• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

gelişmelerden haberdar edin, konuşma sonucunu merak ediyoruz birbirinizi ikan edebildiniz mi, inşallah herşey yoluna girer :KK17:

Benim babam bir ara çok içiyordu. Alkolik derecesinde değildi ama fazla içiyordu ve içtikçe saçmalıyordu. En son anca kanser olunca bıraktı. Bir insan ne kadar iyi olursa olsun içince sapıtanlardansa gerçekten çekilmiyor. Bence bir hastaneye götürün karaciğerine falan baktırın. Doktor belki ciddi problemler görür. O da babam gibi can korkusundan bırakabilir.
Bugün gittim yanına ben iyi değilim depresyon dayım diyor ağladı çok kötü oldum.senin için işten izin aldım senden tek isteğim doktora gidip karaciğerine baktiralim iyiysen böyle mutluysan bi daha bisey demeyeceğim dedim hastaneye gitmek istemediğini biseyinin olmadığını söyledi bende çaresiz kaldım.artik biliyorum ki tekrar donersem ona faydam olmayacak dönmenin bi anlamı yok.sizin içinde çok üzüldüm geçmiş olsun.

gelişmelerden haberdar edin, konuşma sonucunu merak ediyoruz birbirinizi ikan edebildiniz mi, inşallah herşey yoluna girer :KK17:
Malasef karabiber38 :(
Ansızın gittim evde yoktu geldiğinde yine ufakta olsa vodka almış ben salonda otururken bile gitti gizlice içti ki zaten eve geldiği de de yüzü kıpkırmızıydı sarhoş değil di ama birazda olsa içmiş.mutfaktaki bulaşıkları günlerce kalmış utandı sanırım onları toparladı şaşkınlıktan bi süre konuşmadı sonra işte ağladı ben ağladım donmeyecekmisin dedi beni istesem de artık kimse düzeltemez beynime hükmedemiyorum kurtar kendini intihar etcem vs dedi konuştum sarıldım ağladık doktora gitmeyi karaciğerine bisey var mı diye baktirmayi şart koştum o da biliyor kötü olduğunu o yüzden gitmedi.bi süre onu izlemek için oturdum bana şu almak için markete gitmişti baktım elinde büyük bira :(
Yüzümden anlayınca bak sadece bira içiyorum ne var bunda diyor hala :(
Bende bırakınca döneceğimi içki varsa ben olmayacağimi söyledim geldim.

Malasef karabiber38 :KK43:
Ansızın gittim evde yoktu geldiğinde yine ufakta olsa vodka almış ben salonda otururken bile gitti gizlice içti ki zaten eve geldiği de de yüzü kıpkırmızıydı sarhoş değil di ama birazda olsa içmiş.mutfaktaki bulaşıkları günlerce kalmış utandı sanırım onları toparladı şaşkınlıktan bi süre konuşmadı sonra işte ağladı ben ağladım donmeyecekmisin dedi beni istesem de artık kimse düzeltemez beynime hükmedemiyorum kurtar kendini intihar etcem vs dedi konuştum sarıldım ağladık doktora gitmeyi karaciğerine bisey var mı diye baktirmayi şart koştum o da biliyor kötü olduğunu o yüzden gitmedi.bi süre onu izlemek için oturdum bana şu almak için markete gitmişti baktım elinde büyük bira :KK43:
Yüzümden anlayınca bak sadece bira içiyorum ne var bunda diyor hala :KK43:
Bende bırakınca döneceğimi içki varsa ben olmayacağimi söyledim geldim.
kıyamam ya.. gerçekten çok etkileyici yazmışın. eşin seni çok seviyor ben bunu hissettim, ama bu illetin fazlası adama bağımlılık yapıyor ... senin yokluğunun acısı umarım tökezletir. İnşallah böyle gidemeyeceğini anlar ve doktora gider.. sende bu zaman da bol bol dua et daha fazla strese girme, dik durmaya çalış. inşallah herşey yoluna varır..

kıyamam ya.. gerçekten çok etkileyici yazmışın. eşin seni çok seviyor ben bunu hissettim, ama bu illetin fazlası adama bağımlılık yapıyor ... senin yokluğunun acısı umarım tökezletir. İnşallah böyle gidemeyeceğini anlar ve doktora gider.. sende bu zaman da bol bol dua et daha fazla strese girme, dik durmaya çalış. inşallah herşey yoluna varır..
Gün içinde kendimi hep başka şeylerle oyaliyorum iş dışında.dualar ediyorum hergün inşallah dediğiniz gibi yokluğum onu kendine getirir .

Arkadaslar esim evi terk ettiğimi ailesine söylememiş sizce söylesem ailesi başına gelse destek olsa??

Etrafımda hergün olmasada iki güne bir içenlerle büyüdüm. İçersin ama yerini bilir durursun. Yada ayda yılda bir olur ses etmezsin. Ama bu katlanılası bir durum değil. Çözüm bulunmuyorsa devam ettirmenin bir anlamı yok. Çocuk olsa bunu demezdim. Kendinize yazık etmeyin belki de ikinci baharınızı yaşayacağınız biriyle evli olursunuz.ayrıca neolur çocuk yapmayın. Ben böyle bir ailem var diye küçük yaşımda intihara bile kalkıştım. Olan çocuklara oluyor. Mahvoldu benim çocukluğum bu yüzden ....!😟

Etrafımda hergün olmasada iki güne bir içenlerle büyüdüm. İçersin ama yerini bilir durursun. Yada ayda yılda bir olur ses etmezsin. Ama bu katlanılası bir durum değil. Çözüm bulunmuyorsa devam ettirmenin bir anlamı yok. Çocuk olsa bunu demezdim. Kendinize yazık etmeyin belki de ikinci baharınızı yaşayacağınız biriyle evli olursunuz.ayrıca neolur çocuk yapmayın. Ben böyle bir ailem var diye küçük yaşımda intihara bile kalkıştım. Olan çocuklara oluyor. Mahvoldu benim çocukluğum bu yüzden ....!😟
Sizin ve annenizin durumuna çok üzüldüm hergün çaresizlik ne demek çok iyi bilirim küçücük bireyden umut etmek için çabalarsın umutların boşa çıkınca tekrar tekrar umut edecek biseyler bulur durursun :(
Sakın başkaları yüzünden hayatınıza son vermeyi düsünmeyin:(
Mantıklı olanı bende çok iyi biliyorum ama onu görünce kıyamıyorum:(

Yazdıklarınızı ilk okuduğumda hemen cevap yazmak istedim benim yaşadıklarıma çok benziyordu.yeni yazdıklarınızı okuyorum inanın aynı şeyleri yaşamışız.ve siz yaşamaya devam ediyorsunuz.ama insanız merhametliyiz iyi günde kötü günde dedik diyoruz.eşim önce rakı içiyordu sonra da ne bulursa içmeye başladı.önemli olan ne içtiği değil aslında hepsinde alkol var ve zaman içerisinde psikolojik olarakta etkilemeye başlıyor ve bağımlılık,pişmanlık,yetersizlik,çaresizlik hep bi döngü içinde devam ediyor yanında kim kalırsa en son tüm öfkesini ondan çıkarıyor.ama yine de herkes bir değil ve tedaviyi denemeden bilemezsiniz.

Sizin ve annenizin durumuna çok üzüldüm hergün çaresizlik ne demek çok iyi bilirim küçücük bireyden umut etmek için çabalarsın umutların boşa çıkınca tekrar tekrar umut edecek biseyler bulur durursun :KK43:
Sakın başkaları yüzünden hayatınıza son vermeyi düsünmeyin:KK43:
Mantıklı olanı bende çok iyi biliyorum ama onu görünce kıyamıyorum:KK43:
Aslında bunları yaşatan annemdi. Babam yok baba gibi annem var . Annem ve eşinin sürekli içmelerinden şikayetçiydim . Kocayı atarsın başından ama annen atılmıyor. Kıyamıyorsun seviyorsun. İyilikleri de çok üzdüğü de .. eskidendi o kendime biley yapmalar hep dikkat çekmek için . Şimdi evli çocukluyum şükür böyle şeylerden uzağım artık.

Yazdıklarınızı ilk okuduğumda hemen cevap yazmak istedim benim yaşadıklarıma çok benziyordu.yeni yazdıklarınızı okuyorum inanın aynı şeyleri yaşamışız.ve siz yaşamaya devam ediyorsunuz.ama insanız merhametliyiz iyi günde kötü günde dedik diyoruz.eşim önce rakı içiyordu sonra da ne bulursa içmeye başladı.önemli olan ne içtiği değil aslında hepsinde alkol var ve zaman içerisinde psikolojik olarakta etkilemeye başlıyor ve bağımlılık,pişmanlık,yetersizlik,çaresizlik hep bi döngü içinde devam ediyor yanında kim kalırsa en son tüm öfkesini ondan çıkarıyor.ama yine de herkes bir değil ve tedaviyi denemeden bilemezsiniz.
Durumunuza cok üzüldüm bi tabir vardır ya esekten düşenin halini yine esekten düşen anlar diye o kadar iyi anlıyorum ki o döngüyü tam 2 sene dolu dolu yaşadım.peki siz hala evlimiziniz?eşiniz kaç yıldır içiyor tedavi olabildi mi biraz bahsedermisiniz rica etsem tabi isterseniz sizde.

Durumunuza cok üzüldüm bi tabir vardır ya esekten düşenin halini yine esekten düşen anlar diye o kadar iyi anlıyorum ki o döngüyü tam 2 sene dolu dolu yaşadım.peki siz hala evlimiziniz?eşiniz kaç yıldır içiyor tedavi olabildi mi biraz bahsedermisiniz rica etsem tabi isterseniz sizde.
Ben eşimden boşanalı 1 sene oldu.boşandığım günden beri hiç pişman olmadım.aslında alkolizm başladıktan 2 sene sonra boşanma davası açtım ama bir şekilde düzeleceğim diye ikna etti eve geri döndüğümün ertesi günü tekrar aynı şeyleri daha da beter olarak 2 yıl daha yaşattı.evden tekrar çıkmam tam 2 yıl sürdü.son 1 senedir o kadar psikolojim bozulmuştu ki artık o düzelmedikçe ben ben olmaktan çıkmıştım tek kurtuluşu kendimi öldürmek diye düşündüğüm zamanlar oldu ne kadar kötü düşünmüşüm oysaki bunların sebebi asla ben değildim ben bir eş olarak üzerime düşen herşeyi yaptığıma inandım ve o kapıyı çekip çıktım çocuk yoktu hiç bir şey talep etmedim tek celsede boşandım mahkemede suratına bile bakmadım şehir değiştirdim bir daha da yüzünü görmedim bir gün bile merak etmedim.beni düşünmeyen bana veya çevresine psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir adamın beni sevdiğine ve iyi bir insan olduğuna asla inanmıyorum.bu saatten sonrada inanmam.huzurlu ve çok mutluyum.bu arada daha önce yukarıda yazmıştım ama cevapla seçeneğini kullanmadığım için görmemiş olabilirsiniz yıllar sonra ilk defa bi konuya yazıyorum kusura bakmayın. evliyken 2 kez yatarak defalarca psikolog ve psikiyatri desteğiyle tedavi gördü ve hala alkolik olduğunu biliyorum.

Konu sahibi eşinizin hepatit b si varsa çok tehlikeli sularda yüzüyor. Hepatitli hastaların kendilerine ve karaciğerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Dikkat etmek bir yana bir de alkolizm safhasında. Durum kötü.

Konu sahibi eşinizin hepatit b si varsa çok tehlikeli sularda yüzüyor. Hepatitli hastaların kendilerine ve karaciğerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Dikkat etmek bir yana bir de alkolizm safhasında. Durum kötü.
Ilk yıllar çok dikkat eder hergün 2 saat düzenli sporunu yapardı hiç yağlı şekerli hamur şeyler yemez kendime iyi bakmalıyım derdi sonra sporu da bıraktı kendine bakmayı da :(

Ayrılın düzelmez düzelmek isteyen zaten kabul ederdi bağımlı olduğunu ve tedaviyi kabul ederdi

Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.

Yazınızı okuduğumda sanki kendimi gördüm
Yaşadıklarının aynısını hatta fazlasını yaşadım (vajinusmus hariç) kesinlikle düzelmez o şahıs yapmadığım fedakarlık kalmadı sonuç boşandık birleşseniz bile aynı devam edecek inanma azaltacağım falan dediğine

Yazınızı okuduğumda sanki kendimi gördüm
Yaşadıklarının aynısını hatta fazlasını yaşadım (vajinusmus hariç) kesinlikle düzelmez o şahıs yapmadığım fedakarlık kalmadı sonuç boşandık birleşseniz bile aynı devam edecek inanma azaltacağım falan dediğine
Sizede çok geçmiş olsun fazlası var dediniz şiddetti sanırım.keske uyusam uyansam da herşey bir şekilde düzene girmiş olsa içimdeki acı bitmiş olsa :(

Karşısındakini düşünürdü.cok duygusal ve kırılgan olması içine kapanık olması nedeni ile başladı tahminim ve süreç bağımlılığa kadar geldi.
Hep bir bahane vardır. Ben de içerim, sadece hamile iken ve emzirirken içmedim. Balıklı rum demişler, denedim. Başaramadım, sorun bırakmak istemek. Sigara bağımlılığı gibi. Siz bırakmadan bırakmaz, yani eşiniz bırakacak. Ben içmezken de bırakmadım. Sizdeki sorun başka, birine ıçince sarmak, zarar vermek göz ardı edilemez. Benim eski arkadaşım böyleydi, sonra farkettim. Adam gaslighting yapıyomuş bana.

Sizede çok geçmiş olsun fazlası var dediniz şiddetti sanırım.keske uyusam uyansam da herşey bir şekilde düzene girmiş olsa içimdeki acı bitmiş olsa :KK43:
Hamdolsun geçti kurtuldum
fiziksel şiddet görmedim ama sözlü şiddet hergün her dakika o alışmış artık o illete zor düzelir dilerim Rabbim biran önce seni kurtarsın bu zulümden

Back