• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolden kurtaramayacağımı biliyorum.ben ne yapmalıyım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Beba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çocukları o adama vermezler. hele alkol olayı hepten bitirir işi. tehdit ve silah doğrultmayı da eklerseniz hiç şansı yok.

Alkol bağımlısı, alkolik yani…

Bir tezat var ki bu kadar içen bir insanın düzenli bir işinin olmasına şaşırdım. Çünkü hayatının merkezine bu illeti koyan insan sabahlar, akşama kadar da yatar.

Ne diyeceğimi bilemedim. Ben çocuklarımın öyle bir ortamda büyümesini istemezdim.

Şikayet eden yok ki. Özel sektörde değil. Sabah 2-3 kadeh atıyor gidiyor. Akşam üzeri geldiğinde yemek yemeden başlıyor içmeye. 1 büyük bitiyor, gidip yatıyor. Tabi bu arada yapacaklarını da yapıyor misliyle. Bünye alışık.

Şikayet eden yok ki. Özel sektörde değil. Sabah 2-3 kadeh atıyor gidiyor. Akşam üzeri geldiğinde yemek yemeden başlıyor içmeye. 1 büyük bitiyor, gidip yatıyor. Tabi bu arada yapacaklarını da yapıyor misliyle. Bünye alışık.

eşiniz 657 ye bağlı çalışıyorsa alkollü mesai yapmanın ve mesai içinde alkol kullanmanın bir cezası var ki sanırım görevden atmaya kadar gidiyor. yasaya bir bakın isterseniz.

eşi, dostu, komşuyu, akrabayı boşverin. pedagog eşliğinde çocuklarınızı konuştururlar muhtemelen artı siz böyel bir iddia ile giderseniz de kan testi vs yapılır. illa çevrenin söylemesi gerekmez yani. sağlam bir avukat halleder.

bekara karı boşamak kolaydır derler ya (tabir hoşuma gitmese bile durumu tam anlatıyor) öyle düşünmeyin ama boşanmaktan başka çareniz yok.
ev değil sizin ki yuva da değil.
bugünün yarını var yazık o çocuklara. anne baba sahip çıkmamış sizi bu zulümden kurtarmamış. siz de dinlemeyin onları. kendi hayatınızı kurun.
Allah o sabilere merhamet etsin yardımcınız olsun
Ev değil yuva da değil gerçekten. Ailem benim hep böyle duyarsızdı maalesef. Lisede okurken bile bir hoca tarafından suçsuz yere atılan tokadın hesabını bile sormamışlardı. Sevgisiz ortamda büyüyen biri yeni hayatındaki eşinin de böyle olduğunu düşünüp alışkın ortamına uyum sağlamış olsa gerek.

Ev değil yuva da değil gerçekten. Ailem benim hep böyle duyarsızdı maalesef. Lisede okurken bile bir hoca tarafından suçsuz yere atılan tokadın hesabını bile sormamışlardı. Sevgisiz ortamda büyüyen biri yeni hayatındaki eşinin de böyle olduğunu düşünüp alışkın ortamına uyum sağlamış olsa gerek.

hayat sizin karar sizin ama bence kendiniz için yaşama vaktiniz gelmş.
benim ailem de öyledir sus, bizi uğraştırma, e napalımcıdırlar.
anne baba oldukları için insan affediyor, sabrediyor vs ama kötü eşten kurtuluş var.
allah bir çıkar yol göstersin ne diyim.

eşiniz 657 ye bağlı çalışıyorsa alkollü mesai yapmanın ve mesai içinde alkol kullanmanın bir cezası var ki sanırım görevden atmaya kadar gidiyor. yasaya bir bakın isterseniz.

eşi, dostu, komşuyu, akrabayı boşverin. pedagog eşliğinde çocuklarınızı konuştururlar muhtemelen artı siz böyel bir iddia ile giderseniz de kan testi vs yapılır. illa çevrenin söylemesi gerekmez yani. sağlam bir avukat halleder.
Evet 657 ye bağlı çalışıyor. Bu sebeple işinden olacağını iyi biliyor ama neye güveniyor bilemiyorum. Bir kaç şikayet de olduğu halde üstelik. Kan testindeki alkolün görünme süresi ne kadar acaba. Çünkü böyle bir süreçte başvuru sonrası mahkeme günü hemen verilmiyor biliyorsunuz. Tarih belli olduğunda da kendini o tarihe göre ayarlar. Bir hafta mı mesela içmez. Kendiside sağlık sektöründe üstelik. Çocuklar kolay, herşeyi anlatırlar.

hayat sizin karar sizin ama bence kendiniz için yaşama vaktiniz gelmş.
benim ailem de öyledir sus, bizi uğraştırma, e napalımcıdırlar.
anne baba oldukları için insan affediyor, sabrediyor vs ama kötü eşten kurtuluş var.
allah bir çıkar yol göstersin ne diyim.
Âmin inşallah.. Haklısınız eşten kurtuluş var. İnşllah en kısa zamanda.

Çok sevinirim cevaplarsanız beni. Benim önceliğim bu evde çocuklarımla onların düzenini bozmadan yaşamak. Eğer bunu yapabilirsem geçimimi sağlamak için çalışırım. Ama bunu sağlayamaz isem durumum çok zorlaşır. Aldığım maaşla evin kirası ve geçimini sağlamam imkansız. Babama güvenerek hareket edemem. Maddi güç onun elinde olursa o istediği gibi hareket ettirecektir beni. İşyerim benim üzerime ama babamın maddi desteğini alarak açtığımız bir yer. Hatta yaptığımız iş aynı. Ben bu evde yaşamak için ne yapmalıyım. Resmi olarak ne gibi yollara başvurmam gerekir.

sorunuzu anlayamadım. aynı evde yasamaya esınız olmadan devam etmek ıçın mı soruyorsunuz

Kesinlikle herşeyi göze almam gerektiğini çok iyi biliyorum. Kimsem yok benim. Girip bir yerde çalışsam çocukların okul çıkışlarına yetişmem mümkün değil. Onları kim karşılayıp ilgilenecek. Alacağım maaş tecrübe ve yaş itibarı ile fazla olmayacak. Bakıcı tutmam mümkün değil. Annem Zaten dediğim gibi yok.
Adam akıllı, resmi yollarla hareket ederek bir yol izlemem lazım benim. Kafam çok karışık.
bir anlık bir olay değil ama ömür boyu bu azabı çekmeye razıysanız hiçbişey yapmayın anneminde kimsesi yoktu gidicek ona biz destek olmak istedik ama o istemedi olan bizim çocukluğumuza oldu işte susarak pısarak yaşadık

Boşandıktan sonrası için soruyorum. Bu evde çocuklarımla yaşamak istiyorum. O gitmeli.

zaten boşanma olduktan sonra esınız bunu yapamaz. boşanma asamasında ise gerek alkol problemı gerek fızıkzel zarar verebilmesi sebebiyle hakımden uzaklaştırma talebı ısteyebılırsınız.

çocukların psikolojileri de mahvolacak...
boşanmaktan başka çare yok dicem de boşansan seni rahat bırakır mı ?
ayrıca baban çok kötü bir insan bana göre.. böyle yaşamana göz yumup elalem ne der diye düşündüğü için..
dul olmanın nesi ayıp günah ? napıyor bu kadınlar ? neden bu kadar baskı var anlamıyorum..
toplum cinsel hayatı olan bütün kadınlara ''bilmemne'' gözüyle bakıyor maalesef...
cehalet cehalet cehalet...

çocukların psikolojileri de mahvolacak...
boşanmaktan başka çare yok dicem de boşansan seni rahat bırakır mı ?
ayrıca baban çok kötü bir insan bana göre.. böyle yaşamana göz yumup elalem ne der diye düşündüğü için..
dul olmanın nesi ayıp günah ? napıyor bu kadınlar ? neden bu kadar baskı var anlamıyorum..
toplum cinsel hayatı olan bütün kadınlara ''bilmemne'' gözüyle bakıyor maalesef...
cehalet cehalet cehalet...
Boşanınca evet herşey de beraberinde biter mi. Adam beni rahat bırakır mı. Hiç bir fikrim yok. Ama sanırım evlilikte edinilen kanununa göre bir şeylerini verip canı yandığı için rahat bırakmycaktır. Onun herşeyini alın ama parasını asla.

Maalesef baba eski kafalı. Anne yeni kafalı ama etkisiz. Rahat biri.

Yani evet anlamıyorum ben de dul kadın erkeksiz yapamaz mı. İlla her zaman bir erkeğe ihtiyaç mı duyar. Çok mu aç kalır. Kendileri gibi düşünüyorlar herhalde. Halbuki kadınlar farklı anlamıyorlar mı bilmiyorlar mı inanın ben de anlamadım.

Simdi kardeşim mantikli hareket etme zamani. Burada yazan arkadaslar da sagolsunlar ama senin ilk is bir avukata gidip kafandaki sorulara cevap bulman gerekiyor ve bosanma yolunda atacagin adimlari planlaman gerekiyor. Kimseye bosan demem ama senin durumunda tek cozum bu görünüyor. Beni endiselendiren senin ve çocukların guvenligi neler okuyoyoruz Allah korusun. Para pul bir sekilde haledilir. Olmadi annenlere yakin bir goz ev tutar ise girersin annenn de bi zahmet okul cikisi onlara goz kulak olur. Bismillah deIilk adımı at Rabbime sigin o inşallah hayirli bir kapi acacaktir.

Taş olsa catlardi bu zamanda.bence de çok ince arastir,dört sorustur boşanmaya bsvurmadan önce.tabi en onemlisi senin ve çocuklarının can güvenliği.Kaybedecek bir şeyi kalmayan insan en tehlikeli insandır.adamdan boşanmak uğruna fevri karar verme.her adimini iyi hesapla canım.hakkında hayırlısı olsun

Tekrar merhabalar arkadaşlar,
Aradan geçen bu 4 ay gibi süreçte babamın avukatına giderek çeşitli görüşmeler yaptım. Artık babam da desteklemeye başladı beni. Eşim sözel saldırılara devam ediyordu. Ocak ayının başında avukatım kanalı ile mahkemeden uzaklaştırma kararı çıkarıldı. Alkollü olduğu zamanlarda eve gelmesi yasaklandı. Evde alkol alması da. Bıraktım dedi 2 hafta önce. 10 gün ağzına içki sürmedi. Ta ki 10 günün sonunda annesine gidene dek. Oğlunu huzursuz etti, bana karşı doldurdu ve eve gönderdi. Eşim daha içeri girer girmez başladı benimle tartışmaya. Eve hafif alkollü gelmiş olduğu için gitmesi gerektiğini hatırlattım kendisine. Gitti. Ertesi hafta yaşadığımız: tapusu kendisine ait olan evimizi yeğenine sattı. Bunu yaptığı için sabırla düzelmesini bekleyen ben artık bir karara vardım. Dün itibarı ile boşanma davası açtım. Bir sürü olumsuzluklar yaşadım bu 10 yıllık süreçte, az da olsa güzel günlerim oldu.. bu kadar emek verdim keşke herşey daha farklı olsaydı.

Bundan sonra beni nasıl bir hayat bekler bilemiyorum.. Babam 'dul' bir kadın olmam nedeni ile beni istediği şekle sokmaya çalışacaktır bundan çok emindim ki zaten geçen hafta sonu annem açıkladı babamın fikrini. 'Boşandığında başı boş bırakamayız' şeklindeki sözleri.. :(( Umarım iyi bir iş bularak madden ona mecbur kalmam!

Dualarınızı benden esirgemeyin lütfen.....

keşke eve şerh koydursaydınız.gerçi bildiğim kadarıyla yine de evde hakkınız var. bir an önce avukatınızla görüşün...
böyle olacağı çok belliydi ama biz kadınlar son noktaya kadar direniyoruz.sabrediyor tekrar tekrar deniyoruz..ama n eyazık ki sonuç değişmiyor.sadece vicdanımız rahat oluyor ,elimden geleni yaptım demeye yarıyor..
iyi bir iş bulmanızı ve çocuklarınızla güzel bir hayat kurmanızı diliyorum sizin için..

Back