Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kuzenim de muhafazakar biriyle evlendi. Kuzenim alkol kullanıyor ama eşi kullanmıyor. Sorun olmadı mı diye sordum? "O bana içme demiyor, ben de ona iç demiyorum, ailesi geldiği zaman onların yanında içmiyorum" dedi. Yani içip içip dağıtan birisi değilse sorun olmaz diye düşünüyorum ama bu tamamen sizin görüşünüze bağlı; eğer alkole, azına bile karşı iseniz ve içmesi sizi rahatsız edecekse o zaman düşünmelisiniz.

dışarıda peki ? merak ettim gerçekten yani alkol alınan mekanlara gidebiliyor mu mesela beraber ?

Adamın ailesi gitmez mesela öyle mekanlara ama kendisi gidiyor, alkolsüz içecek tüketiyor.

hmm anladım. yani bence en kritik noktalardan biri bu. bazısı yanında tüketilmesinden bile rahatsız olur bazısı ben içmem ama çevremdekiler rahatsız etmez der.
yanında istemeyen biriyse iki taraf için de çok zor olur.

Bu tamamen karakter ve bünye meselesi
Amcam ve yengem karşılıklı her gün içerlerdi.amcam sapıtır kavga çıkarır huzur bırakmazdı
Eniştem her gün içer, halamsa içmez, 40 yılı geçkin süredir evliler, kimse tartıştıklarını bile duymamıştır
Babaannem ve babam hacı. Babaannem yan odada namaz kılarken amcam içerdi, babam o içerken eve bile girmezdi. Babam ve halamlar aynı evdeyken eniştem mutfağa gider kimseye çaktırmadan içer, herkes bilir zaten ama o aleni içmez, döner yanımıza sohbet eder sonra birdaha mutfağa gider, alkolün etkilediğini hissettiği anda benim başım ağrıyor müsadenizle ben yatayım der gider yatar, ne kendini kepaze eder ne huzur kaçırır, efendi içer efendi odasına çekilir.
Amcamın çocukları içer, babaları gibi kendilerini rezil ederler. Halamın çocukları içer, kimse içtiklerini anlamaz. Abim içer babam bilmez, ben içmem kimseyi alkol alıyor diye itelemem.
sizin ne kadar saygılı olduğunuzla ilgili ne kadar olgun olduğunuzla ilgili, karşınızdakinin kendini bilmesiyle ilgili tabiri caizse ağzıyla içmesiyle ilgi bir durum. Kimse bu konuda birşey söyleyemez. Karşınıza eniştem gibi bir adam çıkar kabullenin derim, amcam gibi bir adam çıkar kaçın derim.

Bir akşam arkadaşımız aradı hanımla kavga ettik evden gitti, size geleyim biraz dertleşelim dedi buyur ettik. Kapıdan girerken baktık alkol kokuyor, dedik hayırdır işte anlattı şöyle oldu böyle gitti kafama esti biraz içtim sonrada korktum ya eşim eve gelirde alkol aldığımı anlarsa diye size kaçtım dedi :)
Karı-koca arkadaşımız bu çift. Bayağı muhafazakarlar. Alkollü restoranta bile gitmezler. Adam vakti zamanında ayda yılda bir bir bardak içermiş.
Mesela biz eşimle tartışsak ben evden gitmem bana çok ters durumlar bunlar, eşim içmek istese bana da ver bir şişe derim, içer konuşur tartışırız sarılıp zıbarır yatarız.
Her ilişki kendine has

Ben içsem eşim içmese bizde sorun olmaz.
Eşim içse ben içmesem yine sorun olmaz.
İkimizde çocuğumuz içsin istemeyiz, onun yanında içip örnek olmak da istemeyiz.
Mesela eşim de ben de sigara içiyoruz, oğlumuz 7 yaşında ve bir kere bile bizi içerken görmedi, sigara kullandığımızı bilmiyor.

hahah çok tatlısınız, teşekkürler

Alkol icmekten ziyade, insanlık, delikanlılık , sadakat gibi konuları düşünmek daha iyi değil mş

Mesela bu da benim için sorun olurdu. Tabi herkes için değişir gerçi ama mesela ben eşimin ailesinin de benimle aynı kafadan olmasını isterim bu yüzden. Kimsenin yanında olmadığım biri gibi davranamam, yaşam tarzım konusunda çok hassasımdır. Alkol aldığımı, mini giyindiğimi vs kimsenin yanında gizlemem şahsen. Bu yüzden de benimki ve benim aileminki gibi bir yaşam tarzına sahip olan bir kayınpeder, bir kayınvalide isterim. Yani bence iş sadece eşle de bitmiyor. Tabi herkesin kendi görüşü.

Bence evli insanların zevkleri benzeşmeli yoksa o evlilikler yürümüyor. Örnek; adam iki duble patlatmak muhabbet etmek istedi sizinle? Ne olacak kafanız sarmayacak siz huzursuz, o memnuniyetsiz olacak, baktı öyle olmuyor gidecek 2 duble patlatmak için dışarıya ya da bir arkadaşına.. sonra ne olacak eşim beni bırakıp içmeye gidiyor.. Örnek2; adam gece dışarda eğlenmek içmek istedi? Sizle gitmek istedi, tabi siz alkollü ortama girmek istemeyeceksiniz, bir gitmeyecek iki gitmeyecek sonra sıkılacak bakmışsınız 1-2 yıl sonra adam arkadaşlarıyla gidecek eğlenmeye... sonra ne olacak eşim beni yalnız bırakıp eğlenmeye gidiyor... Yani bunları öngörmek çok zor değil bence.. Kafalar bir olmayınca o işler zor biraz yol yakınken dönün yoksa üzülürsünüz..

Ailede alkol alana alışkın değilseniz (alkolik olma boyutu şart değil) bence hiç gerek yok böyle bir maceraya. Dozunda aldığını kendisi söylemiş. Şimdi bu doz kime göre neye göre? Onun dozu ilk sarhoş hissettiği an olabilir mesela. Aile hayatnızda hiç sarhoş görmemiş olmak sizi bu noktada sarsabilir. Gibi gibi açıklamaları var işin. Kaldı ki aklınızı kurcalamış ki buraya yazmışsınız. Gerek yok dediğim gibi...

benim ailem de zaman zaman içiyor bu yılbaşı asker eğlencesi kırkyılda bir eğlenmeye giderken yada arkadasları agırlarken. böyleyse sorun olmaz. ama o arada bır haftanın bırkac gunuyse sıkıntı olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…