- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 2
- 6.357
- 108
- 30
- Konu Sahibi artemisten_notlar
-
Aileden ziyade sizin görüşünüz önemli bence. Herkes kendince cevaplar bu soruyu. Ben şahsen istemezdim, karşımdaki insana da bu konuda baskı yapmazdım. Yollarımızı ayırırdım. Tabii bu benim görüşüm siz bambaşka bir bireysinizHanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Her 2 taraf için de sıkıntı, alkol almayan kadınsa eşinden baskı da görebiliyor illa geleceksin bana çevreme ayak uyduracaksın diye veya evde içmemi istiyorsan sofra kur o zaman deniyor, zamanla o sofraya arkadaşlarda katılmaya başlıyor.
Sigara da öyle mesele, içmeyen birine içen kişi çok kötü kokar, arkadaşınız alkol/sigara alıyorsa tolere edersiniz ama eşiniz içiyorsa sorun yaşarsınız, biz içiyoruz ki salonda odalarda asla içmeyiz içirtmeyiz ama kızım içmiyor öff anne küllük gibi kokuyorsunuz diyor, bizim dört bacaklı var kızım onu severken çocuğu da sigara kokutmuşsunuz diyor, o yüzden böyle şeylerde hakikaten iyi düşünmek lazım, baştan idare ederim veya vazgeçiririm diye düşünüp yola çıkarsanız yanılırsınız, biz içiyorduk hala içmek istesek kendimizden başka kim engel olabilir, kişinin kendisinin karar verip istemesi lazım yoksa zorla olmuyor böyle şeyler.
Dini sebeplerden alkol kullanmayanlarla sağlık vb sebeplerden alkol kullanmayanları ayırt etmek lazım kesinlikle. Mesela benim bir arkadaşım sağlık sebebiyle alkol kullanmaz, dindarlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. O bizim ortamımıza uyum sağlayabiliyor, bir sorun yaşamıyoruz. Ama alkolü dini sebeplerden dolayı kullanmayan birisi bizim arkadaş grubumuza uyum sağlayamaz mesela. Bunu ayırt etmek lazım.katılıyorum. bu nedenle kırmızı çizgilere çok iyi odaklanmak ve neyi ne kadar tolere edebileceğini yada edip edemeyeceğini iyi tartmak lazım.
ben 30 yaşına kadar alkol almadım, sebep muhafazakarlık vs değildi, kokusundan falan hoşlanmıyordum. ama sevgilimin alkol alıyor olmasından hiç rahatsız olmuyordum. bar vs alkol yoğun ortamlarda gerilmiyordum. alkol almasam da o tip yerlerde müzik dinleyerek yada çilingir sofrası muhabbetlerinde eğleniyordum.
ama bir başkası o tip bir ortamın kendisinden de rahatsız oluyorsa alkol aşılamayacak bir kırmızı çizgi olur.
Dini sebeplerden alkol kullanmayanlarla sağlık vb sebeplerden alkol kullanmayanları ayırt etmek lazım kesinlikle. Mesela benim bir arkadaşım sağlık sebebiyle alkol kullanmaz, dindarlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. O bizim ortamımıza uyum sağlayabiliyor, bir sorun yaşamıyoruz. Ama alkolü dini sebeplerden dolayı kullanmayan birisi bizim arkadaş grubumuza uyum sağlayamaz mesela. Bunu ayırt etmek lazım.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta benim için aileler de önemli bu konuda. Eşimin ailesinin de benim ailemin görüşünden olmasını isterim.alkol kullanılan ortamlar belli bir inanç ve görüşteki insanlar için zaten yine kırmızı çizgi oluyor. o zaman da iki taraftan birinin kendi alışkanlığından feragat etme zorunluluğu doğabiliyor uyum sağlamak adına. bu da başka başka sorunlar yaratıyor.
sonuçta muhafazakar biri kadın erkek dipdibe dans edilen, belki içince daha rahat hareket edip öpüşen sevgililerin / eşlerin olduğu bir ortamda da rahatsız olacaktır.
bir süre sonra ya kullanan yalnız gitmeye başlar yada gidemiyor diye karşısındakine sinirlenmeye başlar.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta benim için aileler de önemli bu konuda. Eşimin ailesinin de benim ailemin görüşünden olmasını isterim.
Kesinlikle. Mesela ben de ailemin karşısına haremlik selamlık aileye sahip olan biriyle çıksam ailem ne oluyoruz der ve muhtemelen de vazgeçirmeye çalışırlar. Aynı şekilde karşı taraf da bizi kabullenmez zaten.herşey bire bir olamaz ama temel konularda paralel bakış açıları önemli. bir ailede haremlik-selamlık varken diğer aile daha rahatsa o zaman illa ki gerginlik çıkar. hadi en fazla düğün olana kadar susulsun, ileride gene sorun çıkar.
o yüzden bunların hepsini terazi kefelerine koyup tartmak lazım.
Şakasına dedim onu ya :) eski o ayrılmak için konu açtığım sevgilim de alkol kullanıyordu, yani hayatıma dahil olmaya çalışan kişiler böyle.Tum yorumlari okumadim ama hayatim sen ailenin muhafazakar oldugundan bahsedip 1 hafta olmadan baska asklara yelken aciyorsun o nasil oluyor peki.
Hani alkol tü kaka ya; "napim talibim cok ajsjsjs" kafasi cok mu munasip?
Kafa yapisi ve hayat tarzi uymuyorsa olmaz o is.Şakasına dedim onu ya :) eski o ayrılmak için konu açtığım sevgilim de alkol kullanıyordu, yani hayatıma dahil olmaya çalışan kişiler böyle.
Benim babam hatta babam degil sulalem alkolik alkol alan degil bak alkolik diyorum kahvalti niyetine gune rakiyla birayla baslayanlar var.İlerde çocukları olumsuz etkiler mi?? Yaşayanlardan yorum almak istiyorum olumlu olumsuz. Teşekkür ederim :)
Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi eşi alkol konusunda daha önce hiç bilgi vermemiş arkadaşım evlendiğinde büyük sorun yaşadı. Tabi siz biliyor ve eğer kısmetse bu şekilde yola çıkıyor olacaksınız. Kendini bağlar bana zararı olmaz dersiniz olur zorluk yaşarsınız yada ne bileyim hiç zararsız sarhoş olmadan biraz yerine göre kullanır vs bu işler karışıkHanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
ahahahaha yorum çok komik ama değişikti, sağolYokkk aabi içene saygım var ama bana gelmez içen sıçan.
Yokk çok seviyorum diyorsan; iyice gözlemle. Kaliteli mi içiyo?, yoksa içince pisleşiyo mu? O ara ara içiyorum der! Evlendikten sonra bi bakmışsın içki masasından kalkmıyo, çok içip kusar mı, çok sarhoş olup altına işer mi bilemezsinriskli.
Haklısınız, çok yorum yapıldığı için herkesi cevaplayamıyorum kusura bakmayın. Teşekkür ediyorum cevaplayan herkese ve size de :)Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi eşi alkol konusunda daha önce hiç bilgi vermemiş arkadaşım evlendiğinde büyük sorun yaşadı. Tabi siz biliyor ve eğer kısmetse bu şekilde yola çıkıyor olacaksınız. Kendini bağlar bana zararı olmaz dersiniz olur zorluk yaşarsınız yada ne bileyim hiç zararsız sarhoş olmadan biraz yerine göre kullanır vs bu işler karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?