- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.869
- 37
- Konu Sahibi AklinYolu1
- #2.161
bende suan onu ızlıyorumBeyin sporu mu. Mentalist izliyorum yeterli.
Kahvaltında mutlaka bir çay bardağı çiğ kuruyemiş olsun. Zeytini saymana gerek yok, istediğin kadar yiyebilirsin evde yapıyorsan. Ara öğün yok tabi ama acikirsan bir bardak ayran iç, leptini durdurmaz ama yavaşlatır. Badem vs leptini durdurur. Kahveyi de Hindistan cevizi yağı ya da tereyağı ile yapabilirsin. Ben hiç denemedim ama deneyenler kilo vermeye katkısı olduğunu söylüyor. Tereyağı ev yapımıysa bol bol yiyebilirsin. Zeytinyağı da öyle. Bu ikisi serbest. Ayçiçek, mısır vs yağı yasak. Yemekleri soğanı kavurmadan en kısık ateşte pişirerek yap.
Bu arada ben de Adıyaman'da oturuyorum (Çanakkaleliyim). Buraların özellikle Antep'in yemeklerine bayılıyorum. Ara ara geliriz gezmeye yakın olduğu için. Buraların tava yemekleri falan ayyy acıktım bana Antep'te onerebilecegin bakırcılar çarşısına yakın yöresel yemekler yapan bir yer var mi? Abimler gelecek haftaya, öyle bir yer süper olur, ilk kez gelecekler bu taraflara.
oo hosgelmısler geldıklerınde bırseye ıhtıyacları olursa bana yazabılırsınız
metanet var orda beyran içsinler
tahmis kahvesınde mutlaka kahve ıcsınler
imam cagdas da var hangısı hoslarına gıderse ama ben olsam metanete gıder beyran ıcer tahmıs kahvesınde kahve ıcerdım
oralarda muzeler de var ugrarlarsa guzel olur kaleye cıkabılırler kalenın orda da cok muze var bakırcılar carsısına yurume mesafesı hep
bızım evde zeytınyagından baska yag tuketılmez sadece pılava zeytınyagı ve hakıkı tereyagı karıstırır kullanırım yarı yarıya onuda artık ben yemıyorum zaten
esım adıyaman besnili :)
resmen yemek yemek ıstemıyorum kacınıyorum ıstahım acılacak dıyeHarika..ben de 2 kitabi var karatayin..bir de yemekleri pişirirken doğranmış soğanı ve biberi az suda yumuşatıp suyunu çekince soğuk sıkim zeytinyagıyla çok hafif sotele canim.amaç yagı asla yakmamak... çok iyi anlatmış cgdmk çok güzel özetlemiş...aralarda ayran madensuyu bitki çayı içebilirsin...çiğneme refleksi olmaması lazim aralarda
buranın salcası falan ısı bozuyor gercekden