Kizlar grupta diyet yemek tarifleri de paylassak bomba olmaz mi ya? Gidaklicam artik izgara tavuk yemekten
Lafi atip kacmiyim, ben basliyim hemen. Cok sevdigim karnibahar kisiri vardi mesela, kadinlarkulubunden ogrenmistim yanlis hatirlamiyorsam. Yapilisi normal kisirdan cok az farkli. Bulgur yerine karnibaharlari robottan gecirip pirinc boyutuna getiriyoruz. Sonra az yagda bi 5 dk falan ceviriyoruz, bu sirada icine domates/biber salcasi koyuyoruz. Gerisi kisirla ayni, bu biraz soguyunca icine yesillik, domates, salatalik, nar eksisi vs. ekliyoruz bitti gitti. Tek farki karnibahar bulgur gibi siviyi ememedigi icin biraz sulu oluyo. Ben oyle de seviyorum ama siz sevmezseniz icine domates koymayabilirsiniz.
Bu tarifin guzel yani ne, icinde hic zararli diyebilecegimiz bisey yok. Yani 1 bas karnibahardan tarifi yapip tamamini yeseniz bile acayip bi kalori almis olmayacaksiniz (ama ev halkinin sagligini dusunerek yapmayin bence
). 1 bas karnibahar, 2 kasik zeytinyagi ve 2 kasik salcayla yapilan tarif yaklasik: 500 kalori, 28 gram yag, 50 gr karbonhidrat (22 gr'i lif), 19 gram protein. Bu hesaplamalara icine ekleyeceginiz yesillik vs.yi katmadim.
Bi de asiri kolay bi kraker tarifi veriyim, gecen hafta denedim ben de ilk kez, bence gayet guzel oldu. 1 bardak keten tohumu ununu yarim bardak su ve istediginiz cesit baharatlarla (ben sarimsak tozu ve karabiber koydum) karistirip boyle yapiskan ama kivamli hamur gibi bisey elde ediyoruz:) Keten tohumu ununun burda iki cesidi var, biri acik renk (golden) digeri koyu (brown), ben acik olanla yaptim, digerinin tadi biraz acimsiymis sanirim. Sonra bu hamurumuzu iki yagli kagit arasinda kraker kalinliginda olacak sekilde aciyoruz, elinizle de acabilirsiniz ama heryeri esit kalinlikta olsun esit pisip citir olmasi icin. Burdan sonra ustteki yagli kagidi dikkatlice cikariyoruz (cevirip alttakini de yapiskan hamurdan kurtariyoruz hatta, ama sonra yagli kagidin ustune geri koyuyoruz onunla pisicek). Firina atmadan hamurumuzun uzerine biraz tuz ve yine istedigimiz baharatlardan serpistiriyoruz. Son olarak hamurumuzu kare kare kesiyoruz ve onceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dk civari, ya da kenarlari kahvelesinceye kadar pisiriyoruz. Burada gozunuz firind olsun yanmamasi icin, malum her firin farkli. Benimki mesela tas devrinden kaldigi icin pisirme konusunda cok tepkili, pisirmek yerine ilik yapiyo yemekleri
. O yuzden ben 35 dk falan pisirdim. Firindan cikinca biraz yumusak olucak ama sogudukca citirlasiyo. Biraz soguyunca onceden kestiginiz yerlerden krakerleri kirabilirsiniz. Kenarlarin yanmamasina dikkat edin yoksa tadi cok kotu oluyormus. Tarifi biraz renklendirmek isterseniz hamurun icine birazcik rendelenmis sert peynir ekleyebilirsiniz.
Simdi bu tarif 0 kalori degil tabiki, ama guzel yani ne? Keten tohumu bol lifli bi gida. Yani bu krakerdeki karbonhidratlarin cogu sindirilmeden vucudunuzdan atiliyo, size yol/su/elektrik olarak geri donmuyo. Ama bu arada da sizi tok tutmaktan geri kalmiyo:) 40 tane kucukce parcaya bolerseniz krakerinizi, 8 parcasinin besin degerleri su sekilde: 124 kalori, 9 gram yag, 7 gram karbonhidrat (6gr lif, yani 1 gr net karbonhidrat), 4 gram protein.