- 12 Nisan 2012
- 3.765
- 1
teşekkür ederim canım cvbın için
ben normaldede su içen biri değildim biraz zor geliyor bana hatta gün bitiyor benim su bitmiyor
Ben 75 kloyum 3.5 t alkali su içmem gerek o zaman
birde şu oluyur su içmekten ne yemek ne de başka bişi canım istemiyor ara tatlı istiyorum okadar
sizde de oluyormu
teşekkür ederim canım cvbın için
ben normaldede su içen biri değildim biraz zor geliyor bana hatta gün bitiyor benim su bitmiyor
ben 75 kloyum 3.5 t alkali su içmem gerek o zaman
birde şu oluyur su içmekten ne yemek ne de başka bişi canım istemiyor ara tatlı istiyorum okadar
sizde de oluyormu
Kıslarrrrrr, ilk keçi sütümü dün akşam buldum.Biraz tuzlu ama"1lt si 6.75 TL." Markası baltalı. İzmir Seferihisar ın bir köyünde üretiliyormuş.İlk keçi yoğurdu deneyimi bu gün yapmış bulunuyorum. Keçi yoğurdum olmadığı için inek yoğurduyla mayaladım. İnşallah yoğurdum güzelce tutar.Hala bekliyorum 3 saati var.
aynı ben aynıııııııııSu problemi bende de var kilolarımız da aynı yoksa sen ben misin Alkali su çok önemli aşacağım şu su işini inşallah
öyle tatlım birde çarşıya insancıla falan bakaım olmadı netten alayım
anlat anlat midemiz bulansın ki içmeyelim tatlımm
aaaa tadı nasıl tadı canım kokusu varmı inekden farklı mı hiç yemedim tatmadım aydınlat beni canımm
canım,sana bugün iki defa cevap yazmaya çalıştım.ama her seferinde zaman aşımı yapmışım gibi sistem attı beni.sanırım sorun vardı.ama bu durum sinir olmamı engellemedi tabiiiiiCanım ben de ilk başladığımda ''bunu hayatta içemem, suyun da tadı kalmadı'' diyordum ama sana içtenlikle söylüyorum ki Şimdi bazen normal su içiveriyorum ve hiç hoşuma gitmiyor.Damak tadın ona da alışacak ,hatta arayacak.Sadece az sabır.Kilo vermek ve daha sağlıklı olmak uğruna ne lahana suları içmediğimiz kaldı, ne açlıktan ağlamadığımız..Onların yanında bu bir hiç.Üstelik zayıfladığını gördükçe karbonatlı suyu daha bir seveceksin, merak etme :)
Kıslarrrrrr, ilk keçi sütümü dün akşam buldum.Biraz tuzlu ama"1lt si 6.75 TL." Markası baltalı. İzmir Seferihisar ın bir köyünde üretiliyormuş.İlk keçi yoğurdu deneyimi bu gün yapmış bulunuyorum. Keçi yoğurdum olmadığı için inek yoğurduyla mayaladım. İnşallah yoğurdum güzelce tutar.Hala bekliyorum 3 saati var.
Hehe ilk başladığımızda hepimizi biraz mutsuz etmiştir sanırım karbonatlı su içmek.Ben suyu çok seven biri olduğum için baya mutsuz oldum ilk bir kaç zaman.Yüzümü buruşturarak içiyordum sürekli ama faydasına inandığım için devam ettim.Sonra bir gün normal su içtim.Aman Allahım bana öyle sert geldiki suyun tadı.O zevk aldığım sudan zevk almaz olmuşum artık.Şu an karbonatlı suyumu keyifle içiyorum.Bu neye benziyor biliyormusunuz.Hani şekerli çay içmeye alışan biri şekersiz içmeye çalışınca çayın tadından nefret eder ya ona benziyor.Bir süre devam edince de bu sefer asla şekerli içemez oluyor aynı onun gibi.Yaniiiiii sabır şekerim.Kendine bir kaç gün alışma süresi ver ve zorla da olsa bol bol su iç.Göreceksin alışacaksın o tada
canım benim,çok teşekkür ederim desteğin için.valla kendim için değil sizlerin desteğinden ötürü sizlere ayıp olmasın diye alışmaya çalışacağım.öğüre öğüre de olsa uğraşacağımMerhaba canım, dur bakalım öyle hemen pes etmek yok.geçmiş yazılarımda da anlatmıştım, ben 3 günde alıştım ve şimdi onsuz su içemiyorum.Ayrıca karbonat suyun tadını yumuşatıyor.Hem öyle çok faydası var ki karbonatın hiç bişi olmasa şifa niyetine diyerek dik gitsin. Amacımız suyu alkali hale getirmek olduğu için yemeğe katmak bir anlam ifade etmez,suya atacağız yani.Suyu alkali hale getirmenin diğer yolları ise,elma sirkesi,limon,tarçın katmak.Bir de suyun tadını değiştirmeden pH ını yükselten alkali damlaları satılıyormuş.Karbonata göre pahalı ama istersen onu da deneyebilirsin. Sevgiler...
Hehe ilk başladığımızda hepimizi biraz mutsuz etmiştir sanırım karbonatlı su içmek.Ben suyu çok seven biri olduğum için baya mutsuz oldum ilk bir kaç zaman.Yüzümü buruşturarak içiyordum sürekli ama faydasına inandığım için devam ettim.Sonra bir gün normal su içtim.Aman Allahım bana öyle sert geldiki suyun tadı.O zevk aldığım sudan zevk almaz olmuşum artık.Şu an karbonatlı suyumu keyifle içiyorum.Bu neye benziyor biliyormusunuz.Hani şekerli çay içmeye alışan biri şekersiz içmeye çalışınca çayın tadından nefret eder ya ona benziyor.Bir süre devam edince de bu sefer asla şekerli içemez oluyor aynı onun gibi.Yaniiiiii sabır şekerim.Kendine bir kaç gün alışma süresi ver ve zorla da olsa bol bol su iç.Göreceksin alışacaksın o tada
ilgin ve desteğin için ççok teşekkür ederim sana canım.alışmaya çalışacağım.yalnız şu yemeklerden 2 saat sonra su içme olayı beni sudan da yeşil çaydan da kopardı.neredeyse ikisini de içmeyi unuttum.alışkanlığım bitti..geleneklerimizde yok böyle birşey.değiştirmek ,bambaşka bir şeye alışmak çok zor..
Tatlım şöyle düşün.Hastalandığında verilen ilaçlara çokmu bayılıyorsun.Tadına,kokusuna.Mecbur kaldığın için iyileşmek için içiyorsun.Ve o ilaçları içip iyileşirken biliyorsunki bir yerlerde birikiyor o ilaçlar.Aslında her ilaç bir zehirdir ayrıca.O birikimler yavaş yavaş bizi etkiler.Oysa bunda her geçen gün sağlığına kavuşuyorsun.Bundan bir ay önce inanırmısın 15 dakikalık mesafeyi iki üç kere dinlenerek yürüyebiliyordum.Bayılma hissim hiç bitmiyordu.Oysa şimdi o mesafeyi hem beş dakika daha erken yürüyorum hem de nefesim hiç tıkanmıyor.Kendine biraz zaman ver.İnan ki kendin için harika bir iş yapıyorsun
afiyet olsun canım.izmir'de mi oturuyorsun?
canım benim,çok teşekkür ederim desteğin için.valla kendim için değil sizlerin desteğinden ötürü sizlere ayıp olmasın diye alışmaya çalışacağım.öğüre öğüre de olsa uğraşacağım.çok teşekkürleerr
nİLUFER BU SAYFAYA KAÇINCI BAKIŞIM BİLİYORMUSUN, NEREDESİN, TAHMİN EDEMEYECEĞİN KADAR ÇOK ZİYARET ETTİM.
hadi yaaa!! maşallaaahh diyelim evet.umarım bana da faydası dokunurNe demek canım,rica ederim. Yaparsın sen ,başarırsın inanıyorum. Bu arada karbonatlı suyu içmeye başladıktan sonra farkettim ki uyandığımda sırtımda olan ağrılar geçti. Bir de regl dönemimdeyim şu anda, ilk 1 ya da 2 gün çok şiddetli ağrılarım olurdu,ağrı kesici almadan dayanamazdım.Şimdiyse çok hafiflemiş şekilde atlatıyorum,ilaca filan lüzum yok .Maşallah diyelim .
hadi yaaa!! maşallaaahh diyelim evet.umarım bana da faydası dokunur