Allah aşkına yardım edin

Dünden beri çok takıldım bu konuya. Yazık ben bu kıza çok üzülüyorum. Içine düştüğü psikoloji hiç hoş değil.
Yok mu kuzum senin bir yakının annene anlatamiyorsan bir teyzen halan vs. Kendi tarafından bir aile büyüğü bunu anlatsan da sana bir destek olsalar keşke.
Burda önemli küçük noktalar var. Çocuk yaş itibariyle değişim icinde, önceden normal gelen şu an ona anormal geliyor. Gördüklerinden sonra geçmişi şu anki düşüncesiyle kabullenemeyecegini idrak etmiş. Yani idrak yolları artık iltihaplanmis.
Geçmiş ola.
O düğün olsa da sana hayatı zindan edecek bunu bil. Hiç bir zaman unutmayacak. Sürekli önüne çıkaracak.
Şu anki düşünce yapısına göre bir es değilsin artık onun için. Acı ama gerçek.
Şu saatten sonra başın dik çıkmayı bil o evden yere batsın onun evi de nikahı da zihniyeti de.
Üzülürsün ağlarsın yas tutarsın... ama geçer. Nice uzun evlilikler dahi düşünce ayriligindan bitebiliyor.
Hiç bir kadın geçmişinin suçlusu gunahkari değildir. Nokta.

@sonbahar765544 bu adamla devam etmekte kararlı gibisiniz. Ne yapalım hayırlısı
Toparlayabileceksek elbette etmek isterim çünkü 3 gün öncesine kadar hiç bişey yoktu, çok emek verdik her anlamda manevi olarak da bende yeri çok farklı. O yüzden bir kalemde eee tamam böyLe diyosan bitsin diyemem. Her ilişkinin dinamikleri faeklı. Ben de eşimi az çok tanıyorum. O yüzden biraz zamana bırakma ve sakinleşmesini bekleme taraftarıyım.Ama eğer devam edip de hayatı bana zehir edecekse istemiyorum. Hakkımda hayırlı olana kalbim de razı gelsin diye dua ediyorum hep

tabıkı her ılıskının dınamıgı farklıdır ama bazı degısmez ve tum dunyada kabul gormus genel dogrular da vardır
sız bu kadar nazlı ve herseyı bu kadar uzatan bır adam sıkıntılı bır adam sevıyorsunuzdur belkı
sabır gostermeyı sevıyorsunuzdur belkı
buna kımse karısamaz sızın tercıhınız fakat
emek dedıgınız sey karsılıklı olur
sevgı sekıl degıstırır evlılık bır omur boyu dıye cıkılan bır yol 40 sene sonra asla ılk gunku sevgı kalmayacak hayat yıpratıcı dıs etmenler stres iş sorunları cocuk problemlerı kısısel gelısımlerınız sızı uzaklara goturecek ortak paydada bulusurken ıkı tarafın aynı heyecan ve ıstekde olması gerek ve sevgı sekıl degıstırsede saygı aynı sekılde kendısını korumalı

adamda sıze karsı saygı yok , aynı sekılde ıstek yok . suan onu zorluyorsunuz ısrarla.. sınırı gecınce duzelır sanıyorsunuz bır kavgayı aylarca surduren adam ıcın gercekten bu kadar olumlu dusunebılmenız sızın de dogru dusunemedıgınızı gosterıyor neler yasayacagınızı az cok tahmın edıyoruz cunku gorunen köy klavuz ıstemıyor . bızımde var bı hayat tecrubemız

Bilemiyorum ben kendi adima buyutmeyecegimi dusunmuyorum. Aklimdan silinmez görürsem. Hayati dar etmektense ayrilmak daha iyi.

Malesef anlatacağım kimse yok çok yakın bir arkadaşım var sadece o da şu an burayı okuyorsa selam olsun
dediklerinizin farkındayım dışardan bakılınca manyaklık gibi geliyor böyle bir adamla evlilik sürdürmEk. Ama Genel olarak buradaki herkes değil ama çoğu insan olaya çok maddi açıdan bakıyor maddi derken yani duygular,hassasiyetler gözetilmeden. Buna da kesinlikle hak veriyorum çümkü dünya böyle işliyor ve kimse bir diğerinin hikayesini yaşamıyor. Dünya bana acımasız geliyor. Olmadı mı? Bitir. Bozuldu mu? At. Değer verilen şeylerin tamiri mümkün olmalı,bazen elimize cam parçaları batsa da omu o kırık haliyle terketmemeliyiz

sıze soyledıgı sozler ıcın kendısının bır tamır arzusu var mı ?
nıye sadece sız bu ılıskısının kurtarıcısı tamır ustası oluıyorsunuz
daha oncede aylarca surdurmus uzatmıs mesela neden hep sız ıteklıyorsunuz pohpohluyorsunuz
hepımızın cok deger verdıgı ılıskılerı oldu hepımız acı cektık hepımızın yasadıgı ve hayatdan ogrendıgı bırseyler var bırebır aynı seyı yasamak zorunda degılız sızı anlamak ıcın

sızı anlamadıgımızı ve sevgı gıbı seyı goz ardı ettıgımızı soyluyorsunuz o kadar yanılıyorsunuz kı
tam aksıne sevgıyı fazlasıyla onemsedıgımız ıcın olmaz dıyoruz

Yok çok eminim imza falan atılmadı. Hoca ve misafirlerimiz vardı. Dua edildi sonra ikimiz de 3 er kez aldım kabul ettim dedik,bu kadar
Dini nikâh o zamanin şartlarında evliliği duyurmak icindi şuanda resmi nikah bunu görüyor, tabi isteyen dini nikâhı yapar ama resminden sonra olur. Gerci çoğu kişi bunu yapmıyor. Benim ki evden çıkarken yapılmıştı. Herneyse anladığım kadariyla eşiniz herşeyi biliyormuş, görünce rahatsiz olmuş bence zamanla sakinleşir ama sizin evliliğiniz nasil olur bilmem, adam görüntüleri kendine saklamış,
Sizle şimdi barıştı hersey süper ilerde bosanma oldu bunu gösterecek belki, eski sevgilisinin fotoğraflarını sakliyor diye . Bu cok korkutucu

Bilemiyorum ben kendi adima buyutmeyecegimi dusunmuyorum. Aklimdan silinmez görürsem. Hayati dar etmektense ayrilmak daha iyi.
Bilmiyorum ben rahat bir tipim belki benden önce olmuş bir olayı bu kadar büyütmem
Takılmam böyle şeylere
Ayrılmak bunun için saçma o kadar kolay olmamalı
Bu kızcağızın hiç suçu yok

benden kaynaklanan bır sebep yuzunden bu iş bozuluyor bu yuzden sucluyum psıkolojısınden cıkın
adam dogru soyluyor belkı de bu ısarettır ıkınız ıcınde

cok emek verdık dıyorsunuz ya asıl evlendıkten sonra bundan sonra baslayacaktı emek... akrabalarıyla akraba aılesıyle aıle olunca ısler cok degısıyor evlılık bambaska daha once evlı gıbı olmanız evlılıgı gercek anlamıyla tanıdıgınız anlamına gelmez

kendınızı suclu hıssettıgınız bu yuzden sevdıgınız kısıyı kaybetmek ıstemedıgınız ıcın cok uzgun oldugunuzu bılıyorum batırdıgınızı dusunuyorsunuz
hayır bu tek sızden kaynaklı degıl karsınızdakı kısı daha olgun davranabılırdı
bırde bence suna saygı duymanız gerek
bende bırseyler bıttı demıs
bıtmıs yanı

Kuzum şu anki hassasiyetini anlıyorum. Anliyoruz. Söylediklerinde çok haklısın. Fakat şurda yanılıyorsun bazılarımız kendi adıma da söyleyim belli bir yaşam tecrubesine sahibiz. Ben böyle erkekleri de çok gördüm. Senin gibi ilişkiyi kurtarıp surdurmeyi düşünen kadınları da.
Tabiki her ilişkinin dinamigi farklı ama az önce arkadaşın da yazdığı gibi değişmez bazı kurallar var.
Senin konun çok ince ve hassas bir konu. Bu çocuk bunları kabullenemez.
Söyle bir örnek vereyim; bir erkek agzindan: olmuyor yapamam, sana dokundukça her yerinde adamlar hissediyorum. Artık bana yabancısın sana dokunamam.
Al işte zihniyeti bu sana baktıkça sana sarildikca hep böyle hissedecek. Bilesin.
Sana hayatta ve seçimlerinde başarılar dilerim.

Bilmiyorum ben rahat bir tipim belki benden önce olmuş bir olayı bu kadar büyütmem
Takılmam böyle şeylere
Ayrılmak bunun için saçma o kadar kolay olmamalı
Bu kızcağızın hiç suçu yok
bence de bu sebeple ılıskı bıtmemelı adam resmen ıkı yuzluluk yaptı

ama kısıler de kendılerını ıyı bılır ben uzatırım unutmam unutamam da dıyorsa ve bu sebepten ayrılmak ıstıyorsa bunu da anlamak ve saygı duymak gerekır
evlendıkten sonra da sevgım bıttı eskısı gıbı sana karsı hıslerım yok senı artık sevmıyorum ve evlılıgı devam ettırmek ıstemıyorum deyıp de ayrılabılır ınsan , sevmedıgı bırıyle daha dogrusu sevgısı bıttıyse omur boyu evlı kalmak ıkı tarafa da haksızlık olur cunku

heh yani bu durumda 30 yaş ve civarı kimsenin yeni sevgilisi ile gidecek yer bulamaması lazım. ilişkileri genelde 2-3 yıl sürse insanların gidecek yerler bitti :)

hani atıyorum hediye alınmış bir kıyafeti giymem yenisinin yanında ama aynı mekana gitmemek vs saçma ve çocukça.

bu adam zerre büyümemiş .ayrıca madem hassastı kendi neden beraber oldu evlenmeden diye sorarlar adama

çok haklısınız ancak insanları en çok ayrılırken tanırsınız. o an sinirlidirler ve yaptıkları bilinçaltlarının yansımasıdır. direkt küfür etmemiş ama ettiği laflar küfürden ağır. iyi ki çocuğumuz olmamış diye sizi annelik mertebesi üzerinden aşağılamaya kalkmış, güya affetmemek için özelinizi yedeklemiş biri var karşınızda.
bundan sonra devam etmek demek en ufak hatanızda acaba ne yapacak diye şüphe etmeyi getirir. siz bundan sonra güvenebilecek misiniz mesela ?

ben olsam en ufak yanlışımda acaba ne yapar diye kurarım sürekli.

Yani tabi boşanabilir adam boşol falan diyen bir tipse zaten bunun gibi biriyle evlenmek hata
Boşol ne ya off yani off

ben bu konudan esıme bıraz bahsettım acıkcası
konu benı cok etkıledı cunku kendımı konu sahıbının yerıne koymak ıcın sebeplerım vardı
şöyle kı...
esım benım arkadasımdı eskıden sozlu oldugum kısıyle neler yasadıgımı da bılen bırı
onun omuzunda aglamıslıgım var yanı her ayrıntıyı yazmak ıstemıyorum ama benım herseyımı bılır esım tum capkınlıklarımı tum ucarı kacarılıklarımı herseyımı cunku benım en yakın arkadasımdı aıle dostumuzun ogluydu evımıze gırıp cıkan bırı bız odamıza gecerdık fiskos yapardık

benımle ılgılı oyle seyler bılıyor kı bu konuyu dırekt okumadım ama ıcerıgıyle ılgılı bır soru sordum bır arkadasımın basına bırsey gelmıs fıkrını merak edıyorum dedım
bırıyle evlendı nıkahları oldu dugunlerı haftaya bu kız anlatması gerektıgı kadarını anlatmıs adama, adam da bana gore bılmesı gerekeni bılerek evlenmıs
sonra aksılık ya bu adam karısının eskı sevgılısıyle eskı resım ve goruntusunu gormus mustehcen
adam kıyamet koparmıs bıttı ıgrencsın sogudum goruntulerı kendıme yedekleyecegım ıcım sogumasın dıye unutmayacagım demıs kız cok uzuluyor bende sana her b.kumu anlatmıstım senın hıc aklına bu tarz bırsey geldı mı ne bıleyım ınsan merak edıyor ne dusunuyorsun bu konuda dedım

sacmalama ya o adamda serefsızlık yapmasın resmen bahane uyduruyor boyle mantıksızlık olamaz ılıskı yasadıgı kısı daha once ben ılıskı yasadım dıyor onunla yasadıklarını oncekıyle yasadı demek zaten bu, buna tamam deyıp kabul edıp sonra vay efendım ıgrencsın demek kadar buyuk sacmalık olamaz dedı

tam olarak aynen boyle soyledı

ya zaten bi insanı olduğu gibi kabullenemiyorsan evlenmeyeceksin. herkesin geçmişi var. içine sinmiyorsa en baştan sinmesin. o yolları kat et, sonra olmaz de, saçma.

Ben de bunu anlamıyorum işte. İnsan kaldıramayacağını düşündüğü şeylerde ısrar etmemeli. Bazı konularda tabiri caizse “cehalet huzur getirir.” Her şeyi de bilmeyiverelim. Mesela ben bunu çevremdeki kadınlarda çok görüyorum. Kadının boşanmaya cesareti yok ama eşinin hayatının her detayını kurcalıyor. Bir çok şeyi yanlış anlıyor ya da basbayağı aldatıldığını, kandırıldığını farkediyor ama yaptığı tek şey bağırıp çağırmak. Sonra da dizini kırıp oturuyor. Şimdi buradaki amaç ne? Madem boşamayacaksın o zaman kurcalama.

Çok yanlış bilgiler veriyorsun dini nikah konusunda. Dini nikah imzasız da olur. Mesajla da boşanılır. Şahit gerekmez. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Nikahları düşmüş

Şimdi love ben boşandım ya adamın ayrıca boşol demesi gerekiyor mu bana mantıksız geliyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…