• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Eklemek istediğim bir diğer konu uzun zaman korumadık ve sonucunda herhangi bir hamilelik olmayınca ilk önce bensonra zorla da olsa esimi infertilite bölümünde sebebini araştırmak üzere uğraştık.esimin spermlerinin çok az olduğunu hamile kalmamın çok zor olacağını vs söylediler esimbu duyduklarından sonra bunalıma girdi tabi bu olaylar alkolik olmadan önceydi.cocuklugundan beri azar azar da olsa içiyormuş kuzenin de de sorun var onunda bebeği olmuyor erkek kuzeni bu arada alkol ve genetik durum birleşince tabi anne baba olamadık bütün sorunlar üst üste geldi vajinusmus borçlar ailevi sorunlar bebeğimizin olmayışı eşimin iş problemleri vs vs
Herseyde bir hayır vardır herzaman buna inanırım.o kadar istememize rağmen olmayışının sebebi belki de ne olursa olsun sonunun şuan ki gibi olacagindandi.
Tabi hayatım boyunca annelik özlemi ile yanacağım bu da bi duvar gibi karşımda duruyor..
Hayatın boyunca anne olamayacağını nereden çıkardın? Eninde sonunda eşinden ayrılacaksın ve başkasıyla evleneceksin.Sonra da anne olacaksın.Şu an sana imkansız gibi gelse de aynen böyle olacak.

Bende başına bisey gelmeden bırakamayacağını düşünüyorum eşimin.insallah birşey olmadan akli başına gelir yoksa siroz olacak çok korkuyorum..sürekli aklımda bunlar var ya siroz olursa ya ölürse o şuan bunları düşünemediği için benim kadar acı çekmiyor :KK43:
Bnm esimde bisey olmaz kafasindaydi ama oluyo

Benim babam bir ara çok içiyordu. Alkolik derecesinde değildi ama fazla içiyordu ve içtikçe saçmalıyordu. En son anca kanser olunca bıraktı. Bir insan ne kadar iyi olursa olsun içince sapıtanlardansa gerçekten çekilmiyor. Bence bir hastaneye götürün karaciğerine falan baktırın. Doktor belki ciddi problemler görür. O da babam gibi can korkusundan bırakabilir.
1 haftada şu bildiğiniz klasik bardaklar var ya onlardan 21 kadeh ve üstü içti mi alkoliktir tıbba göre. Ve alkolikler asla alkolik olduğunu kabul etmezler.

Hayatın boyunca anne olamayacağını nereden çıkardın? Eninde sonunda eşinden ayrılacaksın ve başkasıyla evleneceksin.Sonra da anne olacaksın.Şu an sana imkansız gibi gelse de aynen böyle olacak.
Sizin de dediginiz gibi şuan imkansız.keske duzelse o da babalığı tatsa.hep anlatır bi kızım olsa diye dalıp dalıp..

1 haftada şu bildiğiniz klasik bardaklar var ya onlardan 21 kadeh ve üstü içti mi alkoliktir tıbba göre. Ve alkolikler asla alkolik olduğunu kabul etmezler.
Eşim 21 bardağı 2 yada hafif içkiyse 3 günde içiyor :(
Bugün tekrar gideceğim intihardan bahsediyordu dün hiç aramadı aklım hep onda psikolojimi bozdu ona bisey olcak diye yaşamaktan düşünmekten:(

Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.

Tedavi olmalı yoksa bırakamaz asla seninle birebir aynı durumları yaşamışım yaşımızda aynı eşim artık boşanma davası açacağım gün tedaviye başladı 1 hafta oldu

Kesinlikle dönmen için söylüyor çok sert ol psikiyatri den randevu al alkol tedavisine başlayın
Sesini duyunca yüzünü görünce hemen yumusuyorum elimde değil çok denedim :(
Daha önce zorla 1 kez psikiyatr a göturdum alkol tedavisi için ameteme yönlendirdi esim asla ikna olmuyor ilaç kullanmaya herşeyi denedim en son onu terk ettim yine kabul etmiyor :(

Çok üzüldüm kuzeniniz için.son zamanlarda esim de şiddete çok meğilli sağa sola saldıran sürekli herkesle kavga eden bana bile teşebbüs eden biri haline gelmişti.bilseniz aslında eskiden ne kadar nazik romantik anlayışlı saygılı biriydi.nasil böyle bi canavara dönüştü bilemiyorum ve kahroluyorum.
Alkol güzelim benim eşimde öyle. Tedaviye ikna et ben 2 sene de artık ciddi ciddi dava açacağımı gösterince karar verdi

Lütfen alkol bağımlılığı hakkinda bilgisi olanlar paylaşırmısınız konumu yeni görenler.

Merhaba, durumunuza çok üzüldüm. Alkolik ve insan olarak dünya iyisi bir babayla büyüdüm. Babam düzenli olarak akşamları içip, gündüzleri hayatına devam eden bir alkolikti. Ben kendimi bildim bileli alkolikti ve bir alkolik olarak vefat etti.

Bağımlılık bir hastalık ve babam öldükten sonra konuyla ilgili çok şey öğrendim. Alkolik birini alkolden tehditle, uzaklaşarak vazgeçiremezsiniz. Çok çok zor olsa da bunun tek yöntemi, koşulsuz bir sevgi gösterip, yalnız olmadığını hissettirmek. Bağımlılar sosyal hayat ve duygusal bağ kazandıkça bağımlılıktan kurtulabiliyor. Dışarıdan baskıyla kurtulur gibi olsa da geri döner.

Tavsiyem eşinize onu sevdiğinizi ve güzel günlerinizi, o günlerinize olan özleminizi anlatan bir mektup yazın. Ona gerçekten değer verdiğinizi ve alkolle olan mücadelesinde yanında olacağınızı gösterirseniz belki işe yarar.

Siz belli ki eşinizi seviyorsunuz ve eşiniz bu sevgiyi sizin zor zamanlarınızda yanınızda olarak kazanmış. Bu sevginizi hissettirin. Eleştirmeden, onu anlamaya ve hatalarını kabul etmeye çalışın. Verem olsaydı göstereceğiniz anlayışı bu hastalığa da gösterin.

Baktınız ki hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuz, kendinizi yıpratmayın. Sizin yapabilecekleriniz sınırlı ve kendinizi yıpratırsanız kimseye yararınız olmaz. Ömür böyle geçmez, alkolik biriyle yaşam çok ama çok zor. Kaldıramadığınız yerde bırakın ve eş olarak olmasa da bir dost olarak eski günlerin hatrına dertleşebilecek biri olarak kalın ama hayatınıza devam edin.

Merhaba, durumunuza çok üzüldüm. Alkolik ve insan olarak dünya iyisi bir babayla büyüdüm. Babam düzenli olarak akşamları içip, gündüzleri hayatına devam eden bir alkolikti. Ben kendimi bildim bileli alkolikti ve bir alkolik olarak vefat etti.

Bağımlılık bir hastalık ve babam öldükten sonra konuyla ilgili çok şey öğrendim. Alkolik birini alkolden tehditle, uzaklaşarak vazgeçiremezsiniz. Çok çok zor olsa da bunun tek yöntemi, koşulsuz bir sevgi gösterip, yalnız olmadığını hissettirmek. Bağımlılar sosyal hayat ve duygusal bağ kazandıkça bağımlılıktan kurtulabiliyor. Dışarıdan baskıyla kurtulur gibi olsa da geri döner.

Tavsiyem eşinize onu sevdiğinizi ve güzel günlerinizi, o günlerinize olan özleminizi anlatan bir mektup yazın. Ona gerçekten değer verdiğinizi ve alkolle olan mücadelesinde yanında olacağınızı gösterirseniz belki işe yarar.

Siz belli ki eşinizi seviyorsunuz ve eşiniz bu sevgiyi sizin zor zamanlarınızda yanınızda olarak kazanmış. Bu sevginizi hissettirin. Eleştirmeden, onu anlamaya ve hatalarını kabul etmeye çalışın. Verem olsaydı göstereceğiniz anlayışı bu hastalığa da gösterin.

Baktınız ki hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuz, kendinizi yıpratmayın. Sizin yapabilecekleriniz sınırlı ve kendinizi yıpratırsanız kimseye yararınız olmaz. Ömür böyle geçmez, alkolik biriyle yaşam çok ama çok zor. Kaldıramadığınız yerde bırakın ve eş olarak olmasa da bir dost olarak eski günlerin hatrına dertleşebilecek biri olarak kalın ama hayatınıza devam edin.
Değer verip yazdığınız için teşekkür ederim.aslinda mektup yazdım ama vermedik öyle kaldı çantamda.caba gösterse mücadele etse bu mucadelesin de asla onu yanlız bırakmam ama asla çaba yada mucade etmiyor tam tersi ölmek istediğini söyleyip duruyor :(

Değer verip yazdığınız için teşekkür ederim.aslinda mektup yazdım ama vermedik öyle kaldı çantamda.caba gösterse mücadele etse bu mucadelesin de asla onu yanlız bırakmam ama asla çaba yada mucade etmiyor tam tersi ölmek istediğini söyleyip duruyor :(

Beklentinizi çok iyi anlıyorum ama ne yazık ki bağımlılıkla savaş “çaba gösterse yanında olurum” şeklinde değil “yanında olan varsa çaba gösterir” şeklinde oluyor. Ben babama çok kırgınım ama bir taraftan da acaba sağlıklı bireyler olarak bizim mi biraz daha adım atmamız gerekiyordu diye de düşünüyorum bazen.

7 yıllık evlisiniz son 3 yıldır alkol problemi var anladığım. Borçlar vs için olduğunu yazmışsınız, ailesinin yaptığını sandığınız herşeyi eşinin borçlanarak yaptığını. Bu borçların 2-3 yılda bitmesi gerekirdi, tabi düğün için çok abartılmadıysa. Biz de eşimle yaptık düğün, eşyaları ikimiz aldık bir iki yıl kredi, taksit ödedik sonra bitti. Ticarete falan atılıp batmadıysa bu borçlar niye bu kadar büyüdü, bitmedi? Bence eşiniz öncesinde de içiyordu sizden gizli, sonrasında arttırdı ve artık saklama gereği duymadı.
Seviyorsunuz ama eşiniz kendini yavaş yavaş öldürüyor, ne kendisi ne siz umrunda değilsiniz. Ya ayrılacaksınız ya da bu süreçte bile bile yanında olacaksınız ki size bile zarar verebilir, yazdıklarınıza bakılırsa. Kaçak içki çok tehlikeli kör ediyor diye biliyorum.

7 yıllık evlisiniz son 3 yıldır alkol problemi var anladığım. Borçlar vs için olduğunu yazmışsınız, ailesinin yaptığını sandığınız herşeyi eşinin borçlanarak yaptığını. Bu borçların 2-3 yılda bitmesi gerekirdi, tabi düğün için çok abartılmadıysa. Biz de eşimle yaptık düğün, eşyaları ikimiz aldık bir iki yıl kredi, taksit ödedik sonra bitti. Ticarete falan atılıp batmadıysa bu borçlar niye bu kadar büyüdü, bitmedi? Bence eşiniz öncesinde de içiyordu sizden gizli, sonrasında arttırdı ve artık saklama gereği duymadı.
Seviyorsunuz ama eşiniz kendini yavaş yavaş öldürüyor, ne kendisi ne siz umrunda değilsiniz. Ya ayrılacaksınız ya da bu süreçte bile bile yanında olacaksınız ki size bile zarar verebilir, yazdıklarınıza bakılırsa. Kaçak içki çok tehlikeli kör ediyor diye biliyorum.
Evet çok haklı biseye değindiniz evleninceye dek içtiğini hiç görmedim ama evlendikten sonra arada içtiğini gördüğümde vajinismus olduğumda dolayı belki onun stresindedir diyip ses edemedim.once düğün borçları vardı 3 buçuk sene sonra hala borçlar bitmeyince öğrendim ki kredi çekmiş kalan borçları yapılandırmak için derken 1 sene o sürdü sonra yine gizliden çekmiş hep 1000 tl 3000 tl gibi krediler en son 2 sene önce 15000 tl çektiğini öğrendim ve şuan bile borcunun ne kadar olduğunu hesap edemiyorum bankalara elden ve bakkallara :(
Yanında olmak sevgimle iyileştirmek istiyorum bana öfkesi o kadar fazla ki hıncını benden çıkarıyor onun o hayattan kopuk hali beni de depresyona sokuyor kendi maaşı ona bir hafta bile yetmezken benim maaşım faturalar mutfak krediler derken yetmiyor kredi kartı kullanıyorum.tamam borçlar ödenir ki zaten hicbir zaman dert etmedim yıllarca ama hem maddi hem manevi yıpratıyor beni de kendjni de napcami hiç bilmiyorum 2 gündür ses yok :(

Boşanmayı düşünmüyorsunuz anladığım kadarıyla,Allahım kolaylık versin inşallah.
Boşanmayı en son artık yoklumda tedaviyeikna etmezse düşünüyorum.onceligim onu yeniden hayata tutuşturmak ama olmuyor işte ne yapsam etsem:( gözden kaçırdığım bi seçenek mi kaldı onu öğrenmeye çalışıyorum bilgisi olan sizlerden .

Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
Sizin yapacaginiz bisey yok. Tedaviyi kendisi istemeli

Boşanmayı en son artık yoklumda tedaviyeikna etmezse düşünüyorum.onceligim onu yeniden hayata tutuşturmak ama olmuyor işte ne yapsam etsem:KK43: gözden kaçırdığım bi seçenek mi kaldı onu öğrenmeye çalışıyorum bilgisi olan sizlerden .
Anladım.
Boşa kürek çekiyorsunuz maalesef.
Gençliğinize yazık olacak.
Bekleyerek,çabalayarak giden sadece sizin sağlığınız ve huzurunuz olacak.
Ama o içmeye devam edecek.
Hatta daha da artacak içmesi.
Çevremde o kadar alkolik gördüm,hiç birinin tedavi olduğunu,iyileştiğini,eşlerinin ve evlatlarının yüzünün güldüğünü görmedim.
Maalesef.

Back