alkolik bir annem var..

lentlily

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2014
122
10
11
İstanbul
Merhaba kızlar,
Hayattan o kadar çok yoruldum ki , içimi buraya dökmek istedim.
Ben doğduğumda yanımda babam yokmuş. Babam bizi bırakıp gitmiş. Uzun zaman görmemiş bile beni. Beni anneannem ve dedem büyüttü. Annem çalışıyordu bana bakmak için.
Daha sonra annem 2. evliliğini yaptı. Evlendiği adamı o kadar çok sevdim ki benim için baba gibi oldu. Babamdan görmediğim şefkatı, iyiliği ondan gördüm.
2001 yılında annem ve yeni eşi evlendi.
O zamanlar babamı hiç. hatırlamıyorum. Arada sırada beni alır yazlığa babanemlerin yanına bırakırdı o kadar. Fazla bi muhabbetimiz hiç olmadı. Bana karşı ne maddi ne manevi hiç bir desteği de olmadı. Ne gördüysem babalıkla alakalı annemin yeni eşinden gördüm.
Annemle, yeni eşi evlendiğinde 7 yaşındaydım. İlk zamanlar çok anlaşamıyorduk kendisiyle itiraf etmek gerekirse.
Küçüklük aklı tabi, o zamanlardan beri tek hatırladığım annemin içtiği bira kutularını dolapların arkasından toplamak, buzdolabı arkalarından çıkarmak, tuvaletteki klozetin arkaasında bulmak, çamaşır makinasının içinde bile bulduğum oldu.
Bir kez annem alkollüyken kaza yaptık. Hastaneye bile kaldırıldım. Arabayı maalesef o kullanıyordu.
Şuan 21 yaşındayım. Annem ve yeni eşi ayrıldı. Çünkü eşi artık dayanamadı. Her gün gelen sarhoş bir kadın.
Anneannem 2011 de vefat etti. Annem olarak gördüğüm kadının gidişiyle daha da yalnızlaştım.
Şuan o kadar yalnızım ki hayatta.
Annemle aslında aramız çok iyi. Ama sanki ikinci bir kişiliği var. Ve o kişilik bazen ortaya çıkıyor ve hemen içkiye sarılıyor.
Ben artık dayanamıyorum buna. Ölmek istiyorum bazen. Küçükken hep bıçağı elime alırdım annemle eşi kavga ederken. Bileğimde tutardım bıçağı. Ama yapamazdım.
Artık tabii ki öyle birşeye kalkışmıyorum. Küçüklük aklımla kaldıramayacağım şeyler yaşadım. Burnumun içindeki bütün damarlar çatladı annemin dayaklarından.

Bunları okuyunca belki annesine karşı ne kadar serttir, sevmiyordur falan gibi düşünebilirsiniz.
Ama o tam tersine, onu herşeyden çok seviyorum.
O benim herşeyim.
Ona yardım etmek istiyorum. Tek başına çocuk okutmaya çalışıyor. hayatta tek başına oda. benden başka kimsesi yok.
Ne yapabilirim. Ne olur yardım edin.
Bugün mesela işe gitmemiş, sabah saat 12 de aradım, sarhoştu. Konuşamıyordu bile.
Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Alt üst oldum artık.

Yaa kıyamam ya çok üzüldüm Allah yardımcınz olsun bu na benzer bi hikaye lisede bi arkadşım gözümün önnde yaşıyodu annesi evli bi adamla beraber olmuş arkdşm ve ablası olmuş adam eski karısına gitmiş arkdşmn ablasını anneannesi küçüğüde annesi tek başna büyütmüş ve bz 15 yaşndaydık kadın arkdşmdan habersz bi admla evlndi birbirnden farklı ama bana annelerden çektiğinz için aklıma geldi ...

Siz anladğım kadryla ayaklrnzın üzernde durablmeyi başarmışsnz çok mantklı anlatmışsınz olayı arkdaşım baya çökmüştü sigara ve bi sürü kötü alışkanlığa bulaştı şuan durumu nedir bilmyrum ama boşanmalar ve aile düzenszlğnde hele ki anneninzn alkol bağımlılığı Allah yardmcınz olsun dua edin umarım toparlanır ağzına sürmez

Alkol genelde kaçış oluyor böyle durumlarda. Alkol tedavisinden önce psikolojikbir destek alsanız daha iyi olur. Sonrasında alkol problemi de çözülür diye düşünüyorum.
Aaaa

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şuan Allah'a şükür herhangi bir kötü alışkanlığım yok. Alkol ağzıma sürmem. Sigara hiç içmedim. Bunların hepsi anneannem sayesinde oldu. O olmasa belki bende kötü alışkanlıklarımın içinde boğulup gidicektim.
Ama bende yarattığı etkiler çok daha farklı.
Annemi sarhoş gördüğümde nedense tuvaletimi kaçırcakmışım gibi hissediyorum. Bir anda tuvaletim geliyor.
Psikolojik bir yan etki mi anlamadım.
Ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Tek başımayım hayatta sanki.

Git psikologa diyorum, 'seni götürcem ben sen çok abarrtıyosun içkiyi Ben böyle desarj oluyorum diyor.'
İkna edemiyorum aşırı içki içtiğini . Yada içtiği zamanların gereksizliğini.

onun için bir şey yapmak istiyorsan tedaviye ikna etmelisin, o da çok zor şeyler geçirmiş ki boşluktan kendini alkole veriyor, Allah yardımcınız olsun

Annenizin kesnlikle bi uzmana danışması lazım o ayrı ama sizinde hayat yüknüz baya ağır olmuş cidden bnce sizinde ufak bi yardım almanız lazım ama anneniz düzelmedikçe siz yardım alsanzda hep başa sarasz gibi geliyo :26: :26:

Git psikologa diyorum, 'seni götürcem ben sen çok abarrtıyosun içkiyi Ben böyle desarj oluyorum diyor.'
İkna edemiyorum aşırı içki içtiğini . Yada içtiği zamanların gereksizliğini.

Ne kadar ve hangi içkiden içiyor günde ortalama

Haklisiniz benim de gitmem lazim.
Ama baska kimseye anlatamiyorum ki. Hicbir arkadasim annemin babamin ayri oldugunu bile bilmiyor. Ben anlatmayi cok fazla seven biri degilim. Sadece burda anlatabildim...
Ama haklisiniz danismam lazim

Normal yani dışarda bnde olsam ailemi bu şeklde anlatamzdım

Ne kadar ve hangi içkiden içiyor günde ortalama

Bira iciyor genelde. 3-4 tane icer gunde. Ama bira yoksa herhangi bir alkolude icer. Sarap, viski, raki...
Hergun degil ama.
3 gunde bir mesela illa ki icer o ickiyi. Duramaz.
Her gun icmedigi icin alkolik olmuyor mu acaba?
Ama yerli yersiz icer. Bir programimiz vardir, beni aramaz telefonunu kapatir. Eve sarhos gelir gecenin korunde.

annecigin zayifligindan tek dostu alkolu edinmis kolay değil allah yardimciniz olsun tedavi sart birlikte psikiyatriye gidin sizde yaninda olun sizinde zihniniz yorgun bu ikinizede iyi gelecek ama eger anneniz kabul etmezse kendi ayaklariniz uzerinde durun ve koruyun kendinizi dua edecegim.size.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öncelikle anneannenizden Allah razı olsun,nur içinde yatsın ki,sizi böyle sağlam yetiştirebilmiş,tüm bu olanlar karşısında böyle olgun ve sabırlı durabiliyor ve çözüm arıyorsunuz.Annenizin içme yoğunluğu çok fazla görünmüyor aslında,ama yaptığınız programları unutup,telefonlarını kapatacak kadar zaafı olması da ciddi bir problem.onu tedaviye ikna edemiyorsanız,içkiye iten sebepleri ortadan kaldırmak için birşeyler yapabilirsiniz belki,hayatında bir amaç,bir meşgale ya da ne bileyim,yeni ortamlara girip yeni insanlarla tanışsa,belki yine biri çıkar karşısına..

Evet utaniyorum. Cok isterdim annemle babamla beraber buyuyim, normal olsunlar.
Ama olmadi hic.
Bazilari daha sansli doguyor..

yavrum ya kıyamam gözümden yaş boşandı bi anda

senin için şans sadece sağlıklı bir anne ve baba ilişkisiyken biz doyumsuzlar ya da ben diyeyim elimizdekilere burun kıvırmayı maarifet sayıyoruz.

sen hiç utanma sakın belli ki akıllı bir kızsın daha da küçüksün 21 yaş nedir ki... okuyor musun? annenin tedavi olması lazım hatta muhtemelen hastanede yatması lazım, evin geçimini nasıl sağlıyorsunuz annenin yatarak tedavi olma imkanı var mı?

inşallah sen kendi hayatında kendi evliliğinde çok çok mutlu olup kendi evlatlarının şansı olursun ♥

gerçekten içim cız etti...çok üzüldüm senin için...Allah tez vakitte annenin ve senin yardımcın olsun inşallah düzelir ve iyileşir annen....amatem gibi hastanede yatması gerek ama sana kim bakacak....baban hiç mi ilgilenmez annen tedavi olana kadar en azından...dayın varmı yada teyzelerin halaların dicem ama tırnağın varsa başını kaşı....yardımcı olmazlar mı sana ve annene...

Yavuz tufan koçak diye bir eski bağımlı var, şimdilerde bağımlılıklardan kurtarıyor insanları. İnternetten aratsanız ve anneniz için kurtuluş olsa inşallah ... Kolaylıklar dişerim size ,allah yardımcınız olsun

Yazdiginiz sey o kadar duygulandiedi ki beni. Duanizi hissettim inanin bana guc verdigini.
Ikna edemezsem hayat eninim ki daha kotu olcak. Her gun daha da kotuye gidiyor.

Anneannem... Nur icinde yatsin. Bana biraktigi isik var hayatimda ondan Allah razi olsun...
Hickimseyi istemiyor hayatinda. Yada oyle soyluyor bana bilmiyorum. Ama haklisiniz, belki yeni bir hayat arkadasi, sevgilisi olmasi vs ona iyi gelebilir. Sizce annemin en yakin arkadasina bu durumu acsam, anlatsam olur mu? Annemin en yakin arkadasinin hicbir habwri yok bu durumla alakli. Beni de cok sever.
Ama acaba diyorum onu utandirir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…