keşke eve şerh koydursaydınız.gerçi bildiğim kadarıyla yine de evde hakkınız var. bir an önce avukatınızla görüşün...
böyle olacağı çok belliydi ama biz kadınlar son noktaya kadar direniyoruz.sabrediyor tekrar tekrar deniyoruz..ama n eyazık ki sonuç değişmiyor.sadece vicdanımız rahat oluyor ,elimden geleni yaptım demeye yarıyor..
iyi bir iş bulmanızı ve çocuklarınızla güzel bir hayat kurmanızı diliyorum sizin için..
Küçükte olsa bir işiniz azda olsa geliriniz ekonomik özgürlüğünüz varken bu eziyete devam etmenize şaşırdım. Aileniz yanınızda değilse boşanıp kendi hayatınızı kurmaya bakın. Eşinizi alkolden kurtarmak yerine kendizi eşinizden ve sizi ellerinin tersiyle bu hayatı yaşamaya mahkum eden ailenizden kurtarın.
Ailen ne dedi destek oluyor mu. Kaç yıl geçmiş düzelmemiş işte olan 2 yavrucak ve sana oluyor
Allah yardımcınız olsun
Okurken gözlerim doldu sizi yaşarken düşünemiyorum
inşallah her şey yoluna girer bir an evvel
Hepimizin sınavı var yadün avukatın ofisinden çıkıp araca gidene dek ağladım sokakta yürürken.... 10 yıllık emek verdim bu evliliğe ben. Neden ben Allahım diye sordum... İsyan etmedim.... İçten içe kendimi sorguladım belki de.
Allahımm !!!
İnanki gözyaşları içinde okudum en bastan.Rabbim 2 masumun yüzüne baksın tez zmanda kurtlun o adamdan.Ben eşimin balkonda içtiiği sigaranın üstüne sinen kokusuna dayanamıyorum.O taptaze bedenler ne yapsın nasıl dayansın..
Çocuklarınızla el ele verin onlar öğretmeden siz girin beyinlerine yaptıklarını görüyorsunuz babanızın diye yıkayın akıllarını iyice üçümüz el ele verecez daha mutlu olacaz gibi.aklı erecek yastalar anlatmanız daha kolay olur cocuklara.Okuduklarımdan cıkardıgım kadarıyla ekmenizi tastan cıkarırsınız Allah ben yarattıklarımın rıskına kefilim diyor.konfor içinde böyle yaşamaktansa ( klasik laf )söz soğan ekmek yiyin cocuklarınızla gülerek sohbet ederk cok daha iyi.
Allahım yar ve yardımcın olsun bundan sonra yüzünüz güldürsün evlatlarınızın yüzüne baksın
çok haklısınız.. şimdiye kadar buna cesaret edemiyordum. Bundan sonra hayırlısıyla inşallah herşeyi yoluna koyacağım..
çocukların çocuklarına çok üzüldümMerhabalar, 7 yıllık evliyim.Görücü usulü ve 3 ay içinde evlenmiş biriyim.Eşimin alkol kullandığını evliliğimizin 2.gecesi öğrendim.Evlenmeden önce alkol alıp almadığını sormuştum sadece sosyal ortamlarda cevabını aldım. Hiç bir şekilde ne kendisi ne de ailesi bunu belli etmedi bana. İşi oldu bittiye getirdiler. Bense anlayamadım, aynı şehirde değildik. Telefonla konuşurken de insan anlamıyor ayrıca bu konuda da tecrübem yok babam ve kardeşlerim alkol kullanmaz.
Bu 7 yıl içinde neler oldu kısaca anlatayım.Öncelikle ailem boşanmama karşı.Kesinlikle benim yanımda değiller.2 çocuğum oldu. Daha evliliğin en başından beri kaynanamın baskıları başlamıştı çocuk çocuk diye. Tabi bu da oyunun bir parçası idi. Çocuk olunca adam düzelecek ya. İzmir'de yaşadığımız korkunç günlerden sonra Istanbula taşınma kararı aldık. Bir haftalık evliyken yine çok içtiği gecelerden birinde saat sabahın 3'ünde beni bırakıp eski sevgilisine gitti. O dönemi hatırlıyorum da kadın utanmadan mesajlar falan atıyordu. Annemler üzülmesin diye bu olayı teyzeme anlattım,bavulumu toplayıp geliyorum dedim."Bir haftalık evlisin annenler üzülür hem kötü başlayan evlilikler iyi gidebilir" gibi sözler sarfetti.
Doğum kontrol hapı kullanıyordum gizli gizli. Çantamda buldu. yine bir gece aşırı içti ve ilaçları buldugunu saldırır bir şekilde söyledi. Annesini aradı annesi bana telefonda ağza alınmayacak sözler söyledi. Hiç bir şey diyemedim. Çok üzüldüm çok ağladım.
Babama açılamadım annem deseniz etkisiz eleman. Hiç bir şeye karışmaz ve otorite kurmaz. Hoş onlara açılsam idare et düzelecek derlerdi. Boşanmak yok ya. İnsanlar ne der boşanırsam. Ya düşmanlar? düşmanlar sevinirler.
Haplar ortaya çıkınca kullanımı bırakmak zorunda kaldım. akışına bıraktım ve 1,5yıllık evliyken kızımı kucağıma aldım. 15 ay sonrada oğlumu. 2. çocugu hele ki bu adamdan 2.çocuğu kesinlikle istemedim, aldırmaya kalktım ama benim sevgili babam yine yanımda olmadı ve çocugu kesinlikle aldıramayacağımı ifade etti.
Bu adamın düzelmesi için çok dualar ettim, adaklar adadım. Ama nafile. Daha çok azdı. Bir gecede 1 büyük şişe votka içiyor, sabaha karşı uyanıyor başlıyor yine içmeye. işe sarhoş gidiyor. akşamları eve geliyor kendini mutfağa kapatıp başlıyor içmeye,çocuklar mutfağa girdiklerinde onları çıkarmaya çalışıyor güya onları alkol ve sigara kokusundan koruyor.ama dünyası orada onun.biz çocuklarla yemeğimizi tepsilerde salonda yiyoruz.evimde bir akşam yemeği sofrası kuramıyorum.
içtiği zamanlar bazen iyi çoğunlukla saldırgan. Hakaretin ve küfürün haddi hesabı yok. Çocukların yanında ağza alınmayacak şeyler söylüyor beni kötülüyor onlara karşı.Çocuklarım benimle yatağımda yatıyor, çok küçükler alışamadılar kendi yataklarına.sık sık gelip bir şeyler anlatıp bizi uyandırıyor.çocuklar sabaha huzursuz,uykularını alamamış olarak uyanıyorlar.Resmen bizi taciz ediyor.kapıyı kilitlesem zorlar daha çok söylenir diye korkuyorum.
Kendi ailesi deseniz hiç bir şekilde karışmıyor. Benim başıma attılar kendileri rahat rahat takılıyorlar. Sırf bunun bu halleri yüzünden evime gelip gitmiyorlar. Hoş kendileri de normal insanlar değiller. Hepsinin ayrı psikolojik sorunları var. Çok iyiyken bir bakıyorsunuz birbirlerine girmişler.Kavga kıyamet. Kendi akrabaları var kadıncağız yazık olmuş sana böyle bir aileye gelin geldin diyor.
Kısacası babam boşanmama karşı. Çocuklarına hasret kalırsın diyor. O kendi kendine bırakacak merak etme diyor ama benim hiç güvenim ve gücüm kalmadı. Kimseyi dinlemesem hayır boşanacağım desem babamın evine gitsem o da kötü. Annem kendi keyfinde biri. Bana orada yaşadığım hayatı zehir eder. Hakaretler eder vs. Dul olduğumu başıma kakan bir de baba olacak ki felaket.
Maddi açıdan kısmen rahatız. Benim küçük bir işim var, borçlarım var ve onları ödemeye çalışıyorum. Çocukların okul masraflarına beni de dahil etmiyor mu çıldırıyorum. Kendisi benim kazanabileceğim paranın 7-8 katını kazanıyor, düşünün ama kendine yatırım yapıyor.Banka hesabını kabartıyor, sık sık araba değiştiriyor. Eve bıraktığı doğru düzgün bir para yok. Baba evinde parasal anlamda hiç sıkıntı yaşamış biri değildim ben üstelik.
Size anlatacağım aslında o kadar çok şey var ki ama burada daha fazla uzatmak istemiyorum. Hiç umudum yok ama bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
Allah sağlık versin en başta ama herkese mutluluğu da esirgemesin.
çocukların çocuklarına çok üzüldüm
bende bunları yaşamış çocuklardan biriydim
kocan asla alkolü bırakmayacak bunu bil
benim babamda bırakmadı ve şu anda hastanede
nedenmi çünkü siroz oldu
sağolasın eğer boşanma durumun var ise hiç durmahangi yolu denediysem olmadı zaten. onun da sonu iyi değil. aşırı alkol tüketen birinin sağlıklı olması mümkün mü. size de geçmiş olsun..
sağolasın eğer boşanma durumun var ise hiç durma
kendin için demiyorum ama çocukların için çok önemli
ilerde psikolojisine ağır yaralar verecek bir babanın elinden kurtarmak şu anda devam etmekten daha daha iyidir
bunu birebir yaşamış sırf evliliği kaçış olarak yapmış biri olarak söylüyorum
Allahtan şanslı olanlardan oldum da eşimde böyle bir problemle karşılaşmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?