- 28 Mart 2025
- 843
- 443
- 18
Devlet yıllar boyunca her şeye %100-200 zam yaparken, vergileri üçer beşer toplarken ev kiralarını %25’e sabitledi. Harama helale geleceksek o konu çok su götürür.Devletın belirdiği kıra oranı var onun uzerındekı zam yada artış yasal degıl ve haram..
Devletin belirlediği kira mı? Devlet marketlere gidip yılda yüzde yirmibeşten fazla zam yapamazsınız diyor mu? Yada diğer esnafa, yola hastaneye, bizim evimiz üzerinde söz hakkına nereden sahip olmuş devlet? Şehrin en merkezi yerinde yepyeni daireyi yeni evlenecekler diye zamanında ucuza verdik kiraya, şimdi 30 binden aşağı bu semtte kira yok, ama bizim kiracı “devlet benden yana bi şey yapamazsın ehehheee” diyerek 7 bine oturuyor. Bu şimdi adil mi?Benim lafım para için insanların eşyalarını sokağa atan devletin berliledigi zamdan daha yukarısında isteyen ev sahiplerine nasıl kiracının hakkı varsa ev sahibininde var tabi kiracı kirasini düzgün oduyorsa bişey denilmemeli
20-30 yıllık daireler zaten üç aşağı beş yukarı 3 milyondan başlıyor. Yeni daire fiyatından da yazmadım zatenUgrasma boyleleriyle bence
Yahu diplomayı çaldılar düşün tapularına kimse güvenmesinBosverin hanımefendi bunlar anlamaz anlayacak kapistede değiller Allah ıslah etsin başkada bişey demek istemiyorum siz bile Türkiye'nin halinden haberdarken bunlar işte klavyeden sallıyolar ona buna şurda yazdığım cümleye 1 beğeni 100 red geldi ülkenin haline birkez daha üzuldum şimdi gelir bunada sallarlar sallamaya devam edin bu ülkude hep birlikte yaşıyoruz bugün bizeyse yarın size NE OLDUM DEGİL NE OLACAGİM DEYİN ...
Mantıklı keşke biz de vermeseydik zamanında.Sitemdeki ev sahiplerinin büyük kısmı özellikle boş bırakıyor ki kiracılarla uğraşacağıma en azından boş kalır evim pislenmez eskimez diyorlar
Yahu işte boş kalsın evi. Siz niye dert ediyorsunuz? Bakım 8000 liraya bulmuşsunuz ne güzel. Evi boş kalan adam da kendi düşünür, yok sen de 8000 liraya ver diyemeyiz.Ben ev taşıdım adam 15binlira isteyince 4yil boş kaldı ne oldu biz tutunca 8bin tleye tuttuk bu kadar basit
En son Yüzde 60 yaptı 25 degıl. Ev sahipleri de ozaman ekonomik olarak yaşadığımız zulme zulüm katmaya devam etsınler. HayırlısıDevlet yıllar boyunca her şeye %100-200 zam yaparken, vergileri üçer beşer toplarken ev kiralarını %25’e sabitledi. Harama helale geleceksek o konu çok su götürür.
İsterse 40 milyon yazar. Satıcı malına dilediği bedeli yazabilir. Beğenini varsa satar yoksa durur. Serbest piyasa bu. Ama serbest piyasada kimseden diğerinin gelirini giderini düşünmesini bekleyemeyiz. Vicdansız açgözlü ev sahibi gibi laflar komik duruyor.Bizim komşu 4 milyona ilan açmış, satamadı. Ama 4 milyon yazmakta serbest. Ha ev 4 milyon etmez evet, orası ayrı.
Ev sahibi bu ülkenin yöneticisi değil. Sizin gibi enflasyon altında ezilen emekli, işçi, yani dümdüz vatandaş. Ekonominin sorumlusu değil. Bu sorumluluğu yönetenlerin omzuna yükleyeceksiniz.En son Yüzde 60 yaptı 25 degıl. Ev sahipleri de ozaman ekonomik olarak yaşadığımız zulme zulüm katmaya devam etsınler. Hayırlısı
Evin değerinin %0,6 sı ideal kira oluyormuş chat gpt söyledi20-30 yıllık daireler zaten üç aşağı beş yukarı 3 milyondan başlıyor. Yeni daire fiyatından da yazmadım zaten
Bir dairenin kendini 20 yılda amorti etmesi beklenir. Aylık kira bu hesaptan bulunur diye biliyorum yanlışsam düzeltebilir emlakçı arkadaşlar. Yani 2 milyona aldığın bir evi, aylık 10 binden aşağı kiraya verirsen teknik olarak zarar edersin. Eskiden ev fiyatları kaçtı, kiralar kaçtı? Artık onun hesabını kendisi yapsın kapasiteli arkadaşımız.
Özellikle şu depremden sonra kiralar artmaya başladı neden çünkü fırsatçılık... Hadı 8 olur 10 olur kıra 15 ve yukarısı akıl alır gıbı degıl sokaktamı yasayalım ozaman. Tabikide bunun tetek sorumlusu sadece ev sahıbı degıl yönetenlerde. Allah a havale edıyorum zulme zulüm katanlarıEv sahibi bu ülkenin yöneticisi değil. Sizin gibi enflasyon altında ezilen emekli, işçi, yani dümdüz vatandaş. Ekonominin sorumlusu değil. Bu sorumluluğu yönetenlerin omzuna yükleyeceksiniz.
Bunlara lafım yokHepsi değil ama çoğu ev sahibide kira geliri ile geçiniyor.Babam bağkur emeklisi,çok az aylık alıyor.
Birde ev kirasıyla.
Eskiden emekliliii yeterdi kiraya zam yapmadığı yıllar çok oldu ama artık oda geçinmekte zorlanınca mecbur artırdı.
Ekonomi berbat malesef
120 m2 evden ev sahibinin silahlı tehdidi ile çıkıp 12 m2 odaya sığmak zorunda kaldım. Gül gibi işimi değiştirmek zorunda kaldım. Allaha havale ediyorum onu. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Naçizane tavsiyem ev ararken ev sahibini de araştırın.Gerçekten artık yorulduk yahu nedir bu kiralar . Ev bakıyoruz en kötüsü bile 15 demeye başladı hiçmi insaf yok hıcmı vıjdan yok ekonomi zaten iyi değil bırde üstüne kiralar da artıkca arttı.
O kadar doğru konusmussunkı aynı şey bızde öyle düşünüyoruz ev sahıbıyle bızımde oldu bazı sorunlar bız ıyı olsak ev sahıbı olmuyor. Bence çok onemlı120 m2 evden ev sahibinin silahlı tehdidi ile çıkıp 12 m2 odaya sığmak zorunda kaldım. Gül gibi işimi değiştirmek zorunda kaldım. Allaha havale ediyorum onu. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Naçizane tavsiyem ev ararken ev sahibini de araştırın.
Lafım sıze degıl haklısınız sız.. Ben durumu olupta sırf herkes yüksek kıraya verıyor dıye verenler ıcın dedım.Ev fiyatları bu kadar yüksekken 15 bine kiralık ev buluyorsanız öpüp başınıza koymanız lazım. Ben kiracı değilim şükür geçen yıl kendi evinizi aldık bütün takılarım gitti üstüne aylık 50 bine yakın ev kredisi ödüyoruz daha 9 yıl da ödeyeceğiz. İki kişi çalışıyoruz evde. Allah nasip ederse doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılamayacağım ev kredisi yüzünden çocuğumu anneme bırakıp işe döneceğim hemen. Şimdi ben bu fedakarlıklarla aldığım evi ilerde kiraya verecek olsam muhitimde kiralar 25,30 binden başlarken 15 bine verir miyim?
Allah yardımcınız olsun. Aynen dediğiniz gibi. Adamın evine sanki kendi evimiz gibi baktık ama olan benim psikolojime oldu. Dilerim ki kimse yaşamasın bunuO kadar doğru konusmussunkı aynı şey bızde öyle düşünüyoruz ev sahıbıyle bızımde oldu bazı sorunlar bız ıyı olsak ev sahıbı olmuyor. Bence çok onemlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?