alkolik bir annem var..

Cok tesekkur ederim sicak mesajini icin❤️ o kadar ihtiyacim varmis ki :)
Annem calisiyor, ben okuyorum. ev gecimimizi annem sagliyor. Yani yatarak tedavi olma sansi yok
Ama en azindan bir psikuyatra gitse durumun ciddiyetini baska birinden anlar belki. Birseyler degisir.
Tek umudum o biliyor musunuz. Suan sahip olamadigim aileye, yuvaya, huzura eminim ilerde kavusucam. Hayatim boyunca bu kadar sanssiz olmam diye dusunuyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bir kere annem beni evden atmisti, babami aramisti 'gel bu kizi al' diye.
Babama o gun anlamistim herseyi. Bana 'benle yaaicaksin bundan sonra' demisti. Dunyalar benim olmustu. Bir gece kaldim, sonraki gece geri birakti. Bir daha da aramadi beni uzun bir sure... :)
Babam boyle bir adam. Ondan hicbirsey beklemem.
Teyzem var ancak onun bana bakacak durumu yok.
Annem ilacla disardan tesavi olsa olmaz mi acaba?
Korktum simdi bak, yatircaklar diye annemi.
Korkar o hastanelerden falan. Yatamaz

Cok tesekkur ederim yardiminiz icin. Hemen bakiyorum bu adama. Insallah bu benim kurtaricim olur

ilerde kendin gibi akıllı temiz kalpli biriyle tanışır bugünleri sadece çocukluk hatırası olarak anarsın inşallah. psikiyatriste gitmeli evet bağımlı ama muhtemel ki bağımlı olduğunu kabul etmeyecektir. ikna etsen de tedavisini devam ettirmesi tamamen kendi elinde içkiye ulaştığı an her şey başa döner. inşallah annen toparlar biran önce de siz daha fazla hırpalanmazsınız.

yapma arkadasına anlatma annen sana kızabılır bu durumda.hem annen ıstemedıkten sonra en yakın arkadası ne yapabılırkı.annenın kesın sana söylemedıgı bir derdi var yıllardan beri unutamadıgı bişey belki ilk eşiyle ilgili ne bilim belki babanı cok sevıyodu baban belki onu aldattı vs. bunun gibi büyük bi acı yasamıs olmalı.yada baska bırsey benımkı sadece bı tahmın .annene sıkıntılı zamanlarda dua ettiğini ve seni cok rahatlattıgını onunda bunu denemesini söyle bence ama hemen olmuyor rahatlıyosun dıyebılırsın ıckı ıcmemelısın ama dua ederken allahtan baska kımse seni rahatlatamaz gibi dine yöneltsen anneni belki o şekilde bırakır içkiyi.tabıkı bır doktorla görüş ama bunuda dene bence kaybetcek bısey yok.bu mübarek günlerde insallah bırakır annen içkiyi.bundan sonrası için istediğin gibi olur inşallah annenle hayatın.

Allahım bu beladan seni kurtarsın
Annen alkolu bıraksın inşaAllah..

Bir gün psikolog randevusu alın isterseniz
Ve annenize hiç söylemeden onu götürün bir bahaneyle
Birden kendini orada bulsun yani

Dertlerini anlatınca belki alkole sarılmaktan vazgeçer

Hic kimseden utanma cekinme oncelikle
kim kizarsa kizsin sen hayatini guzellestirmek icin ugras
hedeflerin hayallerin yok mu senin
onlar icin ugras
anneni boyle kabul et
gecen senin hayatin
sevgide bi yere kadar,ilerde seninde cocuklarin olacak, onlara birakacagin mirasin icin yasa
bi gun etrafin coluk cocuk dolacak o gunlerinde mutlu olmak istiyosan bugunlerini bunlarla degerlendirme
annen yardim almak isterse alir, cok yuklenmissin kendine gordugum
kendi hayatini es geciyorsun gibi geldi bana
Ben sana once kendini dusunmeni oneririm
Hayatinin merkezi sensin, eger hayatinin merkezi annenmis gibi yasarsan onun firtinasinda zamanini bos gecirirsin.
o sadece arada alkol alan bi bayan, once kafandaki alkoligi silmeni tavsiye ederim

İnşallah ilerde daha mutlu olurum, mükkemmel bir aile hayaliyle yaşıyorum zaten :)
Bağımlı olduğunu tabii ki de kabul etmiyor. Çok abartıyosun, başıma imam mı kesildin falan diyor.
İnşalah bir faydasını görürüm psikaytrın.
Psikaytr lar daha kötü durumlarla karşılaştıkları için ilgilenmezler diye korkuyorum.

Babamın bizi bırakıp gitmesi, benim gibi bir evlatı olmadığını onalrı bir daha rahtsız etmemeleri gerektigini söylemesi annemi çok üzmüş zamanında.
Galiba onların dipte kalan tepkisi bu. 20 yıllık duyguların bastırılması yani.
Annemi herşeye yönelendirmeye çalıştım inan. Müzik, spor…
Hiçbir şey yapmak istemiyor. koşa koşa eve gitmek, yemek yiyip içki içmek.
Sarhoş olup beni rahatsız etmek tek yapyığı bu.

Belki kendi ağzından çıkanları duyunca kendinden utanır. Bende öyle düşünüyorum
Ama bugün bir alkollizmle savaş merkeziyle konuştum, zorla goturmemem gerektiğini söyledi.
Bakalım ilk önce ben gidicem sonra annemi götürcekmişim.
hayırlısı

Annemi böyle kabul etmem mümkün değil. inanın çok denedim yutmayı.
Ama düşünsenize, benim hayatla bağım annem sadece. Başka kimsem yok şuan. Eskiden anneannemle unuturdum bunları ama artık daha çok kafama takılıyor.
Eve geldiğinde anneni sarhoş görmek o kadar kötü bişey ki.
Onla gurur duyuyorum beni buralara kadar getirdiği okuttuğu için, ama sanki o sarhoş halinden nefret ediyorum. Ona vurmamak için kendimi zor tutuyorum.
İğreniyorum o şekilde görünce.
Tam oalrak psikolojimi anlatamıyorum ama inanın yutamam. Hayatımın merkezi annemin alkkolü olmuş.
Dışarı çıkmak bile istemiyorum annem içki içer diye.

Ayy guzel bebegım benım kıyamam. Nasıl olgunlukla anlatmıs herseyi.
Sankı sen annenın annesi o da senın kızınmış gibi.
Canım ben de sana benzer seyler yasadım. Ben de şükür kı herhangı bır kötü alıskanlıga bulasmadım.
Annen senın cok sevıyor ama dustugu bosluktan cıkamıyor malesef.
O senın sevgınle yola gelecektır emın ol.
Sen ayaklarının uzerıne saglam bas önemli olan o

Canım kardeşim yüce rabbimden hep beraber buradaki arkadaslarla kalpten sana dua edelim inşallah bu dertten bir an önce kurtulursun...İçime işledi yazdıkların o kadar temiz ve içten yazmışsınki....

Ama şöyle düşün bunların mükafatıni mutlaka alacaksın. Annenin bir an önce tedavi görmesi gerek...Otur bir kez daha konuş içini dök..Anlat herseyi...

Canim kardeşim rabbin seni korusun karsina inşallah iyi insanlar çıkar mutlu olursun....

her adım bin mutlukuk olsun

En yakın arkadaşıysa bence paylaşmalısın,sonuçta o da iyiliğini ister,yardımcı olacaktır.Canım sonuçta bu sorunu tek bşına göğüslemeye çalışmamalısın zaten.
Uzman destek alamıyorsan en azından çevrenden yardım alabileceğin seçenekleri değerlendir bence.Allah yardımcın olsun.

Arkadaşına söylersem utanıp daha da tepki verebilir diye düşündüm sonradan…
İlk önce tedaviyi deniyeceğim, olmadı arkadaşından yardımm alıcam.
Çok teşekkür ederim desteğin ve zamanını ayırıp okuduğun için

Aradan uzun zaman geçmiş. Bilmiyorum tekrar bakar mısın buralara. Hikayeni okudum ve çok üzüldüm. Çok da iyi anlıyorum seni. Umarım geçen zaman yaralarına merhem olmuştur. Sevgiler

Allah yardımcın olsun Bencede arkadaşına söylersen farklı tepki verebilir. Daha kötü olmasın birde inşallah ikna edersin. Ben şunu merak ettım içki içince eziyet ediyormu size.(ben yeni konu sandım ama bayaga uzun zaman olmuş )

Annen sarhosken anneni videoya cek ve ayildiginda annene izlet ardindan guzel bir konusma yap. Alkolik insanlar asla alkol bagimlisi oldugunu kabul etmiyolar ne zaman ki ona bunu gosterirsen o zaman gercekten anliyorlar. Bir kac sefer dene gorsun kendi halini sonra alkol tedavisi icin iikna etmeye calis. Bu surec uzun bi surec sabirli olman lazim 1 kac ayda duzelecek bisey degil malesef yavas yavas

Konu 2014 e ait
Sahibide girmiyor siteye artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…