- 20 Haziran 2019
- 348
- 103
- 53
- 35
- Konu Sahibi Araftaki35
Lütfen yardımcı olunAlkol bağımlılığı ile ilgili tecrübesi olanlar bu süreç nasıl umut etmelimiyim hergün icen biri gerçekten azaltabilir mi isterse?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lütfen yardımcı olunAlkol bağımlılığı ile ilgili tecrübesi olanlar bu süreç nasıl umut etmelimiyim hergün icen biri gerçekten azaltabilir mi isterse?
Karşısındakini düşünürdü.cok duygusal ve kırılgan olması içine kapanık olması nedeni ile başladı tahminim ve süreç bağımlılığa kadar geldi.
Esinde bitiyo hersey sana gelip beni kurtar diye aglamasi lazim gercekten sevgi yener ozaman. Benim esimde alkol aliyordu bigun kaza yapti arabasi perte cikti vari yogu sagligi elinden gidiyordu ve bende tabiki.. sonra kendisi bitirmek istedi bizi kaybetmwktense alkolden vazgecmeyi secti smdi borclarin ustesinden gelmeye calisiyor yani kisacasi hersey insanin kendinde biter o istemeseydi ben onu asla duzeltemezdimÖncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
Azaltabileceğine inanmıyorum.kesinlikle yardım almalı ama kendi isteyerek inanarak.allah eşinizinde sizinde yardımcınız olsunLütfen yardımcı olun
ayakta tedavi sürecini çoktan aşmış, amatem e yat tedavini ol, tamamen iyileş o zaman dönerim deyin.. Diğer türlü sözüne güvenip dönmeyin çünkü asla tutamıycak, çünkü o bşr bağımlı, yani hasta..Arada azaltacagim sadece bira içeceğim evine dön diyor ama biliyorum ki bunları sadece benim dönmem için söylüyor.
Biseyi olmadığını herkes kadar içtiğini söylüyor oysa hpt b hastası kendini öldürüyor buna seyirci kalmak istemiyorum
Eşiniz ne sıklıkla alkol alıyordu.bende Allah korusun ama başımıza bisey gelmeden yada tedavisiz bırakamaz gibi geliyor.bazen de daha da bağımlı olmadan dönüp destek olsam mi diyorum çünkü biliyorum benim donmeyecegimianlarsa çok daha fazlasını içecekEsinde bitiyo hersey sana gelip beni kurtar diye aglamasi lazim gercekten sevgi yener ozaman. Benim esimde alkol aliyordu bigun kaza yapti arabasi perte cikti vari yogu sagligi elinden gidiyordu ve bende tabiki.. sonra kendisi bitirmek istedi bizi kaybetmwktense alkolden vazgecmeyi secti smdi borclarin ustesinden gelmeye calisiyor yani kisacasi hersey insanin kendinde biter o istemeseydi ben onu asla duzeltemezdim
Keşke tedaviyi kabul etse.bulundugu işi şehri değiştirse sizce bi faydası olur mu?ayakta tedavi sürecini çoktan aşmış, amatem e yat tedavini ol, tamamen iyileş o zaman dönerim deyin.. Diğer türlü sözüne güvenip dönmeyin çünkü asla tutamıycak, çünkü o bşr bağımlı, yani hasta..
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.insallah bu kabus biter de yine yaşadığını hissederAzaltabileceğine inanmıyorum.kesinlikle yardım almalı ama kendi isteyerek inanarak.allah eşinizinde sizinde yardımcınız olsun
Sizin ve eşinizin durumuna çok üzüldüm.her yolu denedikten sonra başka yol kalmayınca tek çare onu kendimden mahdum etmek geldi aklıma.bu belki de yanlış bi düşünce belki onu tamamen yanlızlığa ittim başka kimsesi yok çünkü. Yanlız biraktigim için sürekli kendimi suçladım durdum o da beni seviyor biliyorum sadece düştüğü yerden kalkamıyor.esim de son zamanlarda tuhaf şeyler söylüyordu kulağına birinin biseyler söylediğini bu dünyayla ilişkisinin kalmadığını farklı şeylerle uğraştığını ve benim bunu anlayamayacağımi..kacak alkol kullandığında bu gibi şeyler söylüyor intihardan bahsediyor sürekli bana sarıyordu ama bira içse bu gibi tuhaf şeyler olmuyordu. Acaba yanında olma şartım başlangıç olarak sadece bira içmesi olsa daha sonra da zamanla azaltmak olsa olabilir mi??sizin eşiniz kaç zamandır ne sıklıkla hangi içkiyi kullanıyordu ?Çok üzüldüm sizin adınıza bende eşimle severek evlenmiştim arkadaşlık sevgililik evlilik 19 sene sürdü.son 4 senesi eşim alkolik oldu aynı yukarıda bahsettiğiniz sebeplerden diye düşünmüştüm.ben tedavi ettirmek için elimden geleni fazlasıyla yaptığıma inanıyorum.4 sene içinde 2 kez balıklı rumda yatarak defalarca çeşitli psikiyatri,psikologlardan destek alarak ayakta tedavi oldu ve her seferinde durum daha da kötüye gitti.en son geçen sene eşimden boşandım.son zamanlarda artık hayal dünyasında yaşıyordu içkiden dolayı bana iftiralar atıyor sonra kendi inanıp bana psikolijik ve fiziksel şiddet uyguluyordu.maddi olarak durumuda iyi olduğu için işe güce gitmesine de gerek yoktu.aynı anlatığınız gibi sabah başlardı içki içmeye durmadan aralarda uyuyup uyanıp içerdi.beni çok sevmesine rağmen asla alkolü bırakmayı seçmedi.çok iyi bir insandı merhametliydi düşünceliydi insanlar onu severdi ta ki alkolizmle tanışana kadar yavaş yavaş insanlarda etrafımızdan gidince başbaşa kalınca artık kimse görüşmek istemeyince son 2 sene bana sarmıştı.işte sevgi saygı herşey bitince artık dayanılmaz noktaya gelince kendi psikolojimde bozulmaya başlayınca boşanmayı seçtim ve inan boşanmakta zor oluyor karşında düzgün düşünen biri olmayınca...o şimdi hala içmeye devam ediyor aynı şekilde bende 1 senedir yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum.yaşadığım şehirden büyüdüğüm çalıştığım arkadaşlarımdan oldum.ama asla da ayrıldığın için bir gün bile pişman olmadım.allah inşallah bir an önce eşinizi bu illetten kurtarır.tedavisi var muhakkak balıklı rumda eski eşimle birlikte her yatışında yanında kalmıştım toplantılara gelen yıllarca ayık kalmayı başarmış çok insan gördüm.ama herşey eşinizin istemesinde bitiyor.allah yardımcınız olsun.
Kullandığı kötü içkiler beynine çok zarar verdiği için onda yaşama isteği bırakmadı ve depresyona sürükledi hal böyle olunca da intihar veya birinezarar verme düşüncesi oluşuyor özellikle de ona geçmişte zarar verenlere..esim 7 yaşında malesef ki tecavüze uğramış ve bu bir kez olmamış aynı kişi tarafından bana bunu ilk alkolu arttırmaya başladığında itiraf etmişti unutmak için içtiğini söyledi sonra da başka başka bahanelerle bu sürece devam etti malesef şuan bu hal deSizi kıracak bir şeyde yazmak istemiyorum ama çok iyimsersiniz. Eşiniz ileri derece bağımlı ve bunu kabul etmiyor. Adam zaten gün doğmadan içmeye başlıyor diyorsunuz yokluğunuz daha ne kadar artırmasına sebep olabilirki.
Siz olsanız da olmasanızda eşiniz bağımlı ve bırakmaya gönlü yok. Sizi sevdiği falanda yok. Bırakmak için çaba göstermeyi bile kabul etmiyor adam.
ASLa bırakmazdım bole bır sey yaSasam benımde esım ıckı ıcer ama sabahları degıl tabıkı haftasa ıkı gun haftasonları sabah kalkıp nasıl ıcıyor ıse gıtmıyor mu bu adam?onunla konusun devam ederse bosanacagınızı soleyın aılesınıe anlatın durumu yada ama asla bırakmayın bence cunku esınıze aşıksınızMantığım durma boşan bu adam düzelmez 3 senedir düzelmek yerine daha kötü oldu diyor kalbim elinden tut yoksa düştüğü yerden kalkamayacak o senin en güzel anılarının bas kahramanı diyor.yanlis karae vermek istemiyorum.
Kışın ceketinin cebine gizleyip azarazar içiyor bazen kola meyve suyuna karıştırıp içiyor yazın ise arabasıyla gittiğinden arabaya stoklayıp içiyor ama dediğim gibi iş yerinde azar azar ama iş çıkışı ve haftasonları 7×24 diyebilirim.esimi gerçekten çok seviyorum emeği büyük üzerimde amabu içki hem beni hem onu mahvetti .ASLa bırakmazdım bole bır sey yaSasam benımde esım ıckı ıcer ama sabahları degıl tabıkı haftasa ıkı gun haftasonları sabah kalkıp nasıl ıcıyor ıse gıtmıyor mu bu adam?onunla konusun devam ederse bosanacagınızı soleyın aılesınıe anlatın durumu yada ama asla bırakmayın bence cunku esınıze aşıksınız
Öncelikle Allah yanınızda olsun inşallah.çok zor bi süreçtir eminim.ama eşiniz pek bırakmaya niyetli değil sanki.bırakacağım demek yerine sadece bira içicem dön demesi onu gösteriyo.sonuçta bira da içki ve bi süre sonra o da kesmicek kendisini,diğer içkilere geri dönüş yapıcak.kısır döngü gibi.eşinizin destek alması şart.aile büyüklerinden yardım alamaz mısınız?Geri dönmenizi tavsiye etmem,en azından tedavi olana kadar.bugün küfür edip bağıran yarın fiziksel şiddete de başlarÇok konuştum ama tedaviye ikna olmuyor tedavilik bi durumu olduğunu düşünmüyor ona normal geliyor.azaltacagini da beni eve dönmem için söylüyor daha önce buna benzer çok sözler verdi 2 gün sonra daha arttırdı hep.