yemek üzereyim
Kız kardeşim karakolda benim rızam yok derse herşey değişirOk oluş demez mi
Bazı kişiler kız nişanlı polis napabilir demiş evli değil ki bişey yapsın demiş böyle bişey olmaz değil mi yani engel olurlar karşı taraf yalancı şahit tutsa bile kızın ifadesine bakarlar diye düşünüyorum bilmiyorum offf Allah'ım kafayı yemek üzereyim
Kardeşinizin kendi şikayetçi olması lazım gibi. Sizin şikayet etmeniz bir şey ifade etmez çünkü 18 inden büyükçok zor durumdayım fikrinize yön vermenize o kadar çok ihtiyacım var ki Konu kız kardeşim 17 yaşında daha önce halamın oğlu ile sozluydu yani onlara göre sözlü neyse oğlanın gerçek yüzü ortaya çıktı işte kız ayağı içkisi yalanı derken kaç kisi araya girdi defalarca babamı kandırdılar annemin elinden bişey gelmiyor kimse sözünü dinlemiyor kız kardeşim de öyle çok direndi çok da dayak yediler onlardan ama boş
Neyse söz döndü babam da sonunda ikna oldu gerçek yüzünü gördü
Aradan 6 ay falan geçti bu oğlana kız istemeye gidiyorlar ama kimse vermiyor babam dahi ona kaç kişiyi istemeye gitti yine vermediler
Ve bugün annemle konuştum konuşamadı benimle erkek kardeşimi aradım ben evliyim aradım özür dilerim abla bişey yapamadım gelip yüzük taktilar ona bağıra bağıra vura vura annem korkmuş susmuş
Bana da soylemediler hamileyim diye ve az önce babamı aradım napıyorsunuz dedim neyi merak ettin dedi niye aradın dedi kız kardeşimi gerçekten ona verdin mi ondan 10 yaş büyük birine he dedi telefonu yüzüme kapatti
Ben napcam bilmiyorum çok çaresizim
Üstelik oğlan babamın kardeşi yani halamın oğlu halam annem karşı çıkıyor diye annemin saçına girdi babamın gözünün önünde çıt etmedi açık açık soyluyor büyü yaptım bak tesirli oldu sonunda kızı aldım ilk günden sonra geri size göndericem diyor yardım edin napmalıyım çok çaresizim gebeyim de ağlamaktan maf oldum
Peki sığınma evi yerine benim yanımda kalsa onlara uzaklaştırma versem olur muerkek kardesiniz bir sekilde kiz kardesinizi alıp karakola gotursun, önce darp raporu alsinlar zorla evlendirilmek istediginide soylesin kiz kardesiniz.
Muhtemelen kardesiniz alir bi sığınma evine yerlestirirler aileyede yeri vs soylenmez.
o sirada ne yapacaginiza karar verirsiniz zaman kazanmış olursunuz.
Büyük ihtimalle yarın yada ertesi gün gün nişan yapılacakmış aile arası ben o günü bekleyeyim diyorum hem kanıt da olur kalabalikta polisle beraber giderim oraya olmaz mı yada ben de orda bulunurum mahallede biri şikayet etti deriz ne bileyimTamam polise biz bildirelim hatta cimere bakalım o muhtar babana devlet ne edecek
onu polise sormaniz lazim, yani sizin kardesiniz her hangi bir isinde imza yetkiniz varmı mesela?Peki sığınma evi yerine benim yanımda kalsa onlara uzaklaştırma versem olur mu
Evet doğuluyum benim korkum kendi canımdan değil annem ve diğer kardeşlerim onlara karışmasa ben direkt düşünmeden zaten şikayet ederdim sonra bana şikayet ettim diye yine zarar verirler bebeğimi de düşünüyorum daha yeni hamileyim çok çaresizimDicle hanım burada kimsenin sihirli pelerini yok, hokus pokusla kız kardeşinizi kurtaramayacağınıza göre sorumluluk size ait. Bir kere korkmayın, cesur olun insan korktuğundan utanır, polisi gördükleri an babanızın yelkenler fora olur en çok gücü yettiğine şiddet uygular bu pislikler. Bir de kızkardeşinize yazık değil mi, 18 yaşında elinde bir çocukla ortada kalacak belki, doğuluysanız sonrası babası yaşında birine verilecek belki yüzü hiç gülmeyecek, ömür boyu bunun vicdani sorumluluğunu nasıl taşıyacaksınız abla olarak ? Siz yapamıyorsanız biz yapalım, verin özelden bana bilgileri çekinmeden polisi ararım, insanlık bu topraklarda daha ölmedi.
Çaresiz değilsiniz Afganistan’da yaşamıyoruz, kızkardeşiniz için polise gitmek boynunuzun borcu, bir şeyin doğrusunu bilip hiçbir şey yapmamak da bir suçtur, anneniz belki bir şey yapamıyor ama siz o evden çıkmışsınız size hiçbir şey yapamazlar. Sizin eşiniz var bir de bebeğinize nasıl zarar verecekler, biraz cesur ve güçlü olun. Kırk kat yabancı üzülüyor kardeşinize, adını adresini verin ben arayayım polisi.Evet doğuluyum benim korkum kendi canımdan değil annem ve diğer kardeşlerim onlara karışmasa ben direkt düşünmeden zaten şikayet ederdim sonra bana şikayet ettim diye yine zarar verirler bebeğimi de düşünüyorum daha yeni hamileyim çok çaresizim
Tamam gidicem noluyorsa olsun artık teşekkür ederim bana cesaret verdiniz ömür boyu kardeşim çile çekeceğine bi kaç ay beraber çekeriz annem engel oluyor kızı yurda götürürler seni rahat bırakmazlar yurda girerse rezil oluruz o çok kafamı karıştırıyorÇaresiz değilsiniz Afganistan’da yaşamıyoruz, kızkardeşiniz için polise gitmek boynunuzun borcu, bir şeyin doğrusunu bilip hiçbir şey yapmamak da bir suçtur, anneniz belki bir şey yapamıyor ama siz o evden çıkmışsınız size hiçbir şey yapamazlar. Sizin eşiniz var bir de bebeğinize nasıl zarar verecekler, biraz cesur ve güçlü olun. Kırk kat yabancı üzülüyor kardeşinize, adını adresini verin ben arayayım polisi.
Şunu unutmayın kardeşiniz bir çocukla eve dönerse daha çok rezil olursunuz, şu an hem kardeşinizi hem de doğmamış bir çocuğu kurtarıyorsunuz lütfen gelişmelerden bizi de haberdar edin. Ayrıca tv izlemiyor musunuz, bunların kardeşinizi öldürüp intihar süsü vermeyecekleri nereden biliyorsunuz ? Böyle manyak insanlara kardeş mi teslim edilir ? Benim eski eşim de doğu kökenliydi, her gün beni tehdit ederdi, bir gün polise gittim ve kendi hayatımı kurtardım o esen gürleyen adam adımı anmaya korkar şimdi asla ama asla korkmayın, inanın kendinizle gurur duyacaksınız.Tamam gidicem noluyorsa olsun artık teşekkür ederim bana cesaret verdiniz ömür boyu kardeşim çile çekeceğine bi kaç ay beraber çekeriz annem engel oluyor kızı yurda götürürler seni rahat bırakmazlar yurda girerse rezil oluruz o çok kafamı karıştırıyor
İnşallah herşey dediğiniz gibi olur güzel sonuçlanır şikayet edicem kararım kesin teşekkür ederim lütfen duanızı eksik etmeyinŞunu unutmayın kardeşiniz bir çocukla eve dönerse daha çok rezil olursunuz, şu an hem kardeşinizi hem de doğmamış bir çocuğu kurtarıyorsunuz lütfen gelişmelerden bizi de haberdar edin. Ayrıca tv izlemiyor musunuz, bunların kardeşinizi öldürüp intihar süsü vermeyecekleri nereden biliyorsunuz ? Böyle manyak insanlara kardeş mi teslim edilir ? Benim eski eşim de doğu kökenliydi, her gün beni tehdit ederdi, bir gün polise gittim ve kendi hayatımı kurtardım o esen gürleyen adam adımı anmaya korkar şimdi asla ama asla korkmayın, inanın kendinizle gurur duyacaksınız.
Allah yardımcınız olsun gerekirse her yere şikayet ederiz ihtiyacınız olduğunda yazın lütfen.İnşallah herşey dediğiniz gibi olur güzel sonuçlanır şikayet edicem kararım kesin teşekkür ederim lütfen duanızı eksik etmeyin
İlk size yazicam bakalım nolacakAllah yardımcınız olsun gerekirse her yere şikayet ederiz ihtiyacınız olduğunda yazın lütfen.
Peki hemen yarın mı edeyim yoksa büyük nişan yapılacakmış bir iki güne aile arası evde o zaman mi şikayet edeyim en azından kanıt olur diye düşünüyorum inkar edemezler yalandan şahit tutamazlar keşke kardeşimi döndüklerinde zaman videoya alsalardu ama işteAllah yardımcınız olsun gerekirse her yere şikayet ederiz ihtiyacınız olduğunda yazın lütfen.
Benim şahsi fikrim bir an önce kardeşinizi o evden çıkarmanız. İsterseniz önce karakola gidin, polislere danışın öyle karar verin.Peki hemen yarın mı edeyim yoksa büyük nişan yapılacakmış bir iki güne aile arası evde o zaman mi şikayet edeyim en azından kanıt olur diye düşünüyorum inkar edemezler yalandan şahit tutamazlar keşke kardeşimi döndüklerinde zaman videoya alsalardu ama
Nisandan 1 saat önce polis ihbarı yap ve deki kim şikayet etti bilmiyorum, kız kardeşini devlet korumasına alırlar, lakin bu şekilde kaçak oynarsanız kız kardesinizi koruyamazsıniz, ben olsam polisi alır kapıya dayanır kız kardeşimi kurtarırdım, babanıza ve halaniza hepsine uzaklastirma aldırın, ne yapın edin kurtarın, susmayın...Büyük ihtimalle yarın yada ertesi gün gün nişan yapılacakmış aile arası ben o günü bekleyeyim diyorum hem kanıt da olur kalabalikta polisle beraber giderim oraya olmaz mı yada ben de orda bulunurum mahallede biri şikayet etti deriz ne bileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?