• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Hep bir bahane vardır. Ben de içerim, sadece hamile iken ve emzirirken içmedim. Balıklı rum demişler, denedim. Başaramadım, sorun bırakmak istemek. Sigara bağımlılığı gibi. Siz bırakmadan bırakmaz, yani eşiniz bırakacak. Ben içmezken de bırakmadım. Sizdeki sorun başka, birine ıçince sarmak, zarar vermek göz ardı edilemez. Benim eski arkadaşım böyleydi, sonra farkettim. Adam gaslighting yapıyomuş bana.
Öncelikle önemseyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim peki sizde esim gibi sabahtan mi başlardınız ve hala aynı şekilde devam ediyormusunuz?kusura bakmayın sorularıma isterseniz cevap yazmayın incitmek istemem sadece birebir yasayan birinden öğrenmek istedim merakım ondan.

Hamdolsun geçti kurtuldum
fiziksel şiddet görmedim ama sözlü şiddet hergün her dakika o alışmış artık o illete zor düzelir dilerim Rabbim biran önce seni kurtarsın bu zulümden
Bugün yanına gittiğimde yine bana kaç kurtar kendini benden dedi oysa bekledigim cevap bu değildi sadece bana inanmayı bırakma düzeleceğim dese bile yeterdi.

Alkolik bir babanın kızı olarak yazıyorum bu yorumu önce onu belirteyim. 28 yasimdan gün aldım evliyim,yani evliligin de ne olduğunu biliyorum.

Sizi asla üzmek istemem ama düzeltemezsiniz
Ictigi icki miktari da artacak,ve tabi icki icme süresi de. Önceden haftada 2 saatini alan bir aktivite ya da eğlence artik ne deniyorsa adına bu sonralaei haftada 17 18 saati bulacak

Ödediği para,onu da gectim sağlığı.. oraya girmek bile istemiyorum
Asla duzelmez
Sakın sevgiyle düzelteyim diye düsünmeyin oyle birsey olsaydı babam düzelirdi. Insallah yanılırım ben ve haksiz çıkarım ve düzelir

Zamanla öfkesini kontrol edemiyecek. Ise gitmek istemeyecek. Işten dönünce,bir aile toplantisinda bir etkinlikte içki icemiyor diye sıkılacak bunalicak
Hadi eve gidelim diyecek
sizinle avm,park falan gezmeleri ona tat vermeyecek. Çünkü oralarda içki icemiyecek
Icki icmeyen ciftler evinize geldiginde kendisi cay içtiğinde bundan bunalicak ve onlarirn gitmesini iple çekicek ve siz huzursuz olcaksınız
Parasi olmadiginda marketlere borç yapacak.

Dini inancini bilmiyorum,amacim zaten din konusmak degil ama mesela bazi alkolikler ramazan boyunca icki icmez,kandil günleri de içmez,ilginctir 1 ay icki icmeden dururlar,hatta oruc tutarlar. Ramazan biter ve kendilerini hemen bir meyhanede ve ya arkadaşıyla raki sofrasinda bulurlar.

Alkolik insan alkolikligini kabul etmez
Maddiyati kötüye giderse de evde icki imalati yapmaya başlayabilir
El yapımı rakı falan
Siz biraya votkaya daha dogrusu ictigi ickinin türüne takılmayın. Bu onun icin onemli degil.
Farkinda misiniz sagliginizdan ediyor bu evlilik sizi

Kimseye soylemem ama
Boşanın
Ben alkolun ne oldugunu cok iyi bilirim
Umarim dogru karar verirsiniz

Bugün yanına gittiğimde yine bana kaç kurtar kendini benden dedi oysa bekledigim cevap bu değildi sadece bana inanmayı bırakma düzeleceğim dese bile yeterdi.

Aynı sözleri bende çok duydum canım
Düzelmeyecek emin ol adam kendine güvenmiyor ki düzeleceğim desin Rabbime çok sığın ve biran önce boşanma davasını aç zor bir durum seni çok iyi anlıyorum ama başka çaresi yok çünkü hiçbişey değişmiyecek

Alkolik bir babanın kızı olarak yazıyorum bu yorumu önce onu belirteyim. 28 yasimdan gün aldım evliyim,yani evliligin de ne olduğunu biliyorum.

Ictigi icki miktari da artacak,ve tabi icki icme süresi de. Önceden haftada 2 saatini alan bir aktivite ya da eğlence artik ne deniyorsa adına bu sonralaei haftada 17 18 saati bulacak

Asla duzelmez
Sakın sevgiyle düzelteyim diye düsünmeyin oyle birsey olsaydı babam düzelirdi. Insallah yanılırım ben ve haksiz çıkarım ve düzelir

Zamanla öfkesini kontrol edemiyecek. Ise gitmek istemeyecek. Işten dönünce,bir aile toplantisinda bir etkinlikte içki icemiyor diye sıkılacak bunalicak
Hadi eve gidelim diyecek
sizinle avm,park falan gezmeleri ona tat vermeyecek. Çünkü oralarda içki icemiyecek
Icki icmeyen ciftler evinize geldiginde kendisi cay içtiğinde bundan bunalicak ve onlarirn gitmesini iple çekicek ve siz huzursuz olcaksınız

Dini inancini bilmiyorum,amacim zaten din konusmak degil ama mesela bazi alkolikler ramazan boyunca icki icmez,kandil günleri de içmez,ilginctir 1 ay icki icmeden dururlar,hatta oruc tutarlar. Ramazan biter ve kendilerini hemen bir meyhanede ve ya arkadaşıyla raki sofrasinda bulurlar.

El yapımı rakı falan
Siz biraya votkaya daha dogrusu ictigi ickinin türüne takılmayın. Bu onun icin onemli degil.

Kimseye soylemem ama
Boşanın

Hadi eve gidelim diyecek

Öncelikle merhabalar yorumunuz o kadar tanıdık ki inanamayıp iki kez okudum.eşim de aynı babanız gibi bayramlarda bile kendi ailesini yanında 2 saat zor durur benden habersiz çektiği kredilerin miktarını bilmiyorum dahi..2 tane bakkala borcu var ve elden arkadaşlarından da ara ara borç aldığını duymuştum geçmişte.zaten son 1 senedir beraber ev dışında bi aktivitemiz olmadı daha doğrusu avm ye gittik lavaboda içti pikniğe gittik başbaşa o içip uyudu piknik boyunca denize gittik yine aynı şekilde ve hep agresif herkesle herşeyle kavga edebiliyor.derken sonrasında ben onunla birşeyler yapmak istemedim çünkü sonu da başı da hep stresli kavgalı küfürlü. Bana da bırakabilir gibi gelmiyor zaten tedaviyi de kendi istemiyor:(

Asla duzelmez

Hadi eve gidelim diyecek

El yapımı rakı falan

Kimseye soylemem ama
Boşanın
Alkol dinî inançlarını da yok etti yıllardır ne ramazan dinler ne bayram..dediginiz gibi bi ara evde şarap ve rakı yapmaya çalıştı olmadı sonra bu kacak içki denilen litre ile pet şişelerde satılan açık içkilere dadandı ne olduysa o içkiden sonra oldu bağımlılığı 1 yılda 3 katına cıktı şimdi içmeden 1 saat duramıyor:(

Öncelikle önemseyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim peki sizde esim gibi sabahtan mi başlardınız ve hala aynı şekilde devam ediyormusunuz?kusura bakmayın sorularıma isterseniz cevap yazmayın incitmek istemem sadece birebir yasayan birinden öğrenmek istedim merakım ondan.
Yoo. Vakitlice, sakince içerim. Içtiylkçe neşelenirim. O yüzden size bunları yazdım.

Eşiniz ne sıklıkla alkol alıyordu.bende Allah korusun ama başımıza bisey gelmeden yada tedavisiz bırakamaz gibi geliyor.bazen de daha da bağımlı olmadan dönüp destek olsam mi diyorum çünkü biliyorum benim donmeyecegimianlarsa çok daha fazlasını içecek :KK43:
Esim haftada 3 kez kesin icerdi ama bana maddi disinda zarari olmazdi. Bde dugun tarzi yerde cok fazla kacirip kafayi bulurdu ozaman kavga ederdim sevmiyorum bu hallerini diye. Bigun alkollu kaza yapip beyin kanamasi gecrdi oyle birakti cocugmz var hadi beni gec cocugun seni bile hatrlamck kadar kucuk ona bunu yapma dedim cok sukur kendi iradesiyle birakti yoksa benim dememle degil

Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.

Alkol icin bagimlilik merkezleri var, destek alabilirsiniz

Tamamiyle birakmadan ya da tedaviye başlamadan eve donmeyin. Benimde tanidigim alkolik ve uyuşturucu bagimlisi. Dunyalar guzeli cocugu var hicbirsey umrunda degil hala icki uyusturucu evde hergun gerginlik ben bile korkuyorum artik kendisinden. Bir birayla olacak xey degil cogaltacaktir.

Gerçekten gidip tedavi olmadığı sürece ve içkiyi hayatımdan çıkarmadığı sürece bir daha birleşmeyin. Alkolik biriyle yaşamak o kadar zor ki. Sarhoş olsa sanki o kişi aynı kişi değil. Huyu suyu hareketi herşeyi farklı. Daha çok gençsiniz. Kendinize yazık etmeyin.

Alkol dinî inançlarını da yok etti yıllardır ne ramazan dinler ne bayram..dediginiz gibi bi ara evde şarap ve rakı yapmaya çalıştı olmadı sonra bu kacak içki denilen litre ile pet şişelerde satılan açık içkilere dadandı ne olduysa o içkiden sonra oldu bağımlılığı 1 yılda 3 katına cıktı şimdi içmeden 1 saat duramıyor:KK43:
Ya içim parcalanıyor sızın bu yorumlarınızı gordukce..

Tamamiyle birakmadan ya da tedaviye başlamadan eve donmeyin. Benimde tanidigim alkolik ve uyuşturucu bagimlisi. Dunyalar guzeli cocugu var hicbirsey umrunda degil hala icki uyusturucu evde hergun gerginlik ben bile korkuyorum artik kendisinden. Bir birayla olacak xey degil cogaltacaktir.
Çok haklısınız bende artık korkar olmuştum eşimden bana sürekli hayatımı mahvettin seni olduresim var diyordu son zamanlarda sonra bir an kendine gelip benden uzak dur istemeden sans zarar verebilirim kendime hükmedemiyorum diyordu :(

Esim haftada 3 kez kesin icerdi ama bana maddi disinda zarari olmazdi. Bde dugun tarzi yerde cok fazla kacirip kafayi bulurdu ozaman kavga ederdim sevmiyorum bu hallerini diye. Bigun alkollu kaza yapip beyin kanamasi gecrdi oyle birakti cocugmz var hadi beni gec cocugun seni bile hatrlamck kadar kucuk ona bunu yapma dedim cok sukur kendi iradesiyle birakti yoksa benim dememle degil
Bende başına bisey gelmeden bırakamayacağını düşünüyorum eşimin.insallah birşey olmadan akli başına gelir yoksa siroz olacak çok korkuyorum..sürekli aklımda bunlar var ya siroz olursa ya ölürse o şuan bunları düşünemediği için benim kadar acı çekmiyor :(

Eklemek istediğim bir diğer konu uzun zaman korumadık ve sonucunda herhangi bir hamilelik olmayınca ilk önce bensonra zorla da olsa esimi infertilite bölümünde sebebini araştırmak üzere uğraştık.esimin spermlerinin çok az olduğunu hamile kalmamın çok zor olacağını vs söylediler esimbu duyduklarından sonra bunalıma girdi tabi bu olaylar alkolik olmadan önceydi.cocuklugundan beri azar azar da olsa içiyormuş kuzenin de de sorun var onunda bebeği olmuyor erkek kuzeni bu arada alkol ve genetik durum birleşince tabi anne baba olamadık bütün sorunlar üst üste geldi vajinusmus borçlar ailevi sorunlar bebeğimizin olmayışı eşimin iş problemleri vs vs
Herseyde bir hayır vardır herzaman buna inanırım.o kadar istememize rağmen olmayışının sebebi belki de ne olursa olsun sonunun şuan ki gibi olacagindandi.
Tabi hayatım boyunca annelik özlemi ile yanacağım bu da bi duvar gibi karşımda duruyor..

Back