- 1 Mayıs 2021
- 6.702
- 31.350
- 498
- Konu Sahibi artemisten_notlar
-
En azından dürüst..Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Özel bir cevap vereyim o zaman.Hahahah yok ayrılalı 1 hafta oluyor, geç bile kaldım sjsjjsjsk. Hayır ya cidden soruyorum yani genel bir soru bu :)
Huzurluysanız ne güzel, Allah muhabbetinizi daim kılsın. Evet uyum önemli :)Özel bir cevap vereyim o zaman.
Benim ailem de muhafazakâr. Alkol almayı geçtim alanı da sevmezler, iyi gözle bakmazlar öyle söyleyeyim.
Ben de ailem gibi olsaydım kesinlikle alkol alan biriyle muhatap olmazdım. Ama değilim.
Arada sırada oturur içeriz eşimle. Ayda yılda bir neredeyse. Ailem bilse mesela kiyamet kopar. Onlara göre alkol alan her insan şeytan gibi bir şey, dozunda içmek diye bir şey yok, bir yudumun zil zurna sarhoş ettiğini düşünürler. Anlatamam, anlatamazsınız. Bu aileye alkol alan bir damat olmaz.
Gizli saklı olur ancak. Mesela ben düğünümüzde de eşimin tarafindan birileri alkol alacak da kıyamet kopacak diye tırsmıştım. Tabi kimse alkol lafı etmedi.
İkili hayat yaşıyorum resmen ya iki yüzlü olmak böyle bir şey olabilir.
Yani demem o ki arada sırada, keyif için alkol almakla alkolik olmak aynı şey değil.
Alkolik bir adamla evlenilmez. Her akşam oturup içen bir adam da muhafazakâr bir aileye uygun olmaz, çatışma çıkar.Muhafazakâr biriyseniz arada sırada alkol alan biriyle bile evlenmeniz uygun olmaz, karşılıklı huzur kaçar.
Alkolik bir babanın olduğu ailede çocuklar tabii ki kötü etkilenir. Onun dışında çocukların etkileneceği bir şey yok. Aaa annemiz babamız keyif yapıyor, eğleniyorlar bugün hadi psikolojimiz bozulsun demezler. Çocuklar alkolik olmaz.
Benim annem inanılmaz içerdi öyle böyle değil ama ben özel gün olmasa aklıma bile gelmez hayatta aramamİlerde çocukları olumsuz etkiler mi?? Yaşayanlardan yorum almak istiyorum olumlu olumsuz. Teşekkür ederim :)
Mesela adamın iyi bir baba olabileceğini düşünüyorsunuz ama kafanızda iyi babalar alkol kullanmaz imajı var, sevgi aşar mı acaba bu problemi diye düşündüm ama daha büyük problemlere kapı açacak belli kiÇocuğunuza ileride alkol ile ilgili dini telkinde bulunursanız ki kendinizi muhafazakar olarak adlandırıyorsanız bunu yaparsınız bir anne olarak. Bu durumda babanın alkol kullanıyor olması çocukta bu konu üzerinden içsel çatışmaya sebebiyet verebilir. Bu konuda kesin ve net bir tavrım olur ve arkasında dururdum ben olsam.
Alkol değil ;muhafazakar, olup olmamanın bile kendisi başlı başına sorun ilişkilerde.Çünkü muhafazakar olan taraf çok hoşgörüsüz davranıyor,diğerine karşı.Ben alkol kullanıyorum ,karşımdaki kullanmasa bunu sorun etmem ama o eve alkol girdiğinden tutun da öyle ortamlara girmemi hatta ona bütçe ayırmamı bile sorun eder çünkü bunların hepsi büyük günah bir muhafazakara göre.Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
alkol kullanmayanlarin zamanla kullanmayacagi garanntisi yok,hayat zaman ne getirir bilinmez,bu soruyu kendine sormalisin ben bunu ne kadar önemserim ve tolere edebilir miyim diye? Haa aileye gelecek olursak kapini kapatip icerde kim kalirsa ailen odur,senin kilavuzun bu olsun.esim de alkol kullanirdi 10 yildir beraberdik,evlendik ben alkolun tadini bilmem,benim icin hic bi zaman bi kriter olmadi,bi kisitlama veya telkinde de bulunmadim,evlendikten eşim icemez oldu o tadi keyifi bulamadi sanirim kendiliginden cikti hayatimizdan,evleneli 1 sene oluyor,diyecegim şu ki hayatin ne getirecegi belliolmaz, hamuruna bakta öyle karar ver.Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Çok tatlısınız teşekkür ederim :)alkol kullanmayanlarin zamanla kullanmayacagi garanntisi yok,hayat zaman ne getirir bilinmez,bu soruyu kendine sormalisin ben bunu ne kadar önemserim ve tolere edebilir miyim diye? Haa aileye gelecek olursak kapini kapatip icerde kim kalirsa ailen odur,senin kilavuzun bu olsun.esim de alkol kullanirdi 10 yildir beraberdik,evlendik ben alkolun tadini bilmem,benim icin hic bi zaman bi kriter olmadi,bi kisitlama veya telkinde de bulunmadim,evlendikten eşim icemez oldu o tadi keyifi bulamadi sanirim kendiliginden cikti hayatimizdan,evleneli 1 sene oluyor,diyecegim şu ki hayatin ne getirecegi belliolmaz, hamuruna bakta öyle karar ver.
Sizinle aynı durumda biri olarak söylüyorum ..bende evlenmeden önce alkolü bilmezdim ilk 3 aylık falan evliydim eşim bira içmiş kıyameti koparmıştım sanki çok önemli bişeymiş gibiHanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Mesela adamın iyi bir baba olabileceğini düşünüyorsunuz ama kafanızda iyi babalar alkol kullanmaz imajı var, sevgi aşar mı acaba bu problemi diye düşündüm ama daha büyük problemlere kapı açacak belli ki
Tam olarak istediğim bir örnek, teşekkür ediyorum. Allah muhabbetinizi arttırsın :)Sizinle aynı durumda biri olarak söylüyorum ..bende evlenmeden önce alkolü bilmezdim ilk 3 aylık falan evliydim eşim bira içmiş kıyameti koparmıştım sanki çok önemli bişeymiş gibi
Bu yüzden zaman zaman tartışma yaşadık sonra alıştım zaten hergün içen biri değil...18 yıllık evliyim şimdi tatillerde yada kampa falan gidersek araba kullanmayacaksa eğer viski yada rakı içiyor
Banada hiçbir zararı yok ...ve ne yalan söyleyim içince çok eğlenceli neşeli biri oluyor ...
Günah kısmına gelince o onun sorunu beni hiç ilgilendirmiyor
Ne bileyim eşinize meze, içki sofrası filan hazırlamak zorunuza gider mi mesela :) çok güzelmiş bu arada, Allah muhabbetinizi arttırsın maşallahBen 5 vakit namazındayım, eşim alkol alır. İlk evlendiğimizde hemen hemen her gün içiyordu. Şimdi 15 günde bir içiyor. Eskisi gibi içemiyor zaten. İçip sapıtmıyorsa, efendi gibi kendi halindeyse ben sorun etmedim. Nasıl ki o beni namaz kılmayacaksın, oruç tutmayacaksın diye zorlamıyorsa ben de onu içmeyeceksin diye zorlamıyorum. Şimdi hamileyim Allah izin verir de çocuğumuz olursa muhtemelen babasını örnek alır.Ben kuralcı, sıkıcı biriyim. Eşim son derece keyif insanı, eğlenceli biridir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?