Allah aşkına yardım edin

Şehir değiştirmek gerek heralde:)
Valla insanlar nelerle uğraşıyor
Kızda kendini ispatlamaya çalışıyor gerçekten üzücü

Çok teşekkür ederim çocukluğumdan beri aynı oldum canın yanacak onu yapma dediklerinde yine de yapardım. Yaşamadan öğrenemiyorum ben. Dediklerinizi elbette dikkate alıyorum tüm yorumlarınız için teşekkür ederim ilerisini ben de düşünüyorum. Şu an söyledikleri tüm şeyleri zamanla unutur diye umut ediyorum sadece,ama baktım olmuyor ondan da kesin bişey görürsem biter kimseyi zorla tutamam neticede.
dün akşam eve geldi hiç konuşmadık farklı odalarda takıldık. Sabah giderken akşam gelecek misin dedim gelicem dedi. Az önce de mesaj atmış gidecek eşyaları hazırla yarın memlekete gidelim, Orada mutluymuşuz gibi davran, Dönünce her ne yapacaksak yaparız demiş.
bu mesajları nasıl yormam gerek bilmiyorum çünkü orda 2 hafta kalacağız en az. Bana konuştuğu gibi kesin olsaydı hemen iptal ederdi diye düşünüyorum. Ama ailesini üzmemek de istemiş olabilir. Bilmiyorum cidden ne düşüneceğimi şaşırdım

Adam senin daha önce seviştiğini biliyor niye yargılıyor denilmiş hep de sonbaharın dediğine göre eşi ben onu o kadar sevdiğini bilmiyordum, o görüntülerde ne kadar sevdiğini gördüm, ve benimle gittiğin yere onunla da gitmişsin yoksa beni onun yerine mi koydun gibi şeyler söylemiş bence kıskanmış ki ne olursa olsun insan görünce kıskanabilir kaldıramayabilir. Olay o kadar sıcak ki daha hazmedemiyor. Yoksa önceden de muhafazakar mış ama sonbaharı sevdiği için bu hassasiyetlerini bile gozardı etmiş.
@sonbahar765544 sen net ol zaman ver burda iki örnek var arkadaşların birinin eşi ağlamış etmiş zamanla konuyu kapatmış diğerinin esibtemcit pilavı gibi unutturmamış zehir etmiş hayatını
Senin eşinin gidişatı hangi örneğe uyduguna sen karar vereceksin ikincisi gibi olacaksa sen ayrıl zaten
Hatta olayın sıcaklığı ile yaşadığın duygu karmaşasını anlayabilirim ama şimdi devam edelimdeyip sonrasında sevgimden şüphe edeceksenbir daha bu konuyu açacaksan ben de şimdi bitmesini istiyorum de tavrını bilsin

Bir erkeğin düşüncesini duymak valla rahatlattı beni çok teşekkür ederim zaman geçtikçe ben de kendimi suçlamayı bırakacağım biraz zaman alıyor evet ama bu suçlu psikolojisiyle hayatımı kendime zehir edebileceğimi de farkettim

Memlekete gidiyoruz mu dedi. Yani düğün için dimi. Ben mi yanlış anladım. Yani gidince davullu zurnalı düğününuz olacak öyle mi.

Biz şahidiz ya kimbilir kaç kadın
Biz görmedik duyduk. Kendi adıma böyle bir boşanmayı reddederin şu an da benim için geçerli değil ben şahit değilim. Nikah şahitler eşliğinde kıyılıyorsa boşanma da yüz yüze ve şahitler eşliğinde olmalı. Kadına mehrini verir şahitkere ben bu kadını boşadım dersin. NiKah ilan ediliyorsa boşanma da ilan edilmelidir. Ha bu ülkenin sözde bilir kişisi olan kurumun söylediklerini de reddediyorum zira geçmişteki fetvalar gibi çarka göre değerlendirme yapıyor.
Şimdi love ben boşandım ya adamın ayrıca boşol demesi gerekiyor mu bana mantıksız geliyor ama
Senin ihtiyacın yok canım, avukatlar ve hakim sizin boşanmanızın şahidi zaten. Boşanmak istiyorum cümlesini defalarca tekrarlamışsınızdır onlar karşısında. Vekil tayin ettiniz zaten avukatlıklarına başvurarak.

Harikasın
Bu zorlu bir surec yasadıgın da cok agır ve uzucu ama bu sureci tek basına atlatmak zorunda degılsın ne zaman istersen ne zaman yalnız ve uzgun hissedersen yazabilirsin... Kendini yalnız hissetme. yasamak ve hayat cok guzel acısıyla tatlısıyla yasadıgımız hersey Bızım.
Sandığından daha guclu birisin hersey guzel olacak

İki taraf ıcın Aıle baskısı cok yıpratacak bunu kaldırabilecek psikolojide degıl ıyıymısız gıbı davran gıttıgı yere kadar gitsin inceldıgı yerden kopsun dıyor eni sonu bitecek yanı gıttıgı yere kadar gitsin bakalım ne olacak dıyor

Evet şu an herşey çok yeni ve çok can yakıcı. Biraz zaman geçmesini istiyorum çünkü bu kadar ciddi bir karar için henüz mantıklı karar verebilecek durumda değilim. Bir de yukarıda da yazdım az önce msj attı memlekete gideceğiz düğün olacak herşey normalmiş gibi davran dönüşte ne yapacaksak yaparız demiş. Orada en az 2 hafta kalacağız bu süreçte de bazı şeyler değişir diye düşünüyorum. Ailesinin yanında olacağız,bi terslik olsa illa ki hissedip sorarlar. Bilemiyorum gerçekten robot gibiyim şu an. Sizin mesajlarınız da bana gelecekten geliyo gibi hissediyorum Sanki herşey yaşanmış bitmiş.
Bu son msj hakkındaki düşüncelernizi de merak ediyorum. Çünkü ilk başta tavrı çok kesindi ben o gelinlikle seni ailemin karşısına çıkaramam hemen konuşacağım diyordu. Ya cidden beni sildi ve ailesini üzmemek için vazgeçti ya da biraz yumuşadı bilemiyorum bunu anlamak için de henüz çok erken sanırım

Böyle bir fırsat yarattıysa lütfen suçluluk duygundan uzaklaş ve normal davran, hiç olmamış gibi yap. Senin tek hatan o usbdekileri unutmak. Bu konu tekrar açıldığında da sen de ben de başkalarını sevdik zamanında önemli olan şu an kimi sevdiğiniz ve ben seni seviyorum, böyle kabulleneceksen buradayım senden sadece onları silmeyi unuttuğum için özür dilerim de ve gururlu ol. Bak ısrarla söylüyorum sen suçlu değilsin, kimse son aşkını bilemez, o da senden önce sırılsıklam aşık olmuştur. Bu kimseyi suçlu yapmaz. Belli ki deneyeceksin ama suçluluk hissiyle deneme ve bu adama tam güvenmeden lütfen çocuk yapma.

Çok yanlış bilgiler veriyorsun dini nikah konusunda. Dini nikah imzasız da olur. Mesajla da boşanılır. Şahit gerekmez. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Nikahları düşmüş
Ben olması gerekeni söylüyorum. Azıcık araştırın Allah aşkına. Whatsapptan boşanma olmaz. Nikah akdi yazılı olmazsa olmaz olmaz olmaz kesinlikle olmaz. Yapan imam varsa sahte imamdır. Şikayet edilmesi gerekir.
Ben konunun fake olduğunu düşünüyorum artık.

Çok sağolun konuşursak bunları söyleyeceğim. Dediğine göre ben hayatında aşık olduğu ve aldatmadığı tek kadınım. İlk gençlik yılları çok hovarda geçmiş. Kız arkadaşlarına açık açık söylermiş evlenmeyi düşünmüyorum diye. Ve çapkınlıkları da olurmuş. Bana dediğine göre bu kadar safiyane aşık olduğu sadık kaldığı tek insan benim. O görüntülerden bu yüzden bu kadar etkilendi bence. Beni de kendi gibi sadece kendisine değer vermiş,samimi bulmuş zannetti başka bir olasılık yaşamamış çünkü hayatında. Ve başka birine de bu kadar değer vermek ona göre unutulacak atlatılacak bişey değil. Halbuki neler neler atlatmıyoruz şu hayatta. Aşk da üzüntü de aynı kalmıyor zamanla

O zaman bu ülkedeki dini nikahlerın en az yarısı geçersiz çünkü hiç böyle bir kağıt alan görmedim. Kendim de iki defa dini nikah yaptım böyle bir kağıt almadım.

Bak işte bir günlük bir zaman dilimi sonucunda bile mantıklı odavranmaya başladı.
Senin bundan sonraki süreçte kendinle ilgili suçluluk hissetmeden dik duruşun ve ona olan sevginden emin tavrın önemli artık
Umarım halledebilirsiniz

Benim şahit olduğum tüm dini nikahlar ablamlarınki de dahil bu şekilde oldu hatta ben ilk kez sizden duyuyorum. Kıyan kişi hocaydı ancak aktif imamlık yapıyor mu bilmiyorum. Bir de sadece bundan yola çıkarak fake demeniz beni üzdü. Manyak mıyım ben işim gücüm yok da olmayan bir olay için bu kadar sizlerle duygu paylaşımı yapayım?

Allah kalbinin güzelliğini hayatına versin, inşallah sindirir bunu bu adam da sen daha fazla üzülmezsin. Unutma sen suçlu değilsin, dik dur onun karşısında

Yok çok eminim imza falan atılmadı. Hoca ve misafirlerimiz vardı. Dua edildi sonra ikimiz de 3 er kez aldım kabul ettim dedik,bu kadar
Böyle olmaması lazım. İmza lazım hatta resmi nikahtan daha fazla imza olur üzerinde babaların imzası şahitler gelin damat imam toplamda 7 tane falan imza olur boşanma mehri yazılır. Üzgünüm ama böyle bilirbilmez çok dini nikah kıyılıyor ülkede yazık belki geçersiz bile oluyordur hocayım diye geçinenler de anca para alsınlar geçiştirsinler böyle. Sizin talak hakkınızın olup olmadığını bilmek hakkınız. Kağıt yoksa nikah da olmamalı bu yüzden.

Hoca nikahım yazılı olmadı, resmi nikah degil ki hoca nikahı kagıt olsun imza olsun,adımı ana baba adımı sordu yasımı sordu mehiri sordu bırsey istemem dedım, sart ıstemelısın dedi nişanda takılan olsun dedım kac gr Dı dedi bilmiyorum dedim esım soyledı gr su diye esıme kadının hakları sunlar dıye anlattı ikimize evlilikte saygı ve tutumun onemını anlattı dua etti esimin amcaları benim dayılarıma sahit mısınız dedi bizde sahıdız dediler (mehir için) mutluluklar diledi dua ve kuranı kerim hediye etti gitti hoca
Evimizin tam karsısındakı caminin hocasını dugunden sonra eve gectıgımızde cagırdık. İlk kez sizden duyuyorum imza falan abimde de oyle imza olmadı

O zaman bizim dini nikahımız hiç olmamış mı sayılacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…